En de winnaar is ….?

Tegen mijn gewoonte in, beantwoord ik die vraag aan het begin van dit artikel, omdat het een bevestiging is van een vaststelling die in een van mijn 2022-artikelen al  is verwoord. De verwachte winnaar (sic) van de SMO op Oekraïens grondgebied: de (Amerikaanse) wapenindustrie en zij die aandelen in die wapenindustrie hebben zoals veel Amerikaanse politici onder de verzamelnaam neocons en neolibs.

Een 11 augustus 2023 artikel „war is a racket…“op de website https://strategic-culture.org  verklaart onder de subtitel „Western capitalism is at once a sponsor and an addict of war“ dat de westerse wapenindustrie in 2022 een jaaromzet heeft gehad van $400 miljard en een gelijksoortige omzet medio 2023 al is gegenereerd en aan het einde van 2023 nog eens met een bedrag van $50 miljard zal groeien. De strekking van dit artikel is als vertrekpunt genomen voor dit artikel.

De belangrijkste bedrijven die een financiële slag slaan in de Oekraïne hebben een Amerikaans etiket. Kolossen als Lockheed Martin, Boeing en RTX (voorheen Raytheon), maar ook wapenproducenten in andere NAVO-landen maken enorme winsten: BAE in het VK, Airbus in Frankrijk, Nederland en Spanje, Leonardo in Italië en het Duitse Rheinmetall. Niemand hoeft zich te verbazen over Nederlandse bedrijven die graag een graantje mee willen pikken. Immers, zij ontdoken in de jaren voor de start van de SMO al antiMoskou sanctiemaatregelen om mee te doen in de financiering van Nordstream-2 en droegen actief bij aan de aanleg van de verbinding van het Russische vasteland met De Krim.

Het is moeilijk om bij te houden hoeveel geld er uit NAVO-landen stroomt om het  Zelensky-regime in Kiev overeind te houden. Zelfs NAVO-autoriteiten schijnen de precieze cijfers niet te kennen, zo ongebreideld is de corruptie die onvermijdelijk gepaard gaat met het uitdelen van fondsen. Alleen al in het afgelopen jaar lopen schattingen van de totale Amerikaanse en NAVO-hulp aan Oekraïne uiteen van $150 miljard tot $200 miljard en de voormalige acteur claimt alvast een bedrag tussen de $1000 en $1500 miljard voor de wederopbouw van (een deel van) de Oekraïne. Wie die opbouw moet uitvoeren, is een vraag die hij noch een van de oorlogszuchtige westerse politici kan en wil beantwoorden. 

Het is een gewaagde zwendel waarbij het Amerikaanse en Europese publiek het wegsluizen van hun eigen belastinggeld naar de schatkist van wapenfirma’s subsidieert en de uitbreiding van de illegale wapenhandel en daarmee in verband staande stinkende zaken financiert. Er is geen democratische keuze in deze zaak. Het is een voldongen feit. Of, anders gezegd, westerse bevolkingen worden afgeperst. Natuurlijk zijn ook de fikse financiële kortingen voor de binnenste cirkel van het regime in Kiev, waaronder Zelensky en de schaamteloos slonzige defensiechef Aleksy Reznikov, onderdeel van deze enorme zwendel. Naar schatting hebben de topleden van het regime minstens $ 400 miljoen gegraaid van de wapenbazaar en uit de stroom geldzakken om de eigen bankrekeningen te kunnen spekken voor het onderhouden van een rijk leven weg van de met lichamen bezaaide en met bloed besmeurde slagvelden. Reznikov heeft zelfs opgeschept dat zijn land net als het Midden Oosten dient als proeftuin voor NAVO-wapens. En voor Russische wapens, maar dat vermeed hij wijselijk gezien de dagelijkse massale Oekraïense verliezen per dag.

