Pandemie

De Spaanse griep was een grieppandemie in de jaren 1918-1919. Deze wereldwijde epidemie eiste naar schatting 17 tot mogelijk 100 miljoen levens, een aantal dat het totale dodental van de Eerste Wereldoorlog ruimschoots overtreft.

In Nederland stierven destijds 38.000 mensen, in België schatte men het aantal tussen 30.000 en 80.000 dodelijke slachtoffers. In heel Europa stierven toen ongeveer 2 á 2,5 miljoen mensen. Het coronavirus wat momenteel rondwaart over de wereld, heeft volgens de WHO wereldwijd tot nu toe aan 4,16 miljoen mensen het leven gekost. In Nederland zijn tot nu toe ca. 17.800 dodelijke slachtoffers gevallen als gevolg van covid-19. Dat geeft wel wat ander perspectief aan de huidige paniek.

De Volkskrant probeerde inzicht te krijgen in de vaccinatiegraad van degenen die in de ziekenhuizen liggen. Alleen al de rapportage over hoe moeilijk dat ging, is onthutsend. Laat staan dat we informatie krijgen over hoeveel in de ziekenhuizen liggen die meer dan 3 maanden geleden een infectie hadden doorgemaakt. Uiteindelijk blijkt dat van de coronapatiënten in de ziekenhuizen, ongeveer 10 procent volledig was gevaccineerd. Dit zou blijken uit een steekproef van het Landelijk Coördinatiecentrum ­Patiënten Spreiding (LCPS) in zuidwest Nederland. Een landelijk overzicht is er nog niet.

Stel nu eens dat we de huidige lijn blijven volgen en proberen om vrijwel iedereen boven de 12 jaar (en misschien zelfs eronder) gevaccineerd te krijgen. En stel dat we nieuwe varianten krijgen,  waartegen vaccinatie toch niet beschermd en/of de vaccinatiebescherming duurt gemiddeld maar 6 tot 12 maanden, dan hebben we ons zelf dus in een positie gebracht dat we ook naar de toekomst moeten doorgaan met ons steeds weer laten vaccineren. Men kan denken aan de ‘griepprik’, want daar vaccineren we toch ook ieder jaar voor? Maar het griepvaccin wordt echter alleen aangeboden aan de groep boven de 60 jaar en anderen met extra risico’s. Voor de rest van de bevolking gaan we ervan uit dat het immuunsysteem zijn werk goed doet en accepteren we klaarblijk de situaties waar dat niet goed gebeurt.

Het ziet er naar uit dat ‘big pharma’ geweldig zaken heeft gedaan met grotere samenwerkingsverbanden zoals de WHO en de EU; de miljarden vliegen hen om de oren. Het ergste is nog dat vrijwel alle vaccins tot stand zijn gekomen met erg veel subsidie van overheden, die dat in eigen land gemakkelijk door de parlementen konden loodsen op een moment dat de paniek groot was. En nu mogen we dus nog een keer betalen en ook het liefst elk jaar.

Ik kan me heel goed voorstellen dat er hier en daar grote vraagtekens worden gezet bij onze regering, die op 15 januari j.l. het ontslag aanbood maar onverminderd nog op de bok van de wagen zit omdat de premier “graag een record wil pakken”. Politiek: dat is de eigenlijke pandemie de ons parten speelt.

Ik heb wel een oplossing


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
2 jaren geleden

Dr.Fauci, de baas van de Amerikaanse RIVM, wordt er nu openlijk van beschuldigd dat hij de hand heeft gehad in het vrijlaten van het Chinese Corona biochemische wapen, want dat is het inderdaad.

https://www.newstarget.com/2021-07-25-david-martin-daszak-fauci-domestic-terrorism-covid.html