Dan ben je knettergek!

De geslachtsloze en de drag-Queen die geen drag-King mag heten. Onze samenleving wordt echt verwarrend en vol met psychisch ontheemden. Benieuwd of deze groepen elk een aparte alinea krijgen in het komende AIVD jaarverslag.

Ook uit de VS overgewaaid

In heel veel dorpen en steden wapperde zaterdag 17 april de regenboogvlag in het lentezonnetje. Om vervolgens deze vlag op de zondag te kunnen gebruiken voor de ‘drag-queen’ voorleesmiddag aan kleuters.

Opgeschilderde steuntrekker

Dit omdat een rechter in de Amerikaanse staat Tennessee dragshows in het openbaar of voor kinderen verbiedt. En dus protesteerden in Rotterdam de drag-queens door een voorleesmiddag voor kleuters te organiseren.

Lauren ‘balls’ Verster had wellicht in het kader van een nieuw programma verslag kunnen doen. Vanuit de organisatie zal zij ongetwijfeld op hebben opgetekend dat de dag ‘superleuk’ was en er ‘hartstikke veel kinderen’ waren.

Als haar programma echter zou gaan over opvoeding, vraag ik (al is ze zelf eigenlijk niet zoveel veranderd) me af hoe er opvoedkundig over wordt gedacht. Of hoe jeugdzorg naar deze opvoeding kijkt?

Eerst even terug in de tijd

In 2017 werd het Nashville Statement (verklaring) tijdens een conferentie van de Southern Baptism Convention, het grootste protestantse kerkgenootschap van de Verenigde Staten, gepresenteerd.

In basis hiervan vonden de opstellers van het document dat er een te losse moraal ontstond rond thema’s als homoseksualiteit, genderneutraliteit en transgenderisme.

Van dit Nashville Statement (dus tevens overgewaaid uit de VS), dat bestaat uit 14 artikelen, is tevens een Nederlandse vertaling gemaakt. De Nashville-verklaring heeft als ondertitel: ‘Een gezamenlijke verklaring over Bijbelse seksualiteit’.

Nu is het van belang om te weten wat de functie van een ondertitel is. Dat is: het onderwerp nader specificeren of bijvoorbeeld ingaan op het soort onderzoek, je opdrachtgever of variabelen uit je hoofdvraag.

Het gaat er dus overduidelijk om hoe christenen (zouden) moeten omgaan met het geloof, maar ook met zaken als het huwelijk en seks. Duidelijk is ook dat de Nashville-verklaring een poging is om de seculiere geest terug te dringen in de religieuze zuil.

Duidelijk wordt ook, globalisme werkt niet en een uit de VS overgewaaid document kun je niet zomaar vertalen en gebruiken in een ander soeverein land met andere cultuur, normen en waarden. Maar ook een andere wetgeving.

Een van de ondertekenaars, SGP-voorman Van der Staaij, heeft dat direct mogen ervaren. Hij deed nog een poging bij Eva Jinek door aan te geven dat transgenderisme ‘een ideologie’ is. Maar zijn ‘Bijbeluitleg’ en het mede ondertekenen van de Nashville-verklaring werd beloond met een aangifte van discriminatie door operazangeres Francis van Broekhuizen.

Onderwerpen aan trans- en genderideologie?

Moet je je dan maar onderwerpen aan trans- en genderideologie? Mijn antwoord is, NEE. Moet je dan zeggen dat LHBTI++++++ drag-kings, drag-queens allemaal opgesloten moeten worden, NEE.

De godsdiensthistoricus David Bos heeft namelijk onderzoek gedaan en concludeert dat LHBTI++++++ drag-kings, drag-queens geen ideologie is, maar een biologische bepaaldheid.

Na 1990 zijn er onderzoeken gedaan na het overlijden van en scans bij transgenders. Hierbij zijn structurele en functionele geslachtsverschillen aangetoond met een meer vrouwelijk en/of minder mannelijk brein bij mannen die zich vrouw voelen en een meer mannelijk en/of minder vrouwelijk brein bij vrouwen die zich man voelen.

Wetenschappelijk onderzoek bij transgenders laat dus zien dat tijdens de vroege hersenontwikkeling er een mismatch ontstaat tussen de genderidentiteit (het geslacht van de hersenen) en het geslacht van het lichaam.