Over een proeftuin gesproken. Het heeft er alle schijn van dat Amerikaanse banken en investeringsfondsen de economie van Kiev hebben overgenomen. Terwijl niemand oplette, verkocht de Kiev-bende vorige maand delen van de Oekraïne voor in totaal $ 8,5 miljard aan BlackRock. De deal werd bezegeld tussen de regering van Oekraïne en BlackRock’s VP Philipp Hildebrand. Ze richten een Oekraïens Ontwikkelingsfonds (UDF) op voor “wederopbouw”, gericht op energie, infrastructuur, landbouw, industrie en IT. Alle resterende waardevolle activa in wat een achtergebleven Oekraïne zal zijn, zullen worden opgeslokt door BlackRock: van Metinvest, DTEK (energie) en MJP (landbouw) tot Naftogaz, de Oekraïense Spoorwegen, Ukravtodor en Ukrenergo. Deze zwendel benadrukt opnieuw wat het werkelijke doel van neocons en neolibs in Washington daadwerkelijk is. Geld, Grond en Macht.

Ondanks de enorme onvervulde menselijke basisbehoeften in hun eigen samenlevingen, kiezen Westerse elites ervoor om prioriteit te geven aan het aanwakkeren van een proxy-oorlog met Rusland. De hulp voor Oekraïne overstijgt de gelden die bijvoorbeeld in Nederland gereserveerd worden om de vele hoofdpijndossiers op het bureau in het Torentje te kunnen lenigen. Ook Nederlandse politici hebben door de kreet “het is ook onze oorlog” hard uit het politieke venster te roepen, bloed aan hun handen. Ik adviseer komende regeringen om alvast een potje te vullen om toekomstige herstelbetalingen aan Oekraïense families te kunnen uitbetalen. Van het belastinggeld.

Nog even deze nabrander. Ik hoorde de “het is ook onze oorlog” demissionaire MP onlangs trots verklaren dat de Oekraïne crisis een wake up call is geweest en Nederland in 2024 aan de NAVO ondernorm van 2% BBP voor Defensie zal voldoen. Wellicht komt Nederland daar boven. Dus eerst moeten honderdduizenden doden vallen en een hele leeftijdscategorie uitgeroeid worden, voordat iemand op het Binnenhof wakker wordt en roept dat er gesleuteld moet worden aan de gevechtskracht van de krijgsmacht. Een krijgsmacht die ze in de achterliggende maanden hebben uitgehold om delen van de Oekraïne met bloed te besmeuren en in feite niet meer bestaat als gevechtskracht. Hij vergat erbij te vertellen dat slechts een deel van het Defensiebudget toevloeit naar het in stand houden en verbeteren van de gevechtskracht van de Krijgsmacht; een deel van dat budget gebruikt gaat worden om de Oekraïense krijgsmacht in stand te houden (voor zover die dan nog bestaat en anders voor de wederopbouw van die krijgsmacht), en een veelvoud van die 2% nodig is om de lege militaire voorraadschuren, opslaglocaties en wapenarsenalen weer (tegen hogere aanschaf prijzen) te vullen.

Blijkbaar zijn de astronomische omzetten en winsten uit de oorlog in de Oekraïne een primaire belemmering voor een vreedzame oplossing. Westerse wapenbedrijven behoren tot de invloedrijkste lobbygroepen die de stemmen van wetgevers kopen. Het militair-industrieel complex (MIC) controleert effectief het regeringsbeleid en de verhalen in de media in westerse landen. Die snode invloed van de wapenindustrie die Smedley Butler in de jaren 1930 en later Dwight Eisenhower in de jaren 1960 vaststelden, is vandaag de dag nog machtiger en verraderlijker. Het MIC heeft nu veel meer lagen en dimensies. En dat geldt voor alle westerse kapitalistische economieën. In feite oorlogseconomieën, gerund door en voor wapenbedrijven die het beleid en het publieke debat domineren via advertenties in de bedrijfsmedia en de financiering van propagandistische denktanks. Kortom, het Westerse kapitalisme is tegelijkertijd sponsor en verslaafde van oorlog. Gelet op de bovenstaande teksten een onverkoopbaar verhaal. Vandaar dat in Nederland de politieke ratten het staatschip verlaten, bang om verantwoording te moeten afleggen voor hun politieke wandaden.

