Prikbord nr 906

Steeds vaker hoort men dat mensen geen krant meer (willen) lezen of tv-kijken, omdat ze er ‘niet meer tegen kunnen’. Al die negativiteit, schandalen, ellende en nep-profeten (pardon: activisten).

Ze haken af en laten de harde werkelijkheid aan anderen over. Sommigen verschuilen zich in de kerken (die vaak zelf geïnfiltreerde zijn door politieke denkbeelden en angst-scenarioschrijvers), klimaatreligie of achter hun ‘voormannen’ (politici, vakbonden, goeroes, imams, auteurs, koningshuis); anderen duiken weg in hun eigen elitaire kringetje, muziekhobby, familie, sport, goede doelen of verslaving. En weer anderen sluiten zich aan bij de graaiers, profiteurs, onheilvoorspellers en criminele bendes. Ze laten de wereld, solidariteit, medemenselijkheid, normen en waarden, gerechtigheid en verdediging van de samenleving liever over aan anderen. Doch ook die ‘anderen’ haken af, vertrekken uit de politiek, frauderen, worden corrupt, zoeken een veilig (gesubsidieerd) baantje of stoppen als journalist. Wat dan nog overblijft als integere bestuurder, ondernemer, politieman, columnist, militair of zorgverlener, wordt bedreigd, geïntimideerd (ook door de rechtelijke macht), bekritiseerd, uitgemolken, verstikt door bureaucratie of ingelijfd bij de gevestigde orde.

Dus wie wil dat dit nog erger wordt, moet vooral blijven wegkijken, zich vergapen aan BN-ers, praten over wereldreizen die worden gepland (zelfs door studenten) en onbenullige tv-programma’s volgen, want het onheil laat zich niet negeren. Het biedt een geweldig perspectief: oorlog, chaos, armoede, criminaliteit en geweld tegen vrouwen, kinderen en andere kwetsbaren. En een derde van de bevolking zou dan liever vertrekken dan ons land verdedigen. Wie dit niet gelooft, moet beseffen dat de geschiedenis van de vorige eeuw zich reeds herhaalt; het wachten is slechts op een nieuwe revolutie tegen de (internationale) elites. Of een oorlog met miljoenen doden; traditioneel vooral onschuldigen, naïeven en onwetenden. Want de prijs van afhaken is altijd vele malen hoger dan van waarschuwing en preventie, en wordt zelden betaald door de daders of verantwoordelijken. Onverschilligheid is dus geen optie, maar of de huidige generatie dit begrijpt?

Asielroute

Een Syrische jongen vertelde in zijn onschuld precies hoe zijn familie in Nederland is gekomen. Hij werd door zijn oom opgehaald, die kennelijk al in Nederland woonde, en vanuit Duitsland meegenomen. Twee jaar later volgde gezinshereniging; neen, niet in Turkije waar het gezin in het vliegtuig stapte, en ook niet in Duitsland (EU-land van aankomst) , maar hier. Wat is er nu werkelijk gebeurd met de politieke beloftes om de instroom te beperken en illegalen uit te zetten? Wordt dit door ambtenaren gesaboteerd, die belang hebben bij de geldstromen, of door politici die Wilders voor het blok willen zetten als straks het puinruimen nog moet beginnen?

EU

Stap voor stap wordt in Brussel Oekraïne weggeven door een aantal landen, kennelijk in de hoop dat Poetin daarmee tevreden zal zijn en uit angst voor kernwapens. Vooral door dit laatste en de lafheid om de militaire steun (niet) uit te breiden, zal Poetin de conclusie kunnen trekken dat hij niet alleen de EU, maar ook de NAVO op de knieën heeft. En Trump doet straks de rest; grote oefening of niet, want we zijn nog te bang om de 400 Russische miljarden aan Kiev over te dragen. Ook de defensie-industrie voelt al aan dat de lange-termijn orders niet gaan komen, omdat er teveel miljarden zijn verspild aan de klimaathype, de ECB en de energiebesluiten. In dit licht is het merkwaardig dat Nederland vier onderzeeboten bestelde in plaats van 2 en de miljarden niet aan wapens voor Oekraïne besteedt. Die andere boten zijn toch niet (meer) nodig als de NAVO zichzelf opheft en ook de Baltische staten straks aan hun lot overlaat, want ja, die kernwapens hè.

