Nieuw Sociaal Contract

Pieter Omtzigt heeft besloten met een eigen partij deel te nemen aan de komende verkiezingen. Onder de naam ‘Nieuw Sociaal Contract’ gaat hij met een nieuw team de strijd aan met de gevestigde orde en als de schijn niet bedriegt, wordt zijn partij gemakkelijk de grootste.

In de peilingen van Maurice de Hond zou de nieuwe partij, als er vandaag verkiezingen zouden worden gehouden, rond de 27 zetels in de Kamer uitkomen; genoeg om meteen de grootste partij te worden. In andere peilingen worden nog grotere aantallen zetels voorspeld. De winst van Omtzigt’s partij lijkt ten koste te gaan van met name wat meer ‘rechtse’ partijen, zoals PVV, JA21 en Van Haga’s BVNL. Omtzigt snoept bij elke partij zetels uit de achterbannen en dat toont in ieder geval aan dat de onvrede onder de bevolking over de huidige politiek groot is. Het zijn min of meer proteststemmen.

Pieter Omtzigt. Afb: © pieteromtzigt.nl

De reacties op de aankondiging van Omtzigt zijn verdeeld. Er is een grote groep die beslist blij is dat het Kamerlid een eigen partij heeft opgericht. Maar het stemgedrag van Omtzigt in de Kamer liet volgens veel mensen toch nogal eens te wensen over. Daarbij wordt gemakshalve over het hoofd gezien dat Omtzigt na diens vertrek als Volksvertegenwoordiger namens het CDA, met onmiddellijke ingang van alle voorzieningen en regelingen werd afgesloten, met name de financiële. Hierdoor kon hij amper medewerkers aannemen voor b.v. het secretariële werk. In een aantal gevallen mocht deze Volksvertegenwoordiger zelfs helemaal niet stemmen over voorstellen.

Waar het Omtzigt vooral om lijkt te gaan is de terugkeer van persoonlijk integriteit (a) in de politiek en daarmee logischerwijze de politieke integriteit (b). Nu lijken a en b wel hetzelfde, maar b kan alleen volgen met a als voorwaarde. Het lijkt mij buiten discussie te staan dat Omtzigt een integere persoon is; meer integer dan de meeste van zijn ambtsgenoten. Het politieke bedrijf is de laatste jaren verworden tot een wespennest van onbekende heersers in politieke partijen die geen Volksvertegenwoordigers leveren, maar sprekende poppen die een waardeloos idee kunnen doen voorkomen als een goudmijn. Zie slechts de klimaatdiscussie en de financiële ramp die zich aan de einder aftekent.

Als het Omtzigt menens is, dan probeert hij met zijn partij het programma van Pim Fortuyn uit te rollen. En dat programma zat doodsimpel in elkaar. Het streven van de – hopelijk integere – overheid moet weer terug naar de kerntaken: zorgen dat betaalbare basisvoorzieningen zoals woningen, zorg en voedsel bereikbaar zijn. De overheid zorgt voor een gelijk economisch speelveld en bemoeit zich niet of zelden met  bedrijvigheid door middel van subsidies en boetes. Het hele subsidiecircus moet overigens tot de grond toe worden afgebroken want de uitgedeelde subsidies houden slechts de ledenachterbannen van politieke partijen in een bullshit-baan. En die gladjakkers weten ook nog eens precies hoe ze zich gunstig kunnen vermeerderen binnen het kader van de gratis munten. Afschaffen dus.

Momenteel vindt een groot deel van de besluiten over het beleid buiten de Staten Generaal om plaats. Er zijn weken dat het erop lijkt dat WEF, EU en WHO méér invloed op het Nederlandse beleid hebben dan onze Volksvertegenwoordigers. Dat is geen normale zaak. Maar het probleem zit dieper. Niet de burgers kiezen hun vertegenwoordigers: er worden gemiddeld per verkiezing zo’n 500 mensen geselecteerd als ‘kandidaat’ maar wij als burgers weten niet door wie zij zijn geselecteerd en waarom. Op die manier komen er mensen in de Kamer die veel vertegenwoordigen, maar beslist niet het Nederlandse volk. Zij stemmen ook niet ‘zonder last of ruggespraak’ maar conform de opdracht van hun chef in de Kamer; de partijleider. Iemand als Jan Paternotte bijvoorbeeld, zit namens D66 partijleider te wezen, vergaarde zelf niet meer dan zesduizend stemmen bij de verkiezingen maar draagt – ongehinderd door ook maar een greintje fatsoen – wel 23 ambtsgenoten op hoe zij moeten stemmen. Bijvoorbeeld over wetten om andere partijen of omroepen te verbieden…

Het begint dus met persoonlijke integriteit en die is bij clubs als D66, GroenLinks of PvdA volledig naar de achtergrond verdwenen.

