’t Is stil aan de overkant

Waar Wilders nog net niet op een tafel sprong terwijl de PVV-fractie het tijdelijke bastion op stelten zette, daar waren de druiven alweer zuur voor het groene communistenleger. En zoals het er nu uitziet blijft het voorlopig ook nog wel even stil aan de overkant.

Met de keuze voor Martin Bosma heeft de Tweede Kamer zich verzekerd van de beste voorzitter die men zich kan wensen. Dat is na zijn lange periode als ondervoorzitter wel gebleken. Een jaar geleden nog maar, zou de verkiezing van Bosma als Kamervoorzitter ondenkbaar zijn geweest; vooraf lag min of meer wel vast dat de voorzitter niet van een ‘bepaalde rechtse’ partij mocht zijn, maar uitsluitend iemand met een links stempel van goedkeuring in het voorhoofd getatoeëerd. Bij voorkeur in een groene kleur.

Wie een blik in de Kamer wierp na de definitieve uitkomst van de stemming, kon zich niet aan de indruk onttrekken dat de linkse partijen na deze zoveelste tegenslag (het kwam de afgelopen weken amper voor dat voorstellen van hun partijen een meerderheid haalden) met weemoed terugdachten aan Volkert van der Graaf. In de goede oude tijd werden politieke tegenstanders nog gewoon uit hun schoenen geschoten, maar dat lijkt voorbij te zijn en dat is kennelijk wennen.

PvdA

Vooral voor het PvdA-smaldeel binnen GL/PvdA moeten de druiven ook wel heel zuur zijn. Niet alleen omdat hun (GL-) kandidaat Van der Lee royaal werd verslagen door Bosma, maar omdat de aanvankelijke euforie over de eigen electorale positie na de lijstversmelting maar weinig teweeg bracht in de verkiezingen. Direct na WO-2 behaalde de PvdA nog gemakkelijk 30% van de stemmen. In 1977 scoorde de partij met Joop den Uyl aan het roer nog 53 zetels. Tot 2006 bleef de partij nog een factor van belang in de vaderlandse politiek, maar in 2017 stortte het rode gevaarte definitief in en noteerde nog slechts 9 zetels.

Goede raad was duur en in arren moede leverde men zich uit aan het elitaire, crypto-communistische bolwerk van GroenLinks. Dat was precies wat nodig was om het oude electoraat van het klassieke arbeidersmilieu in de gordijnen te jagen en de keuze voor EU-miljonair Frans Timmermans – die nog nooit een arbeider van dichtbij heeft gezien – als lijsttrekker was complementair aan de relatieve afgang. Steeds meer kiezers plaatsen zich aan de rechterkant van het electoraat. Volgens Maurice de Hond plaatst de helft van de kiezers zich rechts van het midden en nog maar 30% links van het midden. Dat houdt o.a. in dat als D66+PvdD+SP+Volt samen rond de 20 zetels halen voor de PvdA/GroenLinks combinatie maar 25 zetels overblijven. Maar ook dat voor de partijen rechts van het midden er een arsenaal is van rond de 75 zetels. Recentere peilingen geven aan dat de PVV nog verder doorstijgt. Kortom: het is armoe troef in linkse kringen.

Mars door de instituties

Nu het gelukkig weer ‘normaal’ is geworden om op een rechtse partij te stemmen, kan de sfeer rond het koffieapparaat in b.v. overheidsgebouwen weer wat ontspannen. Tot dusver waren stemmers op de PVV verplicht zich te vermommen als ‘roode rakkers’ met een groen aura of stiekem via het riool naar het werk te kruipen, maar die tijden zijn voorbij. Wie rechts stemt wordt weer gewoon verdacht van gezond verstand.

De vraag is wel wanneer we de eerste burgemeesters van PVV-huize voorbij zien komen. Het is onbestaanbaar dat een partij als de PVV, die inmiddels zo rond de 25% van de bevolking vertegenwoordigt in de Kamer, tot dusver voor geen enkele bestuurlijke benoeming in aanmerking kwam. Dat zal veel te maken hebben met het frame van melaats verklaringen, maar daar moet nu natuurlijk wel een einde aan komen. Het is tijd voor een eerlijker verdeling van, en vooral voor meer gezond verstand op cruciale posities in het landsbestuur. Een marginale partij als het CDA, met nog 5 (!) zetels in de Kamer, bezet in maar liefst 89 van de 319 gemeentes de post van burgemeester. De PVV exact 0 (zegge: nul).  

