Christelijke pensioenwet

Tijdens een onlangs in Utrecht gehouden conferentie van hoogleraren bleek dat er geen wetenschapper was die een goed woord over had voor de op stapel staande pensioenwet. Het juridisch wangedrocht uit de koker van n.b. een bewindsvrouwe van beweerdelijk ‘christelijke’ huize, moet daarom van tafel.

Dat stelt Pieter Lakeman in een artikel op Linkedin. Pieter Lakeman, econometrist, is oprichter en voorzitter van de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI). Aanvankelijk hield hij zich veel bezig met het procederen tegen beursgenoteerde ondernemingen die hun jaarrekeningen onjuist hadden opgesteld. Lakeman geeft advies aan bedrijven en particulieren die geconfronteerd worden met financiële manipulaties of twijfelen aan de cijfers, het gevoerde beleid of aan hun accountant. Ook wordt advies gegeven aan ondernemingsraden die hun directie adviseren over belangrijke beslissingen binnen de onderneming.

Minister Schouten. Afb: Roel Wijnants

Als Lakeman iets zegt dan is het verstandig zijn opvatting mee te wegen in een besluit.

Wiens voordeel?

Lakeman vraagt zich uitdrukkelijk niet af waarom een nieuwe pensioenwet nodig is; hij vraagt zich simpelweg af wie er voordeel van heeft. Dat zijn niet de pensioengerechtigden, maar de financiële adviseurs en commerciële pensioenverzekeraars. De vrienden- en relatiekring van premier Rutte dus.

Zoals iedereen zich nog kan herinneren, mochten de pensioenfondsen de laatste vijftien jaar nagenoeg geen indexatie toepassen. Door de handige jongens werden de rendementen (die natuurlijk wel werden gemaakt) onzichtbaar gemaakt, waardoor een geheime reserve is ontstaan van ca. € 400 miljard. In feite dus eigendom van huidige en toekomstige pensioengerechtigden want pensioenen zijn immers spaargelden van werknemers waarmee door fondsen een groter rendement kan worden gehaald dan met reguliere (bank) rente. Waar de nieuwe wet in voorziet, is dat dit rendement op het spaargeld de pensioengerechtigde wordt ontnomen. Deze snoeppot is kennelijk te groot om zomaar aan het plebs over te laten.

Onrechtmatig

Wanneer de wet wordt aangenomen dan zou de Staat jegens miljoenen burgers met deze onteigening zonder schadeloosstelling niet alleen onrechtmatig zijn geweest, maar wellicht ook aan de delict omschrijving van het misdrijf van oplichting en/of verduistering hebben voldaan volgens Lakeman. De vraag komt daarmee op of leden van de Eerste Kamer – die straks over de wet moeten stemmen – civielrechtelijk aansprakelijk gesteld kunnen worden. Dat zal vermoedelijk afhangen van de vraag of zijzelf of hun vrienden en relaties profiteren van deze wet.

“Grote stelen, kleine stelen: grote stelen het meest”.

Als de Eerste Kamer de pensioenwet aanneemt, dan kan een bord met deze tekst gerust in de Staten Generaal aan de wand worden gespijkerd.

Wie een voorbeeldbrief wil hebben om bezwaar te maken bij het pensioenfonds: KLIK HIER


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boudica
11 maanden geleden

Vergeet ook de (koninklijke) vastgoedinvesteerders niet. Die kunnen wel een leninkje gebruiken.

ronald.dunki
11 maanden geleden

Wellicht kan Sta-Pal alvast een ‘pro-forma shitlist’ gaan bijhouden van alle VVD en CDA 1e Kamerleden die er eventueel mee instemmen om hardwerkende mensen te bestelen van een welverdiend pensioen, hun financiële zekerheid en eigen huis.

Wie op die lijst verschijnt wordt nooit meer vergeten, laat staan vergeven en voor altijd uitgesloten van de welgevulde politieke ruif, want hun beoogde slachtoffers hebben vier of meer decennia gewerkt en gespaard maar zien nu hun financiële zekerheden als zand door hun vingers glippen dankzij een collectie ‘woke’ dieven!

Het tuig dat dit flikt heeft het er altijd over dat zij de jeugd ‘een betere wereld’ willen achterlaten, maar dit ontneemt juist een jongere generatie – die nu al zwaar naast de pot pist dankzij het globalisme – de kans op een steuntje in de rug voor een betere start in dat leven met het vermogen dat hun ouders hen wilden meegeven…

Pinokkio & Co zitten ondertussen weer bij de Bilderberg samenzweerders om te kijken hoe zij ons land nog verder naar de verdoemenis kunnen helpen voor de volgende verkiezingen. Wat is die Rutte toch een immorele afzetter!

Helaas schudt de Nederlandse kiezer slechts zijn wijze hoofd maar laat zich weer gewillig een oor aannaaien….