‘Hadj’ in Frankrijk

Terwijl moslims in Mekka begonnen aan de ‘Hadj’, begonnen in Frankrijk op 27 juni ’s avonds de moslimse burgertroepen hun rondgang in Frankrijk, nadat een 17-jarige allochtone, moslim-crimineel was doodgeschoten.

De jonge crimineel met een uitgebreid strafblad, reed – vanwege de leeftijd uiteraard zonder rijbewijs – rond in een gestolen auto (naar verluidt een luxe Mercedes) en weigerde te stoppen bij een grote verkeerscontrole. De overdreven verontwaardiging van met name moslims over de dood van de 17-jarige crimineel, staat in schril contrast met de dood van Franse leerkracht Samuel Paty, die door een moslim werd onthoofd omdat hij zijn leerlingen tijdens een les maatschappijleer een aantal cartoons had laten zien. Voor de onthoofde Paty werden een paar bloemen neergelegd en wat kaarsjes aangestoken door autochtone Fransen. Voor de neergeschoten moslimse crimineel wordt half Frankrijk afgebroken, veelal door moslims. Zelden is duidelijker aangetoond dat islamitische cultuurgrondslagen niet passen in de moderne westerse maatschappijen.

Banlieus

Vooral in de banlieus, de buitenwijken van de grote steden, zijn de verontwaardiging en woede onder moslims over het voorval groot. Daar heerst al jaren onvrede over het optreden van de politie tegen jongeren met een migratieachtergrond. De vraag spitst zich dan toe op de stelling waarom deze moslimse jongeren (vrijwel alle migranten zijn – opmerkelijk genoeg – van moslimse kunne) kennelijk harder worden aangepakt. Is het omdat ze van kleur zijn of moslim? Of geven deze jongelui zich net even wat vaker over aan al hetgeen in de Westerse wereld ‘crimineel’ wordt genoemd? Helaas is het laatste het geval en dat is niet alleen in Frankrijk zo.

Ook in ons land bevinden zich uitgebreide ‘banlieus’ waar de politie handen vol werk aan heeft. Dag in dag uit houden de jongelui in die wijken zich bezig rotzooi schoppen en proberen uit alles te laten blijken dat zij onze maatschappij maar niks vinden. Vrouwen die zich volgens de westerse mode kleden, worden veelal op brutale toon aangesproken alsof zij prostituees zijn en krijgen bij de logische afwijzing de meest vreselijke verwensingen naar het hoofd geslingerd of worden onzedelijk betast. Persoonlijke eigendommen zijn meestal niet veilig voor hun grijpgrage handjes (Zie slechts televisieprogramma’s als ‘Opsporing verzocht’.) en voor hen zijn regels er slechts om overtreden te worden. In het bijzonder wanneer de regels niet voldoen aan de eisen van hun gemeenschap en dat zijn eigenlijk alle regels in onze landen.

Hun prestaties op school blijven hopeloos achter in vergelijking met andere culturele eenheden in ons land, zoals b.v. Aziaten. Toch worden de ook povere maatschappelijke prestaties van deze groepen geweten aan ‘achterstelling’ en vooral ‘discriminatie’. Dat is klinkklare nonsens. Veel van deze jongelui spreken amper Nederlands en worden door hun ouders bepaald niet gemotiveerd om prestaties te leveren die passen in de westerse maatschappij. Dat is al generatie op generatie zo en kennelijk slaagt niemand erin om deze groepen te laten integreren.

Misdadig

Het kan heel goed zijn dat de pogingen om hen te integreren in onze maatschappij faalt op de instructies van b.v. de Turkse dictator Erdogan, die ronduit heeft verklaard dat assimilatie van oorspronkelijke Turken in westerse maatschappijen “een misdaad” is. Onder politici is het verschil in nuance tussen integratie en assimilatie wel duidelijk, maar onder de veelal ongeschoolde Turkse moslims niet. Zij vatten de uitspraken van de dictator op als een bindende instructie om vooral Turks (moslim) te blijven in separate, afgesloten wijken. Datzelfde krijgen moslims uit andere landen in de moskee (wat doen die ideologische clubgebouwen hier eigenlijk?) opgedragen. De revenuen zijn duidelijk: vrouwen worden gedwongen zich in lappen te hullen en de (jonge) mannen geven zich over aan om het even welke ontwrichting van de westerse maatschappij dan ook.

