Prikbord nr 893

Als Duitsland niet meer dan 250.000 immigranten per jaar kan integreren, zou dit aantal voor Nederland in vergelijking slechts 50.000 zijn. De rest zorgt dus voor onoplosbare problemen.

Artikel 99

De secretaris-generaal van de VN heeft artikel 99 van het Handvest van toepassing verklaard op Israël, omdat de humanitaire situatie in Gaza een bedreiging zou zijn voor de (wereld)vrede. Waarom niet van toepassing op Hamas en Iran of Rusland, omdat Poetin zelfs met kernwapens heeft gedreigd? De geloofwaardigheid van de VN begint steeds meer een farce te worden, mede gezien de houding van de omringende Arabische landen die weinig op hebben met Hamas of vluchtelingen uit Gaza.

Ook de anti-Israël houding in het Belgische parlement is opvallend, gezien de islamitische terreur waarmee België zelf te maken heeft gehad. Israël moet kennelijk niet alleen worden gechanteerd met de gijzelaars, maar ook met het lot van de Palestijnse bevolking, dat vooral in handen ligt van Hamas en Iran. Doch de linkse partijen in Brussel zien dit anders en willen dat de EU hun standpunt gaat delen.

Asielwetten

Het is onvoorstelbaar dat een Britse rechter kan bepalen wat een veilig land is; daarvoor is een volstrekt andere deskundigheid nodig. Nu kunnen activisten politieke beslissingen saboteren en zelfs een regering laten vallen. De kwestie biedt echter ook meer inzicht in de onrealistische aard van de vluchtelingenverdragen met maar een conclusie: opzeggen en zelf de regels bepalen, want de wereld is nergens ‘veilig’ in de ogen van activisten.

De VS ervaart inmiddels het gelijk van de Republikeinen, maar Den Haag blijft op zijn handen zitten. Want onze internationale reputatie (baantjes?) is belangrijker dan de onoplosbare problemen en enorme kosten. Terwijl de asielwetten worden gesaboteerd door vluchtelingenhelpers, criminelen, landen die het Dublin-akkoord negeren, linkse politici en landen die weigeren hun onderdanen terug te nemen. Inmiddels heeft de Britse premier aangekondigd het misbruik van de (internationale) asielregels te zullen beëindigen door aanpassing van de nationale wetgeving en het instellen van een noodwet om een nieuwe juridische blokkade te vermijden.Nu Nederland nog.

Energielabel

In een tv-uitzending over de nieuwe energielabels werden argumenten gebruikt, waaraan geen touw was vast te knopen. Want die labels gaan niet over het verminderde energieverbruik (al dan niet door zonnepanelen), maar over de investeringen in allerlei besparende maatregelen. Dit maakt de discussie zo ingewikkeld, dat er gecertificeerde deskundigen nodig zijn om het ‘juiste’ label vast te stellen. Want een en een is niet twee…

Bovendien zouden die investeringen niet bijdragen aan de verkoopprijs van een huis; die moeten worden ‘terugverdiend’ door de besparingen op…. energie! Dat de biedingen op huizen met een A-label sterker zijn gestegen door hypotheekvoordelen e.d. heeft er niets mee te maken. Voor hoe dom houdt men de kijkers?

Familiehypotheek

Dat werkenden die hoge huren (kunnen) betalen soms toch niet in aanmerking komen voor een hoge hypotheek, is niet alleen merkwaardig, naar ook een rem op de huizenmarkt en de woningbouw, net als een geregistreerde studieschuld. Bovendien zou men verwachten dat bij een dalende hypotheekrente het maximale hypotheekbedrag kan toenemen, evenals bij een waardevermeerdering door marktwerking en besparende energiemaatregelen.

Doch waar eerst de familie belastingvrij mocht bijdragen aan een verlaging van de benodigde hypotheek of hypotheekschuld, lijken er nu bezwaren te worden bedacht tegen steun door de familie bij het kopen van een huis.

Dit zou de prijs opdrijven door overbieding; anders gezegd: oneerlijke concurrentie. Dus de houding van de hypotheekverstrekkers, overheid, woningcorporaties, projectontwikkelaars en de activisten die de woningschaarste en hoge bouwkosten hebben veroorzaakt – en daardoor de prijzen hebben opgedreven – is niet ‘oneerlijk’, maar financiële steun door familie wel. Nederland is knettergek geworden.