Democratie? Europese politici die de welvaart en welzijn van nationale samenlevingen uit het venster gooien, roepen over democratische acties voor Kiev. Wat heeft democratie hiermee te maken? Helemaal niets. Opiniepeilingen tonen aan dat de meeste Amerikanen tegen de voortdurende levering van militaire hulp aan Oekraïne zijn. Gelet op het groeiende ongemak onder de Duitse burger, zijn er goede redenen om aan te nemen dat de meeste Europese burgers ook fel gekant zijn tegen het aanwakkeren van een bloedige oorlog waarin de Oekraïense lijken zich blijven opstapelen. Bovendien loopt de voortzetting van dit conflict het schandalige risico dat het uit de hand loopt op een totale oorlog tussen de Verenigde Staten en Rusland, ’s werelds grootste kernmachten.

Politieke aandeelhouders wrijven zich in de handen. Over de lijken van tussen de 400.000 en 500.000 doden en een onbekend aantal gewonden, waarvan een deel op de Oekraïense slagvelden ligt te verrotten, vullen ze zonder enige scrupules hun zakken. En is er geen signaal herkenbaar dat aan die walgelijke vertoning – bloed dat geld genereert – snel een einde zal komen. Daarom willen oorlogszuchtige politici  in de VS en Europa dat de slachterijen betaald met ons belastinggeld voortduren. 


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mgjb
7 maanden geleden

Welkom terug Charles. En wat een goed verhaal, volledig mee eens. Ik moest alleen even opzoeken wat SMO (Special Military Operation) ook weer was.
Nu deze analyse nog in de koppen van de politici rammen.
Geen idee hoe overigens, die horen liever sprookjes.
En de tegenstander is groot, rijk en meedogenloos en schrikt nergens voor terug.

MFZ
7 maanden geleden

Centrale banken drukken geld(bij) en lenen dit aan landen. Deze landen betalen dit terug incl. rente met belastinggeld, opgebracht door hard werkende burgers. Op dit moment wordt er niet eens afgelost maar wordt alleen de rente betaald van het belastinggeld. In de VS bijvoorbeeld is de staatsschuld dermate hoog dat volgens huidige berekeningen het 33 duizend jaar duurt deze schuld in te lossen. Een onmogelijke taak. In theorie bezit de Federal Reserve, (wat particulier eigendom is) in feite dus de VS gezien de immense staatsschuld. Het probleem is echter dat alles gebaseerd is op een list, op bedrog. In 1913 is de Federal Reserve particulier eigendom geworden en dient vanaf dat jaar niet langer het amerikaaanse volk maar het belang van de eigenaren (fam. Rockefeller o.a.). In 1933 is de amerikaanse dollar van de goudstandaard afgegaan en is aardolie de waardekoppeling geworden van de dollar. De link tussen aardolie en de fam. Rockefeller is hier snel gelegd. Deze waardekoppeling is slechts gebaseerd op internationale afspraken zoals onvoorwaardelijke militaire steun aan de aardolielanden door de VS en de afspraak dat alle aardolie wereldwijd alleen maar verhandeld mag worden in amerikaanse dollars. Dit is een imaginaire waardekoppeling omdat sinds de opheffing van de goudstandaard in 1933 er onnoemelijk veel meer dollars gedrukt zijn dan dat er aardolie uit de grond gepompt is. Door deze in stand gehouden illusie, geld creëren uit het niets, speculeren op zelf gecreëerde trends hebben de bankiersfamilies zichzelf de afgelopen eeuw zo ontzettend verrijkt, dat zij bijna alles (90%) op aarde bezitten. De complete levensmiddelenindustrie, mijnbouw en olie-industrie, vliegtuigindustrie, wapenindustrie, alle Bigtech en Bigfarma bedrijven ook al lijken deze concurrenten. Geld is macht en onnoemelijk veel geld is onnoemelijk veel macht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat corruptie door alle poriën naar buiten komt. Deze families, zo’n circa 300, eigenen zich nu gezamelijk deze planeet toe. Naar mijn mening is de mensheid in hun ogen “schadelijk wild”.
Dit is de globalistische coup waar we nu in leven…….

