Opzouten

De Nederlandse kiezer is bij de stembus geweest en heeft gezegd: “opzouten, allemaal”. Duidelijker dan dit kan het niet worden, want de laatste partij die net als nu de huidige 16 BBB-zetels in de Eerste Kamer wist te bezetten, was de VVD in 2011. De ingreep van het platteland in de Haagse politiek is ongekend en letterlijk omgeploegd door de boeren.

Wat opvalt aan de uitslagen is dat, naast dat BBB in alle provincies de grootste partij is geworden, ook in de grote steden in het westen van Nederland de Boer-Burger-Beweging een voortreffelijke stemmentrekker bleek. Veel beter ook dan de relatief jonge deelnemers in de kennelijk financieel zeer lucratieve politieke arena (er zijn inmiddels meer partijen dan thema’s), zoals JA21 en Volt, het goed deden. JA21 werd zelfs groter dan het FvD waar zij uit voortkomen. Die laatste partij zag de Uil van Minerva een boreale duikvlucht nemen die eveneens ongekend is in de Nederlandse politiek.

Kennelijk is het vrij ontspannen en nuchtere optreden van BBB-voorvrouw Van der Plas heel goed gevallen bij de gewone burgers, die dag in dag uit geconfronteerd worden met soms hilarische, maar meestal waardeloze politieke besluiten. Het siert CDA-leider Hoekstra dat hij niet om de hete brij van protesterende burgers heen draaide tegenover de Telegraaf: “Zeker als je ziet wat de belangrijkste redenen zijn geweest van de proteststem. Op één staan bewindspersonen zelf, op twee stikstof. Dat is iets wat je je hebt aan te trekken. Je kunt niet doen alsof dat niet bestaat. Daar ligt voor mij ook een grote verantwoordelijkheid, om met het CDA en andere collega’s in het kabinet, om daar consequenties aan te verbinden.”

Uit een Ipsos-peiling bleek dat het stikstofdossier, de onvrede over de landelijke politiek en gebrek aan vertrouwen in premier Rutte de belangrijkste drijfveren waren om op de BBB te stemmen. Vooral PVV, VVD en CDA verloren veel stemmen aan de partij. Verder blijkt dat BBB een derde van de stemmen van het platteland haalt en dat is ook een sterke aanwijzing dat het de steden eveneens rommelt. Naar het zich laat aanzien zal de BBB vanaf nu alleen nog maar verder groeien in de aanloop naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dat kan alleen nog worden tegengehouden, als men dat al zou willen tenminste, wanneer de landelijke politiek in rap tempo normaal gaat doen. Een plompere methode kan ook, door het kabinet binnenkort te laten vallen op de grote dossiers zoals immigratie of stikstof. Daarmee zou de VVD nog iets kunnen herstellen, evenals het CDA. Gelet op de huidige uitslag kan het elitaire clubje van D66 de bureaus binnenkort wel uitpakken wegens gebrek aan achterban.

De bepaald weinig vertrouwenwekkende bewindsvrouwe voor Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal, liet direct weten dat er aan de kabinetsplannen met betrekking tot stikstof niets meer veranderd kan en zal worden. Het is duidelijk dat deze mevrouw nog niet precies in de gaten heeft wat de burgers in dit land nu willen, noch beseft zij dat haar rol en dat van haar departement op dit moment even is uitgespeeld. Niet Van der Wal geeft opdrachten aan de Volksvertegenwoordiging; het is juist andersom. Het hele stikstof-dossier is so-wie-so je reinste kolder. Het gaat om Europese, ambtelijke regels, zogenaamd om de ‘natuur te redden’. Om dat te benadrukken gaat een soort D66-mankement bij een winterslapende beuk staan en zegt dat de “eiken doodgaan door stikstof”. Die man heeft dus helemaal geen verstand van natuur (laat staan van stikstof) en stond ook niet bij een van de beoogde 163 reddingsproject van de Groene Khmer in Brussel, die overigens veelal niet meer voorstellen dan een plasje water met wat struikgewas er omheen. In ons overbevolkte land moeten we het hebben over ruimte en niet over stikstofruimte, niet over immigranten maar over hun remigratie en een abrupte stop van de asielzoekersopvang.

