Schone Nederlandse boeren

Uit data blijkt dat de Nederlandse boeren de schoonst producerende boeren ter wereld zijn. Als de op één na grootste exporteur van land- en tuinbouw producten, leveren Nederlandse boeren dus ook een enorme bijdrage aan een schonere wereld. De sector afbreken – zoals D66 en kabinet willen – is slecht voor de ‘redding van het klimaat’.

Laten we beginnen bij het begin, de uitstoot van broeikasgassen door de agrarische sectoren in landen met de grootste export in deze producten:

Land:Export $  Emissie (t)    Emissie per $
Verenigde Staten  118.300.000.000,00  385.250.000,000,003256551
Nederland    79.000.000.000,00    18.570.000,000,000235063
Duitsland    70.800.000.000,00    58.300.000,000,000823446
Frankrijk    68.000.000.000,00    50.700.000,000,000745588
Brazilië    55.400.000.000,00  496.100.000,000,008954874

Dit zijn de meest recente, van 2018, doorgerekende data zoals die zijn te vinden op Our World in Data. Vervolgens kijken we naar de totale emissie van broeikasgassen in Nederland, uitgesplitst naar de economische takken van sport die ons land rijk is:

Het aandeel van de boeren in de totale uitstoot van broeikasgassen in ons land is dusdanig mineur dat een halve afbraak van die sector nog maar weinig bij zou dragen aan vermindering van de uitstoot aan broeikasgassen. Sterker: als de Nederlandse landbouwproducten elders worden geproduceerd, dan gaat de wereld er fors op achteruit. De smeerkezen in  Brazilië of de VS kunnen nooit zo schoon produceren als de Nederlandse boeren. Maar kennelijk heeft Den Haag dus een ander argument bedacht om boerenland in te kunnen pikken: stikstofdispositie. Geen CO2 maar NOx. Met dank aan Natura2000.

In tegenstelling tot wat wordt beweerd, leveren de Nederlandse boeren dus een grote bijdrage aan een schonere wereld. Maar nu moeten zij dus wijken voor gortdroge, zure grond omdat een jaar of twintig geleden een paar geitenwollen sokken van een Ministerie zo beneveld als een garnaal, verkeerde ‘natuur’ gebieden hebben ingevuld op een Timmerfrans lijstje met de naam Natura2000. Dat zijn ambtenaren van hetzelfde soort die wolven helemaal fantastisch vinden zolang ze er zelf geen last van hebben. Die gasten zitten zelf inmiddels met een pensioen van wonder en geweld in een ‘stulpje in het groen’ in deze contreien en beginnen meteen met zeuren en janken over die sportvliegtuigjes van vliegveld Teuge. Donder.eens.op.naar.waar.je.vandaan.komt.

Dan nog een foto van de N344 (Rijksstraatweg) tussen Teuge en Twello, beginnend bij de Beukelaarsweg. (Een klein stukje terug hebben ‘natuurkundige’ beroeps-steuntrekkers een v.m. militair gebouw gekraakt. Zij lijken gelieerd te zijn aan de kring rond de bedreigers van Fortuyn en de latere (beroeps?) moordenaar Volkert van der Graaf)

Allemaal vlaggen, omgekeerd als een signaal dat er nood is. Let eerst op de orde en regelmaat: alle vlaggen zijn op exact dezelfde hoogte opgehangen. Dat is niet door een familie Flodder gebeurd, maar door keurig nette mensen die, als ze iets doen, dat op een nette en correcte manier doen. Links en rechts ziet u nog net de weilanden, die eindeloos ver doorlopen naar noorden en zuiden, afgebakend door bosrijke gebieden. Een en al in cultuur gebrachte natuur, zoals onze boeren dat al vele eeuwen doen en wat ons land tot een unieke plaats op de wereld heeft gemaakt. Denk ook eens aan de enorme zuurstofproductie die daar plaats vindt. De grond is hier zo ongelooflijk vruchtbaar en schoon, dat als je daar een klein beetje snot uit een hooikoortsneus laat vallen, er volgende week gegarandeerd bloemen en andere zuurstofproducenten staan.

Als het aan de provincie en het Rijk ligt, dan wordt dat één en al steen en krijgt de ‘Stedendriehoek’ een functie als voorstad van het Westland. Huizen voor ‘vluchtelingen’ (allicht willen die in een mooi land wonen, anders waren ze wel thuis gebleven) die elkaar al aan het mes rijgen nog voor ze de poort van een AZC binnen zijn. En dan leveren ze ook nog eens generaties lang kosten op in plaats van opbrengsten.

