Geen wetsgrondslag

Nadat onze premier SMS-verkeer van zijn telefoon had gewist, doken de gewiste berichten toch weer op bij het ministerie van VWS. Daarop besloot men de berichten geheim te houden, omdat er sprake van zou zijn dat de ‘eenheid van het kabinetsbeleid’ geschaad zou worden. Daar bestaat echter geen wet voor.

Er is wel sprake van ‘eenheid van de Kroon’ die volgens sommige rechtsgeleerden tot geheimhouding noodzaakt. De onschendbaarheid van de Koning veroorzaakt immers dat overleg (of verschil van mening) met de vorst niet openbaar gemaakt kan worden. Daar is hier geen sprake van en het lijkt erop dat het kabinet over de coronaperiode wat te verbergen heeft, want daar gingen die SMS-jes over. Vanzelfsprekend moet de Kamer, voor zoveel die zichzelf als controleur van de uitvoerende macht nog enigszins serieus wil nemen, hierop in actie komen. Afgelopen week schoffeerde het kabinet de Kamer nog met de weigering een motie uit te voeren over de digitale identiteit; een wanproduct uit de koker van de ongekozen EU. De Staatssecretaris (D66) meende dit te moeten doen “omdat we in Europa toch niets te vertellen hebben”. Als dat zo is, dan moeten we toch beslist ook wat minder te betalen hebben aan de EU. Zeker nu een land als Qatar al een deel van de bezoldiging van de Brusselse ambtenaren voor haar rekening neemt en daarmee aantoont dat de EU corrupt is tot op het bot.

Journalisten

Afb: Prodemos

De coalitie en de linkse partijen hebben zich in het recente verleden grote zorgen gemaakt over de veiligheid van de journalisten. Dat weerhield D66-er Tjeerd de Groot, toch al geen toonbeeld van een democraat, er niet van om een Joodse journalist van kleur een ‘fascist’ te noemen. Dat zou zijn omdat deze journalist namens Omroep Ongehoord Nederland de microfoon hanteerde, die door De Groot en zijn collega’s kennelijk als een fascistische omroep wordt beschouwd. De kwestie is dus kennelijk dat als staatsjournalisten van de NOS een sticker op hun rug krijgen geplakt met de tekst ‘nepnieuws’, er sprake is van “geweld tegen journalisten”. Maar dat is dan weer niet het geval kennelijk wanneer een journalist door een politicus fascist wordt genoemd. Merkwaardig.

Sociale media

In de VS is duidelijk geworden dat de presidentsverkiezingen niet eerlijk zijn verlopen. Social mediabedrijf Twitter werd ontmaskerd als kwade genius achter het manipuleren van berichtgeving op hun forum, ten gunste van de Democraten. Uit de laatste bekendmakingen blijkt dat ook de Amerikaanse veiligheidsdiensten zich in samenspanning met de Democratische partij bemoeiden met de berichtgeving op dat medium. De methoden die Twitter daarbij hanteerde (verbanning van het medium of het voorkomen van verspreiding van Republikeinse berichten) zijn ook waargenomen op b.v. Facebook. Dat roept toch de vraag op hoe dat inmiddels in Nederland (en Europa) is geregeld?

Als onze premier al informatie laat verdwijnen voordat de Kamer daar kennis van kan nemen, waarom zou het kabinet dan niet afspraken hebben gemaakt met grote social mediabedrijven om hier en daar even wat te wissen? Afspraken met het WEF blijken ook ‘bindend’ maar kunnen niet openbaar gemaakt worden omdat het WEF daartegen bezwaar heeft. Dat is echter geen argument, omdat onze regering grondwettelijk is gehouden tot het geven van openheid over haar beleid. Jammer voor het WEF.

