Deze minister laten zitten?

Volgens het Algemeen Dagblad hebben verschillende CDA-prominenten gepleit voor een terugkeer van de huidig Minister van VWS (min. Hugo de Jonge) in een nieuw Kabinet. Deze prominenten maken pijnlijk duidelijk waarom het CDA niet langer in de belangstelling van de kiezer lijkt te staan: minister De Jonge heeft afdoende bewezen onvoldoende leiding te geven aan zijn ministerie en grossiert in verkeerde beleidskeuzes.

Ons land begon als laatste met vaccineren en ook nu, met de ‘booster’ campagne, bungelt Nederland alweer onderaan de lijstjes. Nu injecteren de minister of de ambtenaren van zijn ministerie niet zelf, maar zij beschikken daarvoor over de GGD. Deze GGD staat onder leiding van voormalig Kamerlid, fractieleider en Minister van OCW namens de CU, André Rouvoet. Als het om vaccineren gaat, of liever het falen daarvan, dan moeten we dus bij deze Rouvoet zijn. De vraag is waarom de Minister van VWS niet, toen er alleen al de geur hing van een boosterprik, onmiddellijk bij Rouvoet op de stoep stond met de boodschap om het niet nóg een keer te verknallen, omdat dit desastreuse consequenties voor zijn verdere carrière in geweldig goed betaalde overheidsbanen zou hebben. Ook heeft de huidige Minister telkens geproclameerd dat ‘niemand zich gedwongen mocht voelen om zich te laten vaccineren’, om vervolgens maatregelen te bedenken en in te voeren die niet-gevaccineerden vrijwel uitsluit van de samenleving. En dan diepen we de affaire ‘Dansen met Janssen’ maar liever helemaal niet meer uit.

Welk belang hebben die CDA-prominenten precies bij het in stand houden van het falende beleid? Is het om meerdere ‘Sywert-affaires’ voorlopig nog even onder de pet te houden en wat sporen uit te wissen? Daarnaast kan zelfs een blinde nog zien dat een beperking van de openingstijden voor winkels heeft geleid tot een veel grotere klantpassage per uur. Het andere, een verandering en verruiming van de openingstijden zou het aantal winkelende mensen per uur aanzienlijk hebben verminderd. Iedereen heeft ook kunnen zien dat de horeca amper heeft bijgedragen aan de verspreiding, maar toch wordt die branche onevenredig hard getroffen. Vergoelijkend wordt ‘steun’ verleend, wat per saldo betekent dat de belastingbetaler voor de niet afgenomen diensten toch moet betalen. Deze minister heeft uitsluitend nog maatregelen genomen die de volksgezondheid op geen enkele wijze hebben kunnen beïnvloeden, maar wel de vrijheid van grote groepen burgers ernstig hebben teruggedrongen.

Zo’n minister kan niet blijven zitten. Daar moet vanmiddag in het debat meteen afscheid van worden genomen.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
2 jaren geleden

WEG ! Weg Hugo’s dictatuur, zijn ongenuanceerde uitspraken, zijn ziekelijk gedrag, zijn leugens en bedrog enz..

Joost
2 jaren geleden

Is toch geweldig die vertraging! Gaan de geinjecteerden later dood dan in andere landen. Hugo begrijpt het. Is een held.

koddebeier
2 jaren geleden

Van dit leugen en bedrog kabinet zou niemand meer terug mogen komen !!
Maar het zou mij niet verwonderen als we weer met dit krapuul worden opgescheept !

Heniusz
2 jaren geleden

Quote: “Deze minister laten zitten?” Ja, zeker! Mag dan zelf kiezen, gevangenis of gesloten instelling, maar zeker niet in zijn huidige functie.

koddebeier
2 jaren geleden

Niemand van dit faal/rampenkabinet zou terug moeten keren !!