Het Nederlands Elftal

Daar stonde ze: honderden Oranjesupporters wachtend op hun vlucht naar Boedapest waar het Nederlands Elftal zou spelen tegen Tsjechië. Even werden ze nog lastig gevallen door een NPO-presentator die deugpunten wilde scoren en ‘regenboogvlaggen’ en andere genderidioterie stond uit te delen.

Eenmaal op het veld in het Hongaarse Boedapest bleken de Tsjechen allerminst genderneutraal, maar uiterst mannelijk. Na een kwartier spelen was het Nederlands elftal nog slechts een verzameling trillende kontjes, die door de Tsjechen keurig werden vastgezet op de eigen helft. Victor Orban moet zich kapot hebben gelachen; een grote muil over de zogenaamde ‘anti-homo-wetgeving’ (die in werkelijkheid gaat over een verbod op sekspropaganda bij jeugdigen) en een drukte van hier tot Tokyo over UEFA en FIFA, die zich volgens deugende Nederlandse politici ‘uit moeten laten over Hongarije’. En dan voetballen als een paar zakken hooi. De compleet doorgeslagen gekte en een paar staatsomroepen die er nog een plasje over doen.

Eerder bracht de Britse krant ‘The Guardian’ naar buiten dat de afgelopen tien jaar 6500 slavenarbeiders zijn overleden in Qatar tijdens het bouwen aan stadions voor het WK 2022. Het werkelijke getal is waarschijnlijk nog veel hoger omdat er gegevens van onder andere Keniase en Filipijnse arbeiders ontbreken. Hebben we nog niemand over gehoord. Voetballers die aan de lopende band voor een wedstrijd knielen vanwege een overleden Amerikaanse crimineel, zijn ineens onwetend van het èchte onrecht wat zich recht voor hun neus afspeelt.

Toen Beatrix in 2011 op bezoek ging in de Qatarese woestijn, werd er geen debat over mensenrechtenschendingen in Qatar gehouden. Ze deed een lapje op haar hoofd en iedereen zweeg in oorverdovende stilte. De BV-Nederland ging daar even flink zaken doen en met succes: slavenarbeiders doen de rest. Het daar verdiende geld wordt onder het mom van subsidie door BLM-activisten keurig omgezet in prima levensomstandigheden. Voor henzelf welteverstaan.

“Voetbal is een leuk balspelletje van 2 keer 45 minuten en als het is afgelopen hebben de Nederlanders verloren”.

Gelukkig wint Max Verstappen wel regelmatig. Maar goed; die woont dan ook in Monaco. Gelijk heeft ‘ie.


Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties