Hongaarse wet

De Hongaren hebben een wet aangenomen die ‘Europa’ totaal niet bevalt. Het gaat om een aantal aangenomen amendementen op bestaande wetten (de wet inzake kinderbescherming, de wet inzake bedrijfsreclameactiviteiten, de mediawet, de wet inzake gezinsbescherming en de wet inzake openbaar onderwijs). Die amendementen verbieden het afbeelden van en het ‘propageren’ van een andere gender-identiteit dan de heteroseksuele in onder meer boeken, films en andere media voor personen onder de 18 jaar.

Onze Minister-president is dat met ‘Europa’ eens. Voor de microfoon van Radio1 (van de door de belastingbetaler gesubsidieerde staatsomroep) merkte Rutte op: “Als Europa, naast een markt- en munteenheid ook een waardengemeenschap is, en dat vinden we allemaal, dan kan het niet waar zijn dat in de Europese Unie een land zoiets achterlijks uithaalt als de Hongaren nu doen”.

Victor Orban. Afb: Flickr.

De Minister-president van ons land zegt dus dat de vrijheid om op uiteenlopende wijze te seksen of daarvan kennis te nemen, universeel is en niet gebonden aan leeftijd. “En dat vinden we allemaal” volgens hem. Dan is er toch tenminste één uitzondering: ik. Want dat zou dan betekenen dat aan kleuters gewoon pornoboekjes uitgedeeld kunnen worden, zodat zij vrijelijk kennis kunnen nemen wat er zoal te koop is op seksueel gebied? Betekent dat ook dat jonge kinderen daarmee dan zelf ook maar eens moeten experimenteren? Mij dunkt dat in dergelijk geval de kweekscholen worden overspoeld door pedofielen met een gespannen karnemelkkanon. Nu is onze Minister-president in zijn private leven geen vader van kinderen, dus we kunnen het hem niet kwalijk nemen dat hij op dit gebied van God noch koude voeten weet. In zijn functie als – demissionair – regeringsleider echter, zou hij zich wat meer afstand mogen permitteren van dergelijke, nogal stellige uitspraken. Een béétje ouder immers, verkoopt de eerste de beste die dergelijke kunsten flikt bij zijn of haar kinderen meteen een pak slaag waarmee de persoon in kwestie nog jarenlang tot oxazepam en tramadol is veroordeeld.

Vooralsnog heeft ‘Europa’ geen bal te maken met de manier waarop de lidstaten nota bene de seksuele voorlichting organiseren. Dat is een kwestie die individuele lidstaten zelf moeten regelen, conform de in hun landen heersende cultuur. Hoe volwassenen seks bedrijven, moeten ze helemaal zelf weten; al wil men zich anaal laten vertroetelen door een paar brandnetels: prima. Maar wanneer het gaat om kinderen, dan verdient de Hongaarse wet geen kritiek, maar juist alle lof. Wie de totale gendergekte echter heeft omarmd, zal zich geroepen voelen te verklaren dat die Hongaarse wet niet deugt, terwijl men hooguit zou kunnen zeggen dat de grens van 18 jaar verkeerd is gekozen.

Dat de Hongaren zich vooralsnog niet alles laten welgevallen wat de ongekozen Brusselse kliek zich in het hoofd haalt, is in het bijzonder in dit geval heel goed.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bee
2 jaren geleden

Hongarije is zo’n beetje de laatste waar je nog van een democratie kan spreken.
Dat hele lbtshpnd regenboog gedoe is veel te opdringerig.
Dat is geen goede ontwikkeling want je word verplicht een stelling aan te nemen .
Dat werkt averechts .

2 jaren geleden

Hongarije heeft gelijk natuurlijk. Elk mens is een mix van vrouwelijke en mannelijke gevoelens, gemoedstoestanden, emoties die vooral in de pubertijd en bij jonge mensen opspeelt. Het is verstandig om als je twijfelt je sexualiteit te kiezen die bij de verschijningsvorm van je lichaam past. Er zijn natuurlijk heel jonge mensen die 100% zeker weten dat ze homoseksueel zijn, nu dat is prima. Die gaan vaak naar het seminarie en daar redt de Roomse kerk zich maar mee. Een grote groep twijfelt en krijgt beide ervaringen om de keus te bepalen. Als je dan in een pro-homosfeertje terecht komt maak je zo de verkeerde keus waar je later veel verdriet en ellende van krijgt. Ik heb een nichtje die als 16 jarige verleid werd door een oudere lesbische vrouw. Jaren heeft het kind gedacht dat ze lesbisch was. Uiteindelijk trof ze een jonge man waar het goed mee klikte en nu getrouwd kinderen en een fantastische moeder. De moraal van de dit verhaal is; je moet homo’s en lesbo’s niet boven de wet stellen en verheerlijken, er zijn smeerpijpen bij die graag jonge meisjes cq jonges verleiden die helemaal nog niet toe zijn aan een definitief homo stempel. Ook als het publieke domein vol wordt gehangen met homo kleuren, beeltenissen is fout. In het publieke domein geldt voor de hetero en de homo dat ze normaal moeten doen en niet als uithangbord gaan dienen voor hun sexuele geaardheid.

Christine
2 jaren geleden

Ik ben het eigenlijk wel eens met de Hongaarse wet. Wij moeten álles maar normaal vinden tegenwoordig.
Het ‘ anderszijn ‘ wordt hier geaccepteerd en dat is prima, maar het hoeft niet door mijn strot geduwd worden.
Hulde aan de Hongaren.
En aan u.