Journalisten: een bedreigde soort?

Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging vindt het prima dat journalisten beschermd worden bleek tijdens het debat daarover in de Tweede Kamer. Het viel haar wel op dat de opwinding hierover wel een eenzijdig karakter heeft; ‘rechtse’ journalisten hebben het ook nogal eens zwaar te verduren, niet in de laatste plaats doordat collega’s het op hen hebben gemunt.

Van der Plas werd zelf regelmatig bedreigd in haar journalistieke carrière, omdat haar verslaggeving niet voldeed aan de normen van links-radicale dierenorganisaties zoals de ‘Partij voor de dieren’. Ze kan daar dus wel het een en ander over vertellen.

De tranen plengende Tweede Kamer sprak, bij monde van verschillende ‘gevestigde’ partijen, haar zorg uit over het geweld tegen journalisten. Dat ging dus duidelijk niet over de journalist Arnold Karskens die, terwijl hij verslag deed van een anti-coronamaatregelen demonstratie in Amsterdam, door de politie (!) werd afgevoerd.

Dat ging over journalisten die zijn opgeleid door b.v. de faculteit Communicatie en Journalistiek van de Hogeschool Utrecht en nu werkzaam zijn in het links-journalistieke activisme. Zij krijgen nogal eens een sticker opgeplakt als ‘NOS = Fakenieuws’. Dat komt hard aan kennelijk. De faculteit Communicatie en Journalistiek van de Hogeschool Utrecht organiseerde in maart 2007 een debat met de titel “Hoe verslaan we Wilders?”. Onder andere Pieter Broertjes (destijds hoofdredacteur van de Volkskrant) en Ad van Liempt (voormalig hoofdredacteur van het televisieprogramma Nova) namen hieraan namens de (linkse) Nederlandse pers deel. De opleiding tot journalist kent kennelijk een examenonderdeel om politici op een ‘bepaalde manier te verslaan’. Wat dat betekent had Pim Fortuyn daarvoor al ondervonden.

Het debat ging ook niet over de bedreigingen aan het adres van PVV-politicus Wilders, die al ruim 17 jaar wordt beveiligd en zich zonder die beveiliging allang bij Pim Fortuyn zou hebben gevoegd. Het debat ging ook niet over de demonisering van FvD-leider Baudet die, nadat hij in een lollige bui de journalist Joost Vullings lachend ‘homo’ noemde, toen die een boks wilde geven in plaats van het gebruikelijker handenschudden. Nee: het ging over bedreigde journalisten. In Nederland. Klaarblijkelijk.

Journalisten worden bedreigd op Malta, in Rusland, in China en op het Arabisch schiereiland. Maar niet in Nederland. In Nederland wordt slechts iedereen die verdacht is van ‘rechtse’ sympathieën bedreigd.

Waarom krijgen we dáár nu niet eens een debat over?


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Buskens
2 jaren geleden

Zolang er links gedachtegoed onderwezen wordt verandert er helemaal niks. Dan komt er na deze charlatan er weer een andere voor in de plaats. Het is toch te gek voor woorden dat er op een Hogeschool een les wordt gegeven om een politicus te verslaan. Ik las vanmorgen het volgende: een jonge docente woont noodgedwongen in een gekocht klein vakantiehuisje op een vakantiepark in Oostvoorne. Dat er sprake is van een woon crises nu is te danken aan een combinatie van diverse factoren. Maar nu komt het, deze mevrouw rijdt dagelijks van Rotterdam naar Oostvoorne heen en weer. Zij is van mening dat die paar boeren die tussen de gemeenten liggen maar moeten verdwijnen om plaats te maken voor huizen. Nou wil het toeval dat ik de regio heel goed ken want ik woon er. Als je op de A15 rijdt richting Oostvoorne heb je aan een kant industrie tot aan de 2e Maasvlakte. En aan de andere kant tussen 2 groei gemeenten om de 5 kilometer een dorp. Volgens haar ligt alles aan de vastgoed belegger en aan de agrarische sector. En waar heeft zij gestudeerd? In Wageningen. Daar heb ik al helemaal geen hoge pet van op na het lezen van het boek Eco Nostra. Kijk en dat bedoel ik maar, als de jeugd al zo gehersenspoeld wordt waar blijven we dan?

r dunki
2 jaren geleden
Antwoord aan  Buskens

de oogst der ‘monoversiteiten’…

Buskens
2 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

Dat is dan toch wel zeer beangstigend!! Want links georiënteerde figuren zijn meestal de grootste roeptoeters!! En met steun van grotendeels linkse partijen kunnen zij het nog heel ver schoppen. Sterker nog, links Brussel maakt de dienst al uit.

r dunki
2 jaren geleden
Antwoord aan  Buskens

U hebt gelijk: Brussel =
55.000 ongekozen ‘deep state’ gangsters vs.705 gekozen EP leden

