Omtzigt: functie elders

Als er één ding duidelijk is geworden voor mij als kiezer, dan is het wel dat voor Omtzigt eigenlijk alleen nog maar een ‘functie elders’ rest. Een goeie vent met de beste bedoelingen, maar niet in staat om in te zien dat je niet zó met kiezers of politieke collega’s omgaat. Hij is doodziek maar snapt dat zelf nog niet.

Plotseling, als een donderslag bij heldere hemel, liet Pieter Omtzigt aan informateur Plasterk per whatsapp weten dat hij een geplande sessie niet zou bijwonen; hij hield het voorgezien, wilde niet meer meedoen. Omtzigt schoof maandag j.l. niet aan tafel bij zijn collega’s en de informateur, maar wel bij een live-televisieprogramma van RTL. Omtzigt wilde kennelijk gewicht aan het moment (en hemzelf) geven, maar zag niet het gewicht van de stembusuitslag en de ontwikkelingen in de peilingen.

Nederland heeft gestemd voor een forse wijziging van het beleid in dit land, omdat ze het met de koers van dit land in toenemende mate niet eens zijn. We willen veel minder immigratie en als de grenzen daarvoor gesloten moeten worden, dan moet dat maar. We willen geen idiote milieumaatregelen zoals D66 wil en als een paar van die snelle jongens dan wat minder subsidie ‘verdienen’ en we op de wereldmarkt van dat terrein een wat minder grote, ‘vooraanstaande’ speler worden, dan moet dat maar. We willen niet dat de boeren zonder omzien met hun (familie-) geschiedenis bij het oud vuil worden gezet en als er dan wat minder allochtone ‘arbeidskrachten’ (lees: professionele steuntrekkers) in ons land woon- en leefruimte hebben, dan laat ze maar mooi zitten waar ze nu vertoeven. De wal kortom, is het schip aan het keren.

Wij willen Nederland, óns Nederland, gewoon terug en als hier allochtonen blijken te zijn neergestreken die hier niet kunnen aarden en ons land op hun schop willen nemen: stuur ze dan maar weer weg. Jammer: hun missie mislukt. Maar wij buigen niet en al helemaal niet voor criminele religies of burger-exporterende landen die onze NCTV infiltreren als ze een van hun onderdanen op zo’n felbegeerde plek hebben geparkeerd. (zit daar misschien een groter plan achter met burgemeesters en zo?)

Kaag & D66

Omtzigt zou zijn geschrokken van de heikele financiële situatie voor wat betreft de staatsfinanciën. De staatskas is leeg omdat freule Kaag namens D66 slechts een krap jaar echt aan de knoppen van de financiën heeft gezeten, waarmee de financiën van ons land rigoureus en compleet naar de knoppen gingen. Vriend en vijand is het erover eens dat de krankzinnige Kaag en haar partij van dit land in korte tijd een complete financiële ravage hebben gemaakt.

Dat, en niets anders, is er de oorzaak van dat alle ministeries voorzien dat de lijken straks bij bosje uit de kasten vallen. Alle hiervoor genoemde stokpaardjes, zoals milieu of klimaat en immigratie, zijn ideeën die een mens een formidabel goed gevoel kunnen geven als daar met zorg en ambitie naar omgekeken wordt. Maar wie van pure rijkdom zijn eigen winkel sluit, kan er vergif op innemen dat diezelfde winkel een paar dagen later wegens armoede weer moet worden geopend. Feesten die je niet kunt betalen moet je helemaal niet geven; een kop koffie, met of zonder koekje is voor de doorsnee burger meer dan voldoende feest. Zoveel vragen we niet.

Terwijl het zo simpel is; een kind kan nog zien wat er moet gebeuren en jaarlijks moet worden bezuinigd:

  • De NPO afschaffen: 1 miljard euro;
  • Ontwikkelingshulp snoeien tot 25% van het huidige: 6 miljard euro;
  • Klimaatfonds van Jetten (D66) bij het grofvuil: 6 miljard euro;
  • Opheffen COA en sluiten van grenzen: 53.000 euro per asielzoeker.

En zo kan er op talloze manieren een enorme bezem door de overheidsfinanciën. In plaats dat dure burgemeesters na gaan denken over ‘hoofddoekjes voor boa’s’ gaan die zakken hooi onmiddellijk aan het werk en maken de straten en pleinen vrij van ‘hangjeugd’ of ‘overlast jongeren’. De uitgespaarde politie inzet voor dat tuig kan besteed worden aan het vangen van boeven. Er zijn nog klussen genoeg die meteen miljarden opleveren.

