Pro-Israel? Stem dan niet op deze partijen

Welke partijen dienen als anti-Israëlisch te worden beschouwd?

Denk en BIJ1

De partijleiders van Denk en BIJ1 hebben een langlopende hetze tegen Israël. Om er één voorbeeld uit te lichten: deze partijen hanteren bij herhaling de leuze “From the river to the sea”.
Frans Timmermans, zelf links, noemt dit een walgelijke uitspraak:

“Joden willen gewoon als Europese burgers in Europa kunnen leven. Ze hebben daar recht op en we hebben de historische plicht dat recht te borgen. Antisemitisme komt van extreemlinks (…). ‘From the river to the sea’ is een walgelijke uitspraak, omdat die echt geadopteerd is door Hamas en de Islamitische Jihad met als doel Israël van de kaart te vegen. Je kunt zeggen: ‘Dat bedoelen wij er niet mee’. Maar als deze twee terroristische organisaties dat zo interpreteren, is dat voor mij een walgelijke uitspraak die ik onaanvaardbaar vind.”

Partij voor de Dieren

In het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren wordt Israël van Apartheid beschuldigd.

Dat is totale nonsens. Het omgekeerde is het geval: Israël is als democratische rechtsstaat uniek in die regio. Er is geen land in de wijde omgeving waar minderheden zoveel rechten hebben – zowel wettelijk als in de praktijk. Dit geldt voor alle religieuze en etnische minderheden, maar ook voor vrouwen en voor LHBTIQ+-ers.
Met deze onzinnige beschuldiging wordt de Joodse staat duidelijk met een andere maat gemeten dan andere staten. En dat is daarmee antisemitisch. Dat is zo volgens de internationale definitie van antisemitisme en bevestigd door de Europese Commissie.

PvdA/GL, D66, SP en Volt

Naast bovengenoemde partijen stemden ook de PvdA/GL, D66, de SP en Volt vorige maand voor een motie waarin Israël als apartheidsstaat werd aangeduid. Ook zij gaan dus mee met deze lasterlijke, racistische aantijging. Zij gaven daarmee Israël na de pogrom van 7 oktober ook nog eens een trap na.
Hoe onzinnig de beschuldiging wel niet is, bleek uit een recente peiling onder Arabische burgers van Israël. Van deze overwegend islamitische minderheid gaf 70% aan zich thuis te voelen in Israël. Dat is een hoger percentage dan Arabieren in Nederland. Hoezo Apartheidsstaat?

Stemadvies

Het is duidelijk. Als u Israël een warm hart toedraagt en niet wil dat Joden vals beschuldigd worden, kunt u dus niet op de zeven bovengenoemde partijen stemmen.

Wilt u alle ins en outs van het conflict weten? Lees ons veel geprezen boek ‘150 Palestijnse fabels’.
Verkrijgbaar in de boekhandel of maak 19,50 over op NL10 INGB 0004 3567 89 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven. Het boek is tevens in het Engels verkrijgbaar via Amazon. Een Duitse editie is in aantocht.


Website: Likoed.nl
Contact: info@likoed.nl

Steun ons via Paypal

Reageren kan ook op:
https://www.facebook.com/LikoedNederland
http://nl.linkedin.com/in/likoednederland
Twitter: @likoednl


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
JA den Boer
3 maanden geleden

Waarom is mijn reactie op het bericht van Awi Cohen, die mij een vraag stelt, verwijderd?

J.A. den Boer
3 maanden geleden

Ik draag Israël een warm hart en ik hoop dat ik het nog mee ga maken dat alle mensen in Israël in vrede en vrijheid kunnen leven, te bereiken volgens de uitgangspunten van de Oslo akkoorden.
De realiteit is echter dat de Israëlische regering uiteindelijk niet verder komt dan vergelding; een strategie welke meer terroristen kweekt dan er gedood worden. Die strategie zal niet tot vrede leiden.

Dat Israël geen apartheidsstaat is niet een feit maar een mening.
B’Tselem in 2021, Yesh Din Israël, Human Right Watch in 2021 en Amnesty International in 2022 denken daar nu niet bepaald hetzelfde over als Likoed om het voorzichtig te zeggen.

De feiten geven helaas weinig aanleiding om optimistisch te zijn of we de gewenste vrede en veiligheid in Israël en Palestina zelf nog gaan meemaken. Maar, hoop doet leven. Ongetwijfeld kon men in Nederland in de jaren 40-45 zich moeilijk voorstellen om ooit in vrede, laat staan in vriendschap, met het Duitse volk om te kunnen gaan, maar het is wel degelijk toch gebeurd.

(PS. mijn stem zou sowieso nooit gaan naar een van de door u genoemde partijen)

3 maanden geleden
Antwoord aan  J.A. den Boer
  1. De beschuldiging van Apartheid is dermate vals dat die geldt als antisemitisch, volgens de internationale definitie.
  2. Weet u een andere optie dan terroristen uitschakelen? Uiteindelijk heeft het bij IS ook aardig gewerkt.
JA den Boer
3 maanden geleden
Antwoord aan  Awi Cohen

Uw eerste punt.
Kritiek op (de regering van) Israël is geen synoniem voor antisemitisme.

Uw tweede punt.
Ter voorkoming van misverstanden, niets rechtvaardigt de door hamas aangerichte alles onterende slachting.

Israël heeft echter helaas vergelijkbaar gereageerd als de VS na 9/11. Was dat een succes ? Vele duizenden doden en gewonden verder wordt de VS nog meer gehaat dan voor de aanslagen en hebben behalve dat niets positiefs bereikt.
Biden heeft nog gewaarschuwd, maak niet dezelfde fouten als wij; het was tegen dovemansoren.
Hoe begrijpelijk ook om zo grootschalig wraak te nemen maar het maakt het probleem alleen maar erger. Erger voor de inwoners van Israël en Joden wereldwijd. Dit is geen oorlog tegen een land maar tegen een ideologie a.k.a. islam; daar is geen militaire oplossing voor.
De oplossing? Perspectief bieden en Israël met zijn superieure veiligheidsdiensten de terroristen top down één voor één afmaken. Dat kost jaren maar het brengt meer dan een compleet leefgebied vernietigen en een nieuwe generatie terroristen creëren.
Of de diensten hebben zitten slapen voor 7 oktober of de politiek heeft gedaan, we zullen het wellicht nooit weten maar Israël heeft in het verleden al zo vaak laten zien waar de diensten toe in staat zijn. Ze zouden het moeten kunnen.

(PS denkt u nu echt dat IS is uitgeschakeld? Ze zijn vooralsnog een stuk kleiner en zitten ergens anders…..for now)

mgjb
3 maanden geleden

Likoed Nederland, dank voor uw bijdrage, geheel mee eens. En de kans dat mijn stem naar een van de genoemde partijen zou gaan is kleiner dan 0.000036%