Wat dat betreft komt Omtzigt zeker niet te vroeg. Ik ben benieuwd naar zijn voorstellen, maar op de achterkant van een doosje sigaren moet dat goed verwoord kunnen worden.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

16 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
C.A.Boon-Langedijk
6 maanden geleden

De naam van zijn partij” Nieuw Sociaal Contract” geeft mij te denken. Deze wordt ook gebruikt bij het IMF, de VN en niet te vergeten bij het WEF. Via deze laatste ontving zijn vrouw Ayfer Koc in 2021 in Davos de Internationale vrouwen-award van het Women Economisch Forum. Uitsluiting van andere partijen vind ik stuitend.

Koddebeier
6 maanden geleden

Gezien zijn stemgedrag in de tweede kamer lijkt het mij niet verstandig om op hen te stemmen !
Het is gewoon CDA 2.0.

ronald.dunki
6 maanden geleden
Antwoord aan  Koddebeier

Inderdaad! Waarom zou men in hemelsnaam zijn/haar stem uitbrengen op – dus zijn/haar vertrouwen geven aan – een laffe politicus die niet als premier de verantwoordelijkheid durft te nemen voor het landsbestuur als hij de grootste wordt en sowieso ‘liever niet te groot wordt’? Blijf dan thuis…

Wie hoopt op verandering zoekt een politicus die bereid en in staat is ‘om de bezem door de globalistische stal te halen’, niet één of ander doetje dat dossiers kan analyseren maar verder geen strategisch concept heeft maar sowieso ideologisch naar WEF en EU leunt?

MFZ
6 maanden geleden

Ter aanvulling van onderstaand, Dhr. Pieter Omtzigt is een groot voorstander van het invoeren van de dienstplicht in NL louter ter ondersteuning van het militaire conflict in Oekraine. Hij deelt blijkbaar de mening van Zijne Excellentie Mark Rutter dat de oorlog aldaar ook “onze oorlog” is. Iemand zoals Pieter Omtzigt die bereid is onze zonen en dochters, kleinzonen en kleindochters op te offeren op het altaar van de oorlogszuchtige veroveringsdrang van de globalistische elite, is mijn stem in de verste verte niet waardig.

ronald.dunki
6 maanden geleden
Antwoord aan  MFZ

Het zal mij niet verbazen als Nederland – ook hier weer ‘gidsland’ … – bovenaan Putin’s ‘shitlist’ prijkt. Het zijn altijd de lafbekken die het meeste lawaai maken, Dit gratuite ‘ Tarzan gedrag ‘ vraagt om repressailles, nu weer met Ollongren’s opdoeken van de complete luchtmacht ten gerieve van het militair_industriële complex!

Eén geconcentreerde cyberaanval – om ons een lesje te leren – kan onbeschrijflijk veel schade veroorzaken… Valt ook onder de noemer strategisch denken…

Buskens
6 maanden geleden
Antwoord aan  MFZ

Ik wil de lezers van deze site graag attenderen op een gesprek tussen Marie Therèse ter haar en Karel van Wolferen op YouTube. Ik vond het zeer interessant.

ronald.dunki
6 maanden geleden

Politiek gaat, bij uitstek, over macht. Hoe kan Omtzigt dan met droge ogen zeggen dat hij ‘niet te groot wil worden’?

Is hij ergens met zijn hoofd tegen aan gelopen? Als het beste elftal een 1-0 voorsprong neemt zet de coach toch ook niet twee spelers aan de kant om ‘niet te dik te winnen’?

Strategie is iets héél anders dan dossiers behandelen, hoe goed Pieter dat ook moge doen, maar daar heeft hij kennelijk geen totaal kaas van gegeten. Dat belooft wat, vooral een gouden kans voor de globalisten!

Paul Quekel
6 maanden geleden

Heer Nijhof, uitstekend artikel,

De messen zijn al geslepen en de bijlen worden al gezet aan de stoelpoten van P. Omtzigt en C. van der Plas, zoals ook T. van der Meulen, zie http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7099722169923825664/, de ultieme demonisering van een ultralinkse columnist, met zijn advies om op Frans Timmermans te stemmen.

M.v.g. Paul Quekel

TER INFO:
Wegkijkende ambtelijke, politieke, bestuurlijke en financiële machthebbers hebben ons land voor vele burgers nagenoeg naar de afgrond gebracht. Toeslagen ellende, Woekerpolissen, Woekerrentes, Libor, Euribor, Derivaten, Witwassen, Valutamanipulatie, Onbetaalbare Zorg, Pensioenen, UWV, Onbetaalbare energie.
 
