Verdwenen democratie

Oorspronkelijk kozen de leden van een politieke partij nog hun leiders. Maar het begrip ‘democratie’ is uit de Westerse democratieën verdwenen, Nederland niet uitgezonderd.

Zonder dat er überhaupt een stembus aan te pas kwam, werd de weinig bescheiden Limburgse multimiljonair (hij vergaarde zijn fortuin uit de belastingruiven van de politiek!) Frans Timmermans al op het schild gehesen van n.b. het communistische vehikel onder de naam GroenLinks/PvdA. Bij D66 werd kandidaat Jetten met een Noord-Koreaanse stembusuitslag de nieuwe leider. Niet omdat hij de beste was, maar omdat hij de enige kandidaat was. Het CDA bewandelde eveneens de ondemocratische weg, sloegen de leden over en stuurden Bontebal als hun bedrijfsleider naar het parlement. Kortom: allemaal oude politiek maar nu in een nieuwe verpakking.

Afb: J.M. Luijt / wikimedia

Voor de enige D66-kandidaat nam slechts 30% van de D66-leden de moeite om via internet hun keuze aan te geven, waarna Jetten met 93% van de stemmen werd ‘gekozen’. Bij de VVD werd de tegenkandidaat na ‘een goed gesprek’ gedwongen zich terug te trekken en bij het CDA was de kandidaat al benoemd nog voordat zich een tegenkandidaat kon melden. De vraag is nu: namens welke groeperingen opereren deze zetbazen straks in Den Haag? Als de leden van hun partijen hen niet hebben gekozen, wie zijn er dan wel verantwoordelijk voor hun positie geweest en belangrijker nog: wat willen die eigenlijke ‘bazen’ nu precies van hun personeel?

Dat zij met een zogenaamd partijprogramma de kiezers zullen willen besodemieteren is helder. U kunt ze nu al horen zeggen: “volgens de modellen heeft onze partij de beste oplossing in huis”. Volgens de modellen ja. Maar met een model-spoorbaan kun je niet naar Limburg reizen om het stulpje van Frans Timmermans (13 slaapkamers) belastingtechnisch binnenstebuiten te keren. Het model klopt, maar je komt er niet mee op de gewenste bestemming. En wat Timmermans zoal aan belastingen weet uit te sparen lijkt me op zichzelf al een fantastisch programma om het electoraat ideeën aan de hand te doen.

‘Grote problemen aanpakken’

We moeten nu samen de grote problemen aanpakken” is typisch zo’n verkiezingsretorieke frase van een politicus die zogenaamd met iedereen het beste voorheeft, maar met zichzelf eigenlijk het meest. Gevleugelde woorden maar inhoudsloos. Want wat die ‘grote problemen’ volgens hen nu precies zijn, vertelt men het liefst ná de verkiezingen en vooraf moeten we maar gissen of de politicus het over dezelfde problemen heeft als de bevolking. De grootste problemen bevinden zich nu al in de portemonnee van de meeste werkende Nederlanders die Achmed en Aisha in een uitkeringsgefundeerde limousine voorbij zien trekken terwijl ze zelf drie dagen te laat het geld bij elkaar hadden voor de wegenbelasting of om de tank met 50 euro – vooral belastingafdracht – te vullen. Menig asielzoeker gaat inmiddels op vakantie naar het door oorlog verscheurde land van herkomst, terwijl Henk en Ingrid met hun middeninkomens bij de voedselbank moeten aankloppen. Begrijp me goed: dat ligt niet aan Achmed of Aisha. Dat ligt aan de pannenkoeken die dat faciliteren, die de regels zo hebben geconstrueerd dat er vanzelf een zij-wij-maatschappij ontstaat. En dan zijn die Timmerfrans Jettens nog in staat ook om de gevolgen aan te pakken en de oorzaken ongemoeid te laten wegens racisme.

In de plaats van de èchte problemen worden de bedachte doemdenkbeelden voorzien van zonodig honderden miljarden belastinggeld wat kennelijk tegen de plinten klotst. Dat het klimaat telkens verandert is geen bijzonderheid, maar wordt tot een bijzonderheid gemaakt waarbij en-passant de zondebok wordt gepresenteerd: CO2. “Maar ‘de wetenschap’ zegt het!” Nou nee: de wetenschap zegt dat onze planeet lichtjes opwarmt, maar niet dat dit komt door CO2. Daar zijn de meningen juist scherp over verdeeld en sluitend bewijs is er niet. Maar kennelijk hangt er een verdienmodel vast aan de klimaat- en milieusprookjes.

Van Timmermans weten we inmiddels dat hij het klimaat heeft misbruikt om de Europese burgers op kosten te jagen; de EU-natura2000 plannen die ons land op slot hebben gezet en de gewone burgers tot de voedselbank veroordeelden, liggen ook nog vers in het geheugen. Jetten is nog steeds de milieuminister zonder portefeuille maar mèt onze portemonnee en die krijgen we leeg terug. De natuurkundige Bontebal van het CDA is ongetwijfeld van hetzelfde laken een pak.

Kortom: het is voor iedereen duidelijk dat de leden van VVD, GL/PvdA en CDA niets te vertellen hebben gehad. Dan is de vraag wat wij straks hebben te vertellen ook meteen beantwoord: een heleboel, als we niet op die kartelpartijen stemmen tenminste.  


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul Quekel
6 maanden geleden

Geachte heer Nijhof,
We zijn opgelicht, belazerd, voor de gek gehouden, uitgezogen en tot op het bot gefileerd door een collusie dictatuur. Het is ook de lobby zie http://www.sdnl.nl/gerdleers.htm, m.v.g. Paul Quekel

TER INFO:
Volgens Prof. Twan Tak leven we in Nederland in een dictatuur, leest u http://www.sdnl.nl/twan-tak.htm en http://www.sdnl.nl/twan-tak-commentaar.htm.

