D66 is controversieel

In de Haagse politiek is men deze week bezig met het al dan niet controversieel verklaren van wetsvoorstellen, kabinetsbrieven en desbetreffende debatten. D66 vindt het maar niks en wil niets controversieel verklaren.

Met het controversieel verklaren van onderwerpen wordt voorkomen dat het kabinet “over het eigen graf heen regeert”. Met andere woorden: dat het aftredende kabinet er nog snel even (voor de verkiezingen) omstreden zaken doorheen jast, zonder dat daar kiezers aan te pas (kunnen) komen. Bovendien ontbreekt na het demissionair worden van een kabinet een parlementair sanctiemiddel. Het kabinet is immers al aftredend en kan dus niet door de Kamer worden heengezonden.

Druïden66

Er zijn dus – objectief gezien – heel goede redenen om een groot aantal zaken controversieel te verklaren, maar bij D66 heeft men nu bedacht dat “het kabinet is gevallen maar de Kamer niet”. Volgens fractieleider Jan Paternotte zijn de zaken waar dit kabinet mee bezig is “te belangrijk om te laten liggen”. Korter gezegd: D66 heeft haast met het verlagen van de wereldwijde, gemiddelde temperatuur met maar liefst 0,000036 C0. Er moeten toch wel ellendig veel van de D66-leden van de klimaatsubsidies afhankelijk zijn, want anders valt het rare gekwaak van Paternotte en zijn bedenkelijke vrienden niet te verklaren.

Ongeschreven wet

Een ander opmerkelijke uitspraak noteerde de voorzitter van de Kamercommissie Landbouw, de heer Amhaouch (CDA). Aan het begin van het overleg verklaarde hij het onvergeeflijke “als de stemmen staken, dan is het onderwerp niet controversieel”. Helaas: dat is het nu juist wel. Het is al sinds Thorbecke een ongeschreven wet dat wanneer een grote minderheid een onderwerp controversieel wil laten verklaren, dat dit dan ook gebeurt. De reden daarvoor is weer heel simpel: de ‘oude’ coalitiepartijen hebben nu nog een meerderheid, maar mogen die niet misbruiken met het oog op de verkiezingen. Daarna zijn ze samen waarschijnlijk geen meerderheid meer. Hoef je niet voor doorgeleerd te hebben.

Maar volgens Amhaouch (CDA) moest het gisteren dus allemaal juist andersom.

Net als D66’er Paternotte denkt Amhaouch de in anderhalve eeuw gerijpte Nederlandse parlementaire mores te moeten herschrijven op een manier die de binnenkort marginale partijen nog snel even wat private, zakelijke belangen laat veiligstellen. De partij van Paternotte stort, zoals het zich nu laat aanzien, bij de komende verkiezingen volledig in maar de vrienden in de achterban liggen dan allang in het rijkelijk gevulde subsidiebad. Met dank aan mevrouw Kaag, die waarschijnlijk weer ergens ‘chemische wapens op gaat ruimen’. Als het maar geld genoeg oplevert om de hevig vervuilende Privé-BMW X5 (vanaf € 121.000,=) cash af te tikken: de politieke variant op ‘flessentrekkerij’. (= niet leveren terwijl er al is betaald)

Het CDA van Amhaouch wordt nog gepeild op zo’n drie zetels, maar dat zou me verbazen. Ik denk dat die partij niet meer dan een zetel of één, misschien twee zal halen. De complete achterban van de ooit zo machtige christendemocraten zit immers straks bij het NSC van Omtzigt.

En juist D66 en CDA willen kennelijk de eigen kringen een subsidie-infuus garanderen voor de komende jaren. Ik heb op deze manier steeds meer fiducie in tribunalen en werkkampen.


Ton Nijhof. Foto: Sjef Prins / APA

Ton Nijhof (1956) is zelfstandig dwarsdenker, politiek voslagen incorrect en auteur van o.m. ‘De Afrekening – Kroniek van een getergd volk‘ en redacteur van ‘Tegen de Tribalisering – De terugkeer van de stammencultuur in de moderne wereld‘. Komend najaar verschijnt het boek ‘Platte Präöties: genöl van vrögger‘ over leven en (Nedersaksische) taal in de IJsselvallei. Daarnaast publiceert hij regelmatig op diverse websites, in het bijzonder op DeNieuweZuil, NieuwRechts en Sta-Pal / OSL-StaVast.

.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
9 maanden geleden

Mark Rutte’s bewust misdadige beleid heeft Nederland in een spiraal gebracht van de hoogste inflatie in de E.U. versus torenhoge, niet begrote en nergens verantwoorde, schulden die in de tientallen miljarden lopen en onze samenleving verlammen, met name dankzij de gewetenloze charlatan de Jonge. Let wel, die levensgevaarlijke schulden lopen nog steeds op want de demissionaire schuldigen gaan onverdroten verder door hun agenda ‘niet controversieel’ te laten verklaren door een club van desperate ‘burgemeesters in spe’ die de bui zien hangen.

Dit terwijl er een medeplichtig onbenul als minister voor armoedebeleid in dit ‘prachtige land’ rondloopt die de bek niet opentrekt, integendeel, er wordt volop gecollaboreerd met de grootste pensioenroof van onze historie! Laat een miljoen Nederlanders maar onder de armoedegrens wegzakken en de ouderen-(zorg) letterlijk creperen want het uiteindelijke doel van de door D66/GL gepousseerde V.N./E.U./W.E.F. 2030 agenda is nu eenmaal de val van het kapitalisme ten gunste van een megalomane mafia die zich op gewetenloze wijze verder verrijkt. Klimaat is slechts een stok om de hond te slaan, net als de nu weer hervatte poging om alsnog obligate Covid-paniek te genereren onder ‘de domme bevolking’- zoals progressieven dat nu eenmaal zien.

