ON!schuldig?

Het bestuur van de NPO vraagt het Commissariaat voor de Media zich uit te spreken over een uitzending van Ongehoord Nederland van gisteren, waarin de omroep zich schuldig zou hebben gemaakt aan racistische of discriminerende uitlatingen.

Die racistische en discriminerende uitlatingen zouden gisteren zijn gedaan in het programma Ongehoord Nieuws. In het programma echter werden willekeurige beelden getoond van zwarte mensen die witte mensen in elkaar slaan. Het is niet zo dat die witte mensen niet elkaar werden geslagen; het staat gewoon op beeld dat dit wel is gebeurd.

Wanneer zwarte mensen alleen al denken dat zij belasterd en beschimpt worden door de figuur van Sinterklaas en zijn gevolg, dan worden de Friezen nabij Dokkum al van de straat gehaald voordat deze geestverwant van Bonifatius überhaupt is gearriveerd. Maar nu is de NPO in rep en roer omdat er ook beeld is geleverd bij de soms merkwaardige maatschappelijke omgangsvormen van mensen uit andere culturen.

Nadat de beelden zijn getoond, zegt presentator Raisa Blommestijn dat “je ziet dat blanken in elkaar worden geslagen door negers. Dat zien we overigens op grote schaal, dit soort filmpjes die worden gedeeld op het internet.” Aan FvD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen stelt ze vervolgens de vraag “Waarom horen we hier nu zo weinig over als het gaat om de grotere discussie, als het gaat om racisme?

Voorzitter Frederieke Leeflang van de raad van bestuur van NPO zegt dat met deze uitzending de grens van de redactionele vrijheid is bereikt. Ze wijst op de Mediawet, waarin staat dat er passende maatregelen genomen kunnen worden als een omroep “aanzet tot geweld of haat jegens een groep of lid van een groep.” Wanneer de NPO haar vizier inderdaad gaat richten op de inhoud van opinieprogramma’s, dan is het einde zoek, want dit valt gewoon onder de vrijheid van meningsuiting; Artikel 7 Gw. Vervolgens is het aan de rechter (en niet de NPO) of er sprake is van overtreding van Art. 1 van de Grondwet. Als het hebben van een opinie, een mening, niet is toegestaan bij de NPO, dan diskwalificeert zij zichzelf als staatsbedrijf.

Overigens is het niet zo dat uitsluitend omroep Ongehoord Nederland onder vuur ligt. Zo is een onderzoek heropend over de topinkomens binnen de NPO. Aanleiding is onder meer het nieuws dat Jeroen Pauw in 2019 het salarisplafond voor presentatoren zou hebben willen omzeilen. Hij vroeg aan BNNVARA om een ministersalaris voor zijn presentatie, wat in overeenstemming is met de Wet normering topinkomens (de ‘Balkenendenorm’). Maar hij vroeg ook om een afnamegarantie van een half miljoen euro voor programma’s van zijn eigen productiebedrijf TVBV, onthulde BNR eerder al.

Bekijk HIER de gewraakte uitzending.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Geachte heer Nijhof, waarvoor Pim Fortuyn waarschuwde en werd vermoord. Onwelgevallige waarheden mogen niet worden benoemd, laat staan worden uitgezonden.

Leest u mijn brieven aan de heer Fortuyn op http://www.sdnl.nl/quekel11.htm en ik adviseerde de heer Fortuyn om zicht te laten beveiligen nadat wij van http://www.sdnl.nl na een mailing om op Pim Fortuyn te stemmen diverse doodsbedreigingen hebben gekregen, http://www.sdnl.nl/pim-proza.htm enkele van de ontvangen negatieve reacties. M.v.g. Paul Quekel

CITAAT van de achtste brief:” Afzender: Paul Quekel, Grotestraat 413, 5142 CB, Waalwijk

Fortuyn BV
G.W. Burgerplein 11
3021 AT Rotterdam

Referentie: FORTUYN-008
Betreft  : Verkiezingen 2002
Pagina's : 2
Telefoon : 010 244 5050 
Fax    : 010 244 5055
E-mail  : nvt 

Waalwijk, 11 februari 2002.

Geachte weledelgeleerde heer Prof. P. Fortuyn,

Jezus Christus versus Pim Fortuyn.

