Gratis bier

Nadat Van der Plas in de Kamer mede namens Omtzigt een voorstel indiende om het minimumloon een beetje te verhogen, brak luid gejoel uit bij VVD, CU en CDA. “Gratis bier: u heeft daar helemaal geen dekking voor”, terwijl Van der Plas toch duidelijk aangaf dat de overheid moest snijden in eigen vlees.

Volgens vrijwel alle burgers in ons land is het uitgeven van bijna 30 miljard euro voor een afkoeling van onze planeet met 0,000036 graden ook ‘gratis bier’. Althans voor de uitvreters die grof geld aan die groene handel verdienen met hun gesubsidieerde flutadvies-bureautjes waar de ledenachterban van VVD, CDA, D66, GroenLinks, PvdA, et cetera de directies voeren. Voor gewone burgers oogt dit als gelegaliseerde diefstal waar een straf van 40 jaar dwangarbeid op zou moeten staan.

Afb: Flickr – Khush N

Alleen het Ministerie van VWS al, kon na de coronaperiode 5,1 miljard aan uitgaven niet verantwoorden: de chef van dienst bij dat stelletje ongeregeld was op dat moment CDA-er Hugo de Jonge, die en passant enkele andere vrienden van het CDA – Sywert van Lienden c.s. – een koffer met miljoenen euro’s toeschoof. (waarom lopen die lui eigenlijk nog vrij rond?) Dus als ‘Rolo’ Bontebal kritiek heeft op zogenaamd prijzige voorstellen van Van der Plas c.s., dan kunnen zij eenvoudig verwijzen naar het spoor van vernieling wat z’n eigen CDA-club inmiddels door de staatskas heeft getrokken.

Er zijn legio voorbeelden te bedenken waar de overheid kan snijden in de eigen uitgaven. Het asiel- en immigratiecircus kost Nederland miljarden aan uitkeringen en toeslagen voor de gelukszoekers. Het grootste deel echter gaat naar COA en aanverwante clubs, waar de directies zich laten rondrijden in luxe limousines, maar geen enkele bijdrage leveren aan de oplossing van de problemen. Sterker: als het hele COA niet bestond dan werden er in Afrika ook geen folders rondgebracht met foto’s van fonkelende cruiseschepen tussen de wervende teksten.

Wat te denken van de gemeenten in ons land, die elk najaar het nog goed reparabele, lokale wegennet voor een deel vernieuwen, enkel en alleen ‘om het budget op te maken’. Anders worden zij de volgende jaren gekort. Gemeentehuizen als paleizen, waar de kachels op turbo staan en waar de tuinen wordt gevormd door complete plantsoenen en zeeën van bloemen. De burger wordt intussen met droge ogen geadviseerd tochtstrippen en truien te kopen voor een koude winter en wie een bloemetje in een bakje wil zetten kan een treurige geranium bij de Aldi uit het rek trekken.

Er is meer dan genoeg geld in Nederland, alleen wordt het aan precies de verkeerde zaken uitgegeven. Het aantal ambtenaren kan royaal gehalveerd worden, want ze doen weinig en als ze wat doen dan hebben gewone, hardwerkende mensen daar last van.

Net als van die wereldvreemde politici.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 maanden geleden

Geachte heer Nijhof, hierbij een praktijkvoorbeeld, m.v.g. Paul Quekel

Geachte hooggeleerde heer prof. dr. R. Koopmans, n.a.v. van uw optreden bij Rick Nieman zondag 24 september 2023 http://www.npostart.nl/wnl-op-zondag/24-09-2023/POW_05692639 en uw boek De ASIELLOTERIJ, http://www.bol.com/nl/nl/p/de-asielloterij/9300000132079352/, stuur ik u een praktijkvoorbeeld.
 
Met vriendelijke groet Paul Quekel
 
BCC: journalisten, politici, e.a.
 
