NSC en VVD gaan voor ‘donkerbruin’

Zoals de verkenning er nu uitziet koersen Omtzigt en Yeşilgöz op een kabinet met de rode ‘groeneboer’ Timmermans als opperhoofd. Rood en groen overigens, leveren samen een donkerbruine kleur op. Wel passend eigenlijk…

De algehele bijziendheid van Yeşilgöz is stuitend; het enige wat ze kennelijk kan is boodschappen overbrengen van degenen die bij de VVD ècht de lakens uitdelen en dat zijn niet Becker en Hermans, die het niveau van staatslieden nog niet ruiken al is het vers voor hun neus gepoept. De Telegraaf denkt nog van wel, maar de meeste toeschouwers hebben allang in de gaten dat de VVD op sterven na dood is, waar de laatste grootverdieners aan crises nu nog aan de touwtjes trekken. De laatste peiling van Maurice de Hond spreekt wat dat betreft boekdelen: het electoraat is er meteen klaar mee.

EU-commissaris Frans Timmermans

Waar Omtzigt de gekkigheid vandaan haalt om te veronderstellen dat een kabinet met PVV zich niet aan de wet zal houden, mist hij zo ongeveer alle beantwoordingen van vragen die hijzelf, als lid van het Parlement, heeft gesteld n.a.v. de Kinderopvangtoeslagen affaire. Toen werd hij namelijk aan de lopende band bedonderd door zijn beoogd coalitiepartner VVD! Daar komt nog eens bij dat de PVV, om de (grond-) wet te veranderen, eerst met voorstellen door zowel de Tweede, als de Eerste Kamer moet. Net als de club van Omtzigt zelf uiteraard. De problemen van Omtzigt zijn daarom nogal vergezocht.

De verkiezingen zijn volstrekt duidelijk geweest. Nederland wil een totaal ander kabinet dan wat het de afgelopen jaren is geweest. Het migratiedossier wordt echter gegijzeld door degenen die daar een groot deel (zo niet alles) van hun inkomen aan ontlenen. Hotelketens en onroerend goed handelaren (= achterban VVD) verdienen de munten momenteel met miljoenen tegelijk omdat met name de VVD doelbewust onmacht heeft geveinsd, teneinde de hele bliksemse boel in de soep te laten lopen. Zo zijn er nog meer dossiers die grof (belasting-) geld opleveren zoals de waardeloze ‘greendeal’ van Timmermans, die zelf de kachel overigens geen graad lager hoeft te zetten. Volg het spoor van de munten en je weet precies wie in welke belangenhoek zit.

Een paars kabinet is niet in het belang van dit land en het lijkt erop dat Omtzigt achteraf toch veel meer bezig is met andere belangen dan het landsbelang. Van Yeşilgöz wisten we dat natuurlijk al. Als iedereen het belang van dit land zou volgen, dan kan een kabinet Keijzer-1 morgen nog geformeerd worden, bestaande uit een coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB.

Zo moeilijk is het eigenlijk niet.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
2 maanden geleden

Een minderheidskabinet van PVV/VVD/BBB, met Mona aan het hoofd, is nu imperatief om te voorkomen dat dit land in handen van het door Ton hierboven geschetste canaille zou vallen.

Waarom? Omdat zelfs in een meerderheid mèt Omtzigt erbij het een instabiel zoodje zou zijn waar alle sluipschutters van het Kartel dag en nacht op de loer liggen. Maar in een strategische minderheids-constructie kan Wilders er zèlf de stop uit trekken op een voor hem opportuun moment. Vervolgens schuift hij, à la Rutte, de schuld van de schipbreuk in de schoenen van de o zo ‘fatsoenlijke woke’ Pieter en dat leeghoofd van de VVD. En dàn…

Nieuwe verkiezingen! Voor de kiezers kan hij dan het lang gevoelde sentiment hanteren dat enerzijds de voortgaande sabotage van Omtzigt’s ‘woke’ bemanning in de Kamer het schio op de klippen stuurt terwijl, anderzijds, hij de VVD kan verwijten dat zij de immigratiestop slechts met de mond belijden, om vervolgens nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Met Frenske aan het roer lukt dat natuurlijk niet meer en gaat de boel volstrekt failliet. Zodoende snijdt hij Omtzigt beide politieke benen af en staat de definitief uitgerangeerde Frenske aan de zijlijn te trillen van de reuzel en nijd, maar tevens volledig buitenspel.

Als Wilders dat handig speelt – d.w.z. nèt zo adept als wijlen Mark Rutte – dan verliest Omtzigt zeker de helft van zijn zetels aan ‘woke afsplitsers’ die er met zijn zetels vandoor gaan en de zakkenvullers van de VVD komen dan ook met hun broek op hun enkels te staan. Hopelijk volgt Wilders in de voetsporen van het lichtend voorbeeld, de verfoeilijke Pinokkio.

Buskens
2 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Ja , inderdaad Wilders moet net zo glad en geslepen zijn als die engnek van Rutte.

ronald.dunki
2 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

Voor een èchte draai naar een conservatief geleid Nederland is zo’n keiharde strategie pure noodzaak om het volledige Kartel de nek om te draaien, waaronder expliciet ook de grootste teleurstelling van dit jaar, de onbetrouwbare Omtzigt.

Let wel, dat is pas het begin van de grote schoonmaak en dan komt de Haagse en landelijke ‘deep state’ aan de beurt met een inkrimping van het ambtelijk apparaat met zeker zo’n 50%, vertrek uit de bloedzuigende EU en de Euro, uit de fascistische VN, kortom de impliciete opzegging van de hele ‘groene’ agenda, resulterend in besparingen op de begroting die in de tientallen miljarden lopen.

Daarmee komt financiering vrij voor drastische belastingverlaging en voor de lang uitgebleven constructieve agenda voor wederopbouw van de zorg, het onderwijs, woningbouw, defensie en ruime schadeloosstelling voor de vele slachtoffers van Rutte c.s., met name de toeslagenfamilies en de gedupeerde Groningers.

Er zit in Groningen voor miljarden aan gas in de grond en dat kan rustig gebruikt worden tegen een lage prijs, reden waarom minstens één miljard op zijn plaats is om de Groningers weer ruimhartig goede en veilige huisvesting te bieden i.p.v. miljarden weg te pissen aan Kaag’s verknipte klimaatramp, haar klimaathulp aan donker Afrika en haar immorele subsidie voor Palestijnse slagers.

En, tot slot, er is al zo vaak gesproken over Neurenberg 2 processen en daar ben ik ook niet vies van, maar het begint met een keiharde strategie die de grote schoonmaak faciliteert onder het motto ‘koekje van eigen deeg’.

Alan Breck
2 maanden geleden

Iedere vrijdag komt de ministerraad bijeen. Ik neem aan niet alleen om koffie te drinken. Minimaal zullen de grote lijnen van het beleid besproken worden. Voorstellen waar de meerderheid zich niet achter kan stellen zullen verworpen worden. Is iemand het ergens totaal niet mee eens dan kan deze opstappen. Is wel eens gebeurd.
Kennelijk hebben de VVD en NSC bij voorbaat al zo weinig vertrouwen in hun eigen ministers dat er al een soort pré-regeringsakkoord moet worden gesloten voordat er überhaupt plaats wordt genomen aan de onderhandelingstafel.
Nu is die angst enigszins te begrijpen wanneer we in ogenschouw nemen dat de demissionaire ministers Rutte er mee weg laten komen dat hij miljoenen uitdeelt in het buitenland als waren het pepernoten. Ik weet het, de man denkt er zijn volgende baan mee te kopen, maar dan nog!