Maar als je bij Humberto Tan aan tafel gaat zitten en niet bij de mensen die het verschil straks ècht kunnen gaan maken, dan laat je alleen maar zien dat het niet om het land gaat, maar om ‘De Grote Omtzigt’.

We kunnen ook gewoon opnieuw naar de stembus, zodat de Nederlandse burger alsnog partijen bij elkaar kan zetten die de problemen wel aan willen pakken.


Deel dit:
4.8 5 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 maanden geleden

Als «  we » » op een rationele manier naar de gebeurtenissen luisteren en kijken dat valt EEN ding onmiddellijk op . «  Dat is de radeloosheid van columnisten, en artikel schrijvers met in hun kielzog de zogenaamde « «  podcast » redenaars dewelke een duidelijke onderschatting hebben van de gehele politieke situatie .Van NPO gedrocht Moet ik niets hebben Wat moeten «  we «  nu doen. ??? Er moet onmiddellijk een groep juristen aantreden die een «  inschatting » » maken van de Staatsrechtelijke mogelijkheden Mr Hiddema , Mr dr Baudet , Bosma ( FvD ) van Houwelingen , van Meijeren , Hans Hoogervorst lijken mij wel geschikt omdat ze de klappen van de zweep hebben gevoeld . Immers « « een of twee mensen kunnen dat niet aan omdat de materie te complex is . De noodoplossing zal zijn dat de « «  De Koning » als bemiddelaar optreed en vakmensen aanwijst die het wel aankunnen en begrijpen dat ondanks de Staatsschuld een « «  status Quo « «  uitroept en de schulden inventariseert . De schulden blijven dan even liggen en de eerste opdracht is de tweede Kamer even buiten functie zet ( bijvoorbeeld 6 maanden ) en onmiddellijk het hete hangijzer , zoals immigratie , stikstof kletskoek de nek omdraait alle op stapel staande wetten van tafel veegt . De belastingen niet mag verhogen en geen beslissingen mag nemen die indruisen tegen de menselijk waarden en bestaansrecht . Daarnaast de schulden van de middenstand halveren en niet eisen dat deze de rest ineens moet voldoen . ( we maken dan een pas op de plaats ) Daarnaast moeten de pensioenfondsen onmiddellijk de pensioenen indexeren en de « «  beheerders van de pensioengelden in salaris inkrimpen « «  De BTW op voeding moet onmiddellijk verdwijnen en de kinderbijslag tot twee kinderen terugbrengen . Daarmede komt er financiële ruimte . De accijns op benzine verlagen waardoor de transportsector niet stil komt te liggen . De boeren volledig vrijwaren van onteigening en de eis stellen dat er geen nieuwe boeren mogen bijkomen . De AOW een jaar bevriezen en de bijdrage aan Brussel afbouwen . En voor de zekerheid een « «  Burgerraad « «  instellen van 25 Top-bestuurders die advies geven aan de Koning en aan de groep juristen . Dit is maar een greep van regels uit mijn “ impulsieve gedachtengang. ” om een inzicht te krijgen en aan te moedigen dat er een initiatief komt . Vanzelfsprekend zijn er mogelijk betere initiatieven om tot bedaren te komen en de angst en radeloosheid te beteugelen tot een aanvaardbaar bestuur is aangetreden …,, en mogelijk nieuwe verkiezingen ….!!! Misschien is Dr Bert de Vries , Prof dr Edin Mujagic en Prof dr Sylvester Eijffinger bereid het initiatief te nemen en….. oud Generaal Dik Berlijn zou een goede coördinator zijn of de Cruyff als luitenant Generaal BD ….. met zijn uitstekende analyses ….. Nu .ja ……,, het bovenstaande is maar een gedachtengang …. !!!! Is Omtzigt nu ziek of zich “” doodgeschrokken “ dat Kaag miljarden heeft uitgegeven met een dubieuze bestemming en hij het herstel van de Staatskas op korte termijn niet zit zitten ??

Joost Visser
5 maanden geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Laten we beginnen de Koning op nonactief te zetten en zijn vermofen onteigenen.

