Bergkamp snapt weinig

De voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Bergkamp namens D66, heeft middels een brief aan Twitter blijk gegeven geen bal van de Grondwet te snappen en dat zij de vrijheid van meningsuiting aan haar laars wenst te lappen.

Vooropgesteld dat het werkelijk krankzinnig is wat sommige mensen op sociale media plaatsen, geeft het geen pas om het Artikel 7 van onze Grondwet dan maar overboord te gooien. Dat politici worden bedreigd, speelt al jaren. Het Openbaar Ministerie maakte vorige week bekend dat het nog nooit zoveel meldingen over het bedreigen van landelijke politici heeft gekregen als vorig jaar. Die dreigementen worden vooral geuit via Twitter en Instagram. In een brief aan het hoofd Global Government Affairs van Twitter wijst Bergkamp nu op tweets met video’s en afbeeldingen waarin wordt opgeroepen tot geweld of zelfs moord. “Die berichten zijn in het Nederlandse recht waarschijnlijk strafbaar”, schrijft ze. Ze voegde daaraan toe dat “om onze vrijheid van meningsuiting te beschermen Twitter voor een veiliger online omgeving moet zorgen”. Dat is natuurlijk decadente nonsens.

Die wet is er niet om de overheid – i.c. politici/politiek –  tegen de burgers te beschermen, maar om de burgers tegen de overheid te beschermen. Kennelijk wil de voorvrouw van de politieke kaste daar een eind aan maken door vooraf al te bepalen dat iedereen zijn of haar mening maar voor zich moet houden. Dat is niet de bedoeling; het is de bedoeling om achteraf door een (hopelijk) onafhankelijk rechter te laten oordelen of een geuite mening in strijd is met de wet of niet. Als die berichten op sociale media in sommige gevallen in het Nederlandse recht waarschijnlijk strafbaar zijn, dan is dat aan de rechter om te beoordelen en niet aan de Kamervoorzitter.

Artikel 7

Het Artikel 7 van onze Grondwet is volstrekt helder:

1. Niemand heeft voorafgaand verlof nodig om door de drukpers gedachten of gevoelens te openbaren, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

2. De wet stelt regels omtrent radio en televisie. Er is geen voorafgaand toezicht op de inhoud van een radio- of televisieuitzending.

3. Voor het openbaren van gedachten of gevoelens door andere dan in de voorgaande leden genoemde middelen heeft niemand voorafgaand verlof nodig wegens de inhoud daarvan, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet. De wet kan het geven van vertoningen toegankelijk voor personen jonger dan zestien jaar regelen ter bescherming van de goede zeden.

4. De voorgaande leden zijn niet van toepassing op het maken van handelsreclame.

Overigens kunnen politici er zelf ook wat van op de sociale media. Er wordt openlijk opgeroepen om oorlog te (laten) voeren en een minister wil zelfs dat columniste Zwagerman door De Telegraaf wordt ontslagen.

Kortom: laat mevrouw Bergkamp eerst maar eens zorgen dat er een veilige werksfeer in de Tweede Kamer komt en haar eigen gedrag eens aan nader onderzoek onderwerpen. Dat kan kennelijk geen kwaad.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Martin
1 jaar geleden

Onder de kabinetten Rutte is Nederland op alle vlakken zowel industrieel economisch en milieutechnisch een open inrichting geworden en de top daarvan zit in Den Haag.
Rutte en de open GGZ samenleving.