PRAKTIJK VOORBEELD:
Ontvangen van een relatie uit prikbord 842, https://sta-pal.nl/2022/08/prikbord-nr-842/. En gaat het niet veel meer om de eigen portemonnee dan om de arme echte asielzoekers en zeker geen horden gelukzoekers? Zie antwoord. M.v.g. Paul Quekel
 
Citaat uit 842: Vluchtelingenwerk in 2021
 
Uittreksel website:
 
Begeleiden we 67.000 asielzoekers bij hun asielprocedure.
 
Begeleiden we 58.500 vluchtelingen in de gemeenten.
 
Zetten 11.000 vrijwilligers zich in voor vluchtelingen en zijn we actief in 80% van alle gemeenten.
Starten we bijna 3.800 aanvragen voor gezinshereniging en ondersteunen we vele duizenden vluchtelingen met hun gezinshereniging die in voorafgaande jaren is gestart.
Volgen bijna 3.200 vluchtelingen een inburgeringscursus.
 
Creëren we duizenden ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders via projecten en campagnes.
Ondersteunen we 25 lokale organisaties die vluchtelingen bijstaan aan de grenzen van Europa en Curaçao. (einde citaat)
 
Wellicht begrijpt u het nu: vooral aan de grenzen van Europa. Geen gelukszoekers, maar ‘vluchtelingen’ die beslist niet naar Denemarken willen. En van tienduizenden asielzoekers en ‘nareizenden’ (gezinshereniging) volgen er welgeteld 3200 een inburgeringscursus?
De personeelskosten waren bijna 49 miljoen voor ongeveer 700 fte’n; dat is gemiddeld € 70.000 per medewerker. Reserves en fondsen bedroegen € 32 miljoen. Een staat in de staat; lees de jaarrekening maar eens goed.
 
Antwoord met Praktijkvoorbeeld:
Vrouwen en kinderen? Die komen bij de gezinshereniging.
Een relatie van mij had 2 Syriërs aangenomen. Zeer snel kregen ze een huis en op de vraag van mijn relatie: “kunnen we helpen met de inrichting via de kringloop”, was het antwoord: “dat is niet nodig, we krijgen 12000 euro van de gemeente en kopen alles nieuw”.

Een paar maanden later was ik weer bij het bedrijf van mijn relatie en er liepen 7 jonge kinderen rond. Ik vroeg aan hem “van wie zijn die kinderen?” van die Syriërs die hebben hun vrouwen en kinderen laten overkomen. Twee asielzoekers werden er 17.

Nu werken de Syriërs niet meer voor hem, ze vonden het werk te zwaar en genieten nu van de Nederlandse sociale voorzieningen.
Mijn relatie is van Turkse afkomst, kan geen personeel krijgen en zegt: “Nederland is knettergek geworden”.

De asielindustrie.
Toen mevrouw Rita Verdonk de toestroom van asielzoekers indamde schreeuwden velen moord en brand. Er dreigde veel asielindustrie werknemers ontslagen te worden.

Er ging toen al 7 miljard euro om in de asielindustrie en was dit vele geld voor echte asielzoekers? Nee, want velen zoals asiel advocaten, asiel psychologen, asiel psychiaters, asiel dokters en artsen, asiel leveranciers, asiel COAmedewerkers, asiel hulpverleners enz. enz. verdienen een goed inkomen uit de Nederlandse Staatsruif en dat zou op de tocht komen te staan.

De heer Gerd Leers, (zie ook http://www.sdnl.nl/gerleers.htm) heeft nog de voorzitter van het COAmevrouw Albayrak ontslagen, die zich een inkomen had gegeven van 500.000 euro per jaar en in een Mercedes van meerdere tonnen reed. 
We weten hoe het is afgelopen.

Rita Verdonk werd op een zijspoor gezet en Mark Rutte werd met de hulp van Gerrit Zalm gekozen tot partij voorzitter en daar ondervinden wij nu de vreselijke ellendige gevolgen van.