CITAAT uit http://www.sdnl.nl/iedereen.htm: ‘Nederland is een dictatuur’
“Volgende week verschijnt bij Wolff Publishers te Nijmegen de tweede druk van het omvangrijke standaardwerk van prof. A.Q.C. Tak over het Nederlandse bestuursprocesrecht in theorie en praktijk. De eerste druk van het werk verscheen in augustus 2002 en veroorzaakte veel commotie”.

Citaat van internet: Collusie dicteert de landelijke overheid. De Tweede Kamer slaapwandelt. Collusie is een heimelijke verstandhouding, een vorm van corrupte samenspanning, ontstaan uit gemeenschappelijke belangen om het gedeelde eigenbelang te doen prevaleren boven al het andere.

Bij collusie misbruiken politici en hoge ambtenaren hun bevoegdheden. Het Pikmeerarrest van de Hoge Raad zette enige jaren geleden hiervoor de deur wagenwijd open door ambtelijke misdrijven niet strafbaar te verklaren. Hierdoor is Nederland “collusieland” bij uitstek geworden. Einde citaat.
 
 
Minister C. van der Wal: Brussel gaat ons niet uit stikstofcrisis helpen.

Nee natuurlijk niet. We hebben politici nodig die met de vuist op tafel slaan, zowel in Brussel als bij de ECB. Stoppen met deze onzin of we vertrekken uit de EU. Ultimatum stellen. Het is afgelopen met deze spelletjes en ja we sluiten ook onze grenzen voor alle personen, die van onze gastvrijheid gebruik willen maken. Het moet afgelopen zijn met de asielindustrie.

Het is veel te vol zoals Pim Fortuyn zo goed voorspelde en: “Je kunt niet dweilen met de kraan open”. De echte stikstof ellende wordt veroorzaakt door de ongebreidelde groei van de Nederlandse bevolking, niet door natuurlijke aanwas, maar door de open poorten, binnenkort afgedwongen voor alle gemeenten in Nederland met een ondemocratische dwangwet.

Eerst alles op orde stellen en dan pas opnieuw overwegen of er überhaupt weer personen toegelaten kunnen worden in ons piep, piep kleine landje. Vernietig niet de complete toekomst van onze huidige generatie, deze jongeren kunnen geen huis huren of kopen, geen gezin stichten en wachten en wachten, terwijl binnenkomende asiel personen huizen bij voorrang krijgen en zelfs 12000 euro om het in te richten.
 
 

henk
6 maanden geleden

Buskens: journalistiek, roverheid, media, pseudo wetenschap en de rechtsraak zijn hetzelfde bedrijf.
Alles, elk TV programma en elke krant staan bol van de propaganda.
Daardoor is de meerdeheid van de bevolking gehersenspoeld en kunnen niet eens zelf meer nadenken.
Tijdens de corona hoax werd dit duidelijk zichtbaar.
Aankomende verkiezingen zullen weer flut verkiezingen worden en de situatie zal alleen maar verder uit de hand lopen. En dat is ook de bedoeling van de globalisten.
Maar natuurlijk hangt er weer iets boven Schwab, Zoros ,en de Rockefeller foundation.
Charles Brantz heeft dat heel duidelijk uitgelegd.
Stay strong.

Koddebeier
6 maanden geleden

Politieke partijen, van de meeste wordt ik een beetje misselijk, maar een bevolking die steeds weer op soort partijen stemt is helemaal om op te kotsen !!
Triest maar de bevolking is er zelf schuldig aan, ze krijgen de politiek die ze verdienen, alleen de goede moeten onder de kwaden lijden of vertrekken naar het buitenland !

Buskens
6 maanden geleden
Antwoord aan  Koddebeier

Omdat die bevolking waar u het over hebt niet verder nadenkt dan zijn/haar neus lang is en zolang er voor de meeste mensen nog “brood en spelen” zijn PRIMA!
Een leuke bijkomstigheid met een lange ochtend wandeling met hond het ontmoeten van allerlei mensen. Vooral gelijk gestemde. Van laatst genoemde kreeg ik een waardevolle tip voor wat betreft stem keuze. We hadden het met elkaar over Omzigt en hij adviseerde mij om vooral naar de ingediende moties te kijken en na te gaan waar je favoriete politicus voor of tegen heeft gestemd. Zo kan je de werkelijke agenda inzien. Ik vond het een goeie! En dan komt bij mij Pieter niet meer voor op mijn lijstje. En zeker geen VI kijken want die zijn, zo las ik, propaganda aan het voeren voor de VVD met nieuwe lijsttrekker.

Maurits Campert
6 maanden geleden

Allen ongetwijfeld verbonden aan het WEF. Schwab c.s. zullen voor ons besluiten wie onze nieuwe democratisch verkozen leider wordt.

Buskens
6 maanden geleden

Ja, en dan als Sinterklaas (toverbal, bontebal)worden binnen gehaald door Nieuwsuur en daar mag je komen vertellen dat je de PVV en FvD in ieder geval uitsluit om mee samen te werken want, en nou niet lachen svp, die twee partijen zijn niet democratisch. En ik kom er weer op terug wat een immens slechte journalistiek hebben we toch. Hoe simpel is het voor een journalist om op te merken dat die twee partijen gewoon democratisch gekozen zijn. En hoe simpel is het om als diezelfde journalist te melden dat FvD voor het referendum is. Het is een grote propaganda net als in de 2e WO door Goebbels. Schande is het een vieze ratten bende. Sorry voor mijn boosheid eigenlijk meer machteloosheid.