In de ambtenarenwereld schijnt 40% links en 40% rechts te hebben gestemd. Dat wijkt sterk af van de electorale verhoudingen in het land en is een aanwijzing dat het niet gemakkelijk zal zijn voor ‘rechts’ om de mars door de instituties te beginnen. Met name in het bolwerk van de Publieke Omroep wordt het nog heel gewoon gevonden om met een listige kongsi onwelgevallige deelnemers zoals Ongehoord Nederland buiten te sluiten.

De ‘leuke dingen voor linkse mensen’ zijn uitgedraaid op een maatschappelijke ramp en er is geen stad, dorp of wijk waarin dat niet zichtbaar is. Dat is tot uitdrukking gekomen bij de laatste stembusgang en niemand kan er nog omheen dat dit dan ook tot uitdrukking moet komen in het landsbestuur, te beginnen met een kabinet.

Er gloort hoe dan ook weer hoop voor de gewone, autochtone Nederlander.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
J.A. den Boer
2 maanden geleden

Links ziet zichzelf als hoeder van de democratie totdat ze geconfronteerd worden met meningen welke niet passen in hun denkwijze.
Zij stellen ze zich vervolgens boven de kiezers (het fundament van een democratie) want ‘wij’ zijn immers de enige die weten wat goed voor u is.

Zonder enig schaamtegevoel grijpt links vervolgens naar anti democratische middelen, zoals een cordon sanitaire.
Een variant op ditzelfde thema zag men ook na de laatste verkiezing toen Timmermans, aangedaan opriep om ‘juist nu de democratie te verdedigen’ en zijn even zeer verbijsterde kompaan Klaver wist te melden dat de rechtsstaat onder vuur komt te liggen.

Links kan niet omgaan met andere meningen en is daarom in aard van de zaak niet democratisch. Je ziet dit ook aan de uiterst linkse kant met het zogenaamde antifa. Een totaal bizarre naam voor een groep die zich tegen anders denkende bedient van klassieke fascistische methoden zoals daar zijn : intimidatie, intolerantie, bedreiging, vernieling en geweld; antifa in naam, ‘pro-fa’ in de praktijk.

Doordat links zeer slecht in staat is tot zelfreflectie en moeilijk met anders denkende kan omgaan mankeert het hen ook aan een gevoel voor humor.

De heer Nijhof benoemt zeer terecht de NPO als een van de vele links denkende instituties welke zich tot doel hebben gesteld ons op te voeden in het trachten datgene te normaliseren wat uitzonderingen zijn. Zelfs grappen zijn niet meer toegestaan door de NPO-Kulturkammer als het niet past in hun narratief.

Wie de media controleert controleert de publieke opinie dus het ‘opvoedkundig’ en intolerant gedrag jegens anders denkende van de NPO is een veel groter probleem dan het op het eerste gezicht lijkt.

Door links is de maatschappij haar gevoel voor humor verloren. Vreemd eigenlijk niet waar, want toen de PvdA nog meer dan 50 zetels had was er nog wel humor. Toen werd ons op meesterlijke en uiterst humoristische wijze de spiegel voorgehouden door Kees van Kooten en Wim de Bie en hoefde o.a. Youp van het Hek niet voorzichtig te zijn over de islam en allerhande andere zere zieltjes en lange tenen.

Nooit gedacht dat de maatschappij en Links zo zou veranderen. In die tijd zei Joop den Uyl, nota bene DE voorman van Links , zelf dat hij liever geen religieuze uitingen ziet in de openbare ruimte…..Moet je nu mee aankomen.

Er gloort hoop zoals de heer Nijhof zijn betoog eindigt, maar er is vrees ik nog een hele lange weg te gaan voor die gewone autochtone Nederlander.