Halsema

Kennelijk is de gemeenteraad van Amsterdam dermate gespeend van fatsoen, dat er – na alle streken van burgemeester Halsema – zelfs geen motie van wantrouwen of afkeuring wordt ingediend; laat staan aangenomen.

Israël

Het zou een denkfout kunnen zijn om te menen dat Israël zal toegeven aan de (morele) druk om de strijd tegen Hamas te beëindigen. Daarvoor zijn er al te veel slachtoffers gevallen en soldaten gesneuveld. Bovendien is de internationale ‘bezorgdheid’ nogal dubbelzinnig in het licht van wat er in Oekraïne gebeurt, wat er met de gijzelaars is gedaan en wie de Hamas-aanhangers zijn. Dat Palestijnen honger lijden is een gevolg van de houding van de VN en de EU om de genocide-kaart te trekken, nadat eerst Hamas werd gefinancierd. Een humanitair gezien foute reactie, maar niet onbegrijpelijk, omdat Hamas helemaal niets geeft om het lot van de Palestijnen, zich verschuilt in Rafah en ziekenhuizen, en de gijzelaars niet vrijlaat. Bovendien is er geen verplichting om als aangevallen partij de vijandelijke burgerbevolking toe te staan een obstakel te vormen voor het bereiken van de oorlogsdoelen, indien andere partijen – niet alleen Hamas – die juist beogen.

Ook een dreigement vanuit de VS over het stoppen van wapenleveranties, zal geen indruk maken zo lang Hamas, Hezbollah en de Arabische terreurstaten Israël willen liquideren. In tegendeel, Israël zal nog sneller en nog harder moeten toeslaan , zeker nu Canada, Italië en België reeds de wapenexport naar Israël afknijpen – voordat kernwapens het laatste redmiddel worden. Ook Den Haag heeft dit (nog) niet begrepen en met de boycot het eindoffensief van Israël dichterbij gebracht. En als Egypte de grens niet snel opent, zullen daarbij duizenden Palestijnen omkomen. Een mensenleven is nu eenmaal niets waard in deze wereld; nooit geweest en zeker niet in oorlogstijd. De weigering van rijke Arabische landen om vluchtelingen op te vangen, is daar slechts een bevestiging van.

.Justitiefraude

Na de justitiële incidenten in onder meer Engeland, Duitsland en Nederland is nu België geplaagd door een integriteitsschandaal. Het gaat om hoge justitiefunctionarissen die vragen voor een toelatingsexamen zouden hebben doorgespeeld aan familieleden en bevriende relaties. Niet direct een corruptieschandaal, maar het belangrijkste kenmerk van dit dossier is dat de integriteit van de betrokkenen breed wordt onderzocht en er geen sprake is van een doofpot. Afwachten of Nederland hier iets van kan leren.

Pappen en pamperen

Niet alleen het beruchte ‘poldermodel’ waarbij allerlei onnodige, onwerkbare en bureaucratische (dus dure) compromissen worden gesloten, is kenmerkend voor Nederland, maar ook de traditie van pappen-en-nathouden waarbij niemand verantwoordelijk is en geen echte beslissingen worden genomen. Dit heeft niet alleen geleid tot de vele crises en onrecht waaronder ons land al jaren lijdt, maar tevens door absurde contacten met dictaturen en terroristische organisaties. Wie is bijv. verantwoordelijk voor het geplande staatsbezoek aan de communistische dictatuur Vietnam, na alle eerdere debacles met o.a. Indonesië, Saoedi-Arabië, China, Roemenië, Rusland en Zuid-Afrika?