IMG_0674.jpeg
ronald.dunki
7 maanden geleden
Antwoord aan  MFZ

Toen na W.O.II in Bretton Woods de exclusieve convertibiliteit van de US $ tegen goud werd gedecreteerd liep Rusland boos weg omdat zij hierin een verlengstuk van Wall Street zagen. Daar zat best wat in en toen Charles de Gaulle de stop eruit trok werd de Dollar van ‘commodity backed currency’ weer een ‘fiat currency’. Navrant dat het nu de Russen zijn die proberen de Dollar te onttronen met hun BRICS verhaal van een ‘commodity backed currency’, mogelijk goud.

Dat past natuurlijk aardig in het doodlopende politieke straatje van de tanende globale macht van de USA, waartoe anti-globalist Donald Trump al lang zelf had besloten. Maar los van het feit dat het voor de hand ligt dat niet één maar meerdere spelers op het wereldtoneel maatgevend (dienen te) zijn, zal BRICS het niet worden…

Ziet u landen als India of Brazilië zo’n prestigeproject effectief steunen met hun goudreserves en/of een andere commodity? Gekke Henkie, want ‘praatjes vullen geen gaatjes’ en ‘nobody puts his own money where Putin’s mouth is’!

MFZ
7 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

De New World Order zoals de globalistische elite voor ogen hebben zal op basis van de verandering van de unipolaire wereldorde naar een multipolaire wereldorde geen doorgang kunnen vinden naar het lijkt. Het is wel erg verdacht dat BRICS een CBDC munteenheid betreft (al dan niet met waardekoppeling aan goud) en min of meer gelijktijdig in het Westen de globalisten óók willen overstappen op een CBDC munteenheid maar dan met een waardekoppeling aan CO2-credit. De gemeenschappelijke deler is CBDC. Het sterke vermoeden bestaat dan ook dat zowel BRICS als onze toekomstige CBDC een overgangsfase is cq. zal zijn en zullen samensmelten tot een wereld-CBDC. De amerikaanse dollar zal spoedig imploderen, mede door een genadeklap, een actie zoals in de bankierswereld “Ice9” wordt genoemd waarbij het wereldwijd gebruikte bankierssoftwareprogramma “Aladdin” van Blackrock een “controlled demolition” te verduren krijgt en de complete financiële wereld zal doen laten instorten. Dat zal het startschot zijn van de “Great Reset”. Althans dat is het plan van de globalisten. Dat het kaartenhuis ineen stort is onvermijdelijk. Wat er aan de andere kant zal gebeuren is onbekend terrein. Bereid je voor op het ergste en hoop op het beste.

MFZ
7 maanden geleden
Antwoord aan  MFZ

Correctie
-1933 opheffing goudstandaard VS nationaal
-1971 opheffing goudstandaard VS internationaal

Buskens
7 maanden geleden

Dit prachtige relaas komt overeen met de speech van Baudet over Oekraïne en militair-industrieel complex voor een nagenoeg lege kamer. Alleen de PVV zat er. Hij verwoordt hetzelfde wat u schetst. Een groot verdienmodel!! Hij vertelt ook dat ongeveer 2 maanden na het uitbreken van de oorlog er al een overeenkomst klaar lag ter ondertekening. Die blonde dollie (Boris Johnson) wist niet hoe snel hij naar Kiev moest vliegen om te voorkomen dat er getekend ging worden.

Buskens
7 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

Poetin heeft een keer geopperd dat hij als eerste Engeland zou aanvallen. Ik vroeg me toen af “waarom”? Maar na de speech wist ik het antwoord.

ronald.dunki
7 maanden geleden

Mooi compleet artikel Charles!

Sta mij toe een aanvulling te geven om de subversieve rol van profiteur George Soros in de Ukraïne te belichten met verwijzing naar een artikel op Sta-Pal van inmiddels 1 1/2 jaar geleden: Profiteurs van een oorlog (sta-pal.nl)