De culturele achtergrond doet ertoe

Een gebiedsverbod voor zes maanden en de spontane demonstratie die niet zo spontaan bleek te zijn. De ongekozen burgemeesters in Arnhem en Amsterdam jokken en strooien met valse sentimenten. Steeds meer blijkt het ‘burgermeester zijn’ een vooruitgeschoven post van de radicale tak van de islam.

Marcouch

Burgemeester Marcouch. Afb: Lex Draijer / wikipedia

Toen ik las dat de lobbyist voor de sharia en huidig burgermeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, besloten had om Edwin Wagensveld een gebiedsverbod te geven voor 6 maanden kwam bij mij de vraag op;

Gaan Burgermeesters in andere steden nu ook direct op grote schaal overlast gevende asielzoekers en / of statushouders gebiedsverboden geven? Gaan ze ook strak handhaven op het islamitisch getoeter om vervolgens bij weerstand deze toeteraars een gebiedsverbod geven?”

In een brief melde Ahmed Marcouch dat “dat er concrete informatie bij de politie is binnengekomen dat de verbranding van de koran zal leiden tot een terroristische aanslag in Nederland dan wel op één van de vertegenwoordigers van Pegida”. En dat zonder ook maar íets van bewijs aan te leveren.

Het is in lijn met het handelen van Femke Halsema eerder. Melden dat er een ‘spontane’ demonstratie was. En als er wordt gespit naar bewijs dan blijkt het tegenovergestelde. Het gedrag tijdens de opening van het Holocaustmuseum, dat werd aangegrepen om de vernietiging van de Joodse staat te scanderen – uit naam dus van de islam – was een geregisseerde demonstratie.

Halsema

Dat Halsema de islam en in deze de Palestijnen steunt, is duidelijk. De partij van oud-Kamerlid Kauthar Bouchallikht, die via meerdere lijnen gelinkt is aan de Moslimbroederschap: een terroristische organisatie die uiteindelijk overal de sharia wil invoeren zit vol met Palestijnen knuffelaars.

De Hamasfanboys en -girls die hysterisch de hele vocabulaire aan verwensingen lopen te krijsen en op politiebusjes staan te stampen. En dit in hoor- en zichtafstand van de overlevenden van de Holocaust en hun achterkleinkinderen. Maar Halsema zegt geen strafbare uitingen geconstateerd te hebben bij de opening van het Nationaal Holocaustmuseum.

Voor het tijdperk-Rutte was het nog de norm dat indien een burgermeester of politicus loog, opstappen de volgende, logische stap was. Inmiddels is de norm op dat niveau: “liegen tot je een betere baan in het vooruitzicht hebt.”

Concluderend

De bijbel verscheuren om vervolgens de bladzijden te gebruiken als servet. Je hoort er nagenoeg niemand over.

Maar nu moslims weigeren de regels van de Nederlandse rechtsstaat (die de verbranding van boeken -terecht- niet verbiedt) te respecteren. En moslims (zonder vooraf bewijs aan te leveren) met een terreuraanslag dreigen zodra we niet volgens hún regels leven, deelt deze lobbyist voor de sharia en Burgermeester van Arnhem a.k.a. als Palestina aan de Rijn een gebiedsverbod uit.

Het blijkt eens te meer dat de culturele achtergrond ertoe doet.


Erwin
Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

Deel dit:
5 3 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
18 dagen geleden

Des Pudels Kern : “Steeds meer blijkt het ‘burgermeester zijn’ een vooruitgeschoven post van de radicale tak van de islam.”

Inderdaad, het is een gestage vorm van landjepik waarbij de Muslim Broederschap zich gaarne bedient van alle globalistische ‘mensenrechten bullshit’ die de V.N. hebben geïntroduceerd als stok voor alle dictaturen op deze wereldbol om de westerse democratieën mee om de oren te slaan.

Globalisme streeft, net als de islam, naar een fascistische éénpartijstaat maar er gaat niets boven de ongezonde portie links masochisme die de deur wijd opent voor hun eigen ondergang De winnaar op termijn lijkt vast te staan tenzij de kiezers hun wensen, ondanks alle verwoede sabotage van Omtzigt, in vervulling zien gaan. Dus landverrader Rutte kan niet snel genoeg wegwezen en nieuwe verkiezingen zouden een weldaad zijn. Laat het komende nep-kabinet maar vallen, hoe eerder hoe beter!

Pegida mag nu geen boekwerk verbranden dat uitpuilt van de haat, waarin wordt opgeroepen tot het veroveren van de wereldheerschappij èn tot dood aan de Joden terwijl muslims ‘carte blanche’ krijgen om christenen en Joden te terroriseren van alle GL/PvdA/GL burgemeesters..

