Ook jij wordt bestolen

Boodschappen duurder, oplopende brandstofprijzen, hogere zorgverzekering en een energieprijs waardoor de rekening in lijn met de extra belasting die eraan zit te komen tot 75% stijgt. Kortom, verder oplopende inflatie.

In augustus 2021 toen we ‘inflatie een zegen’ publiceerden meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek nog dat de prijzen van goederen en diensten in juni 2021 met 2,1% waren gestegen; de hoogste stijging sinds december 2019. In december 2021 was de inflatie reeds opgelopen tot 6.4% en loopt – zo wordt steeds duidelijker – nog steeds op. Volgens Europese maatstaf zou het in november 5.9% zijn en op basis van deze Europese maatstaf wordt nu 3% voorspeld voor geheel 2022. Welke rekenmethode daaronder zit ontgaat mij eerlijk gezegd. Maar wellicht dat er aan de Zuid-Europese landen eurobond cadeaus zijn toegezegd door het tandem Rutte/Hoekstra – die wij nog niet kennen – waardoor in die landen deflatie komt.

Inmiddels is het echter niet alleen de bevolking die de pijn van inflatie voelt en steeds onrustiger wordt. Ook op de beurzen zie je inmiddels onrust en grote schommelingen. Veel beleggers gaan inmiddels toch ten koste van techbedrijven richting oude vertrouwde aandelen. En doordat energie- en bank aandelen ook kwetsbaar zijn zou de beurs zomaar verder kunnen zakken. Vertaal dit naar je spaarrekening (rente 0% of negatief), aandelen koers (ook je pensioen is via pensioenfondsen belegd), in toenemende mate risicodragend en een overheid die een belang heeft bij een oplopende inflatie. Bezittingen van een groot deel van de inwoners worden daardoor minder waard en de staatsschuld neemt af. En alleen maar omdat er een vleermuis is opgegeten in China….. Dat verhaal van die vleermuis laat ik verder over aan anderen.

Wel is wat er nu gaande is, de consequentie van het Corona/COVID19 beleid. En nog steeds gebeurt het; constant doorgaan met het aanjagen van een angstcultuur. Niet uit te leggen maatregelen op basis van OMT adviezen. Het OMT dat normaal gesproken toch zichzelf ook niet meer serieus zou moeten nemen. Kijk alleen het advies nu weer over de mondkapjes.

“Ouderen die het al
moeilijk hebben, worden
extra hard geraakt”

Maar terug naar ‘diefstal’. In het nieuwe regeerakkoord zijn afspraken gemaakt over ontkoppeling minimumloon en AOW. Ondoordacht, onbeschaafd en onacceptabel zo kwalificeert FNV-voorzitter Tuur Elzinga dit dan. Daar heeft hij natuurlijk een punt. De FNV voorzitter – gekozen met een nipte meerderheid – vergeet alleen dat het zijn club (door zijn verkiezing) is geweest die Hoekstra en Rutte in de positie hebben gebracht om een ander deel (het pensioen) van het inkomen van de AOW’ers in te pikken. Met goedvinden van het FNV (nipte overwinning Elzinga en de PvdA kameraden) kwam de pensioendeal tot stand waardoor het tandem Hoekstra/Rutte onze pensioenen te grabbel hebben gegooid aan de EU/ECB. Onze pensioenen zijn daarmee niet alleen uitgehold, maar door het ondertekenen van deze afspraken is de basis ook gelegd om de meerwaarde van huizenbezit – vaak ook een pensioenpotje – te laten annexeren door de EU/ECB. En voor de AOW’ers die beroofd worden van hun pensioen: – als het regeerakkoord blijft zoals het nu is – de minimum lonen stijgen 7,5% en uw AOW blijft hetzelfde. Ouderen die het al moeilijk hebben, zich niet iets extra’s kunnen veroorloven, hun vaste inkomen niet kunnen beïnvloeden en worden extra hard geraakt!

In het nieuwe kabinet met dezelfde bestuurscultuur, in het verleden het opgeheven vingertje als Spanje of Italië weer eens teveel hadden uitgegeven, is nu opeens zelf een big spender: 60 miljard naar absurde klimaat- en stikstofplannen. Want de staatsschuld in Nederland… (nog) geen probleem zei Klaas Knot (directeur DNB). Om nog geen jaar later te roepen, “hoge schulden kunnen een probleem worden“. De DNB nota bene, met zijn rente verdienmodel. Zij lenen het door de PvdA en FNV vergokte pensioengeld bij de Europese Centrale Bank (ECB) tegen aantrekkelijke rentepercentages om het vervolgens voor een hoger percentage door te lenen aan onze inwoners. En als de ECB de percentages gaat verhogen….. het wordt doorbelast aan dezelfde gedupeerde inwoners. AAN ONS DUS! Het volk. Vooral onze financiële vrijheid (en soevereiniteit) wordt er verder mee ‘BE’Knot.

