Waardeloze normen

“Wij zijn de partij van waarden en normen” luidde de slogan op het CDA-congres in Den Bosch afgelopen zaterdag. Gelet op het eerdere gechicaneer met Pieter ‘functie elders’ Omtzigt zou de slogan “Wij zijn de partij van de waardeloze normen” wellicht passender zijn geweest.

Er kwam een vracht loze kreten van partijleider Hoekstra op tafel en verder weinig. De formatiebesprekingen waren ‘geen zaak van inspraak voor de leden’, maar uitsluitend voor het fractiebestuur. Er zit geen kant of richting meer aan het CDA, alleen het vage ‘midden’, maar dat vage midden ligt voor de partij inmiddels ‘links-binnen’. Dat was vroeger een positie in het pupillenvoetbal trouwens, en dat typeert de situatie wel zo’n beetje. Het CDA zonder Pieter Omtzigt is een partij van niks en volgens Peil.nl blijven er een schamele 6 zetels over als Pieter Omtzigt met een eigen lijst zou komen. Een ‘Lijst Omtzigt’ wordt door het bureau van Maurice de Hond inmiddels gepeild op 25 zetels. Het CDA kortom, heeft het kind Omtzigt met het katholieke badwater weggegooid. Nadat een schoolmeester – met dank aan de stem op Pieter Omtzigt – door digitale kunstgrepen op het schild was gehesen en zich eraan vertilde, bleek een miljoen euro rationeel voldoende om de christelijke ethiek af te leggen; in vroeger tijden precies 30 zilverlingen. Niet katholiek, niet protestant en al helemaal niet betrouwbaar; het appèl op de christendemocratie is niet meer. Dat hadden de boeren al eerder begrepen dan de ‘stadsen’.

“Het CDA zal verworden
tot een splinterpartij”

AFb: wiki

Hoekstra wilde zich inzetten voor de formatie en wel ‘op de inhoud’. Gelet op wat De Hond peilde, zit daar wel een logica in, want als er nu nieuwe verkiezingen komen, dan zal het CDA verworden tot een splinterpartij. Daar blijft niets van over en beter zal het zeker niet worden, want CDA-minister De Jonge bereidt momenteel de QR-samenleving voor, waarin uitsluitend nog plaats is voor mensen met een Ausweis. Wat daarmee gebeurt laat zich raden want de overheid en ICT zijn twee dingen die totaal niet bij elkaar passen. Dat is dan kennelijk ‘de inhoud’ die de CDA-fractie momenteel nog op de been houdt, maar de samenleving – en dus ook CDA-leden – zullen zich daarvan afkeren. Met het invoeren van de QR-identificatie schaft minister De Jonge het CDA (en daarmee zichzelf) compleet af. De wal keert het schip, want ook de VVD zal een deel van de electorale achterban zien overstappen naar een stem ‘elders’, evenals D66. Die laatste partij zal ook niet op verkiezingen zitten te wachten, want nu de ware aard van partijleidster Kaag steeds meer duidelijk wordt, verliest die partij veel zetels en Kaag is inmiddels voor het electoraat de minst betrouwbare minister.

Nederland verdient beter

Het CDA heeft zich niet herpakt en zal zich verder leeggegeten zien worden door de BoerBurgerBeweging en Omtzigt, zeker als die laatste met een eigen lijst komt. Dat is ook goed, want ons land kampt – net als alle andere Europese landen – met een aantal problemen waar de Haagse werkelijkheid geen antwoord op heeft. De kern waarvoor een overheid nodig is, wordt niet meer geleverd; gezondheidszorg hopeloos uitgekleed; woningnood; vluchtelingen tegenhouden lukt niet, maar de eigen burgers wel; ons leger is ten einde raad; de politie niet minder; milieuperikelen blijken vooral een verdienmodel; et cetera, enzovoort.

Dit land verdient beter. Veel beter.


Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
1 jaar geleden

In de slotalinea ‘Nederland verdient beter’ trof mij de  zin : ‘… ons land kampt – net als alle andere Europese landen – met een aantal problemen waar de Haagse werkelijkheid geen antwoord op heeft.’  Inderdaad, de politiekcorrecte werkelijkheid van het decadent liberale gedachtengoed van het Kartel, belichaamd door Mark Rutte & Sigrid Kaag, kent slechts hun eigen totalitaire werkelijkheid.

Die is verloederd tot een  globalistische ‘cult’ die met collaboratie der media er op uit is om de burgers aan hun dagelijkse kwaadaardige ‘brainwashing’ te onderwerpen om steeds ‘progressiever’ te kiezen. In dat Utopische wereldbeeld spelen slechts politiekcorrecte fatamorgana’s als Corona en Klimaat als vehikels om daarmee hun intolerante macht te consolideren.
 
Onderscheid tussen VVD en D66 is dat de makke schapen van de VVD nog midden in die door de ‘rattenvanger van Den Haag’ met succes geleide ‘brainwashing’ zitten terwijl wij bij D66 het kwaadaardige resultaat ervan reeds in optima forma kunnen aanschouwen in die verknipte ‘cult’ die hun eigen land haat, een land dat niet meer voor ons allen is maar voor hun ‘happy few’. Een opportunistische élite die, Mark Rutte voorop, zich ontpopt als de grootste vijand van het Nederlandse volk, waarbij de heks Kaag hem naar de kroon steekt en, gelukkg, hard door de mand valt.
 
‘Waarden en normen’ spelen daarbij geen enkele rol, het gaat slechts om ordinaire, totalitaire macht waaraan beide intriganten zich desperaat vastklampen door het democratisch proces al meer dan een half jaar te verlammen voor persoonlijk gerief. Dàt is de lelijke waarheid van Mark Rutte en Sigrid Kaag.

Het gaat nu om ons aller goed tegen hun kwaad en het zijn de moedige mensen die zondag weer de straat opgaan om daartegen te demonstreren die uiteindelijk het hart zullen doorboren van die kwaadaardige Cultuur Marxistische ‘cult’.