Het is beslist merkwaardig dat moslims die hun oorspronkelijke culturen zijn ontvlucht, met alle geweld proberen om die cultuur in het Westen ingevoerd te krijgen. Die landen van herkomst worden ontwricht door de veel te grote invloed van ‘religie’ (tussen aanhalingstekens, want de islam is meer een politiek-maatschappelijke ideologie) op de vigerende cultuur, een slordige omgang met economische productie en een gebrek aan heldere afspraken over eigendommen of loonafspraken en dergelijke. Het zijn kortom, falende culturen waarvoor in het moderne Westen absoluut geen plaats is.  

Falende cultuur

Ieder mens heeft recht op voorspoed en geluk. Wanneer moslims zichzelf niet kunnen ontplooien, laat staan in het moderne Westen, dan moeten zij bij zichzelf te rade gaan. De moderniteit in het Westen heeft geen taak in de heropvoeding van een al eeuwenlang falende cultuur die wordt gedomineerd door de imams en aanverwante artikelen. Moslims zullen de islam zelf door de wasmachine van de Verlichting moeten laten gaan. Zolang zij denken dat de Verlichting – door middel van door anderen bijeen gebrachte miljardensubsidies – gratis is af te halen bij Philips of Osram, zijn zij nog niet toe aan de westerse cultuur.

Wie niet slaagt voor de tentamens, komt aan het examen niet toe en moet het op een andere school proberen. Maar niet in het Westen. Voor hen behoren de westerse overheden de treinen naar het oosten te reserveren, hoe pijnlijk dat ook mag klinken. Het door laten sudderen zoals nu in Frankrijk gebeurt, leidt vroeg of laat tot een politieke elite die niet terugdeinst voor werkkampen of erger.

Het heeft lang genoeg geduurd: wie niet wil meedoen en opgaan in onze maatschappijen zal moeten vertrekken naar een culturele omgeving waarin zij meer kansen op voorspoed en geluk hebben.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adri Ekstijn
10 maanden geleden

Wat een rare opvattingen over de gevolgen van een door het Westen gecrëeerd probleem!

Met enige kennis vóóraf had dit walgelijke gedrag voorkomen kunnen worden en juist vooral vanuit de wetenschap dat allochtone ouders hun kinderen enkel thuis opvoeden en dat op straat de Maatschappij en de Overheid daar verantwoordelijk voor zijn.
Auto-Didatische levenslessen!

Dus dat geklaag van onze Maatschappij en Overheid Staat gelijk aan ‘Eigen Schuld, dikke Bult’, beter klinkt echter ‘Eigen Schuld Eerst!’

Paul Quekel
10 maanden geleden

Geachte heer Nijhof, nog een analyse, kunt u lezen in Dagblad de Telegraaf.

http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7081912954593390592.

M.v.g. Paul Quekel

’Franse reljongeren géén slachtoffers: geen sociale opstand, maar straatgeweld’

Door EVELINE BIJLSMA
Updated Gisteren, 20:54Gisteren, 19:18 in BUITENLAND

De rellen die Frankrijk nu een week teisteren, zwakken af. De problemen in de achterstandswijken blijven. En die draaien niet om verloederde flats of jongeren die zogenaamd door de overheid worden genegeerd. „Deze reljeugd heeft geen reden om het slachtoffer uit te hangen. Frankrijk is een genereus land.”

Bijna niemand betwist het: de politieman die vorige week dinsdagochtend Nahel doodschoot, zat fout. De 17-jarige scheurde zonder rijbewijs door de Parijse voorstad Nanterre en overtrad meerdere verkeersregels. Motoragenten kregen hem in de gaten en achtervolgden hem.

Toen de jongen wel moest stoppen vanwege een file, richtte een van de agenten zijn pistool op hem. Ten onrechte – zo zegt het Openbaar Ministerie – loste hij een schot. Nahel overleed.

BEKIJK OOK:
Bijna miljoen ingezameld voor Franse agent die 17-jarige Nahel doodschoot

Ruim 1300 arestaties
Die avond ontstonden de eerste rellen, vooral in voorsteden van Parijs, maar ook elders in het land. Dagenlang ging het door, vrijdagnacht werden ruim 1300 mensen aangehouden.
De tekst gaat verder onder de foto.

Los van dit tragische voorval zijn er heel wat vragen te stellen. Waarom moet alles kapot? Wat heeft het in brand steken van een gemeentehuis of het plunderen van een schoenenwinkel te maken met het bestrijden van ongelijkheid?
Veelvuldig werd de afgelopen dagen het bekende discours opgelepeld: Frankrijk bekommert zich niet om jongeren in achterstandswijken. Ze wonen in afgetrapte flats, krijgen nergens een baan vanwege de postcode op hun sollicitatiebrief en worden gediscrimineerd.