5 maanden geleden
Antwoord aan  Joost Visser

Het zou dom zijn het «  vermogen van de Koning «  te onteigenen . Beter is om zijn inkomen uit belastinggelden te verminderen . Immers : Een groot deel van de bevolking wil het Koningsschap behouden . Het
geeft velen zekerheid . Een president kan rare sprongen maken . Mark Rutte als minister President is een puinhoop gebleken als resultaat . Het is soms beter uit twee kwaden de minst kwade te kiezen .Maar , parasieten en onwelgevallige figuren in de politiek zullen er altijd blijven . Een Koning staat vaak in de schijnwerpers en moet zich dus «  integer gedragen » ». Nu, ja …… hopen we .,Denk wel………. Macht corrumpeert helaas …… !! De geschiedenis geeft heel veel voorbeelden van corrupte bestuurders …….. !!! Integere mensen als Wijlen Piet de Jonge , ex minister president …. Was Duikboot commandant en een integer minister president …….. en dat is een uitzondering .

loekie
4 maanden geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

heb je je eigen stukje proza wel doorgelezen voordat je op verzenden drukte

Hoogervorst moet nog terecht gesteld worden voor zijn ZVW debacle
de koning als bemiddelaar die mensen aanwijst

ben gestopt met lezen en adviseer:kruip maar terug onder je steen

5 maanden geleden

Geachte heer Nijhof,

In de linkse dagbladen, het Brabants Dagblad en het AD wordt gesproken over de S. Kaag en de Staatsschuld, zie http://www.ad.nl/politiek/kaag-laat-overheidsfinancien-blakend-gezond-achter~abdc01d64/en http://www.ad.nl/politiek/laagste-staatsschuld-in-15-jaar-en-toch-schrikt-omtzigt-van-financien-zo-zit-dat~a59cee91/

We worden massaal voor de gek gehouden omdat de Staatsschuld altijd in een percentage wordt uitgerukt tegen het Bruto Nationaal product, terwijl de relatieve Staatsschuld steeds veel hoger wordt,

Schuld per hoofd van de bevolking was in 2012 nog 12000 euro en nu in 2023 al meer dan 28000 euro en daar zijn de garantiestellingen voor ECB en Brussel en de COVID 19 en Oorlog kosten nog niet in meegenomen. Hoezo diepe zakken? Daarboven op oplichtingen met LIBOR, EURIBOR, Witwassen, Derivaten, Woekerrentes, Dividend oplichtingen enz. enz.

M.v.g. Paul Quekel

NB en dan willen mevrouw Maxima en mevrouw Kaag ook nog het contante geld afschaffen en het CBDC invoeren. Leest u http://www.sdnl.nl/recessie.pdf en zoek via control F op contant en u weet de oorzaken.

ronald.dunki
5 maanden geleden

Ton, voeg wat mij betreft aan jouw 4 punten voor bezuiniging ook maar het ontslag van 50% van het subversieve ambtenaren leger toe.

Omtzigt blijkt voor de tweede keer nogal snel ‘ziek, zwak en misselijk’ te zijn, maar met zo’n doedel wint niemand de oorlog, behalve het WEF.Omtzigt heeft politieke zelfmoord gepleegd want nu blijkt 3/4 der teleurgestelde NSC kiezers ‘ op de wip ‘ te zitten, want wat zij per se niet willen is het braakmiddel Timmermans…

Dus het wordt tijd dat Wilders nu zijn tanden laat zien i.p.v. zich braaf en kwetsbaar te tonen en nu zo’n 12 tot 15 NSC zetels verzilvert.

De kiezers willen een leider zien i.p.v. al die verwijfde ‘woke’ doetjes die ons naar de afgrond sleuren maar bij het minste geringste om hun moeder roepen.

Op naar de 60 zetels…!

Tigron
5 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Beste Ronald,

het maakt helemaal niets uit welke club er in Den Haag de scepter gaat zwaaien.
Het politieke systeem moet een drastische verandering ondergaan.
Kijk b.v. naar de bijgevoegde regel dat het de rechter verboden is om gemaakte wetten te toetsen aan de grondwet.

Verder nog de (geheime) contracten met het WEF, de door de EU gemaakte wetten die wringen met de Nederlandse,

Met kan geen stabiele natie onderhouden indien men met allerlei verdragen en contracten gebonden is en beïnvloed worden door multinationals die vervolgens ook nog eens met elkaar in conflict zijn.

Zolang er in de basis geen structurele veranderingen plaats vinden, maakt het geen verschil welke partijen in Den Haag het voor het zeggen denken te hebben.

