Hakenkruisvlag

Langs de A1 bij Stroe is in de nacht van zaterdag op zondag j.l. een vlag met een hakenkruis opgehangen en is er brand gesticht. Volgens de media is dat een actie geweest van boze boeren. Dat is niet het geval: dit is in scene gezet. Gegarandeerd.

Op de foto is te zien dat een vlag werd opgehangen en dat er daarnaast een beetje droog gras in brand werd gestoken. Normaliter hangt een protesterende boer een Nederlandse vlag omgekeerd op en neemt hooibalen of -rollen mee om die in brand te steken. Zoals Zorro een ‘Z’ achterliet, zo laat de boer een vlag en een brandende baal hooi achter.

Hoe is het mogelijk dat er een persfotograaf aanwezig is, nog vóórdat er een P2000 melding plaats heeft gevonden? Nou: als het in scene is gezet:

Intussen zijn de boeren wel als nazi’s weggezet. Weet u nog waar we die tactieken van kennen? Precies: de grondtroepen van GroenLinks worden steeds minder nauwkeurig…

UPDATE: De Gemeente Oldebroek gaat weer omgekeerde vlaggen weghalen van “Gemeentelijk eigendom”. Ook dat is onjuist: het zijn eigendommen van de samenleving, dus van de burgers. Als ambtenaren denken dat het hun eigendommen zijn, dan zullen wij als burgers hen dat nog wel laten weten.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
J.Blaak
1 jaar geleden

Gemeentelijk eigendom”. Ook dat is onjuist: het zijn eigendommen van de samenleving, dus van de burgers. Als ambtenaren denken dat het hun eigendommen zijn, dan zullen wij als burgers hen dat nog wel laten weten.

En daar gaat het mis op alle bestuurlijke niveaus.
De boven ons gestelden denken dat ze baas en beheerders en eigenaren zijn van het publieke domein.
Dat zo volgens de wet een dienende taak hebben zijn ze al heel lang vergeten…..
Wij zullen ze mettertijd daar heus wel aan herinneren.