BEKIJK OOK:
‘Franse relschoppers kennen geen liefde voor land waar zij leven’

’Slachtofferschap’
Misérabilisme, zegt essayiste Fatiha Boudjahlat, een sociologische term die zoveel betekent als ’slachtofferschap’. De Française van Algerijnse komaf – net als Nahel – en haar zeven broers werden geboren in een achterstandswijk in het Oost-Franse Montbéliard. Er was één doktersroman in huis, die ze van voor tot achter herlas. Ze staat nu zelf voor de klas.
De tekst gaat verder onder de foto.

Essayiste Fatiha Boudjahlat
„Dat is de manier waarop het zou moeten gaan”, zegt Boudjahlat. „Wij zijn alle acht geboren in een heel moeilijke buurt, zonder alle voorzieningen die er tegenwoordig zijn. We hebben allemaal een opleiding gedaan en een baan gevonden. We zijn gestegen op de sociale ladder en weg uit de sociale huurflat. Nu blijven de mensen die in zo’n buurt wonen, gewoon zitten. Als ze spaargeld hebben, gaat dat naar het land van herkomst.”

Kom er bij Boudjahlat niet mee aan dat deze wijken en jongeren door de staat in de steek zijn gelaten. „Alles is er: een zwembad, een mediatheek, een sporthal, nieuwe of gerenoveerde scholen. Er wordt veel geld gestopt in het opknappen van flats en allerlei jeugdverenigingen. Frankrijk is een genereus land.”

BEKIJK OOK:
Vrees forse afname toeristen naar Parijs: ’Schrik om beelden van onlusten’

Diepe haat jegens Frankrijk
Het plunderen en slopen komt voort uit een diepe haat jegens Frankrijk, stelt Malika Sorel, voormalig lid van de Hoge Raad voor de Integratie. Volgens de essayiste heeft een deel van de jongeren in deze wijken geen enkel respect voor het gezag van de politie, onderwijzers of anderen die de staat vertegenwoordigen.

Zij hebben bepaalde wijken geannexeerd om daar hun eigen leven te leiden. „Ze verwerpen onze maatschappij, en hebben geen respect voor onze wetten en gebruiken, want die passen niet bij hun eigen principes en waarden”, zegt zij tegen Le Figaro. „In hun omgeving roept niemand hen tot de orde.”

Boudjahlat: „Deze jongeren willen laten zien dat dit hún grondgebied is. Zij willen de staat eraan herinneren dat ze collectief onaantastbaar zijn. Het is een aanval op Frankrijk.”
Dat (linkse) politici en sociale verenigingen blijven hameren op het slachtofferschap van deze jeugd, helpt niet, vindt Sorel. „Een deel van de mensen die in eigen land weinig tot niets had, heeft een enorme haat tegen Frankrijk ontwikkeld doordat hun steeds opnieuw wordt verteld wat dit land allemaal wel niet fout doet. Daar schrik ik van.”

BEKIJK OOK:
Ook onrust in Zwitserland na rellen in Frankrijk

Cultuur
Dat een jongen van zeventien zonder rijbewijs rondrijdt in een Mercedes in plaats van op school te zitten, is een kwestie van cultuur, zegt Boudjahlat. „School, serieuze zaken, eerlijkheid: dat zijn bij ons Algerijnen geen belangrijke waarden. Het draait om halal, de ramadan en spullen bezitten.

Er is een ander cultureel probleem, dat heeft te maken met het geloof: in huis gelden de kuisheidsregels. Jongens mogen geen vrienden uitnodigen, omdat mannen hun moeders en zussen niet mogen zien. Zij leven buiten, de meisjes leven binnen. Die slopen dus ook niets.”

BEKIJK OOK:
Oma doodgeschoten Franse tiener roept na rellen op tot kalmte: ’Stop hiermee’

Zondagmiddag deed de oma van Nahel een oproep om te stoppen met slopen. In de daaropvolgende nacht was het een stuk rustiger. Boudjahlat vermoedt niet dat dat komt door haar verzoek. „Alles wat makkelijk te plunderen en te vernielen viel, is nu ook wel leeg en kapot. Maar extreemlinks en allerlei sociale clubs geloven graag dat haar woorden hebben geholpen. Zo kunnen ze het idee in stand houden dat er na de dood van Nahel een politieke en sociale opstand is uitgebroken. Maar het gaat om klassiek straatgeweld, niets meer en niets minder.”

