Schitteren door afwezigheid

Op 15 januari 2021 bood het voltallige kabinet Rutte-lll zijn ontslag aan bij de Koning. De reden daarvoor was de kindertoeslagenaffaire en “om recht te doen aan al die ouders die groot onrecht is aangedaan”. De man die deze laatste woorden sprak en nu nog steeds premier van dit land is, schitterde gisteren door afwezigheid bij het debat over de kwestie.

Wat een drama, merkte Pieter Omtzigt op tijdens het debat. “Graag had ik de minister-president hier gezien, maar de minister-president appt net naar één van de toeslagenouders dat hij niet is uitgenodigd.” De minister-president was echter wel uitgenodigd: door PVV, SP, PvdA, GroenLinks, PvdD, FvD, JA21, Denk, Volt, die hen van Fractie Den Haan, BBB, BIJ1, BVNL, en het Kamerlid Omtzigt. Alleen de allerzwakste leiders duiken op het moment dat een groot onrecht nog steeds niet is rechtgezet door de groep mensen waarin hij ‘de eerste onder zijn gelijken is’. Wel slaagde deze vermeende ‘leider’ erin om eerder VVD, D66, CDA en ChristenUnie zover te krijgen dat zij de wens van bijna alle partijen in de Tweede Kamer nadrukkelijk blokkeerden. Kennelijk allemaal types ‘van hetzelfde laken een pak‘.

Afb: Flickr

De minister-president en hoofdverantwoordelijke voor het drama en het eerdere aftreden omwille van dezelfde kwestie, was dus wel uitgenodigd, maar verkoos de dichtstbijzijnde dikke boom om achter te schuilen op het moment dat er zou worden geschoten. Zijn manschappen mochten het verder alleen uitzoeken. In de meidagen van 1940 speelden zich op en rond de Grebbeberg vergelijkbare taferelen af, evenals elders in Nederland. De toenmalige politieke elite bevond zich echter al in Engeland en ze hadden de schatkist niet geheel toevallig bij zich. Om politicus te worden moet je kennelijk onwaarschijnlijk laf zijn.

Deze onsmakelijke politieke vertoning is eigenlijk te schandalig voor woorden. Dat er af en toe wat treinen uit de rails lopen kan gebeuren; waar gehakt wordt vallen ook spaanders. Maar op het moment dat daarover een stevig robbertje moet worden uitgevochten, behoort men als leider van het gezelschap natuurlijk niet achter de dichtstbijzijnde boom te staan. Dat is voor jongetjes die alleen lef en een grote bek hebben als hun grotere broer (liefst twee) er bij is. Dat is ook voor vervelende en verwende blagen die de fouten altijd bij anderen zoeken.

Nederland wil dit niet. Ons land wil leiders die hun visie niet bij de brillenboer halen, maar uit hun nuchtere verstand waarmee zij durven te kiezen voor Nederland en de Nederlanders. Dit land wil niet aangevoerd worden door hooghartige tantes of knulletjes die nog geen kind of kraai op de wereld hebben gezet en angstig wegduiken met een volle luier.

Wie straks bij de verkiezingen voor de PS op hen of hun partijen stemt is knettergek. Weg met die rotzooi, te beginnen op 15 maart.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Buskens
11 maanden geleden

Om politicus te worden moet je niet alleen onwaarschijnlijk laf zijn maar ook een hele goede acteur zijn en weinig of geen moreel besef hebben. Maar de gluiperd (Rutte) wil wel heel graag bij Veronica Inside op bezoek komen. Hij had nog een gaatje in zijn agenda op 13 maart as net voor de verkiezingen. Ik hoop op een goede verkiezingsuitslag maar vrees met grote vrezen. Ik ben het volledig eens met de presentator van het TV programma Kiespijn. Die zei het volgende ; 1.8 miljoen mensen stemmen nog op de VVD omdat die nog lekker op skivakantie kunnen en het ze verder geen reet interesseert . Ik ken namelijk ook dat soort types. Zelfs in het programma Veronica Inside door van der Gijp en Chris Woerts werd geopperd dat het verstandig is om vooral op de VVD te stemmen. Allebei groot verdieners . Hebben geen last van de hoge inflatie met 6 ton per jaar voor wat voetbalkantine praat (van der Gijp) en een schaterlach.

