Aangehouden ‘jongeren’

Negen jongeren uit Eindhoven zijn vorige week aangehouden, nadat hun gesprekken over het doden of ontvoeren van landelijke politici waren onderschept. Het zou hen daarbij gaan om premier Mark Rutte, PVV-leider Geert Wilders en FVD-voorman Thierry Baudet.

De groep zou bestaan uit 8 “Nederlandse jongeren met een mediterrane achtergrond” en een jongeman die in Afghanistan is geboren. Zij zouden sympathiseren met het gedachtegoed van IS, schrijft het Openbaar Ministerie. De opmerking ‘mediterraan’ kunnen we opvatten als Noord-Afrikaans omdat het hier duidelijk niet om misdienaren van de parochie St. Joris in Eindhoven ging, maar om moslims. En die komen nu eenmaal vaker voor op Arabisch of Noord-Afrikaans grondgebied dan aan de noordzijde van de Mediterrane Plas.

De advocaat van enkele van deze jongeren, mr. Serge Weening is ervan overtuigd dat de jongeren absoluut geen kwaad in de zin hadden. Het zou gaan om ‘melige gesprekken’ en dat er sprake was van ‘humor en sarcasme’. Het kantoor van mr. Weening heeft een “bijzondere expertise op het gebied van terrorisme”, zo beweert hijzelf op de website. Voorts gaat het hem er “niet om wat u heeft gedaan, maar of het bewezen kan worden.” Dat klinkt niet alsof de veiligheid van dit land – en de inwoners – er zienderogen op vooruit gaat met de werken van mr. Weening.

Onthoofden

In de nacht van 18 op 19 september spraken de verdachten over manieren om de politici om het leven te brengen. “Bro man, met een AK pop je hem met zijn bewakers, je weet toch, bij een persconferentie. Je roept gewoon Allahu Akbar (…) Gewoon zes kogels”, zou een van de verdachten gezegd hebben. Hij doelt op een AK-47, een automatisch wapen. “Als je eenmaal schiet, jij stopt niet. Je gaat niet stoppen en richten.” Ook wordt onder meer gezegd: “Ik pop Rutte en Wilders door hun kop broeder, en dan gaat mijn naam de geschiedenisboeken in, ja?”, en: “Wilders kun je gewoon met sniper pakken.” Eén van de verdachten stelt voor om Wilders te ontvoeren en mee te nemen, en dat vervolgens te livestreamen. “Geert Wilders iets laten zeggen. En dan ga ik hem live op Facebook onthoofden.”

Het lijkt er niet op dat mr. Weening de opgenomen gesprekken van de heren goed heeft geïnterpreteerd. Op de website van mr. Weening is te zien dat hij er trots op is – en terecht – dat hij de laatste advocaat-stagiair van mr. Max Moszkowicz sr. is geweest. Max Moszkowicz sr. (1926) is een veel geroemd en gelauwerd voormalig advocaat, die van 1963 tot 1967 lid was van het hoofdbestuur van de VVD. Hij is vaak geroemd om zijn enorme vakkennis en unieke pleidooien. Moszkowicz sr. verdedigde bekende namen uit de Amsterdamse onderwereld, zoals Klaas Bruinsma en de Heineken-ontvoerders Cor van Hout en Willem Holleeder. Moszkowicz sr. verdedigde in principe ook elk soort verdachte, met uitzondering van personen die verdacht werden van oorlogsmisdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Naar eigen zeggen vloeide dit voort uit de afweging dat hij dan “wegens persoonlijke omstandigheden niet in staat zou kunnen zijn om de best mogelijke verdediging van zo’n cliënt te garanderen”. Mr. Max Moszkowicz sr. is namelijk Joods en verloor een aanzienlijk deel van zijn familie in WO-ll; vandaar.

Vermoedelijk zou mr. Max Moszkowicz sr. om dezelfde redenen als hiervoor hebben afgezien van de verdediging van deze jongeren, omdat hij dan “wegens persoonlijke omstandigheden niet in staat zou kunnen zijn om de best mogelijke verdediging van zo’n cliënt te garanderen”. Moslims hebben het namelijk niet alleen voorzien op Wilders en andere, ‘rechts’ genoemde politici, maar in het bijzonder op Joden.

Het ziet er naar uit dat mr. Weening, moreel gezien, weinig heeft opgestoken van mr. Moszkowicz sr. en ik wens de jongelui een melig en duurzaam verblijf in de zandbakkistaanse landen van hun voorvaderen, waarvan zij het paspoort nog steeds op zak dragen. Ik schat zomaar in dat de hele familie Moszkowicz zich daar prima bij voelt en in ieder geval een stuk veiliger. Opzouten dus en rap een beetje.

Inmiddels heeft minister De Jonge aangifte gedaan tegen een sneuneus die op het sociale platform Twitter een tijdens de anti-QR demonstratie in Amsterdam gefotografeerde galg van een tekst voorzag, “De galg hangt voor je klaar Hugo!” Dit valt kennelijk in dezelfde orde, maar mogelijk weet mr. Serge Weening raad!

Afb: Screenshot Twitter

Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Neef Jansen
1 jaar geleden

De islam is omringd met een dikke wal van goedpraters en relativeerders en knuffelaars en beschermers tegen kritiek en demoniseerders van islamcritici, en aldus is het heel erg moeilijk om te verhinderen dat de islam stap voor stap haar destructieve en criminele en fascistische en totalitaire anti-menswereld verbreidt in Nederland en in algemeen grote delen van de westerse wereld. Het zal menigeen verbazen hoe snel het allemaal gaat en dat je op een dag helemaal perplex wakker wordt en in het nieuws verneemt dat voortaan de islam in Nederland de dienst uitmaakt en dat je verzocht wordt je te melden bij de lokale moskee om daar bekeerd te worden tot de islam of dat je anders een bezoekje wacht van diezelfde moskee om te worden onthoofd of dat je in het gunstigste geval fors belasting mag betalen aan diezelfde moskee. Het vergt misschien de verbeeldingskracht van een Stephen King om je al deze ellende te kunnen voorstellen, maar iedereen die zich de afgelopen jaren verdiept heeft in de islam, die zal beamen dat dit de zeer waarschijnlijke uitkomst is van het proces van islamisering waar we al jaren in zitten en dat bij ongewijzigd beleid gewoon zal doorzetten naar uiteindelijk het geschetste scenario.