ON! verboden?

De Raad van Bestuur van de NPO vraagt de staatssecretaris van Cultuur en Media om de voorlopige erkenning van omroep Ongehoord Nederland (ON!) in te trekken. Dat schrijft de NPO in een brief aan staatssecretaris Gunay Uslu (D66).

“Ondanks drie opgelegde sancties – onder meer wegens stelselmatige overtredingen van de Journalistieke Code NPO – geeft ON! nog steeds onvoldoende uitvoering aan de bereidheid tot samenwerking binnen het publieke omroepbestel. Daardoor kan de NPO niet meer volledig aan haar wettelijke taak voldoen. De NPO ziet nu geen andere mogelijkheid meer dan over te gaan tot het uiterste middel dat de wetgever de NPO heeft toegekend; een verzoek aan de staatssecretaris Cultuur en Media om de voorlopige erkenning in te trekken”. Bovendien heeft omroep Ongehoord Nederland gisteren een boete van 132.000 euro opgelegd gekregen van de NPO-organisatie.

Rechter

Arnold Karskens

Sinds de Toeslagenaffaire weten we dat de onafhankelijke rechtspraak helemaal niet zo onafhankelijk is, maar toch zou het goed zijn om de fratsen van de NPO met ON! eens bij een rechter voor te leggen. Precies om te voorkomen dat een (hopelijk onafhankelijke) rechter zich daarover buigt heeft de NPO (evenals veel andere organisaties die flinke subsidies opsnuiven, maar waar leden of een handjevol ‘donateurs’ niets te vertellen hebben) gekozen om het eigen vlees te keuren middels een z.g. ‘ombudsman’. Op die manier slagen de omroepen er beter in om hun eigen bubbel gefinancierd te houden. Dat de sportredactie van de NOS graag porno op de beeldschermen in de redactiekamer heeft staan en jongedames aan fysieke onderzoeken onderwerpt, waren klachten die bevallig werden verhinderd door ook al zo’n ombudsvrouw. Omdat ze gehuwd was met de dader

De kwestie ‘Kaag: van Beiroet tot Binnenhof’ – een documentaire die onder regie van D66 en invloed van Kaag’s ministerie tot stand kwam – heeft de verkiezingen (en dus de democratie) hevig kunnen beïnvloeden, maar die invloed is kennelijk in orde bevonden door de NPO. Wel zet de NPO vraagtekens bij ON!, omdat die gasten van FvD (7x), BVNL (6x) en Vlaams belang (4x) het meest vaak uitnodigde. Maar als dat een eenzijdig beeld zou zijn, waarom zien wij dergelijke gasten dan niet bij andere zendgemachtigden? Of gelden voor deze partijen andere regels bij de NPO en mogen zij niet worden gehoord? Dat de prominente leden van D66, PvdA, PvdD en GroenLinks overigens voor geen prijs aanschuiven bij ON! kan Karskens misschien nog wel eens helder maken met schriftelijke bewijzen. Dat is namelijk een feit wat zijzelf allang hebben toegegeven.

Cordon sanitaire

Hetzelfde geldt voor de wetenschappers op het terrein van klimaat en milieu. ON! heeft regelmatig gasten aan tafel die hun sporen op dat terrein ruimschoots hebben verdiend, maar bij overige zendgemachtigden niet aan bod komen, omdat hun bevindingen niet voldoen aan het narratief wat de politiek heeft opgedragen. Waar anderen kennelijk een ‘cordon sanitaire’ hebben opgetrokken, heeft ON! tenminste ruimte voor andere geluiden in de samenleving. Als het de NPO menens is met ‘diversiteit’ dan zou ON! niet getrakteerd moeten worden op een boete, maar op een premie. Gewone, blanke, Nederlandse mensen hebben ook wel eens wat te vertellen en komen in programma’s als ‘Opsporing Verzocht’ ook al amper in beeld. Goed dus dat we ON! nog hebben.

We leven inmiddels in een tijd waarin bepaalde politieke groeperingen oproepen om partijen die lijnrecht tegen hun opvattingen ingaan, middels nog te ontwerpen wetgeving te verbieden. De overheid heeft de AIVD al opgedragen om degenen die het niet eens zijn met de heersende macht, te bestempelen aan ‘staatsvijandig’ en hen nadrukkelijk te volgen. Nu komt daar dus het uitsluiten van omroepen nog bij. De argumenten zijn echter voldoende mager om die nog eens bij een rechter te laten toetsen.

Wie daar aan bij wil dragen, kan HIER terecht. Ik zou het maar doen.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
henk
9 maanden geleden

In de jaren dertig was er al sprake tot oprichting van een New World Order.

Mosley in Engeland Mussolini ,en uncle Adolf maakten zich hier sterk voor.

Dat liep later volledig uit de hand.

Maar nu vinden aan aantal Psychopaten dat het op dit moment haalbaar is.

En ze zetten er vaart achter.

Stop de griezels.!

Dus is het nu de tijd voor een ander geluid.

Mensen wordt wakker!

Als onrecht recht wordt is verzet legitiem.

A.R. Girbes sr
9 maanden geleden

“”” De overheid heeft de AIVD al opgedragen om degenen die het niet eens zijn met de heersende macht, te bestempelen aan ‘staats- vijandig’ en hen nadrukkelijk te volgen. “”” ( Aldus het artikel van de heer Nijhof )

Ik heb mij onmiddellijk afgevraagd in wat voor een ” staat ” leven we eigenlijk nog.
Dat ” de overheid” nu de AIVD “opgedragen heeft” U en mij te volgen, omdat we het niet eens zijn met het dictatoriale regime dat onder leiding staat van de ramp-partij D-66 en psychopaat “Pinokkio”
Dat betekent, dat de democratie “”NIET MEER BESTAAT”” en dat de willekeur haar intrede heeft gedaan. De willekeur van het Gemeentebestuur in Den Haag heeft toch ook De Mos 3,5 jaar lang geterroriseerd, op verdenking van corrupte en nepotisme, en, gelukkig is vrijgesproken. De Heer de Mos wenst opnieuw in de Raad te willen maar een lid van D-66 vond dat er nu een voltallige raad is en De Mos wenste uit te sluiten. De politiek attitude van D-66 is “”lamentabel”” en ik meen oprecht dat het bestaansrecht van D-66 eigenlijk is uitgespeeld.

En, even goed nadenken, én tot de slotsom komen dat in feite er een herhaling is van de ” jacht op joden in 1930. ” Immers: Een kleine. groep fanatiekelingen wenst de absolute macht en dan moet de tegenstander. onverbiddelijk het veld ruimen. In het geval van ” OngehoordNederland” blijkt , een uit de staatsruif etende omroep, het alleen-recht te willen, of het nu willekeur is of diepe haat . De. waarheid wordt nu ook ingeruild voor “spookrecht” en een sociaal-psycho- analytische theorie zou dan als ” grondslag” moeten dienen ter uitsluiting van de tegenstander. Immers: De NPO en de “overheid” hebben U en mij tot dezelfde vijand gedegradeerd en “van de belastinggelden levende idioten” ons op elke wijze, die mogelijk is, te volgen.

Ik vind het “”abject en ONACCEPTABEL dat er nu een een soort “” Cordon Sanitair ” is ontstaan en iedereen uitsluit die NIET de gedachten heeft als de fanatiekelingen, dewelke er een absurdistische attitude op na houdt en ,ongeacht de consequenties, de ander, uit het oogpunt van arrogantie en eigenwaan, slecht als een slaaf mag functioneren. Het is typisch het gevolg van “gebrek aan bevattingsvermogen en geestelijke onvolwassenheid, zoals de NSB in 1938-1945 functioneerde.

Naar mijn overtuiging is de maat nu –absoluut vol — en iedereen dewelke een beetje eergevoel heeft en een onaangetaste vorm van soevereiniteit wenst, de overheid duidelijk maken dat er een “onherroepelijke ” tegenstand zal komen. De Oppositiepartijen, zoals “Forum voor Democratie”, “Ja21″ , en ” BV-nl , alsook BBB, hebben nu de taak om deze regering zo “”snel als mogelijk is”” het veld te laten ruimen. En, dan kan de schoonmaak beginnen.

Buskens
9 maanden geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

“en dan kan de schoonmaak beginnen”? Hoe dan? Het CDA had de stekker eruit moeten halen. Is niet gebeurd en alle snode plannen gaan gewoon door! De gewone man gaat gewoon flink betalen! Wat er met ON gebeurt gaat met alternatieve websites ook gebeuren dat is een kwestie van tijd. Het is misselijk makend dit communistische, fascisten land. Ik heb er anders geen woorden voor! Over een paar dagen 4 mei. Dan moeten we die pietpraat weer aanhoren over wat er allemaal voor verschrikkelijke dingen zijn gebeurd in de periode 1940-1945. Dat is ook inderdaad zo! Joden massaal vermoord, onderdrukking enz. Dan wordt ons allemaal op ons hart gedrukt dat we die situatie toch zeker niet meer willen meemaken en er alles aan moeten doen om dit te voorkomen! Nou, dan zijn we lekker bezig! Ik ga in ieder geval niet kijken naar die poppenkast! Hypocrisie ten top!

9 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

De schoonmaak kan beginnen ……. Als de oppositiepartijen het klaar krijgen deze coalitie naar huis te sturen . U heeft zeker gelijk als het huidige “” tuig”” blijft zitten of opnieuw de macht krijgt … ! De ramp zal compleet zijn . Uw classificatie , het communistische en/ het fascisme is juist en de poppenkast op 4 Mei vol hypocrisie is uitsluitend voor de “ bühne”” en ook stuitend . Immers de ernst en het respect wordt te grabbel gesmeten . Maar ….. ook U weet het …… er word niets geleerd van de meest duistere periode omdat we te maken hebben met mensen zonder bevattingsvermogen . Het is om te huilen ! Dr Jan Terlouw kan het nog steeds niet begrijpen, ondanks zijn 90 jaar , dat er op industriële wijze meer dan 6.000.000 mensen vermoord zijn ……. Nu het is ook onbegrijpelijk . Maar ….. Pol Pot en Stalin waren ook gewoon psychopaten en moorden er op los en…… dat komt haast nimmer ter sprake .