11 maanden geleden

Schitteren door afwezigheid

Nederlands spreekwoord: “Stil zitten al je geschoren wordt”.

CITAAT uit eigen werk: “En dat doen de vele verantwoordelijken met het eigen belang, (lees inkomen), het coalitie belang en het partij belang en personen zoals ambtenaren, politici, bestuurders, die deze belangen zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de Nederlandse burgers.

Vele voorbeelden aanwezig, zie ellendes en uitleg: https://lnkd.in/eCVpZCaJ.

M. RUTTE en S. KAAG DOCTRINE VAN ELLENDES:
VERANTWOORDINGEN en misstanden van en door de heer M. Rutte en c.s.

Zorg en ziekenhuis ellende, Zorgverzekeraars ellende, Toeslagen ellende, Woekerpolis ellende, ICT ellende, Cyber ellende, Pensioenen ellende, UWV ellende, Jeugdzorg ellende, Onderwijs ellende, Studieschuld ellende, Woningnood ellende, Bouw ellende, Aardbevingen ellende, Energie ellende, Elektriciteitsnet ellende, Infrastructuur ellende (wegen, vooral N wegen, spoorwegen, viaducten en bruggen), Marktwerking en Privatisering ellende, Gedoogcultuur ellende, Gerechtelijke macht ellende, Raad van State ellende, Politie en Justitie ellende, Overstroming ellende, Covid 19 ellende, Immigratie ellende. Gas tekort ellende, Schiphol ellende, Stikstof ellende, Pfas ellende, enz. enz.

Schuld per hoofd van de bevolking was in 2012 nog 12000 euro en nu in 2022 al 28000 euro en daar zijn de garantiestellingen voor ECB en Brussel en de COVID 19 en Oorlog kosten nog niet in meegenomen. Hoezo diepe zakken en voor wie?”. Einde citaat

11 maanden geleden

Schitteren door afwezigheidNederlands spreekwoord: “Stil zitten al je geschoren wordt”.CITAAT uit eigen werk: “En dat doe de vele verantwoordelijken met het eigen belang, (lees inkomen), het coalitie belang en het partij belang en personen zoals ambtenaren, politici, bestuurders, die deze belangen zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de Nederlandse burgers.Vele voorbeelden aanwezig, zie ellendes en uitleg: https://lnkd.in/eCVpZCaJ.M. RUTTE en S. KAAG DOCTRINE VAN ELLENDES:VERANTWOORDINGEN en misstanden van en door de heer M. Rutte en c.s.Zorg en ziekenhuis ellende, Zorgverzekeraars ellende, Toeslagen ellende, Woekerpolis ellende, ICT ellende, Cyber ellende, Pensioenen ellende, UWV ellende, Jeugdzorg ellende, Onderwijs ellende, Studieschuld ellende, Woningnood ellende, Bouw ellende, Aardbevingen ellende, Energie ellende, Elektriciteitsnet ellende, Infrastructuur ellende (wegen, vooral N wegen, spoorwegen, viaducten en bruggen), Marktwerking en Privatisering ellende, Gedoogcultuur ellende, Gerechtelijke macht ellende, Raad van State ellende, Politie en Justitie ellende, Overstroming ellende, Covid 19 ellende, Immigratie ellende. Gas tekort ellende, Schiphol ellende, Stikstof ellende, Pfas ellende, enz. enz.Schuld per hoofd van de bevolking was in 2012 nog 12000 euro en nu in 2022 al 28000 euro en daar zijn de garantiestellingen voor ECB en Brussel en de COVID 19 en Oorlog kosten nog niet in meegenomen. Hoezo diepe zakken en voor wie?”. Einde citaat