Frankrijk

De sabotage van oplossingen voor het asielprobleem leidt ook in Frankrijk tot ontmaskering van de linkse partijen. Daar werd een wetsvoorstel weggestemd zonder over de inhoud te debatteren. De linkse ‘democratie’ ziet er ook daar anders uit dan in een rechtsstaat.

Gelukszoekers

De overheid wil asielzoekers niet in tenten laten overnachten, maar door het slappe beleid met betrekking tot gelukszoekers en illegalen, is dit onvermijdelijk. En wat is er eigenlijk op tegen om immigranten uit veilige landen geen opvang te bieden, maar een retourticket of gesloten opvang of alleen bed-bad-brood zonder zakgeld, advocaten, Vluchtelingenwerk en werkvergunning ?

Hazes

Als iets de onbenulligheid van boulevard-journalistiek bevestigt, zijn het de herhaalde berichten over de familie Hazes. Hetzelfde niveau als Vandaag Inside, alleen niet zo duur voor de mediabazen.Met de programma’s over het koningshuis dreigt het dezelfde kant op te gaan.

IS-terroristen

Waarom moeten IS-terroristen in Nederland worden toegelaten en veroordeeld; ze hebben volgens de wet hun Nederlandse nationaliteit toch verloren? Of is die wet ook al ‘kneedbaar’ gemaakt voor onze rechters en advocaten?

‘Medische’ verkwisting

Dat de gezondheidszorg financieel niet deugt is reeds langer bekend.

Zelfs de website FtM (Follow the Money) bericht hier over, evenals (regionale) bladen zoals de Limburger. Naar verluidt is Jolande Tijhuis sinds 2019 voorzitter van de GGZ-koepel VIGO met 2721 ’medewerkers’ (fte’s). Daarvoor was zij voorzitter bij Vincent van Gogh, vanaf 2011; ook een GGZ-instelling in Limburg. Pactum in Zetten hoort er eveneens bij; de cliënten zijn niet erg te spreken over de zorg die daar wordt verleend.

Mevr. Tijhuis gaf een miljoenenorder (6,4) aan een kennis (waarmee zij samen een appartement heeft in Amsterdam). Niks mis mee, zegt de advocaat, controle is door de GGZ … zij zelf dus.

Haar club hield een sessie voor de VIGO-top in een luxueuze villa op Ibiza; kosten naar verluidt € 20.000 met yoga happenings en eigen kok. Niks mis mee, zegt mevr. Tijhuis. Het was zooo goed. Die VIGO-club heeft een omzet van € 309 miljoen (gemiddeld ruim € 110.000 per fte), maar dit jaar een verlies van € 8,7 miljoen. Die “kennis” richtte – onder de koepel! – nog twee bedrijven op en maakt de dochter (26) van mevr. Tijhuis directeur bij een ervan. Geen ervaring, maar wat bomt het. Het is toch allemaal ‘medisch’ verantwoord…

Oorlogsregels

Er is inmiddels een (juridische) discussie losgebarsten over ‘humanitaire’ oorlogsregels bij de strijd tegen terroristen die door de burgerbevolking werden gesteund, onder meer door hun haat tegen Israël, de indoctrinatie van hun zonen, de goedkeuring van de slachtpartij op 7 oktober en de gijzeling van onschuldige burgers. Daarbij wordt zelfs de behandeling van gevangen terroristen en van mannen die weigerden het strijdtoneel te verlaten, in beeld gebracht; evenals het lot van vrouwen en kinderen.

De grote boeman is nu de VS, omdat die in de Veiligheidsraad van de VN weigerde voor een ‘op te dragen’ wapenstilstand te stemmen. Terwijl Rusland als permanent lid van die Veiligheidsraad en al 2 jaar bezig met oorlogsmisdaden in Oekraïne, zich voorstander toonde van een resolutie tegen Israël. Want het dwingen tot een ‘humanitaire’ wapenstilstand zou de beschuldigingen van oorlogsmisdaden door Israël moeten bevestigen.

