Milieufetisjisten

Vulkaanuitbarstingen zijn een belangrijke bron van koolstofdioxide in de atmosfeer. De invloed van van vulkanen op het CO2 gehalte in de atmosfeer is groter dan dat van de mens. Toch moet de mens betalen voor de eigen CO2-uitstoot als het aan de milieufetisjisten ligt. Het is een verdienmodel en ook een grof schandaal wat wel een tribunaal kan hebben.

De hoeveelheid koolstofdioxide die (onder andere) door een vulkaan wordt uitgestoten, kan astronomisch zijn. Het hangt af van de grootte van de vulkaanuitbarsting en de duur van de uitbarsting. Mount Pinatubo in de Filipijnen bijvoorbeeld, barstte in 1991 uit en stootte in een jaar meer koolstofdioxide uit dan de mensheid in zijn hele bestaan op aarde heeft gedaan. Daar hebben we dus al een belangrijke verklaring voor de (lichte) toename van CO2 in de atmosfeer. Niet wij, maar de natuur zelf leverde die dosis.

Ozon

Afb: Rob Bogaerts / Anefo/wikipedia

De uitbarsting had ook een significant negatief effect op de ozonlaag in de atmosfeer. De hoeveelheid ozon in de gematigde zones bereikte het laagst gemeten niveau ooit, terwijl het ozongat boven Antarctica de grootste omvang tot dan toe bereikte. Daarbij dient vermeld te worden dat de uitbarsting van de Mount Hudson in Chili in augustus 1991 ook bijdroeg aan de afbraak van de ozon boven het zuidelijk halfrond. Metingen toonden een scherpe daling van ozonwaarden in de tropopauze toen het fijnstof van de Pinatubo en de Mount Hudson daar arriveerden. ‘Het gat in de ozonlaag’ gaf de verkoop van koelkasten een enorme boost, mede onder druk van overheden die het gat in de ozonlaag aan menselijk handelen toeschreven. Achteraf kunnen we stellen dat veel mensen zo goed als goud hebben verdiend aan… een natuurfenomeen en bedrog. Bedrog waar overheden aan meewerkten.

De recente uitbarsting (14 januari 2022) op Tonga is nog steeds aan de gang en geeft ons ’s morgens die kleurrijke nagloed van de zonsopgang. Tot nu toe is de uitstoot van koolstofdioxide aanzienlijk. In tien maanden tijd is een miljard ton koolstofdioxide uitgestoten. Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld, stoot elk jaar ongeveer 34 miljoen ton koolstofdioxide uit. Hiervan is 33 miljoen het gevolg van natuurlijke processen en 1 miljoen is afkomstig van menselijke (en dierlijke) emissies. Dit betekent dat het 5 miljoen mensen duizend jaar zou kosten om te evenaren wat de 1500 kilometer noordelijker gelegen Tongaanse vulkaan in tien maanden tijd heeft uitgestoten.

CO2 gekte

Dat laat allemaal onverlet dat de aan CO2-toename schuldig verklaarde mens door de overheden (vanwaar die plotselinge eensgezindheid?) met draconische kosten wordt overladen. Niet alleen worden de generaties die nog nog nooit een slaaf hebben gezien, laat staan gehouden, geconfronteerd met ‘herstelbetalingen’ aan zaken waaraan zij part noch deel hebben gehad; kennelijk verlangt ook de CO2-hoax een ‘herstelbetaling’. De praktijk is inmiddels weerbarstiger;

De Londense luchthaven Stansted bijvoorbeeld, heeft zondagavond j.l. laat alle vluchten moeten annuleren. De enige start- en landingsbaan van het vliegveld was namelijk wegens hevige sneeuwval gesloten, meldde de BBC. Ook andere Britse vliegvelden hebben vluchten moeten annuleren en kampen met vertragingen door de barre winterse weersomstandigheden. Op het moment dat die luchthavens dus op slot gingen, bestond het onze staatsomroep te waarschuwen voor sneeuwarmoede in de Alpen, waardoor de professionele sporters in de zomer (…) minder mogelijkheden hadden om te trainen.

Kortom: de eigen overheden proberen de bevolking een beeld te schetsen (geholpen door staatsafhankelijke omroepen en verdere pers) dat de Aarde op het punt staat te vergaan, terwijl de hevig gecensureerde praktijk het tegendeel bewijst. Deze week liggen de temperaturen ’s nachts veelal rond de -5 tot -10 graden Celsius en er is ook sneeuw op komst. Meerdere klimaatmodellen en ook de ervaren praktijk geven sterke aanwijzingen dat de Aarde inmiddels weer bezig is met een daling van de gemiddelde temperatuur.