Koddebeier
2 maanden geleden

Het is nu elke dag genieten van al linkse zure koppen op de tv.
Wat een slechte verliezers zijn dat !!

rafi
2 maanden geleden
Antwoord aan  Koddebeier

Ik kijk al lang geen TV meer maar dit zou ik wel willen zien. Maar zulke slechte, zozeer op macht beluste verliezers zijn in principe ook gevaarlijk, gelijk een verwond roofdier (zie wat Nijhof in zijn derde alinea schrijft). Maar misschien beseffen zij dat, als ze weer aan het moorden slaan, het aantal kiezers op hen bijkans tot nul zal slinken (denk aan de winst van de LPF destijds na de moord op Fortuyn). En dat Fortuyn weliswaar sociaal eenzaam was en dus niet veel mensen om zich heen had, de sociaal zeer sterke Wilders in al die jaren een heel netwerk opgebouwd heeft. Er zijn er gewoonweg nu veel teveel van, gekomen, tegenstanders van links. En het worden er inderdaad steeds meer: zie de peilingen: vandaag PVV 43 zetels. Uit dat enorme reservoir zal met gemak voor vervanging gezorgd kunnen worden. Het is duidelijk wat er allemaal moet gebeuren in dit land. En daarvoor zijn echt geen deep state specialisten nodig en onmisbaar maar lui met gezond verstand. Tsaar Peter de Grote begon ooit ook aan zijn heerschappij waarbij hij gebruik maakte van toenmalige outcasts: een Jood, een rooms-katholiek, en een duivelsaanbidder. Het zou de meest glorieuze periode worden uit de Russische geschiedenis.

mgjb
2 maanden geleden

Ik heb gestemd op Bosma en gisteren genoten van al die zure en verongelijkte koppen op links. Radio en TV deden er nog een schepje bovenop, de ondergang van nederland was nabij.
Gevoel voor humor hebben ze niet. Klaver meteen op de kast toen Bosma het wel vermakelijk vond dat links nu zo op de lijn van ‘het kartel’ zat.
Mijn dag kon niet meer stuk. Heerlijk, en dit is nog maar het begin.

ronald.dunki
2 maanden geleden
Antwoord aan  mgjb

Zoals Ton hierboven stelt vertoont de macht van het Kartel nu al wat haarscheurtjes, maar de ‘deep state’ is voorlopig niet zomaar uitgeroeid.
Het gezegde luidt: ‘de vis rot van de kop’ en een inhoudloze non valeur als Pechtold kon het inderdaad jarenlang bolwerken door zijn simplistische ‘Wilders bashing’, een nitwit als Klaver idem. Dat opportunisme lijkt passé.

Let maar eens op wat de infantiele farizeeër Timermans doet als het tot een Wilders 1 kabinet komt. Ik durf te wedden dat hij er finaal mee kapt en dan wordt de haarscheur tussen PvdA en GL een héél grote barst. Duimen mensen…

A.R. Girbes sr
2 maanden geleden
Antwoord aan  mgjb

Euforie , een gevaarlijk fenomeen , eerst even wachten en dan ter been ….. nadenken en niet krenken en de beste koers varen zoals de natuur dat wil …. . Immers : Het Latijnse gezegde : Naturam expellas furca tamen usque recurret , zegevierde …. Omdat : ( Als men de natuur wil laten verdwijnen [ de menselijke natuur] deze ALTIJD terug komt ) Ik heb het al vaak aangehaald ….,, en nu het bewijs dat het juist is . Want .Het natuurlijke behoud is onoverwinnelijk . Met een beetje “” arrogantie “” ….. de artikelen van De heer Dunki, de heer Brantz, de heer Versteeg , de heer Nijhof en…… de reacties daarop ….. is “” kennelijk “” goed gelezen …… want ….., immers : ook ik deel de euforie van de heer Nijhof . De maatschappelijke DDT De scherpe literaire aanvallen op beleid van Rutte’s doctrine en vriendjes politiek heeft gewerkt ( DyglorodyphenylTrigloroethaan ) heeft haar doelstelling , het uitroeien van luizen en ander onderkruipsel , op juiste wijze haar taak volbracht …..,….. !!! DDT was vroeger …. Het bestrijdingsmiddel …….. voor luizen : later bleek , volgens mijn info, , het product DDT toch schadelijker dan men dacht . Nu nog het “ neonicotinoide verbieden om de bijen te redden . …..,., !!! En , de boeren .