Het grootste probleem is dat de Nederlandse kiezers een mandaat geven aan de ambtelijke, politieke en bestuurlijke personen van het KOSTBANENEN CIRCUS. Mandaat is het overdragen van verantwoordingen aan personen (ambtenaren, politici, bestuurders) die dan hun werkzaamheden uitvoeren zonder eigen verantwoordingen.

Beter zou zijn om DELEGATIES af te geven. Dan voeren deze personen hun werkzaamheden voor anderen uit (wij de kiezers), onder en met volledige eigen verantwoordingen. Dan zijn ze ook aansprakelijk te stellen. Plukze-wetgeving ook voor OVERHEIDS dienaren? Daarnaast zouden de Pikmeer arresten per direct afgeschaft moeten worden. Delegatie is in het Nederlandse staatsrecht het overdragen van een bestaande bevoegdheid door een orgaan dat krachtens attributie hiertoe bevoegd is aan een ander orgaan dat de bevoegdheid onder eigen verantwoordelijkheid gaat uitoefenen.
Niet alleen de bevoegdheid, maar ook de verantwoordelijkheid wordt gedelegeerd. De wet wijst uit of delegatie is toegestaan, meestal door te spreken van het regelen van de bevoegdheid.
 
Leest u de uitleg over het KOSTBANEN CIRCUS op: http://www.sdnl.nl/iedereen.htm#verwijzing-2. 
 
De bezuinigen van Staat, Provincies en Gemeentes zijn omgekeerd evenredig met de lastenverzwaring voor de vrije markt en vrije burgers! Dit steeds maar muterende virus heeft toegeslagen van Staat tot Provincies tot Gemeentes en zelfs de nieuwste NORTON is niet bij machte om al deze infecties op te sporen, laat staan deze doeltreffend te verwijderen. We zijn geïnfiltreerd en geïnfecteerd tot in de ziel van onze samenleving, het vrije individu, de zogenaamde vrije democratische Nederlandse mens!

Gecensureerd van de wieg tot het graf, ondanks onze Grondwet, met artikel 1 en 7. Toen de senaat in Rome onbetaalbaar werd wegens hun verspilzucht en decadente levensfilosofie was het snel gedaan met het Romeinse Rijk. Een ander voorbeeld is de Franse Revolutie en laat ik nou een treffende vergelijking zien tussen de toenmalige edelen en onze huidige bestuurders. Zalm de zonnekoning van Nederland en het Binnenhof als een moderne Bastille?

De ambtelijke, politieke, bestuurlijke verantwoordelijken, praten, praten, praten, vergaderen, schrijven rapporten en er gebeurt niets, helemaal niets, ze lossen niets op! Ze zijn voornamelijk met zichzelf bezig, met hun eigen belang, (lees inkomen), met het partij belang en coalitie belang, hetgeen ze hoog, zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de gewone Nederlandse burgers.
Citaat uit eigen werk: “Ik ben overigens niet links en niet rechts maar voor een betrouwbare transparante overheid met hardwerkende politici, ambtenaren ter eer en glorie van de gewone huis, tuin en keukenburgers.

Verantwoording heeft de politiek nog nooit genomen. Vele voorbeelden zijn te noemen. Liegen mag zelfs Gerrit Zalm en het zuur is dubbel zout geworden”.
En dat brengt de heer M. Rutte al vele jaren voortreffelijk in de praktijk, hij heeft zeer goed geluisterd naar de heer G. Zalm. 

Maar weet u hoe dat komt? Vele personen in de ambtelijke, politieke, bestuurlijke, financiële en gerechtelijke instituties, hebben groot belang bij het continueren van de M. Rutte macht. Hun komen is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de huidige paradigma’s van de gevestigde orde.

Daarom werd Pim Fortuyn aangepakt, zie http://www.sdnl.nl/pimpernel.htm, (even door scrollen) want deze visionair had wel eens een bres kunnen slaan in het verdienmodel van de gevestigde orde, leest u mijn column De Berusting op http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm.
 
M.v.g. Paul Quekel, 79 jaar en zeer bezorgd over Nederland.

BRON BRABANTS DAGBLAD STEMADVIES door columnist T. van der Meulen. Hoezo onafhankelijke journalistiek?
En daarom stem ik op verandering, dus op Frans Timmermans
Column
Voor een deel van mijn lezers zal er een zekere geruststelling vanuit gaan, voor een ander deel is het een schrikbeeld dat ze al vreesden. Daarom wil ik de spanning er niet langer inhouden. Op woensdag 22 november, ik denk ’s morgens rond een uur of half tien, stem ik op Frans Timmermans.