Hetzelfde geldt voor D66-minister Jetten die ons land met stoom en kokend water aan de elektriciteit wil hebben. Dat kan niet. Nederlanders begrijpen heel goed dat we op termijn van fossiele brandstof af moeten, maar dat gaat niet van vandaag op morgen. Alleen het elektriciteitsnet al, kan die plotselinge ommezwaai helemaal niet aan. Er is simpelweg meer tijd nodig om die omvorming zonder schade aan de economie (en dus de portemonnee van de laatste nog werkende Nederlanders) te veroorzaken. Stomweg doorbanjeren omdat “we dat nu eenmaal zo hebben afgesproken” wil nog niet zeggen dat je als bewindspersoon een utopische wens van je partijgenoten op afroep hebt te honoreren. Als deze minister niet zelf al doorhad dat hijzelf en zijn partij een tijdje in dromenland hebben gebivakkeerd, dan moet hem dat toch in ieder geval op zijn departement zijn opgevallen.

Eenvoudig samengevat, is dat de boodschap aan de Binnenhofbewoners: ga weg en stop in ieder geval onmiddellijk met het najagen van hersenspinsels en spoken.

Doe normaal en rap een beetje.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 maanden geleden

STOP STILSTAND STEM VOORUIT? Of stemt u voor de achteruitgang?
 
Het is u weet het wel, de leus van die elitaire dame van: “wie zijn toch die mensen, het geld groeit niet aan de bomen, het geld is niet gratis, meer kan ik niet doen en we worden allemaal ietsjes armer, digitale euro steeds reëler en laat iedereen vrij, maar niemand vallen”.
 
En van RUTTE IV:
M. RUTTE en S. KAAG DOCTRINE VAN ELLENDES:
Zorg en ziekenhuis ellende, Zorgverzekeraars ellende, Toeslagen ellende, Woekerpolis ellende, ICT ellende, Cyber ellende, Pensioenen ellende, UWV ellende, Jeugdzorg ellende, Onderwijs ellende, Studieschuld ellende, Woningnood ellende, Bouw ellende, Aardbevingen ellende, Energie ellende, Elektriciteitsnet ellende, Infrastructuur ellende (wegen, vooral N wegen, spoorwegen, viaducten en bruggen), Marktwerking en Privatisering ellende, Gedoogcultuur ellende, Gerechtelijke macht ellende, Raad van State ellende, Politie en Justitie ellende, Overstroming ellende, Covid 19 ellende, Immigratie ellende. Gas tekort ellende, Schiphol ellende, Stikstof ellende, Pfas ellende, Mondkapjes ellende, Vaccinatie ellende, Amnesie ellende, enz. enz.

Schuld per hoofd van de bevolking was in 2012 nog 12000 euro en nu in 2023 al 28000 euro en daar zijn de garantiestellingen voor ECB en Brussel en de COVID 19 en Oorlog kosten nog niet in meegenomen. Hoezo diepe zakken en voor wie?
 
Wie zijn afkomst verloochend, verloochend de toekomst.
 
Het was stuitend om de euforie bij PvdA en GroenLinks te zien. De analyse van parlementair journalist bij WNL, de heer W. de Winther was zeer treffend. De euforische lachende en blijde gezichten van J. Klaver, A. Kuiken en P. Rosenmöller hadden volgens de heer de Winther geen enkele rechtvaardiging bij de uitslag.

Mogelijk 1 zeteltje winst na al het gedaver en de vele media aandacht van samen zijn we sterker en we worden de grootste.

Er is maar een echte winnaar en dat is de BBB (Boer, Burger, Beweging) van mevrouw C. van der Plas en dat zouden de dames en heren van de zittende macht in Den Haag zich moeten aantrekken en wegwezen.

Mevrouw van der Plas gefeliciteerd met uw eclatante overwinning en u heeft als enige het recht om euforisch ts zijn.
 

Laatst bewerkt op 6 maanden geleden door Paul Quekel
henk
6 maanden geleden

Mensen er is geen sikstof probleem . Semi intelctuelen zoals Vollenbroek en GRETA THUNBERG , WEF hebben dit gecreerd en aan het kabinet doorgegeven .
Dit is typish een geval van Problem Reaction Solution.
Dit is een oud concept wat nog steeds werkt omdat de journalistiek door de overheid gekocht is.
Wordt wakker, Roverheid justitie en journalstiek zijn hetzelfde bedrijf.
En BBB is gewoon CDA.

ronald.dunki
6 maanden geleden
Antwoord aan  henk

… daar ben ik ook bang voor!

Jerry
6 maanden geleden

Ze hebben NIETS geleerd; hun trollenlegers overspoelen de socials al met demoniserende posts, tweets etc om Caroline v/d plas en haar BBB met de grond gelijk te maken, compleet de (klei) grond in te stampen, verdacht en zwart te maken etc. De verliezers zijn de (tegen) oorlog al begonnen…..

Buskens
6 maanden geleden

Als het CDA de stekker er niet uithaalt verandert er helemaal niks nado! Het kartel kan steun vragen aan GL, PvdA, Volt, PvdD om bepaalde standpunten door te drukken. Willen we echt heel wat anders moeten we toch slimmer stemmen denk ik en ik vrees dat het ook niet gaat gebeuren bij eventuele nieuwe landelijke verkiezingen. De simpele reden daarvoor is dat men nog niet goed geraakt wordt in de knip. Zolang men nog een paar keer per jaar op vakantie kan is er nog weinig aan de hand. Helaas!

ronald.dunki
6 maanden geleden

Het is de ‘woke’ ambtelijke top die Jetten ‘naar dromenland’ stuurt en nu al op voorhand pretendeert te mogen aangeven in hoeverre er beleidsmatig aan BBB kan en mag worden toegegeven!

Voor het hele land zichtbaar is het deze aanmatigende, ideologisch verziekte ‘deep state’ die, al jaren trouwens, het kabinetsbeleid maakt i.p.v. uitvoert en kraait over fascisme als iemand hen tegen het licht houdt…

Hoe kan dit in hemelsnaam? Simpel: omdat de kneuzen van ministers, zoals dat melkmuil Jetten, geen idee hebben en nu is het diezelfde ‘deep state’ die wanhopig probeert om aan de 2030 agenda van de V.N. vast te houden door – hondsbrutaal – voor te sorteren op Rutte’s (wan-)beleid – ‘fuck the voters’!

Feit is dat noch het kleutertje Jetten noch de sociopaat Pinokkio beleid maken. Zij zijn slechts de buiksprekers van die D66/GL/PvdA kliek van landverraders en er staat ’s avonds nooit een ‘fascist met een fakkel’ aan hun huisdeur, daar zorgen die lafbekken wel voor.

6 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Na lang nadenken, en de gehele politieke situatie in ” ogenschouw te nemen”, kom ik toch tot de conclusie dat ” overbevolking” en immigratie nauw aan elkaar verwant zijn. Immers: Nederland is het dichts bevolkte land van Europa met 525 mensen per Km2.

Het doet mij denken aan een huis met vijf slaapkamers dat door een gezin met drie kinderen wordt bewoond. Als er nog een kind bij komt zal een van de andere kinderen de slaapkamer moeten delen.

Dat is bij zeer jonge kinderen nog geen probleem…….. maar als ze ouder worden heb je de poppen aan het dansen. Immers: de ruimte in een kamer voor de eerste bewoner wordt gehalveerd. En, dat geldt zeker voor geheel Nederland. Want: Het is essentieel dat iedere bewoner in Nederland voldoende ruimte heeft om te kinnen leven. DAT IS EEN NATUURWET.

Maar : ***Feit is dat noch het kleutertje Jetten noch de sociopaat Pinokkio beleid maken. Zij zijn slechts de buiksprekers van die D66/GL/PvdA kliek van landverraders en er staat ’s avonds nooit een ‘fascist met een fakkel’ aan hun huisdeur, daar zorgen die lafbekken wel voor**, aldus de heer Dunki.

Er is nu een ” oorlog”” gaande om de ruimte, en, bruikbare ruimte is zeer schaars aan het worden. En, dat het ruimtegebrek nu ook bij de verkiezing op BBB een essentieel onderdeel is, begrijpen maar weinig mensen. En, de sociopaat alsmede de “linkse troep” willen niets begrijpen van de beweegredenen waarom er op BBB is gestemd.

Ik ben al flink op leeftijd en mijn oordeel over ruimtegebrek is uit harde ervaring ..
Nederland is barstens VOL, schrijft wijlen Prof dr. Bob Smalhout in zijn column van 31 mei 2003. 
En…… vervolgd, dat de Koningin Juliana in de troonrede van 1950, toen ons land nog geen tien miljoen inwoners telde dat ook heeft gezegd. 
Zij herhaalde dat in 1979.” Nederland is VOL ten dele OVERVOL. 
Zij werd daarin bijgevallen door de econoom Prof dr. Jan Pen en. Oud minister president dr Jelle Zijlstra, die in 1987 nog schreef:” NEDERLAND is vol, vol, vol…..!!!