Meer over de rellen in Frankrijk in een extra aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk met oud-correspondent Kleis Jager:

Rieks
10 maanden geleden

Wat altijd weer opvalt is de gretigheid waarmee een aanleiding wordt aangegrepen om te kunnen vernielen, plunderen en vandaliseren. Alsof dat hun lust en leven is. En ook weer de afwezigheid van de eigen leiders om de ontspoorde jongeren tot de orde te roepen.
En de typerende, vergoelijkende reactie van onze westerse autoriteiten die blaten over mislukte integratie en, ja echt, politiegeweld waaronder de jongeren te lijden hebben. Mislukte integratie mag dan juist zijn verklaard maar de schuld wordt bij de autochtone bevolking neergelegd. Je houdt je hart vast wanneer je poogt je voor te stellen wat onze toekomst is. Nu richt de agressie zich nog tegen materie maar het moment komt dichterbij dat het uitdraait op burgeroorlog – achtige taferelen zoals we die kennen uit het Midden Oosten. Zeker wanneer we weten dat het aantal moslims door het hoge geboorteoverschot snel groeit.
We weten toch allemaal dat deze situatie zo is gegroeid door de naïviteit van onze leiders. Voornamelijk van linkse snit maar ook christenen en liberalen zijn hier debet aan want men heeft verzuimd de influx te stoppen. En nog is dit gaande! Ons westen raken we kwijt aan de moslims en die hoeven er niet eens strijd voor te leveren want we leveren ons uit aan hen, met open ogen. Spraken onze linkse goeroes niet eens van diversiteit en verrijking van onze cultuur om de asielpolitiek te verdedigen? Hoever moet het komen alvorens men zijn ongelijk zal bekennen? Wanneer eigen huis en haard worden bedreigd denk ik maar dan is het te laat.

ronald.dunki
10 maanden geleden
Antwoord aan  Rieks

Inderdaad is er – zoals de Franse politiebonden ronduit stellen – sprake van een burgeroorlog. Het antwoord op de schuldvraag van dit islamitisch gedreven terrorisme tegen de Franse samenleving wijst naar enerzijds de jarenlange, subversieve linkse politiek die, zoals nu eindelijk begint door te dringen, bewust aanstuurt op ‘omvolking’, anderzijds op de incompatibiliteit van de Islam met onze westerse samenleving.

Er is geen gematigde Islam zolang het linkse tuig het mogelijk maakt, zelfs stimuleert, dat shiïtische ‘haatbaarden’ dit primitieve volk mogen opruien in monsterlijk grote moskeeën zoals nu in Amsterdam noord gebouwd worden om daar hun achterban te verzekeren van de superioriteit van de islam aan de christelijke samenleving, die zij daarom haten. Een doodlopende straat…

Deze primitieve meute respecteert niets en niemand want de linkse politiek negeert hen systematisch, zoals altijd terwijl zij bij uitstek verantwoordelijk zijn voor deze ellende samen met voornoemde haatbaarden. De misdadige linkse kliek die deze burgeroorlog veroorzaakt kent ook geen spatje zelfreflectie, integendeel de globalist Macron grijpt zijn kans om met rasse schreden alle burgerlijke vrijheden in te perken via een ‘black out’ op internet en sociale media! Het is de ultieme kans voor deze geestverwant van Rutte voor zijn totalitaire greep naar de macht in zijn al jaren gaande machtsmisbruik.

In zijn schunnige ‘kneejerk- reflex’ wordt deze burgeroorlog misbruikt om de democratische grondrechten van de Franse samenleving nog verder te ondermijnen maar de borrelende onrust en frustratie in de banlieux wordt opnieuw straal genegeerd, sterker nog, die wordt gewetenloos uitgebuit…  Dat al deze ellende nodig is om Macron te lozen is in en intriest, net zoals bij ons de linkse schade aan onze samenleving gewetenloos gemaximaliseerd wordt door ons malafide ‘would-be’ dictatortje, maar hopelijk zal dit eindelijk ook in Frankrijk de politieke ommezwaai bewerkstelligen die elders in Europa al zichtbaar is geworden. Het grote publiek werd nu ook geschokt door de dood van een 24 jarige brandweerman in St.Denis die slechts probeerde zijn werk te doen en een ‘crowd funding’ voor de familie van de politieagent die de 17 jarige crimineel neerschoot levert inmiddels al meer dan een miljoen Euro op.