BVNL had een motie ingediend om de uit huis geplaatste kinderen van de ouders die getroffen zijn door de toeslagenaffaire terug te brengen bij hun ouders. De motie is verworpen! De enige partijen die hebben voor gestemd waren PVV, FvD, BBB en uiteraard BVNL.

Dus ook de CU, die zo voor HET GEZIN zijn. Ik vind het schokkend. Nog schokkender vind ik het dat er niet ene journalist is van de gangbare media die daar over schrijft! Dit had een grote kop verdiend in de Telegraaf, AD, Volkskrant enz. enz. Nog een advies voor lezers van deze site.

Gisterenavond op YouTube met volle aandacht zitten kijken naar De Nieuwe Wereld een interview met Wierd Duk over de controle staat waarin we leven”. ZIE: https://lnkd.in/exM2bBCa en hierdoor komt het:

CITAAT UIT EIGEN WERK: “Maar weet u hoe dat komt? Vele personen in de ambtelijke, politieke, bestuurlijke, financiële en gerechtelijke instituties, hebben groot belang bij het continueren van de M. Rutte en c.s. macht. Hun komen is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de huidige paradigma’s van de gevestigde orde.

De bezuinigen van Staat, Provincies en Gemeentes zijn omgekeerd evenredig met de lastenverzwaring voor de vrije markt en vrije burgers! Dit steeds maar muterende virus heeft toegeslagen van Staat tot Provincies tot Gemeentes en zelfs de nieuwste NORTON is niet bij machte om al deze infecties op te sporen, laat staan deze doeltreffend te verwijderen.

We zijn geïnfiltreerd en geïnfecteerd tot in de ziel van onze samenleving, het vrije individu, de zogenaamde vrije democratische Nederlandse mens! Gecensureerd van de wieg tot het graf, ondanks onze Grondwet, met artikel 1 en 7. Toen de senaat in Rome onbetaalbaar werd wegens hun verspilzucht en decadente levensfilosofie was het snel gedaan met het Romeinse Rijk.

Een ander voorbeeld is de Franse Revolutie en laat ik nou een treffende vergelijking zien tussen de toenmalige edelen en onze huidige bestuurders. Zalm de zonnekoning van Nederland en het Binnenhof als een moderne Bastille?

De ambtelijke, politieke, bestuurlijke verantwoordelijken, praten, praten, praten, vergaderen, schrijven rapporten en er gebeurt niets, helemaal niets, ze lossen niets op! Ze zijn voornamelijk met zichzelf bezig, met hun eigen belang, (lees inkomen), met het partij belang en coalitie belang, hetgeen ze hoog, zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de gewone Nederlandse burgers.
 
“Ik ben overigens niet links en niet rechts maar voor een betrouwbare transparante overheid met hardwerkende politici, ambtenaren ter eer en glorie van de gewone huis, tuin en keukenburgers. Verantwoording heeft de politiek nog nooit genomen. Vele voorbeelden zijn te noemen. Liegen mag zelfs Gerrit Zalm en het zuur is dubbel zout geworden”.

En dat brengt de heer M. Rutte al vele jaren voortreffelijk in de praktijk, hij heeft zeer goed geluisterd naar de heer G. Zalm.

Maar weet u hoe dat komt? Vele personen in de ambtelijke, politieke, bestuurlijke, financiële en gerechtelijke instituties, hebben groot belang bij het continueren van de M. Rutte en c.s. macht. Hun komen is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de huidige paradigma’s van de gevestigde orde.

Daarom werd Pim Fortuyn aangepakt, zie http://www.sdnl.nl/pimpernel.htm, (even door scrollen) want deze visionair had wel eens een bres kunnen slaan in het verdienmodel van de gevestigde orde, leest u mijn column De Berusting op http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm.

mgjb
5 maanden geleden

Geheel mee eens. Ik noem het gewoon corruptie door de overheid, net als in afrika worden zo stemmen en invloed gekocht. Van andermans geld natuurlijk.