Dat gaat dus niet gebeuren, want dat willen we als bevolking niet. En wij zijn met meer… Meneer De Groot van De Dik Voormekaar Show D66 zoekt maar een andere ‘amuse’. In zijn partij lopen er kennelijk genoeg.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul Quekel
1 jaar geleden

ONZE OPLOSSINGEN voor een beter milieu en klimaat:
http://www.sdnl.nl/newrainforest.htm uit 2001, 2004 en http://www.sdnl.nl/zondvloed.htm 2007 en http://www.sdnl.nl/noodplan.htm en http://www.sdnl.nl/vangnet.htm 2002 en leest u ook mijn columns Utopie, Illusie, De berusting en Milieu op http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm hier staat ook waarom de zorg onbetaalbaar is geworden en volledig is ontspoord en ook onze brief aan Wim Kok uit 1996 over het Nederlandse aardgas en hoe dat is afgelopen kunt u aan de Groningers vragen.
 
ADVIES: Pomp weer veel gas op in Groningen en betaal een volledige compensatie aan alle personen in Groningen met beschadigde huizen voor de herbouw van hun huizen aardbeving proof en verstevig alle Groningse huizen. Besteedt verplicht 100% van alle winsten (sluit de SHELL en NAM hiervan uit), van deze aardgas opbrengsten voor Groningen en het Noorden van Nederland, zoals nieuwe infrastructuur, (wegen, spoorwegen, bruggen, viaducten) en bouw nieuwe woonwijken in de ontsloten gebieden. Waarom moest SHELL profiteren van onze Nederlandse grondstoffen? Wat zat en zit hierachter?
 
Zie ons voorstel al uit 2001 op http://www.sdnl.nl/newrainforest.htm voor echte oplossingen en mijn column over het milieu uit 2002 onderaan deze webpagina. Ook in die tijd naar de Politiek, Shell enz. enz. gestuurd. Nooit reacties op gehad.

Subsidies moeten blijven stromen om de Nederlandse aan het buitenland verkochte NUTS energie bedrijven zeer rijk te maken. Echte oplossingen, zoals met Kernenergie worden genegeerd. Ons voorstel is, om in Afrika (Gambia) grote zonneparken neer te zetten, zie bijlage Feasibility Study en daarmee zeewater te ontzilten en waterstof maken om 2 zaken op te lossen: 

1. Ontzilting van zeewater met deze opgewekte stroom ontziltingmachines te laten draaien, de dorre gebieden te bevloeien en nieuwe vegetatie laten groeien, zal veel CO2 worden opgenomen. Bijkomend voordeel de zeespiegel zal dalen als er veel, heel veel zeewater wordt ontzilt.
2. Waterstof produceren en deze waterstof vervoeren naar Nederland en de bestaande infrastructuur gebruiken om Nederland schoner en milieu vriendelijk te maken. Zie artikel hierover in het FD. https://fd.nl/ondernemen/1218880/miljarden-kostende-gasleidingen-in-de-noordzee-snakken-naar-waterstof

Dat gaat met de huidige aanpak met Biomassa centrales en de Zonneparken en Windmolens in Nederland en op zee niet lukken. Zie bijlage waar een vriend van mij de heer Franc Schalken aan heeft meegewerkt. Zijn vrouw komt uit Gambia. Hiervoor heb ik bij de heer Dijsselbloem geld uit het investeringspotje aangevraagd, tot op vandaag nog geen reactie gehad.
 
De ambtelijke, politieke, bestuurlijke verantwoordelijken, praten, praten, praten, vergaderen, schrijven rapporten en er gebeurt niets, helemaal niets, ze lossen niets op! Ze zijn voornamelijk met zichzelf bezig, met hun eigen belang, (lees inkomen), met het partij belang en coalitie belang, hetgeen ze hoog, zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de gewone Nederlandse burgers.
 
Citaat uit eigen werk: “Ik ben overigens niet links en niet rechts maar voor een betrouwbare transparante overheid met hardwerkende politici, ambtenaren ter eer en glorie van de gewone huis, tuin en keukenburgers. Verantwoording heeft de politiek nog nooit genomen. Vele voorbeelden zijn te noemen. Liegen mag zelfs Gerrit Zalm en het zuur is dubbel zout geworden”.
 
En dat brengt de heer M. Rutte al vele jaren voortreffelijk in de praktijk, hij heeft zeer goed geluisterd naar de heer G. Zalm. 
 
M.v.g. Paul Quekel 78 jaar.