Nieuwe democratie nodig

Fractievoorzitter Sigrid Kaag van D66 werd gisteren betrapt toen ze heimelijk formatieoverleg voerde met Jesse Klaver (GroenLinks) en Lilian Ploumen (PvdA). Klaver kwam de fractiekamer van D66 uitlopen, maar keerde zich direct weer om toen hij journalisten voor de deur zag. Het voorval toont aan dat democratie voor politici slechts bijzaak is en vooral dat ‘nieuwe democratie’ nodig is.

Met het voorval komt de oproep van informateur Hamer voor ‘stilte’ rond de formatie in een bijzonder daglicht te staan; nadat VVD en CDA eerder opmerkten niet met een links zijspan in een Kabinet te willen zitten, zijn de linkse partijen onder leiding van Kaag op zoek naar een soort ‘staatsgreep’, want dat de burgers heel anders hebben gestemd, doet kennelijk niet ter zake. Sigrid Kaag had een paar weken geleden nog een heel andere Nederlandse politiek voor ogen: Transparant en een helder dualisme in de Kamer met meer inspraakmogelijkheden voor de burgers. Zij nam nadrukkelijk afstand van de ‘Rutte-doctrine’ en stond voor ‘nieuw leiderschap’.

Dat hebben we nu dus gezien.

Afb: wikimedia

De leiders van de linkse partijen moeten in hun jeugd wel afschuwelijk zijn gepest op school, want een andere verklaring is er voor hun verniel- en wraakzucht niet. De burgers hebben gekozen en GroenLinks werd daarbij bijna gehalveerd, terwijl de PvdA de splinterpartij bleef die ze al was geworden: links werd afgeslacht. Die linkse elites, destijds nog groot bewonderaars van de Sovjet Unie, de DDR en Cuba, spugen inmiddels op de arbeiders. Zij importeren inmiddels op grote schaal hun nieuwe electoraat en dat kan ook, want de kosten worden opgehoest door het plebs wat nog echt werkt voor de munten.

PvdA/GL/SP hadden in 2006 gezamenlijk nog 65 zetels in de Kamer, in 2021 zijn dat er nog 26 dus zit er dus weinig anders op dan een staatsgreep te plegen. Al was het om de ‘mars door de instituties’ nog enige glans te geven.

De Tweede Kamer stemde afgelopen voorjaar nog voor een motie waarin meer openheid tijdens deze formatie werd gevraagd. Die komt er dus niet en ongetwijfeld zal diezelfde Kamer zich weer in slaap laten sussen met zalvende woorden, terwijl dit land werkelijk schreeuwt om een nuchtere benadering van verschillende blunders uit vorige Kabinetten. De ‘great reset’ die verschillende politici voor ogen hebben en waartoe zij werden opgeroepen door grote conglomeraten uit de industrie en risico-investeerders zoals Soros, schijnt vorm te moeten krijgen in ‘Groene Maatregelen’. Met het milieu is echter weinig aan de hand; we hebben slechts het probleem van overbevolking en teveel steen in dit land. Alle hoogdravende geknutsel aan het milieu werkt daarom waarschijnlijk nog averechts ook. Bovendien tonen hun eigen berekeningen aan dat die ‘maatregelen’ zoals teamcaptain Nijpels die op de klimaattafels legde (en waar geen burger zelfs maar bij in de buurt is geweest), vrijwel geen invloed hebben op de veronderstelde problemen zoals CO2.

Misschien is het goed de waarschuwende woorden van voormalig KGB-officier Yuri Bezmenov (1939 – 1993) nog eens aan te halen, om te begrijpen wat de sovjet Unie al wilde en wat er in ons land is gebeurd in de afgelopen 40 jaar;

De definitie van ‘ideologische subversie’:
“Wat het in feite betekent is: het beeld van de realiteit van elke burger zodanig bijstellen dat, ondanks de overvloed aan informatie, niemand nog in staat is om verstandige conclusies te formuleren, in het belang van de verdediging van zichzelf, hun families, hun gemeenschap en hun land.”

Zover zijn de linkse partijen nu dus gevorderd. Trap er niet in: trap ze eruit, voordat het te laat is.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
2 jaren geleden

Smerige achterbakse achterkamertjes politiek van deze linkse smeerlappen !!

Krontjong
2 jaren geleden

De socialisten/ communisten willen macht, niets meer en niets minder. Maar ze veliezen de factor kracht uit het oog. Met kracht vergroot je je macht, maar macht die het praktische nut van kracht verliest, wordt parasitair… Macht wordt als een parasiet die steeds meer gevoed wil worden. Macht doet niets anders dan eten. Macht produceert niet, innoveert niet, niets…