Terugkeer van de Messias

De aangekondigde komst van huidig Eurocommissaris Frans Timmermans wordt in linkse kringen gevierd als de terugkeer van de Messias. Het is echter aannemelijker dat de elitaire en ronduit vervelende kwal Timmermans het links-communistische blok tot de grond toe afbreekt.

Tja, het is wat he, 62? Maar ik beloof u één ding: ik zal in de campagne geen misbruik maken van het feit dat sommige van mijn concurrenten heel jong zijn en zeer onervaren.” Dat líjkt niet alleen een humorvolle frase; dat ìs een humorvolle frase uitgesproken door Frans Timmermans in 2023. Alleen: die uitspraak is rechtstreeks gejat uit het oeuvre van voormalig Amerikaans president Ronald Reagan.  

De destijds door alles wat links was verguisde Reagan was overigens niet alleen de beste president die de VS in hun geschiedenis hebben gehad, maar ook een man wiens humor compleet legendarisch was, integenstelling tot de figuur Timmermans. Wie alle grappen en grollen van Reagan nog eens wil terug zien, kan – net als Frans Timmermans – even een kijkje nemen op het onvolprezen Youtube voor urenlang plezier.

Waar Reagan echter slaagde in het beëindigen van de Koude Oorlog komt Frans Timmermans niet veel verder dan list, leugens en bedrog naast een paar tragische pogingen de wereld ervan te overtuigen dat milieu en klimaat alleen gered kunnen worden met het intellectueel vernuft van ene Frans Timmermans. Net als andere politici heeft Frans Timmermans alleen maar gewerkt als ambtenaar en nog nooit in het particuliere bedrijfsleven. Frans Timmermans heeft dus zelfs geen verstand van ‘wind-tegen’, laat staan van het klimaat. Als het gaat om het verzieken van het klimaat, dan zijn wij bij deze vetklep echter aan het juiste adres.

Cohen

Timmermans maakte furore door toenmalig partijleider Job Cohen een mes in de rug te steken middels het bewust lekken van een kritische email over de politieke koers van de PvdA onder partijleider Cohen en voorzitter Spekman. Daarmee veroorzaakte Timmermans doelbewust onrust in de fractie en de partij, waarop Cohen na enige dagen besloot de vergiftigde sfeer achter zich te laten. De PvdA organiseerde vervolgens nieuwe verkiezingen voor het partijleiderschap, waarvoor Timmermans zich uiteraard ook kandidaat wilde stellen. Hij zag er vanaf omdat het hem duidelijk werd dat zijn smerige streken in de partij eigenlijk niet op prijs werden gesteld. De fractie was nog niet vergeten dat Timmermans in 2010, toen hij gepasseerd werd voor de buitenland-agenda van de fractie, een halfjaar lang weigerde ook maar iets uit te voeren.

Oorlogshitser

In 2012 werd Timmermans, tot opluchting van de PvdA-fractie weggepromoveerd en kwam zomaar op het pluche van Buitenlandse Zaken terecht in vak K. In die functie slaagde Timmermans er razendsnel in om de relatie met Rusland compleet naar de Filistijnen te helpen. Hij gooit nog meer olie op het vuur door eind 2013, als de zogenaamde Euromaidan-protesten in Oekraïne gaande zijn, Kiev te bezoeken en daar te spreken met vertegenwoordigers van de Oekraïense oppositie en regering.

MH17

Op 21 juli 2014 kwam de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in New York samen naar aanleiding van de MH17 vliegramp. Op 17 juli 2014 stortte een Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 neer bij het Oost-Oekraïense dorp Hrabove in de oblast Donetsk, nadat het toestel geraakt was door een Russische luchtdoelraket. Rondom Donetsk was op dat moment de Russisch-Oekraïense Oorlog gaande, die mede door de onkundige hulp van Timmermans was ontstaan.

Timmermans gaf een emotionele speech in de VN-vergadering en wist zijn publiek zelfs bijna te overtuigen dat hij erbij zat te huilen. Later werd bekend dat de speech van Timmermans van A tot Z was gelogen en dat hij zich hoogst onzorgvuldig had uitgelaten over de plaatselijke bevolking inzake het bergen van de lichamen; hij beweerde dat het ‘tuig’ de stoffelijke resten uitsluitend onderzocht op waardevolle bezittingen.