Waarom kunnen vaccinaties niet bij wet worden verplicht, demonstranten opgesloten, gelukszoekers en asielhoppers geweerd geweerd, verslaafden gedwongen afgekickt (teveel in hogere kringen?), bankiers veroordeeld, bouwgrond aangewezen, zorgcriminelen opgepakt, fouten met tbs-ers afgestraft, politici aansprakelijk gesteld (net als foute ambtenaren), rechters ontslagen, de publieke omroep gehalveerd, hulporganisaties en mensensmokkelaars aangepakt, de VN en ECB opgezegd, illegalen en uitgeprocedeerde gelukszoekers gedetineerd en uitgezet (net als in andere landen) en de EU-maffia genegeerd? Komt dit door onze slappe knieën of zijn hier andere belangen in het spel dan het landsbelang?

Premier

Wie straks de minister van Financiën wordt zou weleens veel belangrijker kunnen zijn dan minister-president. Dat 47% van de kiezers voor een vrouwelijke premier kiest, is niet zo verwonderlijk; het schijnt zo te zijn dat de helft van de kiezers zelf vrouw is (of ‘iets’ wat de woke-gemeenschap als zodanig beschouwt). Daar is dan ook geen enkel bezwaar tegen, gezien de mannelijke status van premier Rutte en diens functioneren.

Wellicht zou er een verkiezing aan gewijd kunnen worden met even veel vrouwelijke als mannelijke kandidaten? Dat zou nieuwe partijverkiezingen kunnen voorkomen, evenals de ondemocratische ‘uitsluiting’ van Wilders.

Het risico dat de woke-drammers dit zullen manipuleren of saboteren, moeten we maar op de ‘koop’ toe nemen. Hun onzindelijke ideeën zullen toch een keer zo manifest worden, dat ook rechters ze moeten veroordelen.

VS

Het verwijt dat Trump strengere toelatingsmaatregelen voor gelukszoekers heeft geblokkeerd om Biden te kunnen aanvallen over de toestroom, lijkt niet ongegrond nu zelfs rechters zich bemoeien met de voornemens van de staat Texas om in te grijpen door een strenger beleid. Dat Amerikaanse rechters politieke voorkeuren hebben was al langer bekend, maar ten gunste van een blaaskaak of tegen een Democraat is merkwaardig. Of staan ook daar rechters onder druk van activisten?


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
16 dagen geleden

Ziende blind… Ik vind het ronduit schokkend dat een abjecte communist als Barack Obama nog steeds de touwtjes in handen heeft en samen met Hillary Clinton de koers voor het Witte Huis uitstippelt, maar nog schokkender dat alle naïeve ‘progressieven’ zich voor hun karretje laten spannen voor een enkele reis naar de communistische hel die al meer dan honderd en tien miljoen onschuldigen het leven kostte.

De grenzeloze brutaliteit waarmee de links-extremistische Democraten in de USA hun boekje te buiten gaan steunt op een simpel concept : zij streven naar een fascistische éénpartijstaat via opheffing van de Grondwet met kromme rechters, als hun versie van de democratie die zij zo druk ‘ beschermen ‘, net als de slappe jandoedel Omtzigt dat hier pretendeert.

In hun ‘ perfecte democratie ’ kan niemand meer tegen hen stemmen en iedereen die het zelfs maar waagt om ‘ anders te denken ’ wordt systematisch kapot gemaakt met de hulp van abjecte activisten in het O.M.. Vraag het maar aan Raisa Blommenstein, want als je door het globalistische ballonnetje prikt is de wereld te klein voor de leugenaars en intriganten van D66, GL en Pvda.

Ziende blind, want dat ballonnetje is gebouwd op leugens als het klimaatbedrog en andere gebakken lucht die hun greep naar de macht, de absolute macht, moet ondersteunen. Macht, geld en grondgebied zijn de objectieven van het niets ontziende militair industriële complex dat wordt gedreven door cynische neo-cons en van haat bolstaande neo-libs zoals Clinton en de racist bij uitstek Obama.

