Verkenners niet geloofwaardig

Van de geloofwaardigheid van voormalig ‘verkenner’ Jorritsma (VVD) bleef in de hoorzitting over de ‘functie elders’ kwestie van afgelopen maandag niets over.

Ik heb nooit gezegd dat Omtzigt een risico zou zijn. Het ging niet over de persoon. We hebben tegen mevrouw Arib gezegd dat als de nummer twee meer stemmen zou hebben dan de lijsttrekker, het CDA waarschijnlijk meer tijd nodig zou hebben.” Deze opzichtige leugen maakte maar weer eens duidelijk waarom de betrokkenen gewoon onder ede hadden moeten worden gehoord. Daarnaast wordt duidelijk dat een grote hoeveelheid Kamerleden ten onrechte deel uitmaakt van de Volksvertegenwoordiging, want ze bakken er werkelijk niets van. Als Jorritsma het ‘slechts’ heeft gehad over het fenomeen dat de nummer twee (Omtzigt) op de CDA-kieslijst méér stemmen zou kunnen behalen dan de nummer een (Hoekstra), dan hadden de Kamerleden kunnen volstaan met de wedervraag of “ook overwogen is om voor Hoekstra een ‘functie elders’ te noteren”. De vraag is minder belangrijk dan het antwoord…

Jorritsma. Afb: S.J. de Waard / Wikipedia

Bovendien stond op de door de slordigheid van Ollongren (D66!) bekend geworden notitie uitdrukkelijk niet ‘Nummer twee CDA; functie elders’. Er stond ‘positie Omtzigt: functie elders’, dus de verkenners hebben het niet alléén over ‘nummer twee’ gehad. Bovendien, zo zal niet veel later blijken, is dan al met VVD-leider en premier Rutte gesproken, waarvan werd genotuleerd “Je moet wat met Omtzigt: minister maken.” Dat heeft dus niets met het gerommel in het CDA te maken, maar met de persoon en het eerdere politieke optreden van Omtzigt.

Nieuwe verkenners

Op woensdag 31 maart 2021, ’s avonds rond 22:15 uur, wordt voormalig verkenner Ollongren door de nieuwe verkenners Koolmees en Van Ark ingelicht dat Omtzigt wel degelijk voorkomt in de stukken van de verkenners: in het gesprek met Rutte is zijn naam gevallen. Het lukt de nieuwe verkenners echter niet Jorritsma te bereiken, die heeft haar telefoon op niet storen staan. Besloten wordt er daarom pas de volgende dag verder over te praten. Premier Rutte krijgt de volgende dag rond 07:30 uur “via-via” te horen dat hij het wel degelijk over Omtzigt heeft gehad, meldt hij enkele uren later in de Kamer. Van wie hij die informatie heeft, wil hij niet zeggen. Ollongren laat het parlement later weten geen contact met de VVD-leider te hebben gehad, ook Van Ark en Koolmees zullen dat ontkennen in de Kamer. Op 1 april 2021 beweert iedere betrokkene, Rutte voorop, “ik heb niet gelogen, maar ik heb het mij verkeerd herinnerd”.

Liegen is niet langer een kunst, maar een ambacht. De ambachtslieden hebben een naam: politicus.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Gachte heer Nijhof, leest u over Jorritsma, m.v.g. Paul Quekel

Liegen, bedriegen en amnesie zijn door deze dame al vele malen gebruikt om haar desastreuze falen te verhullen.

Leest u over haar verhoor als minister op: http://www.sdnl.nl/jorritsma.htm en http://www.sdnl.nl/ziezo-44.htm.

Citaat uit eigen werk: “Hoezo kartelvorming en vrije marktwerking? Vrije marktwerking het stokpaardje van Jorritsma, onze minister van economische zaken op het niveau van de moeder Mavo, lees maar eens wat professor Heertje van haar vindt. Het is je reinste monopolie gedoogd door 8 jaar Paars. Maar wat wil je van een Paarse regering die gedogen tot een Nederlandse Kunstvorm heeft verheven”.

NOG MEER:
Zoals in Nederland vele leugens worden opgetuigd om de macht te behouden.
 
ENQUÊTE? Klik op: KRO REPORTER toen ook bij de NPO nog echte onderzoeksjournalisten waren http://www.sdnl.nl/video/enquete.wmv en de NPO en NOS nog onafhankelijk waren, even wachten op het downloaden en dan weet u dat het de gestuurde slagers uit de politiek zijn, die het eigen vlees keuren. Maar nooit afkeuren.
http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6975082860017786880/ Enquête Jokkebrokken
 
LEUGENS:
Leest u het artikel van de heer L.J.J. Dorrestijn: http://www.sdnl.nl/liegen.htm
 
Het onderzoek van wijlen prof. dr. ir. A. van Putten http://www.sdnl.nl/verwoestende-leugen-9-sep.pdf over de “onafhankelijke” Nederlandse rechtspraak.

Rieks
1 jaar geleden

Ton Nijhof onderbouwt gedetailleerd de ongeloofwaardigheid van de verkenners maar is de hele politiek, inclusief de oppositie niet ongeloofwaardig en op zijn minst niet geschikt voor de belangrijke positie van volksvertegenwoordiger? Martin Bosma heeft een gedegen verhaal gehouden over de netwerk corruptie van D66. Maar er zou elke week of maand zo’n betoog moeten worden gehouden door een lid van de oppositie waarin de klimaatgekte, de wokewaanzin en de desastreuze gevolgen van de asielstroom worden aangetoond. Elke week zijn er wel onderwerpen die aanleiding geven om op te reageren, zie dit forum. Ik denk aan de rellen in Frankrijk, de oorlog in de Ukraine, elektrisch rijden en de gevolgen, ons slavernijverleden en hoe dat wordt uitgemolken en waarin ons volk wordt aangeklaagd ongetwijfeld om geldelijk gewin en ons landbouwbeleid of wat daarvoor doorgaat. Onderwerpen bij de vleet maar onze oppositie volksvertegenwoordigers hoor je er niet over.

Of men zou het land in moeten trekken voor spreekbeurten en andere bijeenkomsten om oppositie ook onder het volk te mobiliseren. Nu doet men dat alleen in verkiezingstijd en nog slechts zelden ook.Van vele Kamerleden hoor je nooit iets. Wat doet men dan wel vraag je je af? Ik denk soms echt dat men een rekensommetje zit te maken van zoveel jaar in de Kamer, dan wachtgeld en we zijn er met een goed pensioen. Popi jopi taal: uitvreters.

1 jaar geleden
Antwoord aan  Rieks

Het grote en meedogenloos probleem is de onverschilligheid , de incompetentie , de verantwoordelijkheid wordt niet genomen , het gebrek aan bevattingsvermogen , Nederland is geen prioriteit meer, baantjes likkers , parasiteren op belastinggeld , De Europese Unie krijgt dominant aandacht, Psychosociale problemen worden in de sociaal pathologie gedumpt, ( consequentie , veel daklozen, ) de afbraak van ouderenzorg , slecht onderwijs, immigratie wordt onbetaalbaar enz. Enzovoort…. Wishful thinking is “” jezelf besodemieteren “ en het brood en spelen doet de rest. Dat liegen een ambacht wordt ,…….. dan slaat het “ onleefbare “” toe en chaos doet haar intrede . Het is een gangster bende in Den Haag . ……. En, dat is een constatering .