Links Nederland is daarin getrapt, terwijl in de ontwerp-resolutie kennelijk twee essentiële voorwaarden ontbraken: eerst moeten de gijzelaars worden vrijgelaten en Hamas moet zich overgeven om door een internationaal strafhof te worden geoordeeld. Londen heeft zich terecht van stemming onthouden en lijkt zich ook in het asieldossier geleidelijk af te wenden van juridische en humanitaire argumenten waar deze de soevereiniteit en veiligheid van een land aantasten.

PVV

De heer A. Vermeulen lanceert in De Telegraaf (13/12) een reeks van verwijten aan de PVV. Zo zou de PVV (als kleine oppositiepartij) schuldig zijn geweest aan de Fraudewet en ‘dus’ de toeslagenaffaire. Niet de wet of de ambtenaren zijn de oorzaak van het misbruiken van een wet, maar de PVV. Bij het misbruiken van de vluchtelingenwet heeft de briefschrijver echter een geheel andere visie; alsof hier alleen maar echte vluchtelingen naartoe komen en Nederland het enige land is waar ze welkom (moeten) zijn. Ook de verspilling van de klimaatmiljarden mag niet door de PVV worden gestopt en de EU zou onmisbaar zijn voor onze economie. Beide zijn onbewezen stellingen, maar Vermeulen gaat nog verder. Nederland ‘mag’ niets veranderen om verdragsrechtelijke redenen en dit is precies waar inmiddels heel veel Nederlanders niet meer in geloven. Juist uit dergelijke dwangverdragen stappen is de bedoeling en, indien Nederland dan niet meer welkom is in de EU of de VN, is daar goed mee te leven.

Tot slot zijn bewering over aantasting van de rechtsstaat; welke rechtsstaat? Die van duizenden wetsschendingen door de overheid, belangengroepen en activisten? Die van criminele bankiers, verzekeraars, woningcorporaties en pensioenbendes? Of die van corrupte ambtenaren, politieke rechters, zakkenvullende (EU-)politici en van de linkse media?

Vakantiepark

Als gemeentes vakantieparken (willen) sluiten vanwege de toenemende criminaliteit, dan kunnen ze er ook geen gelukszoekers gaan ‘huisvesten’. Anders zou er mogelijk sprake zijn van een dubbele moraal of verborgen agenda.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
1 maand geleden

Ik wil nog wel “” even”” benadrukken dat de Britse Politicus , Enoch Powell , reeds in 1968 ons meldde dat er mogelijk “” rivieren van bloed “” zullen komen als gevolg van de immigratie uit “” niet Europese Landen ., En , de voorspelling begint nu ook nog uit te komen, als we de aanslagen in Parijs, Londen, Madrid en Brussel er bij tellen, en, nu Kerken moeten worden bewaakt , er een angstaanjagend beeld ontstaat en……. De vrede verder weg is dan ooit . ( 30 September 2010) De harde consequentie van een “” links beleid “. In feite is het de “” zoveelste waarschuwing “” en Politici er niets mee gedaan hebben . Nu De heer Geert Wilders , PVV, een zeer ruime verkiezingszege heeft behaald , is de waarschuwing nu wel compleet en “ mogen we hopen “ dat de wil van het volk nu ook beloond wordt door de immigratie onmiddellijk te stoppen . Als de Immigratie uit niet westerse landen niet stopt dan “ kunnen de rivieren alsnog vol bloed lopen “”. Ik hoop dat het besef nu in “ op hol geslagen hersens” van politici “ een doordringend effect heeft en er naar wordt gehandeld .

ronald.dunki
1 maand geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Heer Girbers, u rept van “het medelijdende systeem (het altruïsme)” en dat vertaalt in de globalistische context naar “slachtoffers”. U weet wel, die volledig inwisselbare, obligate pionnetjes op het neo-Marxistische schaakbord dat leeft bij gratie van de ‘mensenrechten’.

“Slachtoffers” waarvan socialisten resp. communisten zich zo graag bedienen om hun ‘idée-fixes’ door te drammen onder de gelobotomiseerden die heden ten dage uit het trieste “onderwijs” rollen, waarvan naar nu blijkt 1 op de 3 functioneel analfabeet blijkt te zijn, maar die wèl stemrecht hebben. Dit ligt allemaal besloten in het doodlopende straatje van de V.N.’s 2030 Agenda die slechts één ding beoogt en dat is de ‘Untergang des Abendlandes’.

