Wie is Dick Schoof?

Beoogd premier Dick Schoof is van huis uit planoloog en al heel lang werkzaam voor de overheid. Ik heb hem indertijd leren kennen als Directeur Politie: een zeer gedreven ambtenaar die het zwart/wit denken helaas niet vreemd is.

Wel staat hij, gedreven door ijdelheid en grenzeloze ambitie, altijd voor de volle 100% pal achter de dan heersende politieke macht waar hij een absoluut betrouwbaar uitvoerder voor is. Dit – in combinatie met zijn dogmatische socialistische PvdA-denken – betekent dat wat hij ook opgedragen krijgt dit uitgevoerd moet worden en in absolute controle moet zijn. Hij is te typeren als een absolute fixer en control freak met een Januskop.

Het ‘Torentje’ Den Haag.

Daarbij duldt Schoof nauwelijks tegenspraak en al helemaal geen kritiek als die zijn positie of opdracht ook maar enigszins zou kunnen schaden. Hij kreeg door deze karaktereigenschap al lang geleden op het ministerie van Binnenlandse Zaken de bijnaam: De Lachende Moordenaar. Dit aan de hand van het feit dat met een lachend gezicht afscheidt van medewerkers werd genomen waaraan hij zich stoorde of ergerde. Of die medewerkers fouten hadden begaan was niet eens belangrijk. Ze konden een risico voor hem inhouden.

De NTCV heeft hij verder uitgebouwd tot wat al met Joustra werd gevreesd: een illegale inlichtingen- en veiligheidsdienst naast de AIVD. Dit was goed te merken binnen de politiekorpsen die steeds strakker aan de hand van de NCTV moesten lopen en (zelfs illegaal!) verkregen informatie moesten aanleveren. Daarbij gold geen enkele terughoudendheid wat betreft rechtsstatelijke en legitieme aspecten. Je hoeft alleen maar te denken aan de coronamaatregelen die ook deze technocratische bureaucraat met zijn Justitie en Inlichtingencollega’s tegenover het Nederlandse volk bedacht en liet uitvoeren.

In een Stalinistische Sovjet-Unie zou hij naast Stalin beleid hebben gemaakt en uitgevoerd. Het constant opzoeken van de staatsrechtelijke randen, het wijzigen en oprekken van regels t.b.v. politieke doeleinden is een rode draad in zijn ambtelijke carrière.

Over zijn periode bij de AIVD zullen we het maar niet hebben. Bekend is dat intern de nodige verplaatsingen zijn uitgevoerd. Anderzijds beschermde Schoof minister Ferd Grapperhaus toen deze als minister van Justitie de coronamaatregelen aan zijn laars lapte bij zijn huwelijk. Daaruit blijkt klip en klaar dat Dick Schoof volledig t.b.v. de politieke macht opereert zoals ondermeer uit het onderzoek rond de MH-17naar voren is gekomen.

Niets is zo gevaarlijk als een voormalig hoofd van een inlichtingen en veiligheidsdienst, de AIVD, een illegale inlichtingen en veiligheidsdienst, de NCTV en directeur politie minister-president van dit land te maken.

Waarom zal men zich afvragen, hij weet toch alles? Welnu dat is precies waar het om gaat: hij kent en weet van elke politicus, bestuurder en wie dan ook die onder het aandachtsveld van AIVD, MIVD, NCTV en politie valt alle bijzonderheden.

Zulke personen in het absolute centrum van de macht plaatsen, nationale regering met grote invloed in: de EU, het WEF, de VN, de NAVO etc. is vragen om tirannie.


Deel dit:
5 2 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
14 dagen geleden

***Zulke personen in het absolute centrum van de macht plaatsen, nationale regering met grote invloed in: de EU, het WEF, de VN, de NAVO etc. is vragen om tirannie ** (Aldus de heer Van der Blom )

Wie het boek van Ex Politie-Inspecteur René Lancee, ” Nederland Beter” heeft gelezen, zal zich herinneren dat op bladzijde 153 een zin staat dat VERGELEKEN KAN WORDEN met ” Tirannie ” .
**Het OM probeert regelmatig en soms met succes zaken tot een vervolging te krijgen, door een zeer ingewikkeld proces-verbaal met veel nodeloze info en feiten aan te bieden”.