ronald.dunki
10 maanden geleden

In deze migratie resp. Islamiserings-context is er ontnuchterend nieuws uit de gemeente Delft waar kritiek op de komst van een AZC heeft geleid tot een geheim onderzoek naar burgers.
Let wel: wie zijn legitieme zorgen uitspreekt over waar het met dit land naar toe gaat wordt als een pottentiële terrorist behandeld door een stelletje criminelen in onze eigen overheid!! Rutte, pak je biezen…

J.Blaak
10 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Rutte heeft zijn biezen al gepakt.
De kneus is naar Kosovo/Servië, tenslotte hebben we hier in ons eigen land geen problemen.
Dus de zak hooi is op pad naar een plaats met wel problemen, aangejaagd door zijn globalistische vrienden en een flinke jerrycan met olie om het vuurtje extra op te stoken

Koddebeier
10 maanden geleden

Ons voorland !!

ronald.dunki
10 maanden geleden

Twee jaar geleden waarschuwden (gepensioneerde en actieve) leidende militairen Macron in ‘Valeurs actuelles’ voor de ondergang van Frankrijk in een burgeroorlog die ontketend werd door Islamisten en bende’s uit de islamitische banlieus. Uiteraard werd hun brief aan Macron beantwoord met juridische stappen door het globalisme en nu stellen de twee grote politiebonden dat er sprake is van een burgeroorlog.

Het zijn niet zozeer Turken maar derde en vierde generatie noord-Afrikaanse hondsdolle ‘terroristen’ en AntiFa tuig die een winkelier die probeerde zijn eigendommen te beschermen beide handen afhakten en lieten doodbloeden… 

A.R. Girbes sr
10 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Jaren geleden hebben bekende hoogleraren ook al geconstateerd dat een “ burgeroorlog in Frankrijk niet denkbeeldig is “”. Ook Drs Geert Wilders werd verguist om zijn uitlatingen inzake het asielbeleid en de informatie die ook ik kreeg was “ angstaanjagend” . Onze oudste zoon is met een Franse vrouw getrouwd en de informatie die ik ontvang is uit de eerste hand . Zeker vijf jaar geleden was er al sprake van “ onbeheersbare rellen , en de aanslagen in Parijs hebben niemand wakker gemaakt . Het wegstoppen van de waarheid blijkt een “ menselijke eigenschap te zijn “ , maar zelfs het doodschieten van 126 mensen door Moslims, in een Theater heeft kennelijk te weinig indruk gemaakt . Dat de grote politiehonden nu stellen dat er een “” Burgeroorlog “” aan de gang is verbaasde mij niet .,Wat ook U al jaren verkondigd en Uw visie poneerde inzake de incompetente “” bestuurders “ , zowel in Frankrijk , Duitsland en Nederland blijkt dat nu de consequenties keihard op tafel te liggen . Jaren geleden heb ik aan de Telegraaf geschreven dat een burgeroorlog in Frankrijk het begin kan zijn van een “ overrompeling “” door en criminelen en door Moslims van geheel Europa . Antwoord ? Niets . Het fatalisme en de ziekelijke attitude van het altruïstische beleid is desastreus . Dat een winkelier de handen werd afgehakt en hem heeft laten doodbloeden is een daad van herkenning met een islamitische beleving. We moeten helaas constateren dat de “ psychosociale Pathologie ook bij bestuurders een rol speelt en deze de harde waarheid niet kunnen verwerken . Immers : Een burgeroorlog is in haar karakter een “ killer” en dat begrijpen velen niet . De Franse revolutie van 1789 is kennelijk ook niet genoeg “ aanspreekbaar “” geweest . Leren van historische feiten is kennelijk te moeilijk .

ronald.dunki
10 maanden geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Met u eens op één belangrijk punt na: er is geen sprake van …‘ de ziekelijke attitude van het altruïstische beleid ‘... waaraan u refereert!

De ‘ omvolking ‘ is niet altruïstisch maar volledig intentioneel, crimineel, met voorbedachten rade, staat letterlijk in de V.N. 2030 agenda en werd al eerder gearticuleerd door de morbide halfbloed cum vrijmetselaar Coudenhove Kalergi. Lees: D66 en de sociopaat Kaag.

Het altruïsme waaraan u refereert komt van de ‘ nuttige idioten ‘ waaraan ik dit weekend al refereerde, die op hun beurt – precies zoals die term al zegt – voor het communistische karretje gespannen worden. Lees: C.U.en de domme gans Bikker.

Veeg al deze kwaadaardigheid en stompzinnigheid bij elkaar en roer deze ingrediënten goed door elkaar en u krijgt het globalistische paard van Troje in het torentje. Lees: …. inderdaad, u raadt het in één keer.