Egotripper Rutte is het allemaal worst zolang hij maar in het torentje mag verblijven, maar de door hem en niemand anders aangerichte schade is al onoverzienbaar. Het is een gotspe dat er zo ongelooflijk veel geld is ‘weggepist’ onder de valse vlag van zijn globalistische Covid-19 complot, maar het gaat glashard door met het klimaatcomplot en de hysterie die daartoe dagelijks wordt opgeklopt zoals de niet alleen door Den Haag ‘gedoogde’, maar ook met dikke subsidies gefinancierde, E.R.zombies op de A12 terwijl de boeren glashard van hun grondwettelijke recht op demonstratie worden beroofd.

Terwijl het land in een staat van moreel en feitelijk verval verkeert worden onze pensioenen door globalistische bloedzuigers tot op het bot leeggezogen maar doen wij om het hardst mee met ‘onze oorlog’ die de oorzaak zou zijn van de fatale inflatie waardoor Nederland al sinds het begin van 2023 in een recessie is verzeild geraakt… Gekke Henkie!

Wie ooit de debatten tussen Ronald Reagan en Jimmy Carter in 1980 volgde herinnert zich wellicht de torenhoge inflatie die de USA kende – met 14,6 % bijna net zo hoog als de 17,5% in Rutte’s arme ‘prachtige Nederland’ anno 2022 –  dankzij het op schaal vergrote wanbeleid van de Democraat Carter die brutaal beweerde dat de bevolking ‘erop los leefde’. Reagan’s gevatte antwoord luidde dat het de regering was die ‘erop los leefde’, zoals anno 2023 het geval is met subversieve linkse regeringen zoals Rutte IV.

De ‘oplossing’ waarmee de desperate Kaag aankomt ligt in het typisch linkse waanbeeld van het nog verder verhogen van de wurgende belastingdruk die wij al kennen terwijl Nederland al zo’n beetje de hoogste directe en indirecte belastingdruk van Europa kent! In 1980 stelde Reagan belastingverlagingen voor om de economie weer aan te zwengelen waarop de idioot Carter riposteerde met “one of the most highly inflationary ideas ever presented to the American people.” Reagan’s typische antwoord was vernietigend: “Why is it inflationary to let people keep their money and spend it the way they want and not inflationary to let Jimmy Carter (lees: Mark Rutte) take their money and spend it the way he wants?” In de daarop volgende jaren groeide en bloeide de Amerikaanse economie onder ‘Reaganomics’ op als nooit tevoren.

Pikante noot is dat na W.O.II plots de halve bevolking leek te bestaan uit ex-‘verzetshelden’, maar het is anno 2023 slechts een handjevol moedige FvD politici dat de funeste V.N./E.U./W.E.F. staatsgreep tegen het licht houdt en daar persoonlijk de rekening voor gepresenteerd krijgt door AntiFa gespuis. Veel mensen hebben als gevolg van die globalistische agenda letterlijk niet te eten en veel ouderen hebben letterlijk dagenlang geen zorg dankzij het globalistische tuig van de richel, hetgeen gelukkig ook bij Wilders op de agenda staat.

Hoe kan het zijn dat je in een Franse supermarché véél goedkoper je boodschappen kan doen dan bij de profiteurs van AH en waarom is de elementaire Franse gezondheidszorg gratis, zonder eigen risico met een ‘carte vitale’ terwijl in Nederland de premies voor de verplichte zorgverzekering door zakkenvullers jaarlijks worden verhoogd terwijl zij steeds minder zorg bieden?

Waarom zie ik nu geen enkele politieke partij de slopende inflatie en belastingdruk groot op de agenda plaatsen voor november terwijl een groot deel van de bevolking eraan kapot gaat? Ik zie twee redenen, te beginnen het alles overheersende egoïsme van ‘ons soort mensen’ dat er alles voor over heeft om aan de macht te blijven en vervolgens het trieste feit dat Nederland door alle linkse indoctrinatie een door en door verziekt socialistisch landje is geworden dat dat accepteert. Weinig emplooi voor tribunalen en werkkampen…

Buskens
9 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Een treffende zin is ” dat na de WO 2 de halve bevolking uit ex verzetshelden leek te bestaan”. En inderdaad waar zijn ze nu? Want van de politiek hoeven we niet zo veel te verwachten. FvD is eigenlijk de enige die het radicaal anders wil. Mijns inziens, en ook de uitspraak van Gideon van Meijeren was juist, het moet vanuit de maatschappij komen. En dat is nou net het probleem. Ik ben het met Ab Flipse eens, de situatie moet eerst nog erger worden, men moet nog meer in de portemonnee geraakt worden want de portemonnee is bij een heleboel mensen nog behoorlijk gevuld. Ja, een miljoen mensen, werkenden, leven onder de armoedegrens. Dat is uiteraard diep, diep triest, maar op 18 miljoen mensen stelt het niet zo gek veel voor. En van die mensen met de nog gevulde knip zijn er maar bar weinig solidair met minder bedeelden. Ik spreek weleens met mensen over de huidige slechte situatie in dit land en dan eindigt vaak het gesprek met ” maar ja, wat kunnen we eraan veranderen”? Ik denk dat we wel wat kunnen veranderen als we maar minder egoïstisch zouden zijn en solidair met elkaar. Om een voorbeeld te geven gewoon 1 dag met z’n allen niet tanken. AH boycotten. Er zijn best wel dingen te bedenken. Waar een wil is, is een weg. De wil ontbreekt.