EU

Op 2 september 2014 droeg de Nederlandse regering Timmermans voor als kandidaatlid voor de Europese Commissie. Dat was wel een logische stap, want de fratsen van Timmermans in de PvdA Kamerfractie waren nog te vers en waarschijnlijk kon de hele Tweede Kamer deze kwal niet luchten of zien. Dat werd dus een ‘functie elders’. Zijn portefeuille omvatte een “betere regelgeving, interinstitutionele betrekkingen, rechtsstatelijkheid en het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie”.

Ook nooit meer wat van gehoord.

Spitzenkandidat

In aanloop van de Europese Parlementsverkiezingen van 2019 werd Timmermans door de PES (de sociaaldemocratische groepering in het Europese Parlement) gekozen tot “Spitzenkandidat” voor het voorzitterschap van de EU. Vanzelfsprekend werd dat ook een fiasco, want Spitz of geen Spitz: Timmermans had de Visegraad-landen te vaak geschoffeerd en bovendien wilden de christendemocraten geen verknipte communist op die post. Bovendien was er nog een andere chantabele persoon in voorraad: Ursula vonder Leyen.

Green Deal

Op 2 december 2019 begon Timmermans dus maar weer als klimaat-Eurocommissaris. Hij presenteerde in maart 2020 zijn ‘Green deal’, een lijst van hoogdravende plannen om de Europese Unie in 2050 klimaatneutraal te maken. Het enige wapenfeit van Timmermans tot dusver is het uitroepen van de ‘klimaatnoodtoestand’ geweest, maar niemand weet waarom.

Deze Timmermans dus, heeft zich kandidaat gesteld als lijsttrekker voor de lijst GroenLinks/PvdA. Ik denk dat zelfs voormalige PvdA-bewindslieden er nog niet over peinzen om daar op te stemmen en de traditionele PvdA-stemmers ook niet. De Amsterdamse grachtengordel wel, maar dat is het dan wel zo’n beetje. Overigens mag Timmermans best premier worden van Nederland.

Hij kan toch niets, heeft weinig verstand en wil alleen maar graag in de belangstelling staan. Gewoon een misselijk mannetje, laat ‘m maar. Gaat vanzelf onderuit.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

14 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
MFZ
8 maanden geleden

Tsja, de Green Deal…..

2115FA8E-D668-44EE-9B47-8DCD5029893C.jpeg
Buskens
8 maanden geleden

De heer Omtzigt heeft wel erg veel tijd nodig om te beslissen wat hij wil. Intussen is het linkse blok al volop campagne aan het voeren. Tegelijkertijd vraag ik me dan ook af of hij wel geschikt is om een partij te leiden. Wat intelligentie betreft wel maar zijn karakter zit hem in de weg. De man is veel te integer, een goed moreel kompas en dat zijn kwaliteiten die je als politicus al snel over de schutting moet gooien wil je als speler aan het spel wil blijven deelnemen. Jammer, heel jammer want als Frans de premier wordt en dat zit er dik in dan ziet het er zeer slecht uit voor Nederland. Ik ben geen helderziende maar ik heb het in een vorige reactie voorspeld “het kan nog erger”. Dat zit er nu aan te komen.

ronald.dunki
8 maanden geleden

Helemaal eens Ton dat ‘het misselijke mannetje’ – Sigrid Kaag met een baard aldus Wilders – gegarandeerd onderuit gaat, maar de vraag lijkt mij of Nederland een verdere voortzetting van Rutte’s race naar de bodem nog wel aankan? Het land is dermate verzwakt, verdeeld, verloederd en verarmd dat het hoog tijd is voor een goede conservatieve injectie.

Heb jij de indruk dat een Pieter Omtzigt eindelijk zal opstaan om zijn huidige potentiëel te verzilveren en de ‘woke’ cult een halt toe te roepen? Met zijn netwerk hoeft de oprichting en bemanning van een nieuwe partij niet problematisch te zijn, maar soms lijkt het of hij geen enkele ambitie heeft om Nederland te redden uit de communistische wurggreep…

Tigron
8 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Beste ronald,
Omtzigt is pro EU
En juist daar is de rot groter aan het worden.
Verder komt Omtzigt op mij over als een ‘ zachte heelmeester’.
De man barst van de dossier kennis en kan e.e.a. goed formuleren.
Helaas heeft hij te weinig wat Wilders teveel heeft.

ronald.dunki
8 maanden geleden
Antwoord aan  Tigron

Bekend feit dat zijn broer voor de WEF klust, maar kijk naar zijn inhoudelijk objectieve opstelling jegens EU wetgeving waaruit zijn respect blijkt voor onze grondwet en normen en waarden die door Rutte en D66 willens en wetens vertrapt worden.