1 jaar geleden

Nog steeds zijn de “ deelnemers “” aan Sta-Pal “” te beleefd ten aanzien van de Agressieve en de meest incompetente “” Haagse Bende “ . Het is niet meer te accepteren hoe deze coalitie met de “ autochtone” bevolking omgaat De armoede is nu al merkbaar omdat de belastinggelden op” een onrechtmatige “ manier aan ontwikkelingshulp, klimaat en asielzoekers , wordt besteed ,en de kinderbijslag, waarbij de statushouders met
Veel kinderen profiteren . Het CDA wil niets weten van beperking op kinderbijslag omdat kennelijk die beperking tegen hun principes is . Deze uiterst hypocriete attitude is catastrofaal omdat het tegen de harde realiteit blijkt. Ook de zogenaamde Diversiteit-politiek zoals dat in Utrecht het geval is , is keiharde discriminatie en racisme . De wethouders in Utrecht snappen niet wat ze doen . En,?daarmede blijkt hun disfunctioneren zoals dat ook bij Bergkamp wordt geconstateerd . Maar wat we verzwijgen is dat het “ feminisme” een flinke vinger in de pal heeft omdat er steeds meer vrouwen de mannen vervangen in ook universitaire beroepen . Het “” man-zijn “ staat onder druk. Mijn conclusie is dat; als voorbeeld Bergkamp D-66, van der Wal , Kuyken , PvdA. Hermans ,VVD, en Van Huffelen D-66, zich manifesteren als superieur , maar eigenlijk op een piëdestal zitten, hun zinnen prolixiteit hebben , ( omslachtigheid ) en de semantiek niet begrijpen en zelfs ridicule over komen . omdat een geforceerde existentie en exiguiteit te veel energie vraagt en dat hun incompetentie versterkt . Het degeneratieve in hun verhaal is zelfs ziekmakend omdat de “ ratio” juris ontbreekt . Sigrid Kaag D- 66, probeert, als ex diplomate, in haar spreektaal “ ongebruikelijke woorden “ te bezigden, dewelke meestal nergens op slaat , maar uitsluitend ten doel doel hebben om ostensief te zijn en bewijs van superioriteit . De significa begrijpt ze zelf niet eens . Bergkamp snapt weinig ……. Maar Kaag is gewoon een infantiele fantast . Ik heb helaas geen andere conclusie . Haar functie op het ministerie van financiën is een ramp . Nu ook Sigrid Kaag haar klimaatagenda wil doorzetten , offert zij “ rücksichtslos “ de autochtone bevolking op . De rampscenario in aantocht waarbij de energierekening voor meer dan een miljoen huishoudens onbetaalbaar wordt . “” De mensen moeten hun energierekening maar omlaag brengen, “” aldus Ingrid Kaag. Wie nu nog niet begrijpt hoe mentaal ziek Kaag is, moet naar de psychiater .

Rieks
1 jaar geleden

In alle ernst: wanneer er geen aandacht wordt besteed aan die dreigementen zou het met die “dreigementen” snel over zijn. 20 basisscholen zouden worden opgeblazen en ze sloten allemaal een dag. En de dader, computervaardige puber, of randdebiel heeft de grootste schik en is trots: dat heb ik toch maar mooi geflikt. O ja en als we die dreiging serieus nemen waarom zijn die scholen dan weer open?! Die Molotov Cocktail kan ook morgen nog worden geworpen….

De moordenaars van Pim Fortuyn, Theo van Gogh, Peter de Vries, de Utrechtse tramschutter en de moordenaar van advocaat Derk Wiersum stuurden niet eerst een dreigmail. Natuurlijk niet want dat zou hun plan doorkruisen. Zij wilden echt doden. En welke wethouder is echt een haar gekrenkt of zijn zijn banden lek gestoken na een dreigmail?! En iedere wethouder werd bijna bedreigd toch, althans naar eigen zeggen.Want anders tel je niet mee. Soms is het verschil tussen echt bezorgd zijn en de zie mij eens aandachtvragerij erg klein. Die dreigmail wordt overigens nooit getoond. Misschien omdat wij van de tekst niet onder de indruk zouden raken? Zo iets van: Laat ik jou vanavond niet tegen komen! Of, ik hoop dat jij de tering krijgt. Niks bijzonders dus, het gewone schelden maar nu door de moderne bestuurder gepromoveerd tot dreigmail.
Men loopt er mee te koop. Dreigen is een sport geworden voor onverlaten, belhamels en anderen. Maar gelukkig blijft het bij woorden.

loekie
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rieks

“maar gelukkig blijft het bij woorden” Jammer genoeg wel. Dat politieke tuig moet aan de hoogste boom (zij het dat die nooit hoog genoeg zal zijn)
De overbodigheid laat het ook niet bij woorden en voert al decennia oorlog tegen de bevolking tot en met terrorisme en moord aan toe

1 jaar geleden

Dat Mevrouw Bergkamp “ geen bal snapt van de Grondwet “” is niet zo verwonderlijk . Immers : in 2008 schreef Wijlen Prof dr Bob Smalhout al dat er 2,5 miljoen mensen in Nederland zijn met een psychologische storing. Die “” storingen heb je in verschillende gradaties “. En daar zijn zeer verschillende onderzoeken naar gedaan . Er zijn heel veel boeken geschreven over “ het liefdesleven , het wel of niet goed kunnen rekenen. De taalvaardigheid en het algemene begrip enz . Maar , ook de gemeenschap waarin “ men” opgroeide en de interesse “ in iets”” is per persoon zeer verschillend . Daarvoor zal nimmer een oplossing kunnen komen . Het is dus een natuurlijk fenomeen . Maar in een maatschappij dewelke goede of slechte regels maakt, zijn ook de inwoners anders met de reacties, maar , Bergkamp is kennelijk zo losgeslagen van de werkelijkheid dat zij meent dat “” er een maakbare maatschappij voor het oprapen ligt “” en HAAR normen waarden moeten gelden omdat zij “ denkt” dat, indien anderen buiten haar normen treedt en denkt dat zij moet ingrijpen . Ook dit zal gedeeltelijk waar zijn omdat “ geen mens gelijk is “” , en dat is vaak de grootste misvatting . Moet u maar eens opletten als iemand “” plotseling “” een bepaalde macht krijgt toebedeeld ,
Zal haar / zijn , hele optreden uit de natuurlijke cocon ( onvermogen ) komen om zich te kunnen handhaven . Hitler geeft daarvan op grote schaal gebruik van gemaakt voor zijn krankzinnige plannen . Waarom zo uitgebreid ??? Omdat bij functies waar macht noodzakelijk is , heel zorgvuldig geselecteerd moet worden of de man of vrouw daarvoor wel geschikt is . En….. dat ontbreekt in de politiek op vele niveau ‘s . Immers ; Mark Rutte heeft een verbaal overwicht , maar hoe hij met de macht omgaat is crimineel te noemen . Dat Bergkamp en Rutte “” ongeschikt zijn om een leidende positie te bekleden blijkt dat altijd te laat met soms onherstelbare gevolgen . Kijk ook naar Frans Timmermans ( EU) met zijn “” Green deal “” , hoe hij buiten iedere proportie zijn plannen. wil doorzetten met zijn Megalomane fantasie . En …. Het oude liedje ….. pseudologia fantastica , is volop aanwezig , ook bij Bergkamp . Ronald Dunki en Gideon van Meijeren zijn uit het goede hout gesneden , mijns inziens , omdat ik geen “ fantastische verhalen “ kan waarnemen . Zij komen met een degelijk en onderbouwd feitenrelaas . Immers: ….. de waarheid is bikkelhard en absoluut onmisbaar ……., !!! Hoewel Goede waarneming en verslag van feiten, zoals de heer Nijhof dat doet is “ echte journalistiek “.

ronald.dunki
1 jaar geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes

Heer Girbes, kende u dit oeroude fascistische gezegde al: ” de democratie is pas perfect als er niemand meer tegen ons kan stemmen ” ? Ongehoord Nederland roeit moedig tegen die communistische stroom in en Sta-Pal is gelukkig ook bij de les!

De mensenhatertjes van D66 – wie bovenstaand adagium op het zieke lijf geschreven is – zullen er geen moeite mee hebben als de Swastika’s van de V.N.en de E.U. boven het Binnenhof wapperen. Dat is dan uw probleem, zij leven in de de perverse overtuiging dat zij dan ongestoord op de grachtengordel hun egoïstische, geprivilegiëerde gang kunnen blijven gaan met hun Judaspenningen op zak als loon naar werken.

Hoe meer mensen tegen die landverraders in keiharde opstand komen, deste beter want die communistische slogans van “samen komen wij er wel uit” werken niet, hebben nooit gewerkt en zullen nooit werken zoals Chamberlain zich ook realiseerde toen hij van zijn “goede gesprek” met Adolf terugkeerde om meteen plaats te maken voor Churchill. Dàt soort rechtlijnige politicus is wat dit land nodig heeft maar waar hangt hij toch uit?!