Ook Christus werd door de gevestigde orde als opruier gezien. Hij vertelde ook waarheden die niet door de machthebbers aanvaard werden, want ze legden hen falen bloot. Ze werden bang van hem, zoals ze ook van u bang worden. U zou wel eens achter de echte waarheden kunnen komen, hoe een volk verarmd en onwetend gehouden wordt. Hoe en waarom het Nederlandse volk uitgebuit wordt.
Zoals zo vele volkeren in de Wereld.

De Chinezen hebben onder Mao door zijn toedoen meer dan 30 miljoen doden te betreuren gehad, de Russen onder Stalin nog veel meer, om maar niet te spreken van de doden door de Goddelijke Islam. Maar dit zijn en waren allemaal rode regeringen en dus politiek correct!

Wij hebben dan een zogenaamde democratie, maar als je werkelijk voor je mening uitkomt wordt je geslachtofferd en aan het kruis genageld. Het is de omgekeerde wereld, de boodschapper moet dood, maar Dijkstal, Melkert en de Graaf en velen anderen handelen nog veel erger dan de uitgesproken opvatting van de boodschapper.

Omdat zij de regering zijn en zogenaamd politiek correct kunnen deze onwaarachtige personen met verzinsels en verdichtsels anderen zoals u onderuit halen. Wij, en dat zijn er al velen in onze samenleving hebben genoeg van deze opvreters en alle leugens tijdens verkiezingscampagnes. Getuige daarvan is de enorme groei van u naar 22 zetels.

De boodschapper wordt vergeleken met Mussolini, met Nazi’s met Extreem Rechts en wordt gestigmatiseerd als het kwaad van Nederland. Hoe durven ze, u zou een klacht tegen hen wegens smaad moeten indienen. Het werkelijke kwaad is de gedoogcultuur van Paars, de consensus ideologie met alle gevolgen van dien.

Een stinkende overheid waarin alles onder de pet gehouden wordt, uit de wind gehouden wordt, vriendjes worden beschermd en van baantjes worden voorzien. Van Buitenen wordt geslachtofferd, van Gijzel weggestuurd, Leers gepaaid met een burgemeesterschap, nadat de PVDA kandidaat ook is geslachtofferd. De angel is uit de bouwfraude getrokken!

Er is geen plaats voor klokkenluiders, want ook u bent een klokkenluider over de misstanden in onze samenleving.

Lees ook de dossiers op http://www.toezicht.nl onder klokkenluiders. Hebt u vanavond
ook SBS6 gezien, het record aantal van 4000 personen heeft gebeld en ongelofelijk maar waar, hiervan is 86% het eens met u. Kondigt zich hier het echec aan van de gevestigde politiek? Overigens is Leefbaar Nederland naar 6 zetels teruggevallen in de peilingen.

Met vriendelijke groet,
P.L.G. Quekel

Bijlage: de parabel van 5 jaar geleden. Beste Pim, U bent voor mij de genoemde echte leider”.

1 jaar geleden

Ik wil even kort zijn . Dat Frederika Leeflang zo’n grote broek aantrek in zake de omroep , Ongehoord-Nederland bewijst maar weer eens hoe mentaal ziek dergelijk figuren zijn bij de NPO . Ook ik heb de uitzending de gezien en aangehoord, en alzo de ” grens van de redactionele vrijheid zou zijn bereikt «  is geen sprake . Alleen de feiten zijn getoond en dat is voor dergelijke figuren als Leeflang niet welgevallig en bewijst hun geborneerdheid . Hoe lang moeten we de kletskoek van zieke figuren nog aanhorende?? De noodzaak om volledig « «  schoon schip te maken bij de NPO « «  is nu wel aangebroken . . Ik word kotsmisselijk van dergelijke fantasten . Het pseudologia fantastica bloeit al nooit te voren .

Buskens
1 jaar geleden

Ik heb de uitzending gezien. Sterker nog ik ga er voor zitten en als dat niet lukt wegens tijd gebrek nemen wij de uitzending op. Ik heb niets onrechtmatig kunnen ontdekken. Ze hadden overigens ook voorbeelden kunnen aanhalen over wat er in Zuid Afrika gebeurt. Daar worden regelmatig blanke boeren afgeslacht. Er werd (en terecht) ook een andere kant getoond van racisme, discriminatie. Ja, en dan zo’n muppet van de Universiteit Leiden die er dan weer schande van spreekt. Dat is dan weer de haat tegen Raisa van Blommenstein. Het wordt hier met de dag gekker! Er zit bij ON een touw om de nek en dat touw wordt steeds strakker aangehaald net zo lang tot dat ze stikken en hebben ze het voor elkaar. Dat is pas schande!!!!!