Immers: Als “we ” de aanklacht tegen Mr. Gideon van Meyeren bestuderen en de aanklacht tegen Mevr Drs. Eva Vlaardingenbroek, ( Rechtsfilosoof ), dan blijkt dat het OM de ” uitspraak van Lencee gebruikt ” te hebben om beide veroordeelt te krijgen, omdat én van Meyeren én Vlaardingenbroek, mogelijkerwijs hun uitspraken als ” kwetsend ” zouden kunnen worden geïnterpreteerd of als aanzetten tot geweld kan worden gesteld.
Ook bestaat de neiging om in ” rechtszaken” politiek correct op te treden het geen al jarenlang mode is. ( Aldus Lancee ) En, zoals de heer Blom schrijft :”” Wel staat hij, ( Schoof ) gedreven door ijdelheid en grenzeloze ambitie, altijd voor de volle 100% pal achter de dan heersende politieke macht waar hij een absoluut betrouwbaar uitvoerder voor is.””
“” In de aanhef schrijft de heer van der Blom :””Beoogd premier Dick Schoof is van huis uit planoloog en al heel lang werkzaam voor de overheid. Ik heb hem indertijd leren kennen als **Directeur Politie**: een zeer gedreven ambtenaar die het zwart/wit denken helaas niet vreemd is.””.
Inderdaad……. dat is vragen om TIRANNIE.
DUS…….. Premier Kandidaat Schoof is, mijns inziens, eigenlijk ongeschikt voor de functie van Premier………. !!

Koddebeier
14 dagen geleden

Vladimir Schoof dus !

ronald.dunki
14 dagen geleden

kortom, Schoof is de man die je normaal gesproken als eerste op staande voet zou ontslaan na de wisseling van de wacht… Verkiezingen svp Geert !

Buskens
14 dagen geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Brrrrrrr……………vandaar dat je die linkse rakkers nu helemaal niet hoort over 007. Past helemaal in de richting die voor ons uitgezet is mits we het met z’n allen weten tegen te houden door Ralf Dekker te stemmen. Maar helaas, vrees ik met grote vrezen dat het gros van de bevolking nog in dromenland verkeert. Het laatste is te wijten aan het feit dat het gros alleen maar naar de NPO kijkt. Zij hebben nog nooit gehoord van Blackbox, Cafe Weltschmerz enz. Iedere oorlog is begonnen door foute media.

ronald.dunki
14 dagen geleden
Antwoord aan  Buskens

Ralf Dekker haalt vermoedelijk de kiesdrempel in het EP niet eens …….

Buskens
14 dagen geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Dus? Weer strategisch stemmen? Dat hebben we massaal gedaan met de landelijke verkiezingen . Met 007 als resultaat.

ronald.dunki
14 dagen geleden
Antwoord aan  Buskens

Ik ben bang van wel, want het risico dat uw (rest-)stem bij Timmermans terecht komt is dan helaas groot. Of je van de hond of de kat gebeten wordt…

A.R. Girbes sr
13 dagen geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Uw logica is op het wensdenken gebaseerd alsook ik die «  logica » zou hanteren . Maar, gezien de «  ongelooflijke «  hystérie «  en de invloed van het CDA en Omtzigt , ben ik bang dat we opnieuw met een links-blok te maken krijgen waardoor de burger voor het «  fait accompli «  wordt gezet en Schoof gewoon in de armen van links valt . Immers : De afvlakking van beloften van zowel de PVV als wel van BBB is door Omtzigt afgedwongen en het blijkt onmogelijk dat Omtzigt zijn CDA «  DNA «  van zich zou kunnen afschudden. We hebben te maken met «  de harde realiteit «  en de gevoelens van Rechtstatelijkheid, dat onverbiddelijk Artikel 1 van de Grondwet oproept . De echte problemen , zoals immigratie cq remigratie , de stikstof- waanzin en het klimaat-idiotisme zijn nog lang niet van de baan en……. de schadeherstel , de puinhopen van Rutte, kan ook Schoof niet oplossen , ondanks zijn «  grenzeloze ambitie » . Dat ook ik hem volledig ongeschikt vind voor de functie MP en U hem onmiddellijk na de «  wisseling van de wacht «  zou ontslaan is mijns inziens «  wishful thinking «  . Maar ik hoop dat U gelijk krijgt. Immers: Er is dan een Kabinet Wilders, dewelke DAN spijkers met koppen kan slaan als de «  de kiezer Wilders met 60 zetels op de troon zet, na verkiezingen en nadat het kabinet is opgeblazen .