Toch komt het op een veelheid van terreinen niet tot die openheid. Waarom? Is de regering een vijand van het eigen volk geworden? Het heeft er alle schijn van, maar als het aan de PvdA van Attje Kuiken ligt mag ik dat niet zeggen. Enfin: ze kletst ook maar raak namens die krappe 20.000 kiezers…


Een oproep van de redactie: wij zijn voor onze betalingsverplichtingen afhankelijk van donaties van onze lezers of reclame. Maar reclame maken betekent ook onafhankelijkheid inleveren en daar passen we voor. Bovendien: het midden- en kleinbedrijf is al bijna uitgeroeid. Vandaar deze oproep aan onze lezers: steunt u ons s.v.p. met een kleine donatie en als het uitkomt een wat grotere. Er blijft nergens geld aan de strijkstok hangen en u maakt uw donatie rechtstreeks aan ons over: zie de bankgegevens onderaan deze pagina. Uw donaties worden gebruikt voor het hosten van onze website en abonnementen voor informatievergaring.

Ton Nijhof. Foto: Sjef Prins / APA

Ton Nijhof (1956) is zelfstandig dwarsdenker, politiek voslagen incorrect en auteur van o.m. ‘De Afrekening – Kroniek van een getergd volk‘ en redacteur van ‘Tegen de Tribalisering – De terugkeer van de stammencultuur in de moderne wereld‘. Komend najaar verschijnt het boek ‘Platte Präöties: genöl van vrögger‘ over leven en (Nedersaksische) taal in de IJsselvallei. Daarnaast publiceert hij regelmatig op diverse websites, in het bijzonder op DeNieuweZuil, NieuwRechts en Sta-Pal / OSL-StaVast.

.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
1 jaar geleden

wanneer domheid wedijvert met kwaadaardigheid is het resultaat: puur vergif!

1 jaar geleden

(412) Van Huffelen stemt tegen wens Kamer in voor vervolgstap Digitale Europese ID – Tom de Nooijer – YouTube

Dit moet U even aanhoren………. Van Huffelen ( VVD ) negeert volledig een aangenomen. motie van de Tweede Kamer tegen een Europese Digitale ID, om de Europese Digitale ID in Brussel er toch door te drukken. Ook de VVD heeft niets op met democratie. De bende is nu echt compleet en de burger wordt weer op ” vileine manier ” belazerd. ( zie de link )

Dus Rutte is niet alleen een psychopaat, hij en zijn clubje , hebben nu een boevenstreek uitgehaald.

1 jaar geleden

Het uitstekende artikel van de heer Nijhof laat opnieuw zien welk een houding ( attitude) de leden van D-66 hebben en dat deze de emotie en de realiteit niet kunnen verwerken . Ook Attje Kuyken van de Partij van de Arbeid blijkt steeds opnieuw haar emoties niet onder controle te hebben, omdat het “” rationele”” , de noodzaak tot nadenken, niet in haar vermogen ligt . Deze tekortkomingen komt men “ overal tegen “ omdat moedertje natuur dat onverbiddelijk in haar “ programma” heeft opgenomen . Zo zien we dus dat de conflicten een basis hebben in de persoonlijke sfeer en dat de onderhavige onderwerpen niet altijd goed kunnen worden verwerkt . De heer Nijhof maakt duidelijk wat er mis gaat en waarom , zonder op de persoon te spelen commentaar geeft opdat wat niet tot de algemeen aanvaardbare regels tot het behoud van individu als wel gemeenschap en functionering van die gemeenschap heeft . Immers :Waarom is D-66 zo fanatiek bezig alleen haar doelstellingen te promoten en juist die doelstellingen geprojecteerd moeten worden op de in de politiek noodzakelijke consensus en juist de consensus niet van de grond komt . Het overzicht en vooral het inzicht in politieke processen waarbij de belangen van de burgers in het geding is en de uit de historie gegroeide gewoonten en rechten plaats moeten maken voor de D-66 kwalificaties . Een warhoofd als Tjeerd de Groot en de fantast Sjoerd Sjoertsma , beide van D-66 , zullen Ingrid Kaag niet afvallen , maar hun houding is die van een psychopaat . Dat artikel 68 van de Grondwet met voeten wordt getreden zegt “ alles” over de partij D-66. Democratie is kennelijk een vies woord, en desondanks het Democraten -66 heet. Mr H.A.F.M.O. Van Mierlo, de oprichter van D- 66 zal zich in het graf omdraaien als hij kennis zou kunnen nemen van de kletskousen en fantasten binnen de Partij van D-66.