Nog even over de propagandafilm rond Kaag

Er is weer extra ophef over de D66 propagandafilm rond Kaag die door de VPRO werd gemaakt en twee maanden voor de verkiezingen (!) door de NPO werd uitgezonden. Volgens alle betrokkenen is er van invloed door D66 en het ministerie geen sprake geweest. In NRC – fanclubblad van D66 – is ook een artikel gepubliceerd, waarin de makers hun straatje proberen schoon te vegen; het ‘kartel’ NPO – politiek in actie.

Even recapituleren: een filmmaker vat ergens in 2018 het plan op om een documentaire te maken over Sigrid Kaag (D66), op dat moment ‘Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking’, welgeteld één jaar lid van D66 èn achter de schermen genoemd als opvolger van Pechtold. Die laatste had wat teveel aan de kansrijke ontwikkeling van kinderen buiten de echtelijke stonde gewerkt en moest dringend in ‘een functie elders’ worden geplaatst; de man sleepte zich van schandaal naar schandaal.

  • De film is als ‘Riefenstahl-poging’ gemaakt onder de vlag van de VPRO, waarvan de voorzitter een oud-campagneleider is van D66;
  • Deze film wordt uitgezonden door de NPO, die onder leiding staat van een prominent lid van D66, namelijk Shula Rijxman, tevens huisvriendin van Minister Ollongren (D66);
  • De film is gefinancierd door het Nederlands filmfonds, waarvan prominent D66’er Thom de Graaf tot voor kort voorzitter was;
  • De film kreeg een subsidie toegekend door Minister van Engelshoven (D66).

Uit driehonderd pagina’s e-mailverkeer, die pas bekend konden worden met beroep op de ‘Wet Openbaarheid Bestuur’ blijkt dat het campagneteam van D66 en het Ministerie overleg hebben gevoerd met de maker, de VPRO en de NPO over het tijdstip van uitzenden en de inhoud van de film. Zo werd gepoogd om de altijd zonder veiligheidsgordel in de dienstauto rijdende Kaag, alsnog digitaal van een ‘gordel’ te voorzien. Voorts werd een scene geschrapt waarin tijdens een bezoek aan het straatarme Niger de glazen champagne vol overtuiging werden weggespoeld door het ‘nieuwe leiderschap’ van Kaag c.s. Waarom de minister die – voor Niger – nogal decadente versnaperingen niet eenvoudigweg weigerde met verwijzing naar de positie van het land en de inwoners, is een raadsel – maar ook een aanwijzing voor haar onoprechtheid, hautainiteit en onechtheid.

En nòg is men in die kringen van oordeel dat er niets onoorbaars is gebeurd? Nog heeft Kaag zelf niet in de gaten dat ze haar collega Slob bewust in het ongewisse liet en hem zichzelf daarmee voor schut liet zetten met de beantwoording van Kamervragen “dat de VPRO niet werd aangestuurd door D66 of het ministerie van BH&OSW?” Fijn; zo’n ‘collega’.

De Nederlandse Publieke Omroep wordt in stand gehouden met belastinggeld en die wordt daar razendsnel omgezet in megasalarissen en tranentrekkende flutzooi. Om die comfortabele positie te bestendigen is die club wijselijk niet voornemens de overheid tegen de haren instrijken, maar zal zij veel eerder de overheid op propagandistische wijze van dienst zijn. En dat durft men ‘objectieve en onafhankelijke journalistiek’ te noemen? Die club moet tot de grond toe worden afgebroken. Het is 2021 en zowel radio als televisie zijn allang achterhaald door internet. Het is nonsens om zo’n vehikel met overheidsgeld overeind te houden.

Als Kaag zo’n geweldenaar is dan kan ze het zonder gratis reclame van Rijxman en vrienden ook wel af.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Corné
2 jaren geleden

Voor de uitzending waren de prognoses voor D66 en Kaag allesbehalve gunstig. Toch sleepte Kaag een enorme, onverwachte verkiezingsoverwinning in de wacht. Je hoeft geen deskundige te zijn om te weten dat de dubieuze rol van de media daar de oorzaak van is. Zo’n propagandafilm, want dat was het, moet daaraan sterk hebben bijgedragen.
We zien hetzelfde in de VS waar de media jarenlang Trump hebben zwart gemaakt. Daarom heeft hij de verkiezingen niet gewonnen. De minkukel Biden daarentegen wel. Ondanks zijn slapheid en de opeenstapeling van blunders werd hij volledig ontzien door de media.
De invloed van de media op verkiezingen is enorm.

Wim
2 jaren geleden
Antwoord aan  Corné

Corné, Trump heeft de verkiezingen helemaal niet verloren. Biden en zijn kliek hebben de verkiezingen gestolen met behulp van lieden als Soros, met (daar heb je gelijk in) hulp van de media en door middel van grove stembusfraude (briefstemmen, dubieuze stemmachines en onverklaarbare stemmenwinst uit het ‘niets’ precies in de ‘Swingstates’.

FleetwoodMacho
2 jaren geleden
Antwoord aan  Corné

Inderdaad, een onverwachte overwinning voor D66. Dat geeft te denken, want na alle misleiding, leugens, nepotisme, manipulaties en zelfverrijking maak je mij niet wijs dat partijen zoals VVD en zeker D66 zoveel stemmen hebben mogen ontvangen bij de meest recente verkiezingen.

Democratie? Slechts schijndemocratie, net als in de States is er op aanzienlijke wijze met de uitslag geknoeid. Er stond bij voorbaat vast dat de vleesgeworden Pinokkio en de terroristen-knuffelaarster moesten winnen.

Boudica
2 jaren geleden

Makkelijk toch vrienden op strategische functies, betaald uit overheidsgeld. Kost niks. Dat is alvast de 1e kosteloze greep naar de macht. Wat zal de 2e greep zijn? Uitschakelen oppositie mbv D66 rechters? De weg vrijmaken voor Kaags ideologie, van Nederland een palestijnse staat maken?

FleetwoodMacho
2 jaren geleden
Antwoord aan  Boudica

Als Kaag uit den Haag werkelijk zo intelligent is dan laat ze dat Palestijnse scenario achterwege. Want een zwaar verarmd Nederland kan weinig tot niets bijdragen aan de Palestijnse dan wel Islamitische zaak.

Nog wat verder in deze prognose is het maar de vraag in hoeverre NL nog zal bestaan, dit met het oog op de waterwerken. Het water zal hier spoelen, alhoewel er lieden zijn die werkelijk geloven dat Berbers de plaats van geschoolde ingenieurs kunnen innemen.