Ziende blind, want ook de NATO is in hun handen gedegenereerd tot een machtsinstrument dat inmiddels volkomen buiten het handvest van de oprichting misbruikt wordt om ons een oorlog in te jagen. Dat roept om nieuwe Neurenberg tribunalen, evenals de manipulatie van de Ukraïne dat door de CIA een willoos instrument is geworden in handen van de eerdergenoemde charlatans die er niet voor terugschrikken om Rusland, dat notabene al sinds de val van de Berlijnse muur tot de NATO wilde toetreden, te provoceren omdat dat gespuis in Washington nu eenmaal een vijandbeeld moet creëren om zichzelf bestaansrecht te geven.

Dat trieste, demissionaire kneuzen als Rutte en Ollongren nog steeds in de kas kunnen graaien ten gunste van de Ukraïne wordt getolereerd door de collectie schapen die door Wilders tot ‘nep-parlement werd bestempeld. En terecht…

Maar als deze nihilistische aanslag op onze vrijheid niet gekeerd wordt dan gaan de USA in de komende vier jaren nog verder naar de donder en trekken west Europa met zich mee, want ook al winnen de conservatieve partijen de verkiezingen, de landverraders hebben het ambtelijke systeem hier te lande geïnfiltreerd. Het is daarom goed om al hun uitwassen te signaleren op locaal niveau, van de gemeente Amsterdam tot het rotte O.M. dat hand-en spandiensten verleent aan de ‘woke’ kliek.

Maar wij kijken veel te weinig naar het grote, mondiale plaatje waarin redelijkerwijze maar één uitweg uit deze rit naar het schavot voert en dat is president Trump. ‘ Blaaskaak ‘ of niet, alleen hij zal de NATO kunnen opschudden of opdoeken en de pestilente invloed van oorlogshitsers als Obama, Clinton en ook Rutte in de Ukraïne snel beeindigen.  

Hopelijk krijgen wij ook weer snel verkiezingen zodat ook Pieter Omtzigt, de allergrootste vergissing der kiezers in decennia, weer achter de horizon verdwijnt met een stapel dossiers ‘ om zijn democratie te beschermen ‘ en premier Wilders de Augias stal van het Kartel kan schoonvegen met 50+ zetels.

A.R. Girbes sr
17 dagen geleden

Ieder artikel heeft een “ karakterologische “ “ insteek” , het melden van een onderwerp dat de schrijver “ graag” aan de man wil brengen en in de hoop dat velen het zullen lezen . Maar , bij een overvloed aan artikelen zullen veel mensen “” afhaken “ of , bij een onderwerp dat actueel blijkt , meer aandacht krijgt . En , veelal wil “” men”” een verklaring poneren dat als een mening wordt aangenomen . Als ik schrijf dat “ eten noodzakelijk is om niet dood te willen gaan, zal iedereen begrijpen , evenzo geldt dat ook voor water . Maar zodra aan de meest basale behoeften is voldaan er een andere denkwijze zal ontstaan en dan …. Komen de “ items” van velerlei aard, en ook is dan al het verschil in denkwijze merkbaar . Drs Paul Gerbrands, oprichter van de “” Club van Tien miljoen , heeft enkele boeken geschreven dat “ overbevolking desastreus is, in alle opzichten, er toch geen aandacht aan wordt besteed . We zien nu dagelijks wat overbevolking aanricht , en toch wordt dat door velen niet serieus genomen . Wie het boek van Jim Marss , “” Regeren vanuit het Duister “, heeft gelezen, de lezer tot de conclusie komt dat “ De mens”” zonder pardon uit opportunisme het morele besef als ballast behandeld . Immers : De hebzucht van Multinationals en het management dewelke fusies als doelstelling heeft , maar er aan voorbij gaan dat het “ ten koste gaat “” van anderen en zelfs verspilling van kapitaal als klap op de vuurpijl . Zo is het ook met met een militaire interventie , dat gestoeld is op winstbejag en macht ten koste gaat van anderen . Maar …. Door een geestestoestand en duistere belangen , zoals geografische expansiedrift , dat ten koste gaat , van mogelijk, een gehele natie . Het artikel van de heer Dorrestijn is mijns inziens , vol van “ verbijstering “ en dat het negativisme hoogtij viert . “” Tussen de regels door “” lees ik dat hij “ in het gevoel van ongeloof “ er zoveel mis gaat in deze samenleving en dat er geen gerechtigdheid heerst . De heer Dunki doet daar nog een , zak vol gruis , boven op en wijst op de de meest zieke samenleving , Amerika . En nu, onder een zieke samenleving versta ik dat miljoenen mensen in de systeem leven waar de “ verschillen “” heel groot zijn “ door macht ontstaan. Systematisch worden worden hele bevolkingsgroepen uitgesloten van deelname aan de samenleving, en, het contact met de natuur is verdwenen. Immers : De natuur is de producent van alles om te kunnen overleven . Overbevolking is desastreus, waarbij de leefbaarheid als eerste verdwijnt . Het is alles de schuld van machtswellust van enkelingen en de slaafsheid van de massa . Dat wapenfabrikanten in Amerika, China , Japan , Rusland en in Europa geen enkel besef hebben inzake de vervuiling van milieu en habitat en staat “ haaks” op de doelstelling van “ een schoner milieu”” en/ of de leefbaarheid bevorderen . Over oorlog gesproken : Een Russische sluipschutter maakte bekend dat hij “” meer dan 156 tegenstanders “” had doodgeschoten in de Tweede Wereldoorlog . Een Duitse soldaat , dewelke D-day heeft meegemaakt besefte dat hij ongeveer 1500 Amerikanen op het strand van Normandië heeft gedood en…… daardoor geen nacht meer had geslapen ……. Zoveel zinloosheid ……… !!! Macht maakt
Mensen “ stapel gek “”. We zien het aan “” onze “” psychopaat ….. !! Waar is het “ Tribunaal” van de waarheid . ???

Joost Visser
17 dagen geleden

Dorrestijn wil oorlog. Dan haak ik af.

ronald.dunki
17 dagen geleden

@ VS : Leo, vanwaar jouw curieuze juxtapositie van enerzijds ‘een blaaskaak’ en anderzijds ‘een democraat’? De negatieve connotatie voor de ‘big noise from Queens’ moge begrijpelijk zijn – ik hoef hem ook niet persoonlijk maar neem mijn petje af voor hem als president met een imposante, zéér positieve trackrecord op binnen- en buitenlands gebied.

Die trackrecord wordt nu willens en wetens gesloopt door nihilistische ‘Democraten’, resulterend in het drama dat de USA vandaag de dag dankzij ‘woke’ zijn geworden, dus sta mij toe dat ik daar een puntje aan slijp om de vergelijking wat rechter te trekken.. Dat mag in deze context best eens gemeld worden Leo…

Wellicht is het fair om het ten onrechte neutrale epitheton “Democraten’ hier in het correcte, negatieve perspectief te plaatsen van extreem linkse activisten, feitelijk puur kwaadaardige communisten – hun psychopaat Obama voorop – die feitelijk nog steeds de (schaduw-)president is van de USA en diens criminele stromannetje, de crimineel Biden en zijn aan drugs verslaafde, corrupte, roofzuchtige zoon Hunter.

Jouw zinspeling op (activistische?) rechters die een conservatief – op de grondwet gebaseerd – concept van de wet respecteren, spoort met het feit dat de staat Texas de (immigratie-)wetten handhaaft.

De tegenstelling in de USA tussen conservatief ingestelde rechters, die de Constitution en daaruit voortvloeiende wetgeving, respecteren en handhaven enerzijds en anderzijds activistische, linkse rechters en DA’s die het nu op jouw ‘blaaskaak’ gemunt hebben – veelal met grof misbruik van hun functie zoals nu in NYC het geval is – kan alleen maar geinterpreteerd worden in de context van hun motto: ‘ the law exists to be raped ‘.

Ergo, als er in die ideologische verdwazing gevonnist wordt voor handhaving van de wet, dus niet ten faveure van ‘Democraten’ , dan mag jij dat ‘merkwaardig’ vinden, maar dat geeft blijk van weinig kennis van zaken ter plekke en véél te veel vooroordeel. Eenieder zijn mening, maar de feiten spreken voor zich en ” c’est le ton qui fait la musique “!