Vrijwillig stikkende boeren

Caroline van der Plas wil het stikstofbeleid controversieel laten verklaren, zei ze bij WNL. Dat houdt in dat de demissionaire Ministers daar geen besluiten op kunnen nemen. Maar de vrijwillige uitkoopregeling voor boeren hoeft wat haar betreft niet controversieel te worden verklaard.

Ons land heeft zich door een kudde ambtenaren mooi bij de neus laten nemen. “We hebben ons met de stikstofwet hier in Nederland compleet gewurgd in wet- en regelgeving waardoor ook de woningbouw komt stil te liggen, waardoor ook wegen niet meer kunnen worden aangelegd”, aldus Van der Plas en gelijk heeft ze. Voor veel mensen is de oplossing simpel: regels afschaffen, ambtenaren ontslaan en voort in de vaart der volkeren. Leuk ook voor Hugo de Jonge (CDA…) die sinds hij Minister voor bouwen en wonen werd, drie pakken spijkers, twee panlatten en een doos ‘Hamertje Tik’ heeft aangeschaft.

De opvatting van Van der Plas c.s. dat de vrijwillige uitkoop niet controversieel behoeft te worden verklaard, is begrijpelijk maar waarschijnlijk onverstandig. Als een boer wil stoppen omdat hij geen opvolger of kopers heeft terwijl de overheid kennelijk staat te springen om grond, waarom zou je dat dan in de weg willen staan?

Er is één belangrijke reden om ook de uitkoopregeling controversieel te laten verklaren door de Kamer: het hele overheids-beleidsvoornemen omtrent natuur, milieu en klimaat moet van tafel.

Omdat het je reinste quatsch is en dat weten ze allemaal donders goed.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
5 maanden geleden

‘ … het hele overheids-beleidsvoornemen omtrent natuur, milieu en klimaat moet van tafel’ Inderdaad, maar hoe? Als je het kwaad bij de wortels wil aanpakken groeien die in Brussel, maar met een Omtzigt op komst is een afscheid van die corrupte bende nauwelijks te verwachten.

Dat de subversieve, controversiële wetten van die club ongekozen totalitaire ambtenaren weldegelijk aangepakt moeten worden is evident, hoewel de hierboven geschetste parlementaire procedure slechts uitstel van executie betekent. Wat weldegelijk werkt is nieuwe wetgeving die internationale verdragen niet langer laat prevaleren boven nationale wetgeving.

Putin heeft dat al jaren geleden ingevoerd omdat hij, toen al, haarscherp zag wat voor vlees hij in de kuip had met de V.N. en hun maatjes van de W.E.F.

mgjb
5 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Ronald,
Precies!
De partij die hardop zegt en blijft zeggen ‘we gaan onze stinkende best doen om wetten aan te nemen ( of af te schaffen) die ons meer autonomie geven en minder slaafs de EU volgen’ gaat mijn stem krijgen.
De hele ambtelijke top is door de politici omgevormd tot klapvee met als hoofdreden van bestaan diezelfde politici uit de wind te houden.
Tijd om er met een kakebeen doorheen te gaan en geheel opnieuw te beginnen. Dat is pas echt progressief!

Buskens
5 maanden geleden
Antwoord aan  mgjb

Inderdaad, het moet niet een beetje anders maar radicaal anders. We hebben nu geen behoefte aan zg deugrakkers met achterlijke idealen. Nee het roer moet om, 180 graden want anders is dit land reddeloos verloren. Ik hoorde Thierry gisteren zeggen het is al 5 over 12. Mijn hoop is dat een heel groot deel van de bevolking voor 22 november wakker wordt, echt wakker wordt. Zo niet, dan blijf ik somber.

Buskens
5 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

Zojuist op internet, dhr. Van Meijeren vraagt steun voor een plenair debat over seksualisering van 4-jarige kinderen. Afgelopen zaterdag in een bieb in Leiden, gesubsidieerd door onze vrolijke vrienden, voorgelezen uit een boek met daarin plaatjes van geamputeerde borsten, homo’s enz.enz. Hij kreeg steun van SGP, BVNL, PVV. Omdat de BBB niet reageerde vroeg hij steun, als antwoord kreeg hij te horen dat de agenda van die club zo vol is dat daar nu geen tijd voor is. Ze verzinnen het terplekke. Zij, in dit geval Nicky Pouw, hoefde alleen maar “steun” te zeggen in de microfoon. KIJK!! Dat is nu de werkelijke agenda van die cowboys. Moties, moties, moties bekijken, terugkijken, dan zie je hun agenda.

Buskens
5 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

Ja, ik zou zeggen, nodig voor de volgende voorleessessie kinderen van Marokkaanse, Turkse, Syrische afkomst uit. Dan is het zo afgelopen die poppenkast!! Zo heb ieder voordeel z’n nadeel volgens Cruyff.