Werken loont minder

Uitkeringsgerechtigden gaan er flink op vooruit: 8,5 procent, terwijl die er dit jaar 6,8 procent op achteruit gingen. Voor werkenden, die dit jaar eenzelfde knauw oplopen door de inflatie, zit er volgend jaar een kleiner plusje in van 3,4 procent. Werken loont gewoon minder.

Het grootste onbewezen financiële genie van de afgelopen eeuwen, Minister van Financiën Kaag, heeft gesproken. Of ze heeft Teena lekkage, dan kan al heel goed op haar leeftijd. Volgens de schrijvende pers zit er volgend jaar “iets meer geld in de portemonnee”, maar ze vergeten er bij te vertellen dat zelfs de portemonnee van de meeste burgers al bij de pandjesbaas ligt. Het aantal personen in armoede zou aanvankelijk komend jaar stijgen naar 7,6 procent van de bevolking. Maar door de maatregelen van het kabinet daalt dit aandeel naar 4,9 procent. Dat is zelfs lager dan in 2021 en dit jaar was voorspeld.

Ik kan voorspellen dat we er volgende jaar allemaal op achteruit gaan. De prijzen stijgen gewoon door, de energie wordt onbetaalbaar door woeste ‘milieumaatregelen’ en bij ongewijzigd beleid gaat er steeds meer geld naar ‘vluchtelingen’. Die ‘vluchtelingen’ komen niet hier naartoe om te werken en zelf in hun levensonderhoud te voorzien; die komen op de voor hun doen riante uitkeringen af. En Kaag staat ze al op te wachten met een zak extra geld.

Inmiddels “denkt het kabinet na over toch maar weer 3G”, u weet wel: dat rare gedoe met verklaringen ‘van alle smetten vrij’. Uitsluitend gevaccineerden mogen dan buiten komen, onverminderd dat ze zo besmettelijk zijn als de neten, behept met een ziekte die al niets meer voorstelt.

Ik kan me zo voorstellen dat de mannen en vrouwen aan wie de geweldsmiddelen zijn toevertrouwd, inmiddels weinig fiducie hebben dat dit land nog de moeite van het verdedigen waard is.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties