D66 dreigt met inspraak

Vijf jaar nadat toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Ollongren (D66) de oprichter van haar partij meesmuilend een postume schop in zijn scrotum verkocht, dreigt haar partij ineens weer met inspraak voor de burgers. Ditmaal via de D66-krullenjongen van Aardthermostaat & Andere Deugfantasieën.

Het kan verkeren; mensen die nog nooit in staat bleken enige electorale legitimatie te vergaren, blijken op wonderlijke wijze toch in staat om politiek en bestuurlijk een spoor van vernieling door dit land te trekken. Rob Jetten, thans ere-minister voor Klimaat en Energie, vergaarde in 2021 weliswaar nog ruim 45.000 stemmen, maar dat hield vooral verband met zijn tijdelijke partijleiderschap (2018 – 2020). Bij de verkiezingen van 2017 kwam de als twaalfde genoteerde Jetten niet verder dan 4.900 stemmen, zijn werkelijke electorale basis. De vooral Zweedse Ollongren was tot 2021 nog nooit ergens voor gekozen door het Nederlandse volk (en gelijk hebben ze) maar bij die laatste verkiezingen kreeg ze dan eindelijk nog 3.123 stemmen (!) als troostprijs. Zowel Jetten als Ollongren zitten, ondanks een kiesdeler van zo’n 70.000 stemmen, toch nog aan touwtjes te trekken waar de burgers hen vooralsnog niet van voldoende gewicht achten blijkens de verkiezingsuitslagen. Maar dat kan dus gewoon in dit land, waar we kennelijk een wat merkwaardige opvatting hanteren over ‘democratie’.

Druïden66

Van onze 150 ‘Volksvertegenwoordigers’ in de Tweede Kamer, behaalden slechts 13 kandidaten de zogenoemde ‘kiesdeler’ van een krappe 70.000 stemmen. De overige 137 Kamerleden zitten daar dus slechts om de tent een beetje op te vullen in naam van de partij die bereid was hen een plaats te gunnen op de kandidatenlijsten. Het is een publiek geheim dat fysieke kwaliteiten en seksuele vaardigheden bij de samenstelling van de kieslijsten bij alle partijen een rol van betekenis spelen; en dat verklaart veel.

Burgerforum

Het Ministerie van Jetten wil Nederlanders nu “in een nationaal ‘burgerforum-klimaat’ mee laten denken over duurzame consumptie, circulariteit en reizen”. Dat zijn forse woorden die doen voorkomen alsof de burgers in dit land nu eens even lekker gezamenlijk zelf gaan uitmaken wat we met al die flauwekul uit de droomwereld van D66 gaan doen. Maar bovenal, zo beklemtoont de minister, “klimaatbeleid is het economisch verdienmodel van de toekomst”. Vanzelfsprekend zegt minister Jetten er niet bij wie er precies aan zal verdienen en hoe dat dan wel zal gaan gebeuren. Een goed ‘ziener’ laat dat meestal (wijselijk) ook achterwege…

“Dan schop je zo’n
man toch meteen in

een geostationaire baan?”

De klimaatideologie pretendeert dat politici, mits voorzien van extreme bedragen aan belastinggeld, de gehele Aarde met precies 0,000036 graden af kunnen koelen. Maar dan ook precies! Als er een colporteur bij u aanbelt die vervolgens zo’n verhaal voor u afsteekt, dan schopt u zo’n man waarschijnlijk meteen in een geostationaire baan rond de Aarde, met twee wittebroden voor onderweg en een tros bananen voor de echtgenote. Bovendien: waarom geeft minister Jetten dan niet meteen het totale BNP voor de komende tien jaar uit aan klimaat en ander geneuzel? Als zijn verhaal klopt, dan garandeert die enorme uitgave tenminste ieder jaar een Elfstedentocht en minder paniek onder de pubers van Extinction Rebellion. Mits de Waterschappen met hun tengels van de pompen afblijven natuurlijk, want dat is nu ook het probleem inzake Elfstedentochten, wateroverlast, plotselinge droogte of ander ongemak in het kader van ‘klimaatverandering’. Die snotapen van ER doorzien ook werkelijk niks.

Maar een Nederlandse minister die ook nog eens totaal geen electorale legitimatie geniet, komt met dit soort krankzinnige doemverhalen grijnzend weg. Een ‘minister’ dan, die formeel geen portefeuille heeft[1] maar kennelijk wel een portemonnee: van iemand anders. Jetten kan het gewoon jatten; bij u, de burger. Omdat het ‘democratische’ systeem in Nederland inmiddels zo verschrikkelijk verrot is geworden dat de burgers niet meer in kunnen grijpen bij overheidsfalen; ook niet bij de stembus. Als volk zijn we kennelijk nogal masochistisch van aard, ofwel we trekken straks samen met de boeren op naar Den Haag.

Schijndemocratie

Wat het kabinet met de raadpleging van 175 “willekeurige Nederlanders” gaat doen hebben zij al aangegeven:

De adviezen zijn heel waardevol voor het kabinet en de Tweede Kamer, daarom zullen zij het serieus in behandeling nemen. Het kabinet legt vast dat het binnen 6 maanden een reactie stuurt op het advies en per aanbeveling afzonderlijk motiveert waarom het deze al dan niet overneemt.

Waar het hier dus om gaat is dat de Groene Khmer een druïden-festival heeft bevolen, waar uitverkorenen uit de eigen achterbannen wat traktementsgeld op mogen halen, onder de bindende voorwaarde dat zij maatregelen voorstellen die voldoen aan eisen die achter de schermen al zijn vastgesteld. Kort gezegd: schijndemocratie. De werkelijkheid is dat we in een dictatuur leven waarin de dictators applaus bestellen als hen dat zo uitkomt.


[1] Een minister zonder portefeuille is verantwoordelijk voor een bepaald beleidsterrein, maar heeft niet de leiding over een departement, in dit geval EZK. Ministers zonder portefeuille hebben, anders dan staatssecretarissen, zitting in de Nederlandse ministerraad en kunnen dus ook meestemmen over alle beslissingen. De post van Jetten kortom, is een compromis teneinde D66 iets meer zeggenschap in de Ministerraad te gunnen…


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dolphin
10 maanden geleden

Het meest democratisch is het wanneer iedereen zijn eigen klimaatbeleid uitvoert, zonder overheid. Het scheelt heel veel belastinggeld.

ronald.dunki
10 maanden geleden

Chapeau Ton!

Eén grote ‘lollypop’ om hun communistische agenda te camoufleren, waarvan de resultaten al op voorhand vaststaan. Onvoorstelbaar dat dit wreedste gedachtengoed van de laatste eeuwen zo gepousseerd mag worden door D66 en hun medeplichtige Rutte, een kliek van perverse landverraders die de 2e Kamer infiltreert met gehersenspoelde sexloze transgenders, pedofielen en hoofddoekjes onder de vlag van ‘progressie’ en ‘socialisme’.

Gelobotomiseerde zombies die zich niet of nauwelijks beseffen hoe zij medeplichtig zijn aan het ondergraven van de democratie, onze vrijheid en ons levensgeluk in hun geborneerde denkraampjes, ten gunste van de Marxistische doelstellingen van de funeste Verenigde Naties, de EU en WEF om de komst van hun Utopia te bewerkstelligen…

De vloek van Sociale democratie, socialisme en communisme is hun dwangneurose die moet rechtvaardigen dat zulke levensgevaarlijke nitwits zich gaan bemoeien met de invulling van het levensgeluk van miljoenen die nooit – zoals Ton terecht constateert – hun stem op dit gespuis hebben uitgebracht, of het nu gaat om die geestelijke liliputter Jette of de doodenge toverheksen Ollongren en Kaag of de sociopaten in optima forma Rutte en zijn domme kracht de Jonge…

Zij vegen hun schriele achterste niet alleen af met de Grondwet, in strijd met hun ambtseed maar – zoals Pieter Omtzigt al heeft geconstateerd in de 2e Kamer – zij overtreden willens en wetens tientallen wetten, reden waarom zij zonder pardon voor een Neurenberg Tribunaal gesleept moeten worden.
Relevant is het 3e criterium voor (hernieuwde) Neurenberg Tribunalen :
” het feit dat een persoon die een misdaad begaat onder internationaal recht , dat doet q.q. als staatshoofd of verantwoordelijke overheidsdienaar, pleit hem resp. haar niet vrij van zijn resp. haar verantwoordelijkheid onder internationaal recht.”

De misdaden die de samenzweerders in de diverse Rutte kabinetten hebben begaan in de context van hun diverse zelfgecreëerde crises en nu, volledig te kwader trouw’ wéér in gang zetten kwalificeren hen hiervoor bij uitstek.

ronald.dunki
10 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

en wat ik nog vergat is het heuglijk feit dat deze fascistische tuinkabouters woensdag de koppen bij elkaar steken om een verbod op FvD te bespreken. Je zou ze eens met die koppen tegen elkaar moeten rammen…

Buskens
10 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Ik heb ook nog wel een ideetje, als boer zijnde onaangekondigd met een volle giertank naar dat tuig in Den Haag en vervolgens de hele lading ledigen op de stoep van de tweede kamer want erin kom je niet helaas. Het is ronduit misselijk makend wat er allemaal gebeurt.