Constateer dan dat hij daarin niet hersenloos meegaat met die landverraders die zich blind achter de V.N.-2030 subversie scharen, vaak ook nog eens in het geniep, achter onze collectieve ruggen of met treurige inlegvelletjes.

De nood is aan de man, het gaat er nu om het tij te keren en hij is momenteel de enige die potentiëel voldoende stemmen verzamelt om een eind te maken aan de ‘woke’ cult die de westerse wereld en à fortiori het zwaar geïndoctrineerde Nederland overspoelt. Alle leugens inzake klimaat zijn hun laatste stok om onze samenleving kapot te slaan; Rutte’s omvolking is al op fatale wijze ontspoord!

Mocht hij, zoals ik al eerder stelde, een meer practisch ingestelde Mona Keijzer aan zijn zijde kunnen krijgen dan lijkt Nederland mij daarmee héél wat beter gediend dan met de volgende psychopaat uit communistische hoek die als expliciete doelstelling ‘der Untergang des Abendlandes’ in het vaandel voert… Een Wilders zal daar volledig achter staan en dan ontstaat zonder meer een critische massa om VVD, D66,GL, CU, PvdA, JA21, Volt en andere meelopers te neutraliseren.

Daarmee staat het land aan het begin van een grote schoonmaak, maar de schade is al gigantisch en het zal mogelijk meer dan een generatie vergen om de pestilente invloed van de D66 ‘deep state’ te elimineren door uit de EU en de Euro te stappen, de overheidssector te halveren, het onderwijs en de gezondheidssector cum ouderenzorg te saneren, de belastingen drastisch te verlagen en de financiële sector te ontdoen van alle linkse parasieten die zich volzuigen aan subsidies en de bodemloze put van ‘ontwikkelingshulp’ te halveren.

Lees, voor de broodnodige inspiratie, het verhaal er maar op na hoe Hercules de stallen van Mark Augias Rutte in één dag saneerde.

mgjb
8 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Ronald
Ik ben het grotendeels eens met je visie. Omtzigt is een intellectueel met het hart op de juiste plek en ethisch onkreukbaar. Helaas heeft hij teveel op zijn bord. Om een nieuwe partij te beginnen heb je een heleboel grijze muizen op de achtergrond ( of liever hardwerkende mieren) nodig om zo’n organisatie op te tuigen en stabiel te maken. Ik denk dat er voldoende tweedehands politici rondlopen die hier nuttig werk kunnen verrichten. Maar eigenlijk zouden die niet al te bevlogen moeten zijn of een groot ego hebben want dan krijg je onherroepelijk afsplitsingen. Geen tweedehands frustos dus. En waar vind je die in voldoende aantallen? Als Omtzigt in de politiek blijft zal hij het geweten van een partij worden, niet de aanvoerder, dat is te druk en geeft teveel gedoe.

En iedereen weet dat de hele ambtelijke top is omgebouwd tot een stel jaknikkers met slechts één doel in het leven: de minister uit de wind houden. Kennis is weggesaneerd. Dat moet geheel op de schop dus daar moet een grote schoonmaakactie plaatsvinden. Dit kost tijd want het verzet zal immens zijn, zeer velen met invloed en macht hebben iets te verliezen en gaan dus vechten.

En dan is er een zeer grote en groeiende groep in nederland van burgers die steeds meer afhankelijk van de overheid is. Toeslagen, subsidies, voedselbanken, belastingfaciliteiten, sociale huur, een continu zeurende NPO staatspropaganda zender die zegt hoe slecht ze het allemaal hebben, etc etc. Deze mensen willen niet begrijpen dat een overheid die alles kan geven ook alles kan afpakken. De toeslagen affaire heeft sommigen de ogen geopend maar niet fundamenteel, ze willen een grotere overheid en meer ‘eerlijk delen’.
Deze groep is inmiddels bang en geestelijk afhankelijk gemaakt en ze stemmen links. Nützliche idioten.

De transformatie van nederland gaat lang duren en ik vrees dat er eerst een nog veel grotere ellende moet komen voor dat zoiets gaat gebeuren.

ronald.dunki
8 maanden geleden
Antwoord aan  mgjb

Bent u niet bang dat de huidige ’transformatie van Nederland’ gaat resulteren in de volledige ondermijning van onze democratie ten gunste van het ‘woke’ fascisme van de VN/EU/WEF/D66?

