Amsterdam ontdekt enorme extreemrechtse dreiging

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) maakt zich zorgen over de toenemende dreiging van ‘extreemrechts’ in haar stad. Het gaat om maar liefst twee extreemrechtse types die momenteel worden gesurveilleerd. Over de andere 44 verdachten, allen jihadistische moslims, spreekt de burgemeester niet.

Binnen de bestaande Persoonsgerichte aanpak radicalisering, houdt de gemeente momenteel 46 mensen in de gaten. Vorig jaar waren dat er nog 54. Mensen met jihadistische denkbeelden vormen toch nog altijd de hoofdmoot van deze groep, 90 procent dus 44 personen. ‘Het aantal rechtsextremistische radicalen in de groep is toegenomen tot twee’, meldt Het Parool, die over de ‘Voortgangsbrief radicalisering’ beschikt. Kortom: het Amsterdamse college zit sinds het verschijnen van de voortgangsbrief aan de oxazepam wegens twee rechtsradicalen.

Burgemeester Halsema. Afb: Guido van Nispen / Wiki

Sinds de gewelddadige dood van Van Gogh in 2004, zou Amsterdam toch voldoende bekend moeten zijn met het moslimprobleem, maar tot op heden heeft men dat nog met weinig succes kunnen aanpakken. De ene na de andere ‘de-radicaliserings-expert’ werd tegen enorme sommen (belasting-) geld ingehuurd, maar het resultaat was slechts dat de afdeling ‘de-radicalisatie’ groeide en het probleem rustig voortkabbelde. De aanslagen veranderden wel van karakter; sindsdien zijn de aanslagenplegers ‘verward’ of hebben een uit het lood geslagen ‘suikerspiegel’. Er mankeert hen van alles, behalve een teveel aan moskee tussen de oren kennelijk.

Extremen zijn altijd slecht, of ze nu rechts of links zijn. Maar in Amsterdam zitten de extreem linksen (Trotskisten, Leninisten, Maoisten, Stalinisten) in de Gemeenteraad en het College van B&W. Mevrouw Halsema kan gewoon haar eigen CV bekijken en die van haar collega’s in het College, om tot de conclusie te komen dat het stadhuis in onze betreurenswaardige hoofdstad onder de bevolking veelal terecht ‘het Kremlin’ wordt genoemd. De stad is overwoekerd door samenlevingsbedreigende elementen. Maar goed, wie alleen maar naar rechts kijkt, ziet links natuurlijk niets meer. Feit is wel dat de extreemlinkse en moslimdreiging in de stad talloze malen groter is dan de twee sloebers die de Gemeente heeft kunnen lokaliseren als rechts-radicale bedreiging.

Zolang de Amsterdamse burgemeester er zelfs niet in slaagt haar eigen gezin uit de terreursfeer te houden, hoeft men niet te verwachten dat het de stad anders zal vergaan.


Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties