Pieter-Jaap en Hester, helden in de ‘war on terror’?

De ‘global war on terror’, met massale troepenverplaatsingen, clandestiene Special Forces operaties and futuristische ‘drone strikes’, heeft ‘high-profile’ jihadi terroristen gedood en andere leidende al Qaeda en IS ‘jurken’ te grazen genomen.

Het is 20 jaar na 09/11, toen 3.000 Amerikanen werden gedood, maar radicale extremisten schieten wortel in Z.O. Azië tot Centraal Afrika en vormen net zo’n bedreiging als op 09/11. Onder Afghaanse vluchtelingen worden steeds vaker ‘foute figuren’ geïdentificeerd, behalve hier onder het wakend oog van PieterJaap en Hester, onze helden in de ‘war on terror’. Maar waar staat Nederland eigenlijk in deze ‘war on terror’?

Pieter-Jaap Aalbersberg Afb: © NCTV

Weliswaar is er veel veranderd in de Amerikaanse reactie op die terreur, die het grote publiek nu feitelijk accepteert, zowel voor wat betreft gesneuvelde jongens in het veld als de budgettaire consequenties, ook in Nederland dat dankzij GroenLinks in die glorie mocht delen. De nadruk ligt sinds Trump meer op het controleren van terroristische risico’s voor het eigen land en dat van de partners, dan nog langer mikken op ‘regime change’ en massale verplaatsingen om gehele maatschappijen te hervormen in op zich sowieso hopeloze ‘shitholes’. Er gaat nu relatief veel aandacht uit naar het Pacific toneel waar China in zijn toenemende agressie een soort van permanente zonsverduistering probeert te bewerkstelligen om de die regio aan het zicht en de invloed van de vrije wereld te onttrekken.

Focus

Twintig jaar geleden beraamde al Qaida de aanslag van 09/11 vanuit Afghanistan en nu, nadat wij twintig lange jaren, duizenden gesneuvelde NATO militairen en miljarden Dollars verder zijn, heerst  de Taliban weer prinsheerlijk in Kaboel en maken zij er geen geheim van dat zij Afghanistan net als Iran als een ‘terror state’ willen beheren, waarbij de helft der nieuwe leiders op de ‘most wanted list’ van internationale terroristen staan met ‘bounties’ op hun hoofd die tot meerdere miljoenen Dollars oplopen. Na 09/11 had de Amerikaanse aanpak aanvankelijk een messcherp focus op terroristen maar na de dwaze inval van George Bush – daarbij gemanipuleerd door de verknipte oorlogshitser Dick Cheney – in Irak werd het een rommeltje. Saddam Hoessein was natuurlijk een ontzettende lapzwans, maar had totaal geen boodschap aan de terroristen waarop de Verenigde Staten het gemunt hadden, integendeel hij zag er geen been in hen een kopje kleiner te maken. Sterker nog; omdat Dick Cheney geen enkel constructief idee in huis had over het leven na de invasie creëerde deze havik een prima vacuüm in Irak voor een nieuwe ster aan het firmament in de vorm van de moordenaarsbende van IS, zowel in Irak als Syrië, om daar hun nieuwe kalifaat op te tuigen. Duizenden geestelijk gestoorden uit de hele wereld sloten zich bij IS aan, inclusief honderden Nederlandse dwaallichten aan dat verduisterde firmament, waarvan wij nu de meest fanatieke vrouwen terughalen voor een symbolisch tikje op de vingers en daarna tientallen jaren van verwennerij door D66 en GL. Werkelijk ‘van de pot gerukt…’

Sharia-schrikbewind

Nu zit IS in Afghanistan als ISIS-K of Islamic State-Khorasan die 3 weken geleden 13 Amerikaanse militairen doodde op de airport van Khabul. Maar ook zijn zij al in Noord Afrika gevestigd en breiden hun activiteiten gestaag uit in zuidelijke richting, naast hun aanwezigheid in zuid- en zuidoost Azië, terwijl zij in het M.O. grotendeels ondergronds zijn gegaan. De gecoördineerde zelfmoordaanslagen in luxe hotels en kerken rond Pasen in Sri Lanka waren door IS geïnspireerd en op de Filippijnen voeren Special Forces een jarenlange strijd tegen jihadi’s die met IS verbonden zijn, terwijl IS in Maleisië en Indonesië volop propaganda voert om deze landen onder volledig sharia-schrikbewind te brengen. Boko Haram in Nigeria is IS sinds 2015 en Bin Laden’s netwerk is ook springlevend, inclusief de Al-Shabab in Somalië en Al Qaida in Jemen.

“Sigrid Kaag ondersteunt de
terroristen – her en der – financieel”

Het Pentagon moet steeds meer aandacht aan China geven, maar ondersteunde Joe Biden’s abrupte terugtrekking uit Afghanistan door te melden dat het met Specialistische troepen, informanten op de grond  en ‘over-the-horizon’ drone aanvallen de zaak enigszins kan controleren. Dat is uiteraard verre van waterdicht terwijl ‘bondgenoten van het gebroken geweertje-slag’ zoals Nederland natuurlijk lekker met de armen over elkaar zitten te kijken hoe Sigrid Kaag terroristen her en der financieel ondersteunt met onze centen en verder nergens het geringste benul van heeft… ‘Counter terrorism’ zal van nu af in het M.O. de grondtroepen missen die zo effectief waren, zoals bij het opruimen in 2019 door Special Ops troepen van ISIS leider Abu Bakr al-Baghdadi, de opvolger van bin Laden. Al-Shabab leiders zijn ook geëlimineerd in ‘drone strikes’ in Somalië en elders. Maar de verandering in de Amerikaanse aanpak leidt ook tot verandering van de terroristische dreiging die meer en meer gebruik maakt van technologie en social media. Geld genoeg dankzij rijke sharia sponsors…

Kampioen van de hoofddoekjes

Om het deprimerende plaatje op onze vaderlandse bodem te complementeren hebben Rutte en Grapperhaus terrorisme op de spaarbrander gezet met de benoeming in 2019 van de politiekcorrecte Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, ene Pieter Jaap Aalbergsberg – de kampioen van de hoofddoekjes voor de Amsterdamse politie – en diens hulpje Hester Somsen afkomstig uit de ambtenarij van Buitenlandse Zaken zonder enig haar op de keurig gepoetste tandjes. Onze staatsveiligheid zit dus wel snor met dit duo, terwijl de terroristische netwerken waarschijnlijk al een superieure organisatie en communicatie hebben aan de onze die mogelijk nog moet communiceren met rooksignalen en postduiven, want Kaag was er al met de centen vandoor…  Het Amerikaanse ‘Enterprise Institute’ specialiseert in deze materie en maakt zich zorgen dat de terreurnetwerken snel en efficiënt tegen de westerse wereld kunnen worden ingezet, zeker omdat grote fundamentalistische geldschieters van het kaliber sharia hen financiële steun bieden waar ons duo Aalbergsberg/Somsen nog niet van kan dromen, laat staan dat zij zouden weten wat daarmee te doen behalve zich in de binnenlandse politiek te mengen met Aalbergsberg’s globalistische praatjes.

Hopelijk haalt de opgave van Afghanistan aan deze duistere krachten een beetje de angel uit hun agressie jegens het Westen, maar als de Amerikanen zich al serieuze zorgen maken is het goed te weten wie pretenderen voor onze veiligheid garant te staan want afgezien van 09/11 is de agressie van islamitische terroristen in Europa historisch altijd groter geweest dan in de USA. Maar wij hebben onze vervaarlijke Cerberus Pieter-Jaap en zijn schoothondje Hester.


Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties