Omtzigt moet inbinden (2)

Volgens ingewijden is Omtzigt (NSC) flink aan het twijfelen geslagen over de vorming van een kabinet met PVV, BBB en VVD. De hoofdrolspeler zelf wilde er dinsdagochtend niet op reageren, maar zal uiteindelijk moeten inbinden of zijn rol in de politiek is uitgespeeld.

Een groot deel van het CDA in gemeenten en provincies is overgestapt naar andere partijen, waaronder een aanzienlijk aantal naar het NSC van Omtzigt. De reden daarvoor is simpel; als lid van het CDA staan zij bestuurlijk straks buitenspel bij gebrek aan electoraat en om politiek ooit nog weer wat te vertellen te hebben, liggen de kansen er als lid van NSC beter voor. Nu zich onder het electoraat een enorme verschuiving heeft voorgedaan (en die beweging gaat nog steeds door) naar de rechterkant van de politiek, is de CDA-inhoud van NSC in verwarring, inclusief Omtzigt zelf.

Pieter Omtzigt. Afb: © pieteromtzigt.nl

Het CDA wilde zich positioneren als het ‘extreme midden’ zonder naar links of rechts te kijken. Het ‘extreme midden’ van het CDA lag echter niet in het midden, maar tussen het midden en extreemlinks. Zij voelden totaal niet aan dat de kiezer zich wel een keer voor de gek laat houden, maar niet altijd of duurzaam: een keer houdt het op, hebben ze het in de gaten. In 2010, nadat Balkenende aanvankelijk werk maakte van de Fortuyn-erfenis maar uiteindelijk toch een anti-burger-beleid voerde, was de hoop van de kiezer gevestigd op de VVD. Wat ze uiteindelijk kregen was ook links van het midden en de VVD betaalt daar nu de prijs voor.

Zoals de peilingen nu laten zien, wordt de electorale positie van de PVV almaar sterker, zakt het NSC weg en precies daar spinnen PvdA/GroenLinks en de VVD bij. Op basis van de verslaggeving rond de informatie zegt de kiezer nu dus dat als Omtzigt zich onvoldoende constructief opstelt in de vorming van een kabinet van rechtse signatuur, hun steun aan NSC wordt ingetrokken. Als Omtzigt zo doorgaat, blijft er van zijn nieuwe beweging niet veel anders over dan een rol in de marge.

De verkiezingen van 22 november jl. waren noodzakelijk omdat het kabinet over migratie viel. In de samenleving leverde de tomeloze immigratie en de onwil van nieuwkomers tot integratie, al veel eerder grote ergernis op. De trage politieke besluitvorming en soms ook simpelweg het politiek falen, levert in de samenleving helemáál ergernis op en dat is vrij logisch: elke politicus zorgt er keurig voor dat zijzelf niet in dergelijke wijken terecht komen, of trekken daar weg. De burgers zitten met de ellende omdat de dames en heren politici hun onmetelijke goedheid willen etaleren. Daarvan zegt de samenleving: “ga eens even heel snel ergens anders vervelend zitten wezen”.

Dat geldt natuurlijk voor Omtzigt ook. Zijn vorige partij, het CDA, zat jarenlang in kabinetten terwijl Omtzigt in de Kamer namens die partij bij vrijwel ieder kruisje tekende. Als hij nu dan met een nieuwe partij in de Kamer komt, kan hij niet volstaan met het blijven twijfelen, maar verwachten zijn kiezers dat hij knopen doorhakt en helpt de problemen op te lossen die hij eerder samen met zijn voormalige CDA-partijgenoten heeft veroorzaakt.

De partijen die nu de informatieronde afwerken hebben partijprogramma’s geproduceerd die voor 80% overeenkomen: de burger is lief, de burger is fantastisch, de burger verdient het beste, en zo voort. Per saldo is er dus behoorlijke overeenstemming over de kant waar het heen moet. Maar laat ook nog wat werk over voor de Kamer en begin eens met een afspraak dat het geen enkele partij is toegestaan de fractieleden een stemopdracht mee te geven. Dat staat namelijk gewoon in Artikel 50 van onze Grondwet.

Dan kan een regering van PVV, VVD, NSC en BBB voorstellen doen, waarna de Staten Generaal beslist. Als Omtzigt zelfs dat niet aandurft, is hij ongeschikt.


Deel dit:
5 2 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Buskens
19 dagen geleden

Achteraf gezien was de stelling “Pieter Omtzigt, functie elders” nog zo slecht niet. Maar dan ook heeeel ergens anders ! Niet in de politiek in ieder geval! Een leuke voorlees vader op een basisschool misschien?

Ton Van Stokkum
20 dagen geleden

Omzigt is weer overspannen, derhalve ongeschikt als party leider.
Funktie elders voor hem zoeken.

ronald.dunki
20 dagen geleden

Ik begrijp dat de laffe Omtzigt zijn onderhandelingspartners gisteeren niet in de ogen durfde kijken en zijn snor heeft gedrukt richting Enschede met een beroep op de zooi die Kaag van ‘sRijks financieën heeft gemaakt… Dat wisten wij op voorhand en met name landverrader Rutte had daar geen boodschap aan, maar heeft iemand Omtzigt destijds daartegen horen protesteren?

Kers op de taart : ” Pieter is doodop. Hij moet echt even rust pakken.” (las ik ergens, weet niet meer waar) Misschien kan hij beter in Enschede blijven…

ronald.dunki
20 dagen geleden

De kogel is door de kerk : de onscrupuleuze Omtzigt misbruikt het landelijke anti-‘woke’ sentiment om de electorale buit binnen te halen en er vervolgens de deur weer wagenwijd voor open te zetten…

Wat een achterbaks WEF paard van Troje!

mgjb
20 dagen geleden

Omtzigt is een perfectionistische kamergeleerde die (zoals hier meerdere malen eerder is opgemerkt wel steeds meestemde met alle Rutte kabinetten) niet geschikt is als politiek leider. Dan moet je regelmatig op je intuïtie en visie vertrouwen om een bepaalde richting op te gaan. Want je kunt niet alles tot achter de komma uitrekenen.
Hij moet maar snel ergens professor worden en dan kan hij aan de praattafels gaan ‘duiden’ en dikke boeken schrijven die niemand leest. Veel rustiger voor hem en het land kan dan weer bestuurd gaan worden. Nu glijden we steeds verder af.

Fredjohan
21 dagen geleden

Omtzigts partij is CDA 2.0. Inderdaad is zijn rol wisseling van slachtoffer tot machtsovername van het CDA een verbluffend staaltje van huichelachtigheid. Dit past goed in de christelijke politiek. Als Wilders nu zijn tanden niet laat zien zitten we aan Timmermans vast en overgeleverd aan globalistisch linkse ellende, tenminste voor vier jaar.

ronald.dunki
21 dagen geleden

Het steeds meer afbrokkelende ‘ Omtzigt effect ‘ dankt zijn bestaan aan de groeiende wanhoop der kiezers over het jarenlange landverraad van het duo Rutte & Kaag die Nederland in alle opzichten – souvereiniteit, cultuur, economie, vrijheid en democratie – zo onbeschaamd in de uitverkoop deden èn dat tot op heden kennelijk ongestraft mogen blijven doen.

Omdat Omtzigt vanuit zijn slachtofferrol dat machtsmisbruik van Rutte aan de kaak kon stellen – zij het voornamelijk op formele gronden – kreeg hij de sympathie van èn de gelegenheid om naïeve volksstammen in de waan te brengen dat hij het doekje voor het nationale bloeden zou zijn.

Het tegendeel is waar want Omtzigt gaf tot vlak voor de verkiezingen géén of nauwelijks helder inzicht in de – inhoudelijk onrechtmatige –   WEF-lading van zijn NSC schip Maar door zijn aandacht voor de formele gebreken van Rutte’s smerige streken kon hij de aandacht daarvan afleiden en wekte hij de valse indruk dat hij het land zou redden van het ‘ woke ‘ gespuis, maar dat blijkt inmiddels al diep in zijn NSC te zijn geïnfiltreerd ! Precies wat de dokter Adolf Schwab voorschreef en zo gaat Jantje naar de bliksem toe…

Het elementaire onderscheid tussen enerzijds ‘ (on-)rechtmatig ‘ ( op grond van natuurrecht ) en anderzijds ‘ wetmatig ‘ ( naar de letter maar niet naar de geest van de wet ) zal ieder weldenkend mens duidelijk zijn. Naieve mensen meenden echter in Omtzigt keurig ‘ burgermans fatsoen ‘ te ontwaren, reden om toch maar niet op Wilders te stemmen, maar komen nu zwaar bedrogen uit èn hebben dit kiezersbedrog zèlf gezocht.

In feite is nu alleen het WEF nog content omdat Omtzigt met zijn kutsmoesjes de formatie van een kabinet Wilders in het zicht van de haven probeert te doen stranden terwijl het land dagelijks meer en meer vervalt door de voorwoekerende ‘ woke ‘ sabotage. Laten wij proberen om hem vooral op zijn (wan-)daden te beoordelen.