Toen de socialist Hitler eenmaal aan de macht was bleek W.O.II noodzakelijk om daar een eind aan te maken. In zijn verregaande doortraptheid wordt Rutte nog eens ruim overtroffen door de nog véél verdergaande stompzinnigheid van een Timmermans…

Dan liever een kabinet Omtzigt met allerlei CDA kneusjes, maar géén VN/EU/WEF fascisme!

mgjb
8 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Ronald, volledig mee eens. Dit is mijn grootste zorg!
Ik heb al jaren geen vertrouwen meer in onze regering en zie de democratie afglijden naar een ‘progressieve’ dictatuur die ons land met zijn maffe ideologieën naar de filistijnen aan het helpen is.

Ik ben een rationele techneut en het stoort me dat ik niet begrijp hoe er wereldwijd ( althans het westen) een woke ideologie van zelfdestructie is ontstaan. En het is endemisch. Hitler kreeg een heel volk achter zich aan en deed vreselijke dingen. Stalin ditto, de japanners, de heksenverbrandingen, de kruistochten, de Inquisitie, het uitmoorden van de indianen in de USA, recent de Vietnam oorlog, inval van Irak,afghanistan, arabische lente, en zo zijn er veel meer voorbeelden te vinden. Voor mij onbegrijpelijk, allemaal verkocht aan het volk om de wereld of eigen natie te redden/beschermen en het volk liep gedwee achter de leiders aan. Veel propaganda.
En dan nu de klimaat hysterie en woke onzin en concentratie van macht en geld naar enge clubjes zoals het WEF.
ik houd mijn hartvast en vrees voor de zwarte tijden die mijn kleindochters gaan meemaken.

Buskens
8 maanden geleden
Antwoord aan  mgjb

Met alle respect heer mgjb, maar het is een misvatting om te denken dat de minder bedeelden onder ons vooral links stemmen. Door mijn werk weet ik dat juist de gestudeerden met goed betaalde banen (2 verdieners waar 9000-10.000 euro netto per maand) vooral GL en D66 stemmen.

Buskens
8 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

Ik vind overigens, en ik ben totaal niet links, dat die groot verdieners ook geen kinderbijslag nodig hebben. Dat geld kan naar mensen die ook gewoon hard werken en toch nog naar de voedselbank moeten want ook door mijn werk maak ik die mee.

ronald.dunki
8 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

Kinderbijslag is onderdeel van kostbare socialistische herverdeling die als herverdelingsmechanisme een fortuin kost. Weg ermee!

Bij een belastingdruk van zeg 15% (” flat rate “) vanaf zeg € 75.000 en 25% in de hogere regionen – zonder aftrekposten – kunnen alle toeslagen ook op de schroothoop op voorwaarde dat de diefstal van onze pensioenen en de miljarden voor EU Coronahulp, schandalige subsidies voor gespuis als Greenpeace en Urgenda, milieu- en klimaatonzin plus klimaathulp aan donker Afrika geschrapt worden en alleen nog maar èchte vluchtelingen worden toegelaten.

Dan gaat 2/3 van alle belastingambtenaren een ècht vak leren en in Den Haag idem voor alle overbevolkt ministeries vol D66 en GL/PvdA parasieten. Dan zal blijken dat Nederland eigenlijk wèldegelijk een rijk land is, maar zonder de fascisten die dagelijks in de kas graaien..

Het is toch onvoorstelbaar dat hier een minister voor armoede rondloopt?! Hoe diep zijn wij gezonken?

Buskens
8 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Inderdaad !! Iemand die goed met geld kan omgaan, gaat ook regelmatig eens kijken wat is nodig en onnodig zowel thuis maar ook in het bedrijfsleven. Maar ja, het is altijd makkelijk om andermans geld uit te geven. Ja, en dat gespuis waar u het over heeft zoals Greenpeace , Urgenda enz, maakt ook nog eens de dienst uit. Afgelopen week werd bekend gemaakt dat Zuid Amerika en de Cariben ook weer geld krijgen om de klimaateisen daar door te voeren. Nou ik denk dat ze daar krom liggen van het lachen!

ronald.dunki
8 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

Ik heb zo’n 14 jaren in Latijns Amerika gewoond en gewerkt , o.a. als regionale baas van een der grootste Zwitserse banken en ik heb daarom een aardig idee waar al dat geld naartoe gaat…

Buskens
8 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Ja, 😂 ik ga niet raden ik weet het al.