Door krankzinnige maatregelen die een niet bestaande realiteit tot staan willen brengen is de overheidscoalitie uitsluitend bezig met het bedienen van NGO’s die door de achterban van dezelfde partijen bemand worden. Het milieufetisjisme heeft uitsluitend tot doel een groepje partijleden van een leuk inkomen te voorzien, middels miljoenensubsidies. De truuk is eenvoudig: wordt lid van VVD of D66, begin een stichting met een vage milieudoelstelling en vraag subsidie aan.

Jaren geleden werd al gewaarschuwd voor de ‘witteboorden-criminaliteit’ in de politiek. Ik vrees dat dit inmiddels werkelijkheid is geworden, want op een andere manier is het krankzinnige overheidsbeleid absoluut niet te verklaren, noch valt te verklaren waarom iedere kritiek met gevangenisstraf wordt bedreigd. Tribunalen zijn zo gek nog niet. Zoals ieder mens, hebben ook (criminele?) politici immers recht op ontberingen. Dat is niet uitsluitend aan de slachtoffers voorbehouden.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
11 maanden geleden

Vroeger sloten we krankzinnig op !!

Koddebeier
11 maanden geleden

De uitwas van een politiek die totaal de weg kwijt is !!

11 maanden geleden

Een wereldwijde oplossing voor de klimaatverandering die met een diffiusiescherm is te beheersen. De link van deze pagina is: http://www.sdnl.nl/sun.htm en in het Engels: http://www.sdnl.nl/sun-shield.htm. Het is verbazingwekkend hoe politici en journalisten een dergelijke aanpassing van de instraling van de zon als maar blijven koppelen aan de CO2-uitstoot.

11 maanden geleden

Geachte heer Nijhof, dank voor weer een verhelderend artikel.

Ook in Nederland wordt het milieu, zie http://www.sdnl.nl/quekel-35.htm aan het lot overgelaten en worden we met oneigenlijke wetten en regelingen opgezadeld met enorme kosten, terwijl vele verantwoordelijke hebben weggekeken. Zoekt u met control F op milieu. Milieu komt 27 keer voor in dit website artikel.

Wel nu de boeren de schuld geven van het incompetente beleid door ambtenaren, politici en bestuurders.

Leest u ook mijn column over milieu op: http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm

CITAAT hieruit:
Column door Paul Quekel senior:
Geschreven inzake de milieuconferentie in Johannesburg augustus 2002

Deze conferentie werd gehouden ter nagedachtenis van de Earth Summit in Rio de Janeiro (1992). Rio ’92 was een van de belangrijkste gebeurtenissen in de ontwikkeling van het internationale milieudebat. Daar is onder andere het klimaatverdrag van Kyoto tegen het broeikaseffect geboren en ook het biodiversiteitsverdrag ter bescherming van de natuurlijke rijkdom op aarde”.

Wanneer hier echte uitvoering aan was gegeven, dan had de wereld er nu heel anders uitgezien, zoals ook met onze voorstellen http://www.sdnl.nl/newrainforest.htm en http://www.sdnl.nl/zondvloed.htm.

M.v.g. Paul Quekel

Hans
11 maanden geleden

Die hele CO2 hype is een non-issue. De invloed van CO2 op de temperatuur op aarde is een logaritmische functie. (Even voor het begrip: Logaritme (Log) van 1 = 0; Log van 10 = 1; Log van 100 = 2; Log van 1000 = 3 enz) Bij de huidige concentratie van CO2 heeft een verdubbeling van die concentratie nauwelijks tot geen temperatuurstijging meer tot gevolg. Dat zien we ook in de praktijk. Temperatuurmetingen met satellieten en weerballonnen laten nauwelijks een stijging zien. Alleen de frauduleuze modellen van het IPCC laten een (forse) temperatuurstijging zien bij toenemende CO2 concentratie.
Het is niet eens nodig om verstand te hebben van het klimaat of CO2, de ideologische leugens worden simpelweg gelogenstraft door metingen van de realiteit.

ronald.dunki
11 maanden geleden
Antwoord aan  Hans

en daarmee spoort het feit dat de voor de atmosferische temperatuur, de zonneactiviteit al een klein 5 jaar op zijn retour is, als bode van een kleine ijstijd die wel eens zo’, tweehonderdvijftig jaar kan aanhouden met temperatuurdaling van zo’n 3° tot 5°C. Dit is zo essentieel dat zelfs het KNMI e.e.a. niet kan – maar wel probeert – te negeren