Een hersenafwijking of aangeleerd?

Bekend is dat de ontwikkeling van de hersenen al begint in de baarmoeder. Maar ook na de geboorte blijven de hersenen zich ontwikkelen. Hersenen ontwikkelen zich tijdens elke levensfase.

Alle zenuwcellen in de hersenen zijn bij de geboorte reeds aanwezig. Na de geboorte gaan hersenen wel steeds beter werken doordat er nieuwe en snelle verbindingen worden gemaakt tussen de reeds aanwezige zenuwcellen.

In de kindertijd zijn hersenen erg gevoelig voor prikkels en nieuwe dingen. Kinderen leren daardoor van nature gemakkelijk en snel. De verbindingen nemen zo snel toe, dat de hersenen tussen het 2e en 4e levensjaar explosief groeien.

Dit verbeteren van de hersenen gebeurt niet tegelijk in alle hersengebieden. De gebieden die horen bij de verwerking van emoties zijn eerder aan de beurt dan de gebieden die een rol spelen bij nadenken. Waarbij de emotionele hersengebieden ook nog eens extra worden geprikkeld door hormonen.

De groei van de hersenen is biologisch gezien op 25 jarige leeftijd volgroeid. Na je 30ste worden de hersenen al iets kleiner en vanaf je 50ste kun je merken dat sommige functies iets minder goed werken en kan de denksnelheid in de loop der jaren afnemen.

Een volwassene kan echter, al gaat dat wat minder snel dan tijdens de kindertijd, nog steeds nieuwe dingen leren. En veranderingen vinden vooral in gebieden plaats die bij het geheugen, planning en ruimtelijk inzicht horen.

Er staat iets moois tegenover; seniorenwijsheid. Hoe ouder je wordt, hoe meer levenservaring je hebt. Wijsheid en het beter omgaan met emoties komt immers met de jaren.

Van lotje getikt?

Al is er dus bij LHBTI++++++ drag-kings, drag-queens, mogelijk sprake van hersenproblemen. Deze groep is niet van lotje getikt. Je kunt het ‘dwazen’ vinden. Ze zijn zeker niet achterlijk, imbeciel, gek, geschift of welk synoniem van getikt dan ook.

Een deel van deze groep voelt (om welke reden ook) kennelijk de behoefte zich te verkleden of zich anders te voelen. Wel blijft de vraag waarom drag-queens willen voorlezen.

Voor veel van deze mensen is het een beroep, is het volwassen entertainment. Worden ze betaald voor hun optredens en gaan niet 7 dagen per week, 24 uur per dag zo gekleed.

Of zijn het na (ik schrijf nog steeds in ‘gender’ termen) de voorleesvader en -moeder, de bekende voorlees BN-er na de voorlees drag-queen, de voorlees-strippers en -paaldansers en -danseressen.

En niet alleen dat overdaad schaadt!

In mijn opvoeding heb ik van mijn ouders meegekregen dat overdaad schaadt. TE veel van iets is schadelijk. En omdat ik niet roomser ben dan de paus, ik heb weleens de grens overschreden. Immers, wie nooit valt, leert niet op TE staan. Is mijn huidige gewicht ten opzichte van mijn lengte volgens de BMI index (nog steeds) niet in juiste balans.

En dat TE niet alleen voor personen geldt, laat het overdadig wapperen met de regenboogvlag zien. Gebeurde dit in eerste instantie op en rond 12 oktober vanwege de ‘coming out day’. Inmiddels wordt elke gelegenheid aangegrepen om met de regenboogvlag te wapperen, we hebben gaybrapaden en de KNVB al-inclusive regenboogbandjes.

Zijn we zo doorgeslagen dat het christen zijn en een kruisje dragen inmiddels meer taboe lijkt te zijn dan niet met de regenboogvlag zwaaien om ‘refugees’ welkom te heten. Het resultaat van dit wapperen.

In Nederland wordt tot de dag van vandaag homo-genezingstherapie (de Raad van State gaf een negatief advies januari 2023) toegestaan en kunnen homo’s anno 2023 niet eens meer hand in hand over straat lopen omdat diezelfde wapperende mensen stemmen op partijen die graag knuffelen met culturen die homohaat heel normaal vinden.

En dan wordt er ook nog getwijfeld aan je gezond verstand.