Dat de Moslim broederschap, die dankzij diezelfde linkse landverraders hier ook al lang vaste voet aan de grond heeft, op exact dezelfde golflengte uitzendt is géén toeval, want de illiterate, anti-semitische roverhoofdman Mohammed was daar ook al vol van de onderwerping van het westen in zijn natte droom van Islamitische wereldheerschappij.

Verder stelt u: “En….. mogelijk andere doelstellingen , zoals het gehoorzamen naar het WEF en de VN , het globalisme , dan de ramp niet meer is tegen te houden, etc….” Daar valt u ook midden in des Pudels Kern met de funeste theorie van Coudenhove Kalergy, een Japans/Vlaamse halfbloed die in zijn frustratie over zijn eigen lelijke ponem het scenario voor de ondergang van de Europese samenleving, middels de huidige immigratie tsunami, pende.
Géén toeval dat dat door de V.N. als bijzonder bruikbaar voor de “Untergang des Abendlandes” werd geïncorporeerd middels het migratie drama.

Het enige wat wij per se niet moeten doen is pretenderen dat deze farce te wijten is aan een uit de hand gelopen vorm van “altruïsme” van onze (geesteszieke) politici. NEE en nog eens néé, het is het vooropgezette boze opzet van neo communisten als Rutte en Kaag en hun globalistische ‘puppetmasters’.

A.R. Girbes sr
2 maanden geleden

Gelukzoekers en IS terroristen worden een zeer groot probleem , niet alleen het aantal neemt toe , ook de wijze waarop “” de immigrant en terrorist “ zich gedraagt . Zoals al eerder is aangehaald blijkt het aanpassingsvermogen van de immigrant zich te beperken en “” slechts”” de / een uitkering hen in leven houdt . Er is nog steeds geen oplossing om de terrorist en de immigrant te weren . Ik vraag mij dat ook steeds weer af “ waarom niet? “ Het pappen en nathouden “ is kennelijk tot norm verheven . In feite is het een falend systeem dat onhoudbaar wordt , of al is. Dat betekent, dat de bestuurders dewelke verantwoordelijk worden gehouden volledig incompetent zijn . Hier zien we “” alweer”” dat “ het medelijdende systeem “ ( het altruïsme” ) de problemen vergroot en de onhoudbaarheid onherroepelijk de “” onomkeerbaarheid “” in de hand werkt .,Dat IS terroristen naar Nederland worden gehaald is ook voor mij een raadsel ……. Of …. Is het toch waar dat incompetentie juist het “” systeem daardoor “ volledig faalt””. En….. mogelijk ander doelstellingen , zoals het gehoorzamen naar het WEF en de VN , het globalisme , dan de ramp niet meer is tegen te houden, en een “”Gaza- probleem “” aan het creëren is . Er wordt te gemakkelijk over gesproken en daarmede het zeer nijpende probleem groter maakt : Immers: Maatregelen blijven uit……. Of de angst regeert??

mgjb
1 maand geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Geheel mee eens. De laatste 30-40 jaar is er een massa migratie ontstaan naar europa en de USA en die versnelt steeds meer. Even expliciet: niet naar rusland, china, India, japan zuid en midden amerika en afrika. Met uitzondering van de eerste twee toch allemaal democratieen….
Deze migratie is vrijwillig en heeft een zeer grote zieligheids industrie doen ontstaan. Velen hebben ook geprofiteerd van moderne slavernij door goedkope arbeidskrachten.
En nog steeds wordt er door de regerende elites die dit in stand houden beweerd dat we ons aan het vluchtelingen verdrag uit 1952 moeten houden en dat deze migratie niks met ‘aanzuigende werking’ door veel te ruime sociale voorzieningen te maken heeft. De gewone burger weet beter en begint zich te roeren. Er moet gekozen worden voor een verzorgingsstaat of een open samenleving, je kunt ze niet beide hebben.
Grote volksverhuizingen hebben in het verleden tot grote onrust en ellende gezorgd. Waarom zou het nu anders zijn?