Zolang ‘das Kapital’ niet, net als ‘Mein Kampf’, verboden wordt vraag ik mij af wanneer al die globalisten hun kop uit hun achterste trekken om te zien hoe de wereld er inmiddels uitziet. Wilders wil daar best een handje bij helpen maar als het aan Omtzigt ligt gaat de rechtsstatelijke harakiri van de omvolking gestaag door… Steeds een stapje verder, van hoofddoekjes voor de politie via terreur op scholen door islamitische leerlingen jegens Nederlandse kinderen, tot de honderden Sharia rechtbanken die al tien jaar geleden op elke straathoek in Engeland opereerden en getolereerd worden in een hopeloos ontspoord ‘woke’ land. Ons voorland?. .

A.R. Girbes sr
18 dagen geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

De verwoede sabotage is kennelijk gestoeld op de uitspraken van de CDA Leider Bontenbal. Bontenbal meent dat “ vrijheid “ niet bij de PVV in goede handen is . We zien dus “” alweer “” dat de “” superioriteitswaan, gekoppeld aan het geloof”” opnieuw bij het CDA de kop op steekt . Immers Het Nederlandse belang is NiET in goede handen bij het CDA en Omtzigt is , mijns inziens, “ behept “ met CDA denkbeelden . Het is toch een ongelooflijke religieuze bende en de harde realiteit , het salafistische gevaar en de drang bij moslims met een geografische expansiedrift , niet in “ ogenschouw “ te nemen en dat te bestrijden . Nederland wordt of is al een “” openlucht- psychiatrische “” kliniek . “ Des Pudels Kern….. dringt niet tot door in de hersenen van het CDA en Omtzigt . Immers Het bestaan van Nederland staat op het spel en zelfs dat begrijpen ze niet . De totale financiële ontreddering in Nederland is al bijna een feit . En ….. de symptomen van langzame implementatie van een “” Islamitische “ ideologie in Nederland leidt onverbiddelijk “ tot implacabiliteit ( onverzoenlijkheid) . Ook dat wordt door en het CDA en Omtzigt niet begrepen . De realiteitszin is bij Omtzigt totaal afwezig en het “ wantrouwen” verwijst naar de angst van het CDA en Omtzigt , van een soort “” detournement de pouvoir “ bij de PVV bij een regeerakkoord .En, immigratie laat nu haar desastreuze gevolgen zien……. !! Bizar .

A.R. Girbes sr
19 dagen geleden

Wat mij “” opnieuw”” opvalt, wanneer er over de Islam wordt gesproken of geschreven, is de “” mildheid “ . Immers : Milde Moslims bestaan bij zeer hoge uitzondering . Wie het boek leest van Wijlen Prof . Dr. Hans Jansen zal op bladzijde 13 lezen dat “” ongelovigen moeten worden gedood. Dat staat in de Koran . Dus in feite zijn gelovige Moslims dus moordenaars .waarom die “ mildheid” ? Als U op het YouTube kanaal de demonstratie in Arnhem volgt, ziet dat Van Baarle ( Denk) meent dat De Islam bij Nederland hoort en zij niet meer weggaan . Als Moslims de Nederlandse rechtsstaat niet willen erkennen ( Versteeg ) waarom zijn ze dan nog in Nederland? Heel simpel : Nederland is Luilekkerland “” . Dus , eventuele moordenaars in de Moslim gemeenschap , krijgen zelfs geld toe . Nu de meest terroristische groep ( ISIS) hun krankzinnige ideologie en mogelijk zelfs het bevel uit de Karan , ( bladzijde 13 boek Jansen) hebben opgevolgd, in Moskou meer dan 133 willekeurige mensen , hebben doodgeschoten. Welke “” mildheid “”tegenover Moslims moet men nu nog betrachten ?? Ik begrijp dat niet . Waar is het “ natuurlijke gevoel en besef tot zelfbehoud?””. Begrijpt de Nederlander dan niet dat Moslims een “” Wereldhegemonie “” willen, en U en Mij willen onderdrukken of , als ongelovige te doden . Zijn we de aanslagen in Madrid, Parijs, Brussel en Amsterdam , alweer vergeten . En , weet U dat in Frankrijk er al een Parallelle samenleving zich manifesteert . Wie nu nog
NIET beseft dat immigratie een vorm van zelfmoord is in Europa , moet naar de psychiater . Dat Pieter Omtzigt meent dat Moslims “ geloofsgenoten “ zijn , is een spectaculaire misvatting . Ook humaniteit heeft harde grenzen . En , het oud Kamerlid, Kouthar Bouchallikht , volgens de heer Versteeg , gelinkt is met de “” Moslimbroederschap , moet toch tot de conclusie komen dat ook Nederland , niet het besef heeft hoe gevaarlijk het salafistische / Islamitische ideologie werkelijk is .

15 dagen geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

De Heer Donner ook CDA verkondigde bijna 20 jaar geleden, dat als democratisch wordt besloten om de Sharia in te voeren, deze wordt ingevoerd. Zie http://www.nd.nl/nieuws/politiek/676069/donner-vindt-sharia-toelaatbaar.