En kijk eens naar dit plaatje over de groei van het aantal ‘beleidsambtenaren’. Dat zijn dus altijd hoogopgeleide lui met waarschijnlijk een hoog progressief lhbtx gehalte, erg woke anders komen ze niet aan de bak. In 4 jaar tijd 20.000 man extra met een voltijdsbaan. Dat is dus niet de vervanging van lui die met pensioen gaan, dit alles is extra. Met een sterk activistische inslag want daar kicken ze op bij de progressieve partijen. Bij deze lui zit weinig langdurige ervaring en kennis. Dus huren ze consultants en adviesbureaus in voor erg veel geld. (De lobbyisten schrijven de beleidsstukken gratis voor dit volk.) Zo houden ze meer tijd over om te slijmen bij de baasjes om de ministers uit de wind te houden, vragen uit de kamer te frustreren etc etc.
Ik vermoed dat dit soort ambtenaren minimaal €100.000 per jaar kost. Want de HR afdelingen moeten natuurlijk ook uitgebreid worden, ze hebben Teslas nodig, veel cursussen en hutje op de hei dagen om gehersenspoeld te worden, kantoorruimte, iPhones, en zeer ruime arbeidsvoorwaarden bij de overheid. Geen risico om ontslagen te worden.
Dat is dus 2 miljard (plus het ingehuurde advies dat minstens zoveel is) per jaar extra aan beleid. En dat beleid wordt hoofdzakelijk gemaakt in Brussel. Hoe kan dat nou?
En omdat die beleidsambtenaren het ook niet meer snappen hoe alles aan elkaar gekoppeld is lopen ALLE grote overheidsprojecten in de soep met dramatische gevolgen voor de hardwerkende burgers die dit alles moeten betalen. De schuld ligt uiteraard altijd bij anderen. Dus er is nieuw beleid nodig om dit te herstellen. Een vicieuze cirkel. Nooit is er iemand verantwoordelijk en wordt ontslagen. Hooguit als je zou beweren dat er alleen mannen en vrouwen bestaan. Dan ben je niet inclusief en woke. Maar een samenleving naar de gallemiezen helpen, dat is OK.

van der Plas en Omtzicht hebben gewoon gelijk in deze, wat je ook vindt van hun ideeën.

Hoog tijd dat er eens met een kakebeen door deze augiusstal gegaan wordt om hem eens goed uit te mesten. De collateral damage nemen we maar op de koop toe. We hebben geen beleidsambtenaren nodig, we hebben vaklui nodig. Bouwvakkers, electriciens, loodgieters, boeren etc etc. En die weten allemaal hoe de vork echt in de steel steekt maar moeten hard werken en hebben geen tijd om zich in deze te roeren.

IMG_1060.jpeg
Boudica
5 maanden geleden

Het wordt tijd dat mensen beter geinformeerd worden over het politieke bedrog. Van kennissen in Canada vernomen dat een volle tank benzine $5 dollar kost, kleding is 80% goedkoper dan in NL, elektrische auto’s not done want de accu’s kunnen geen -40C aan, voedsel ook spotgoedkoop enz. Idem in Spanje, pakje sigaretten €4,25 ipv €10. Natuurlijk hebben ze daar geen poldermodel waarin de burger verplicht wordt te betalen voor de waanideeen van de socialistische graaiers. Zgn het nieuwe normaal maar wel met oude normaal heffingen en liefst nog meer om de staatskas te vullen en dan leeg te roven. En de burger maar betalen! voor dit schorem, want dat is het.

Maurits Campert
5 maanden geleden

Allemaal waar, maar wat doen we eraan? Alle politieke oppositie wordt weggesabeld; zal ook met Samen voor Nederland gebeuren hoewel dat initiatief breed wordt gesteund door allerlei andersdenkenden.