Concluderend

De zo gewenste seksuele diversiteit verdraagt zich aantoonbaar moeizaam met nagestreefde doel van culturele diversiteit. Onder de ‘refugees’ van met name niet-westerse minderheden in Nederland is verrassend weinig animo voor gelijkwaardigheid van homo- en heteroseksualiteit.

Als je echter als ouder je kinderen tijdens de groei van de hersenen, een levensfase waarin ze erg gevoelig zijn voor prikkels en nieuwe dingen. Die kleine kinderen wilt leren over mogelijkheden van transseksualiteit.

Het is totale gekte… Je kunt een ‘trans’ vrouw of ‘trans’ man worden. Je kunt – zeg ik gevoelsmatig – als geboren vrouw of man het trans-emotionele denken ook hebben, maar als je jouw kind bewust deze vulgaire opvoeding geeft dan ben je wat mij betreft knettergek!

Als je als entertainende drag-queen of -king even geen werk hebt in de volwassen entertainment industrie of graag actie wilt voeren; ga zolang de grenzen nog open zijn als vrijwilliger schoonmaken in een AZC. Ga als entertainende drag-queen of -king bij de volgende ramadan de iftarmaaltijd eens serveren…

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard!


Erwin
Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rieks
9 maanden geleden

De leugen regeert zei eens iemand, weet niet meer precies wie maar toen ging het over de pers. In Duitsland: die Lügenpresse.
Maar bij het artikel van Versteeg past: de gekte regeert, hetgeen ook de auteur vindt. En dan hebben we het niet over betrokkenen maar het wordt ook wettelijk mogelijk gemaakt om zonder veel controle en formulieren om – op papier – van geslacht te veranderen, en misschien na zes maanden dat weer wilt laten terugdraaien. Omdat je je dan weer anders voelt… Misschien komt er nog eens de optie van dubbele sexualiteit of de vrijheid om die vraag niet te hoeven beantwoorden. Ben dan toch benieuwd wat de douane van Afghanistan zal zeggen als je dat land bezoekt. Kortom, de gekte zit ook bij de overheid. Vraagje: zouden ambtenaren dit ook mogen weigeren? Wie weet maar dan is er vast wel een collega die het overneemt.
Wat staat ons nog meer te wachten, denkend aan de groeiende groep niet-westerlingen in Nederland? Legaliseren van besnijdenis, kinderhuwelijken, polygamie? Nu al is het mogelijk dat een man, die zegt vrouw te zijn, mag deelnemen aan sport en daarna kan douchen bij de vrouwen. Ik denk dat 98 procent van de bevolking dit gekte vindt en afkeurt maar een kleine minderheid zet zijn zin door. Hoe werkt in vredesnaam dit verschijnsel?

Hendrik
10 maanden geleden

Na verder lezen zie ik dat mijn voorgaande opmerking overbodig was. ‘Ze zijn zeker niet achterlijk, imbeciel, gek, geschift of welk synoniem van getikt dan ook.’ Nee, ze hebben een afwijking, wat op zichzelf geen probleem hoeft te zijn: iedereen wijkt wel ergens af van een ‘doorsnee-norm’. Wat wel problematisch is, is dat we verondersteld worden bepaalde afwijkingen heel normaal te vinden, terwijl tegelijkertijd van ons geëist wordt de we de afwijkenden héél erg in hun bijzonderheid erkennen. De irritante relnicht 3.0, zeg maar.

Hendrik
10 maanden geleden

‘Wetenschappelijk onderzoek bij transgenders laat dus zien dat tijdens de vroege hersenontwikkeling er een mismatch ontstaat tussen de genderidentiteit (het geslacht van de hersenen) en het geslacht van het lichaam.’
Dat is nog maar de vraag: het lichaam, en dus ook de hersenen, past zich, tijdens het leven, aan aan zijn, doen & laten van degene ‘die er in zit’. Genoemde ‘mismatch’ hoeft dus niet noodzakelijk gevolg van een ´vroege hersenontwikkeling’ te zijn, dunkt me. Vermoedelijk is ook ten deze sprake van een kip-ei-situatie, waarin niet zonder meer kan worden aangenomen dat iemand “nou eenmaal zo geboren is”. Ik houd me aanbevolen voor bewijzen van het tegendeel.