Zijn lichtend voorbeeld Rutte zal hier ook wel content mee zijn, dus laten wij maar bidden dat Geert Wilders kans ziet om het nu op verkiezingen te laten aankomen en dat er dan een complete slachting wordt aangericht onder al die Haagse hypocrieten. 

J.Blaak
21 dagen geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Ben erg gelukkig dat ik op tijd heb ingezien dat Omtzigt het niet zou worden.
Een oproep om zijn stemgedrag kritisch tegen het licht te houden heeft mij toen doen besluiten geen stem op hem uit te brengen en daar voel ik me nu erg goed bij.
Hij haalt met zijn gedraai en gedraal, rechtsstatelijkheid etc zijn eigen net opgerichte partij sneller onderuit dan hij hem heeft opgezet.
Nieuwe verkiezingen zou hem nu al de nek omdraaien en naar de marge duwen, precies als de partij waar hij uit komt.

ronald.dunki
21 dagen geleden
Antwoord aan  J.Blaak

Omtzigt heeft door de jaren heen letterlijk alle ‘woke’ voorstellen van het Karteel gesteund. Zoals ik al zei : hij is het Kartel / WEF en daar is dus niets fatsoenlijks aan, integendeel !

Een weerzinwekkend en geborneerd Dorknopertje.

A.R. Girbes sr
21 dagen geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

De “” Messias “” Pieter Omtzigt van NSC is gestopt ( bron nieuwsdienst) met het gesprek om een regering te formeren . Zou Dr Claus Schwap toch zoveel invloed op Omtzigt hebben ?? Het betekent in feite dat ook Omtzigt’s zelfstandig zeer beperkt is . Het enige wat ik er verder over wil schrijven , de heer Dunki heeft de feiten al uitstekend gegeven , is dat het beleid van Rutte gewoon door gaat . En dat “” Jantje inderdaad naar de bliksem gaat . “” Het eigen belang en de angst heeft alweer gewonnen . Prof dr Sylvester Eijffinger en Prof dr Edin Mugagic hebben enkele jaren geleden een artikel over ECB en Mario Draghi geschreven en Draghi een Italiaanse wolf in Schaapskleren genoemd . En ……. Dat is uitgekomen . Nu , blijkt dus dat Pieter Omtzigt dezelfde classificatie heeft verworven omdat hij eerst in zijn slachtofferrol de sympathie kon winnen van “”naieve volksstammen “” en nu “”” het kiezersvolk van de PVV in minachting van zich afschuift . Omtzigt blijkt niet de verlosser te zijn maar een angsthaas en …… lafbek . Religieuze principes zijn een “ blok aan het been “” van de ratio en realiteit …… . Zijn de realisten geëlimineerd ???? De aasgier Timmermans ziet de buit al voor hem liggen ……. Een rampscenario …….!!! De rechtstatelijk smoes van Omtzigt ……. Lost ook niets op .

A.R. Girbes sr
20 dagen geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

De politieke partijen , dewelke in onderhandeling waren met Omtzigt, moesten via de “” Media”” vernemen dat Omtzigt de handdoek in de ring heeft gegooid . Het “ karakter “ van dit bericht is dat Omtzigt een “ ongelooflijke «  lafbek is . Zijn «  overgevoeligheid « «  is hem kennelijk de baas en zijn lafheid was ons «  niet bekend. Zo zien we maar eens weer dat een «  in de schijnwerper staande persoon gewoon een toneelstukje aan het opvoeren is « «  ter afdekking van de / zijn lafheid . Nu is er de fatale afrekening en niemand zal hem ooit nog vertrouwen en nu laat hij tevens zien dat hij als leider volkomen ongeschikt is . Als «  dossierneuker en Pietje precies zou hij mogelijk zijn nieuwe partij kunnen leiden…. Maar……. Wat hebben wij ons vergist !!!! Mark Rutte de psychopaat , Rob Jetten de fantast , Jesse Klaver de analfabeet , Wopke Hoekstra de stiekemerd , Kaag als nietsnut en als de slechtste minister voor Financiën ooit. !!!! Wat is de bevolking belazerd …. door een stelletje ongedierte .

rafi
20 dagen geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

U beledigt het ongedierte. Want dieren hebben geen geweten.

A.R. Girbes sr
20 dagen geleden
Antwoord aan  rafi

U heeft gelijk .. maar het is een beeldspraak …… ongedierte wordt toch bestreden…., met rattengif, muizen korrels enz .