“Het is gewoon
communistisch
herverdeel-beleid”

Het ECB beleid van te lage rente tot nu toe en de politiek van de Europese Commissie. De herverdeling van kapitaal van West-Europees belastinggeld naar Oost-Europa en vooral het zwakke zuiden om bijvoorbeeld de euro te ‘redden’ zijn in wezen gewoon communistisch herverdeel-beleid. Het linkse ‘politiek correcte denken en praten’ heeft daarnaast de deur opengezet voor de islamisering en de massa-immigratie. En dit stopt niet, massa’s staan er nog te trappelen aan onze Europese buitengrenzen. In die zin, de benoeming van staatssecretaris Eric van de Berg voor Asiel en Migratie en ‘1 miljoen meer woningen’ Hugo de Jonge als minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening beloofd ook al niet veel goeds voor Nederland en de Nederlanders. En dat in de wetenschap dat andere landen in Europa en zeker die in het voormalige Oost-blok niet zwichten voor de verplichte EU opvang-quota. Tenminste, zolang er genoeg geld richting deze landen gaat zullen ze bereid zijn de verdere islamisering en massa-immigratie tegen te gaan en ze tegenhouden bij de Europese buitengrenzen.

Kortom, ook jij wordt bestolen!

*****

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland is het waard!

Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer, raadslid in de Gemeente Enschede en sinds maart 2018 en voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
1 jaar geleden

Wel is wat er nu gaande is, de consequentie van het Corona/COVID19 beleid’.

Geheel accoord maar laten wij dan ook niet uitvlakken hoe zowel het corona- als het klimaatwanbeleid naadloos in een véél groter plaatje passen.
Dat is erop uit om onze samenleving in het cultuurmarxistische model te persen van de 2030 agenda van de Verenigde Naties – hèt front voor de ‘one world government’. Die VN wordt in Nederland vertegenwoordigd door hun trouwe collaborateurs – lees: onze landverraders – Mark Rutte en Sigrid Kaag die, hoog in het vaandel van hun 2030 agenda geschreven, erop uit zijn onze democratische samenleving rijp te maken voor de sloop, HUN sloop…

Corona is daarbij slechts een hulpmiddel. Het monetaire wanbeleid van de ECB en de resulterende reële inflatie, die hard naar de 10% p.a. loopt, doen de rest. Het gebeurt onder onze neus, maar zien wij bijvoorbeeld wel dat Rutte’s permanente weigering om de, willens en wetens tekortschietende, IC capaciteit op te waarderen hun ideale stok is en blijft om de nietvaxxende hond te slaan en zo de aandacht af te leiden van zijn brutale subversie?

Het gaat Mark Rutte niet om de volksgezondheid, zijn eigenlijke doel is de verwoesting van de totale zorgsector – die nu inderdaad al 1 1/2 jaar krakend vastloopt door Rutte’s subversie, ècht niet door de nonvaxxers – en de democratische samenleving. Dàt is zijn doel als staatsvijand n°1.

Dat dreigt ons te ontgaan in de rookgordijnen die het globalisme o zo handig opwerpt met steeds een nieuwe variant, terwijl wij zitten te kibbelen met idioten als Hugo de Jonge en zijn nieuwbakken evenknie over mondmaskertjes en lockdowns, terwijl andere landen de volledige coronahysterie, met recht, al op de vuilnishoop hebben geparkeerd. 

Rutte voelt de bui hangen, mede omdat in de USA en de UK deze week onrustbarend nieuws bovenkomt over bewust gesjoemel met vervuilde grondstoffen der mRNAvaccins en een daarna volledig ontbrekende kwaliteitscontrole bij gebruik.

Er worden nu zelfs ook al strafklachten ingediend door gerenommeerde wetenschappers met enorme globale status tegen de schuldigen in persoon, dus als dat naar ons overwaait krijgen hij en zijn trawanten de wind ook van voren. Maar staatsvijand n°1 blijft desperaat trouw in de globalistische leer en houdt stug vast aan de coronastok om de democratische hond te slaan.

Nogmaals helemaal eens, ook met de slotopmerking: Zo worden wij inderdaad bestolen, maar niet alleen van onze pensioenen… Wij geven Rutte c.s. ook wel alle kans daartoe!