Tony van der Meulen 21-07-23, 21:00 Bron: BD
Dus op een witte, oude, nukkige en ijdele man die veel weerstanden oproept, een Limburger bovendien? Precies!

Lees ook
Uitkoopregeling is misrekening voor de rotzooitrappers

De digitale alleskunners snappen niet dat anderen nog niet zover zijn

Laten wij de kwalificaties die hem dezer dagen ten deel vallen eens geduldig nalopen.

Talentvolle mannen
Een man? Ja, helemaal waar. In de politiek moeten meer vrouwen aan de macht komen, maar dat kan niet betekenen dat talentvolle mannen zich voorlopig maar koest moeten houden. De bejegening van Sigrid Kaag illustreert trouwens dat een deel van dit warrige land vrouwelijke politici het werken graag onmogelijk maakt.
Een witte man? Ja, de nieuwe linkse leider is net zo wit als verreweg de meeste politici. Het veranderen van de samenleving gaat tergend langzaam, daarom stem ik op verandering.

Nukkig en ijdel? Als ik dat lees, kijk ik altijd naar de auteur van het stuk en kan ik een milde glimlach niet onderdrukken. Ik loop lang genoeg mee in de journalistiek om te weten dat in ons mooie ambacht ijdelheid en nukkigheid geen ongebruikelijke eigenschappen zijn. Kijk naar je eigen, mompel ik dan en lees opgewekt verder.

Roept veel weerstanden op. Ja, natuurlijk! Een politicus zonder visie heeft daar geen last van en geniet op de fiets ontspannen van zijn appeltje. Frans Timmermans heeft in Brussel grote stappen gemaakt voor het milieubeleid en natuurlijk hou je daar niet alleen vrienden aan over. Als je de wereld ten goede wilt keren, ben je snel een ‘drammer’. Wie bij voorkeur alles bij het oude wil houden, hoeft niet te drammen, want dat gaat vanzelf.

Als je de wereld ten goede wilt keren, ben je snel een ‘drammer’
‘Een Limburger bovendien.’ Tja, het is niet anders, maar iedereen kan hem goed verstaan, in wel zeven talen. En hij vertoont een onverstoorbare daadkracht die dus niet alleen het predicaat blijkt van noordelingen.
Frans Timmermans in het Torentje?

Ik maak het graag mee. Niet alleen rood, ook eigentijds groen, internationaal georiënteerd en politiek behendig. Hij gaat compromissen sluiten met Caroline van der Plas, waardoor zelfs op het boerenerf de (rode) haan victorie kraait.

A.R. Girbes sr
6 maanden geleden

Als we kritisch zijn en de “” voorlopige “ ambities van Omtzigt analyseren dan krijgt de heer Dunki gelijk . We zullen zeker geen aardverschuiving krijgen en vele “ zaken “ zullen niet veranderen . Het is nog te vroeg om tot in details commentaar gegeven , maar “” onze “ ervaring heeft duidelijke kenmerken opgedaan en besproken om de weinige informatie toch die associatie op te roepen en te twijfelen of Omtzigt niet gebukt gaat onder de druk van zijn “ religieuze “ houding . Dat hij de PVV en FvD buiten zijn interessen wil houden, verdoezelt zijn oprechtheid. In feite volgt hij dus het “ cordon sanitair “ zoals “ het zieke Karel “ dat deed en zoals ook de heer Dunki dat aanhaalt . . De “ brede “ blik die nodig is om de uit de hand gelopen problemen te beteugelen is toch , ondanks zijn studie “ econometrie” , kennelijk niet aanwezig, zoals dat bij Pim Fortuyn dat wel het geval was . Het moet toch mogelijk zijn om met duidelijke principes te komen dewelke ons “ vertellen “ wat ons te wachten staat . Immers: Om de Euro- Unie te willen verlaten omdat het onhoudbaar is de “ Mediterrane Lande “ aan het financiële infuus te houden, en, de Nederlandse soevereiniteit te waarborgen .Afwachten dus en de “ dode mus “ op de koop toe nemen . Voorlopig althans . Wat mij mateloos ergert is de “ gespleten houding van de oppositie . BV.NL en FvD met dePVV zoude toch een sterk front kunnen maken ….in belang van Nederland !!!!