” Op een onstabiele bodem is geen degelijk huis te bouwen”.
Alle mooie praatjes ten spijt.

ronald.dunki
5 maanden geleden
Antwoord aan  Tigron

Beste Tigron, ik citeer : “… het maakt helemaal niets uit welke club er in Den Haag de scepter gaat zwaaien”. U stelt ook dat het politieke plaatje in Den Haag ten goede verandert als ‘het systeem’  drastisch verandert, de rechterlijke macht aan banden wordt gelegd en er geen illegale overeenkomsten met de WEF worden ondertekend.

Dat is een open deur maar WEF en multinationals kunnen politiek Den Haag ‘om hun vinger wikkelen’ omdat, ten eerste, politici in ons systeem dankzij dat systeem nooit op hun doen en laten worden afgerekend èn, ten tweede, volledig openstaan voor de multinationale lobby die grotendeels uit ex-collegae bestaat die zich daar de eerste jaren na hun congé helemaal niet mee bezig mogen houden maar zich niets van die wettelijke bepalingen aantrekken. Naleving èn controle daarop zijn een schone illusie omdat alle ‘stakeholders / baantjesjagers’ –  vanaf Rutte via de 2e Kamer tot de Raad van State – moreel corrupt zijn, de één nog erger dan de andere.

In landen waar politici  wèl verantwoording aan hun kiezers afleggen (e.g. USA & UK) is dat met name het geval voor de meer individualistisch georiënteerde, conservatieve politici terwijl de collectivisten aan de linkerflank ervan uitgaan dat ‘de wet bestaat om verkracht te worden’ en dit ook in de practijk brengen door de gelederen altijd te sluiten in de veilige wetenschap dat links en rechts één gemeenschappelijk doel hebben: zich volvreten aan de goed gevulde Haagse ruif in de wetenschap dat u die toch wel blijft vullen.

Dat is de definitie van het Kartel en u zegt het al: “ Men kan geen stabiele natie onderhouden indien men met allerlei verdragen en contracten gebonden is en beïnvloed worden door multinationals die vervolgens ook nog eens met elkaar in conflict zijn”. Dat de rechterlijke macht daarbij net zo moreel corrupt blijkt te zijn ( >70% van zittende en staande magistraten bleek bij een enquête enkele jaren geleden lid van één der drie extreemlinkse partijen te zijn ) verbaast niemand en dat deze activisten in toga de deur wijd openzetten voor andere activisten op geitenharensokken zoals Urgenda en Greenpeace stond al in het handboek van Rutte’s VVD- partijprogramma waarin ik, voor de vorige verkiezingen, letterlijk las dat op veel beleidsthema’s de politiek expliciet géén beleid vormde om e.e.a. aan de links georiënteerde rechterlijke macht over te laten.

M.a.w. Rutte c.s. zetten de Trias Politici openlijk op de tocht, reden waarom die rechterlijke macht zonder schroom op die met de grondwet strijdige invitatie van Rutte c.s. inging om op de stoel van de uitvoerende macht te gaan zitten, die ondertussen Nederland uitverkoopt aan neo-Marxisten van de WEF zonder dat het corrupte parlement daar werk van maakt. Stel je voor dat die yoyo’s hun eigen verkrachting van de scheiding der machten aan de grondwet zouden toetsen! Dat is nu nog eens ècht’grensoverschrijdend gedraag’…

En zo is de cirkel weer rond en deel ik uw slotzin: Zolang er in de basis geen structurele veranderingen plaats vinden, maakt het geen verschil welke partijen in Den Haag het voor het zeggen denken te hebben. U stelde ook, terecht : ” Op een onstabiele bodem is geen degelijk huis te bouwen” maar de jarenlange extreemlinkse indoctrinatie van onze samenleving, al beginnend op de scholen, leidt tot zo een onstabiele samenleving van gelobotomiseerde zombies waar éénoog Rutte koning werd en veel te lang kon blijven.

Het Kartel verzet zich nu aan alle kanten panisch tegen de vorming van een kabinet Wilders en u zou best eens gelijk kunnen krijgen…
Ik hoop het niet!

J.Blaak
5 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Omdat de instituties allemaal in linkse klamme handjes zijn zou ik willen voorstellen de 50% ambtenaren juist in die hogere en beleidsambtenarij te selecteren en eruit te rossen.
Wat Omtzigt betreft, die is af en mag straks in de marge meeheulen of meepeulen.
En wat het bezuinigen betreft is het echt niet zo moeilijk: Stoppen met alle mogelijke onzin, de armoede in de wereld hoeven wij niet op te lossen, alleen in Nederland is voldoende om die op telossen en voor de Eu schreeuwers ook een bekje minder en niet meer tekenen bij elk kruisje dat onder de neuzen wordt geduwd.