Buskens
2 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

Rutte is als het ware een soort franchise nemer van bv jumbo of ah. Hij is baas in zijn winkel met de chef groente, chef slagerij, chef bakkerij enz. Maar met zijn inkoop is hij beperkt dat maakt jumbo of ah uit. Het verschil is dat als baas van de winkel kun je een incompetente werknemer ontslaan en dat kan Rutte niet. Hij zal concessies moeten doen want anders zou het een dictator zijn. En dat is nu iedere keer een probleem met die linkse partijen zoals d66 en cda. Want ook het stuur van het cda neigt naar links te trekken. Zij willen de Is vrouwen met kinderen terug halen. Allemaal weer een huis, uitkering toe maar! Oh, oh wat zijn we weer humaan! En zo wordt het nooit wat! Pessimistisch? Nee, ik denk realistisch.

Buskens
2 jaren geleden
Antwoord aan  Buskens

En Rutte hoopt ooit nog een keer op het hoofdkantoor van de Jumbo terecht te komen.

2 jaren geleden

Laat ik het maar kort houden.!
Het komt nu duidelijk ” uit de verf ” , in dit artikel, dat er te veel ” onvolwassen mensen met een onvolwassen geest”, in Nederland, en elders, rond lopen.
Immers: Waarom wordt een journalist bedreigd? Wat de/een journalist ook schrijft, hij moet dat in vrijheid kunnen doen. En…… veel mensen hebben niet door dat een bedreiging óf een door de/een overheid “”op onjuist gronden een verbod wordt uitgevaardigd” waarbij de factor ” ideologie” een rol speelt dat in feite een uiting is van die “onvolwassenheid”is met een dictatoriale basis/opzet.

En……. waarom staan wij toe dat er zovelen worden bedreigd en waarom staan wij toe dat een overheid het volk wil onderdrukken?
Dat komt dat er te veel mensen rondlopen met een “onvolwassen geest” dewelke geen persoonlijkheid hebben en zich vastklemmen aan een dictator om een ” boterham te mogen eten”.

Immers: De uitvoerders van bevelen, dewelke de zogenaamde machthebbers juist de macht geven, bewijst dat het “sociaal moreel besef” bij “opvolgers van bevelen”, juist ontbreekt. De ” geschiedenis beschrijving ” staat er BOL van.
Wijlen Prof dr.Bob Smalhout gaf toch al in 2000 te kennen, in zijn columns, dat er tweeënhalf miljoen mensen rond lopen met een psychische storing en dat “jarenlange overheidsterreur” er nóg géén opstand is/was en hem dat verbijsterde?

Immers: Was de toeslagen-affaire nu “overheidsterreur” of een brute geselecteerde vorm van bureaucratie?
In beide gevallen ware burgers de dupe.

r dunki
2 jaren geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

De door u aangehaalde toeslagenaffaire is een vorm van ambtelijke bewustzijnsvernauwing ( door u terecht benoemd als ‘onvolwassen geest ) die door een kromme ideologie geconditioneerd is en aan iedere (parlementaire) controle ontsnapt.

Die – ongekozen – ‘deep state’ waant zich onaantastbaar en omdat hun ‘capo di capi’ in het torentje volledig langs de in Orwell’s 1984 beschreven richtlijnen van ‘Big Brother’ opereert wordt hun nefaste rol steevast zwart gelakt hen altijd de hand boven het hoofd gehouden, zolang hun ‘grote charlatan’ niet opduvelt.

Wij zien dit op grotere schaal terug in Brussel waar een – gekozen – Europees Parlement van ruim 700 – tijdelijke – leden ten eerste geen enkele wetgevende bevoegdheid heeft en ten tweede kansloos is tegen een – ongekozen en permanente – fascistisch denkende linkse bureaucratie van tegen de 55.000 zakkenvullende parasieten ambtenaren, die aan precies dezelfde arrogantie en door de VN’s 2030 Agenda geconditioneerde bewustzijnsvernauwing lijden.

a.r.girbes sr
2 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

Heer Dunki.

Onvolwassenheid in de politiek is een probleem ,omdat. zoals U schrijft, er een ” bewustzijnsvernauwing” optreedt.
Maar……… dat is nog niets……….. bijgaande link geeft aan dat ” onze Pinokkio ” wij burgers van Nederland, “WITMENSEN” noemt.
Op ongeveer 44 seconde op de rode lijn, na de vraag van Van Houwelingen,…….. zegt Rutte…….. wij ….”WITMENSEN” ………..!!

Nu moet ik echt een andere bewoording gebruiken om de classificatie van Rutte te benadrukken…….. U noemde Rutte ooit, een ” sociopaat” , ik noemde hem een “psychopaat” , maar…. nu moet ik het woord “krankzinnig” gebruiken en/of mogelijk zelfs het woord ” schizofrenie” ( de gespletenheid van de geest ) .

Het is bar en boos……… !!!!

van Houwelingen (FvD) vraagt Rutte over de gierende inflatie die op ons af komt. Er is geen winst… – YouTube