A.R. Girbes sr
6 maanden geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Op 23 september 2020 , verklaarde Omtzigt dat hij al “” 6 “” (zes) jaar bezig om de Europese Centrale Bank , haar beleid moet wijzigen en dat het “ bijdrukken “ van Bankbiljetten niet houdbaar is. Mr Dr Thierry Baudet vroeg Omtzigt of hij nu meent ook uit de Euro Unie te stappen en ook de Europese Unie te verlaten . Dat is hij niet van plan, antwoord Omtzigt . Zeer nadrukkelijk gaf Baudet te kennen dat Omtzigt nu een “ controled Positien inneemt . Dat Omtzigt niet uit de Euro wenst te stappen, blijft dus de onhoudbaarheid bestaan , en Nederland gewoon betalen moet . DUS …… Omtzigt volgt slaafs de situatie zoals deze zich nu voordoet ten aanzien van de ECB …….. En ……. De Mediterrane landen , inclusief Frankrijk , afhankelijk zijn van de Noordelijke landen . De situatie in Frankrijk is nog slechter dan die van Italië . En …… dat begreep Omtzigt , maar , bekend maken dat de monetaire situatie in Europa “” echt onhoudbaar is “” blijft onduidelijk . Als Omtzigt een duidelijk omslag in Europa zou willen maken om “” het behoud van Nederland “” te bewerkstelligen , ……. Komt dat in de Rubriek “” wishful Thinking “ terecht ……… Ook hierin krijgt de heer Dunki gelijk . We krijgen nu gewoon een “” wijn in oude zakken “” . Helaas …..!!!! Een naïeve houding van Omtzigt …… is mijn conclusie .

ronald.dunki
6 maanden geleden

‘The more things change, the more they stay the same’!

Pieter Omtzigt gaat, noodgedwongen, putten uit een reservoir van oud-CDA vogels en lijkt een koers uit te zetten die resulteert in een hybride van SGP/CDA, notabene met uitsluiting van PVV en FvD om hypocriete, irrelevante redenen: wat valt Omtzigt mij tegen! Hij duikt meteen in bed bij de verliezende landverraders en conservatieve, ‘andersdenkende’ partijen worden opnieuw ‘kaltgestellt’, het Kartel leeft voort en wordt op puntjes bijgeslepen.
 
Dit impliceert dat gisteravond aangekondigde programmapunten als de oprichting van een Constitutioneel Hof, een ander kiesstelsel, het naar de regering toetrekken van het klimaataccoord uit handen van communistische private partijen, focus op bestaanszekerheid, armoedebestrijding en woningbouw het grootste probleem van de globalistische staatsgreep totaal niet aanpakken en in het geheel niet opwegen tegen een hoogst onduidelijke stellingname tegen machtsgreep van de EU en de daarmee samenhangende migratie.

Kortom een trieste continuëring van het Kartel dankzij Omtzigt’s ondemocratische ‘cordon sanitaire’. Weer een dode mus !  

J.Blaak
6 maanden geleden

Ik heb mijn twijfels.
Dhr Omzigt is zondermeer een integer persoon en als mens te waarderen.
Zijn stemgedrag kon ik niet altijd begrijpen, te veel en te vaak met de kartelcriminelen mee gestemd.
En zoals de uitleg in de Tubantia sluit hij PVv en FvD uit als eventuele coalitiepartners uit, hij vind ze niet rechtstatelijk genoeg.
Als dat zo is, is hij voor mij af.
Vooraf uitsluiten is geen democratisch beginsel, je probeert eerst overeenstemming te bereiken en als dat mislukt kun je verder kijken

Buskens
6 maanden geleden
Antwoord aan  J.Blaak

Inhaken op uw laatste zin; sterker nog, als je niet met partijen wil samenwerken met meningen die niet met jouw mening overeen komen ga dan gewoon een andere baan zoeken. Ziet u het voor zich, je gaat op sollicitatiegesprek, in dat gesprek geef je aan dat je niet wilt samenwerken met een bepaalde persoon. Ik heb zo’n vermoeden dat de kans dat je de baan krijgt heel,heel klein is.

J.Blaak
6 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

Precies, dat is het.
Anderhalf miljoen kiezers op voorhand buiten sluiten is niet te verteren,

Buskens
6 maanden geleden

U lijkt vertrouwen te hebben in de Messias (Omzigt) . Ik niet maar dat is ook niet belangrijk. Laten we ervan uitgaan dat hij de door Maurice de Hond voorspelde 27 zetels gaat halen. Met wie gaat samenwerken dan? Ik heb wel een vermoeden. Dan gaan die voorstellen op de achterkant van de sigarendoos in rook op. Hij heeft zich nog nooit uitgesproken over het migratie probleem. Het is allemaal een beetje schimmig.