Nu in 2021, zien “we” de gevolgen van OVERBEVOLKING en links Nederland wenst een klimaat programma waarin de Nederlander zich moet schikken naar de waanzinnige bestedingen en de “ klimaattafels” onder leiding van Ed Nijpels, VVD, willen dat Nederland het voortouw neemt ter zake de “ maatregelen “: zoals waterpompen, van het gas af, de veestapel inkrimpen, landbouw- grond beschikbaar stellen voor woningbouw en het reizen beperken.

Hoogleraar Waterbouw, Prof dr. Bas Jonkman veegt het klimaat-alarmisme van tafel: “Er is geen trend te zien met meer overstromingen. “ 

In een nieuwsbrief van de “ Club van Toen Miljoen”, d.d. 10 mei 2000, staat dat het CDA naar 3 miljoen inwoners in Nederland wil.
Even verder in de nieuwsbrief staat:” Dat Bevolkingsgroei de grootste bedreiging vormt voor een land.””  Dit standpunt heb ook ik vele malen herhaald in e-mails en artikelen. 

OP 13 oktober 2003, kreeg ik een “ontvangstbevestiging” van het Ministerie van Algemene zaken, ter zake mijn schrijven ,waarom er geen agenda komt over “ overbevolking”. Een echt antwoord heb ik nimmer ontvangen. 

Nu in 2021, zien we dagelijks de “ desastreuze gevolgen van Immigratie en de gevolgen van OVERBEVOLKING “
Nog steeds is “overbevolking” niet op de politieke agenda geplaatst. 

Ook weten “we” inmiddels dat het huidige kabinet ongelooflijk incompetent ie en slechts de bevelen van Prof dr. Klaus Schwab opvolgt dewelke een pervers idee heeft om een neo-communistische gemeenschap op wereldschaal te promoten.

Aldus: er al jaren geleden gewaarschuwd is voor overbevolking en dat immigratie in Nederland moet stoppen, omdat NEDERLAND OVERVOL is. 
ER WORDT NIET GELUISTERD EN HET OPPORTUNISTISCHE DENKEN, TER ZAKE , ECONOMISCHE EN DEMOGRAFISCHE GROEI IS DUS DESASTREUS. 
Wie dat NU nog niet beseft heeft psychische hulp nodig.

En…….. OVERBEVOLKING heeft alles te maken met “ontevredenheid, ruimtegebrek, het natuurlijke evenwicht, demografische diversiteit, en separatie van Moslims, waardoor het ” sensus communis” verdwijnt en onverbiddelijk segregatie een feit is.

En, dit komt er van zoals de heer Dunki schrijft :”” Voor het hele land zichtbaar is het deze aanmatigende, ideologisch verziekte ‘deep state’ die, al jaren trouwens, het kabinetsbeleid maakt i.p.v. uitvoert en kraait over fascisme als iemand hen tegen het licht houdt……***

Overigens: ” Het stikstof-probleem” is een zuiver bureacratische hersenspinsel van ” Bestuurders die de dwaalbegrippen ( pseudodoxologie) eigen hebben gemaakt en nu intellectueel onaneren en vastgekleefd zitten op het “Pluche” en menen ” omnipotent te zijn”.

mgjb
6 maanden geleden

Als simpele techneut zie ik meerdere oplossingen voor het ‘politieke’ stikstofprobleem:

1 verhoog de norm naar die van duitsland, denemarken of italie. Problem solved.
2 geef door aan de EU dat er 20 jr geleden een foutje is gemaakt met het aanwijzen van de natuurgebieden. Wijzig die naar gebieden met bomen en stikstof minnende vegetatie. Want die natuurgebieden waren niet anders dan door de mens verschraalde tuinen, met veel kunst en vliegwerk bomen en grasvrij gehouden door staatsbosbeheer. Kost een paar centen maar dan heb je ook wat afgeschraapte zandverstuivingen….
3 geef toe dat de stikstof norm en keuze voor natuurgebiedjes een politieke keuze was en geen wetenschap.

Even slikken, paar jaar ruzie maken met de groene maffia en de EU (want dit soort akkoorden gaat zeer traag, ze moeten nl doen of het ingewikkeld is) en we kunnen weer vooruit. Er zijn zoveel akkoorden en wetten die in de EU niet nageleefd worden. Als netto betaler moet je soms op tafel slaan.

En als we dan toch bezig zijn, schaf de klimaatwet af want er is geen klimaat crisis. Wel een energie crisis dus begin zo snel mogelijk zo veel mogelijk kerncentrales te bouwen. Daarvoor moeten de kennis en vakmanschap op elk niveau fors uitgebreid worden.

Rieks
6 maanden geleden

Toch nog maar eens Hoekstra. Hij wil een heroverweging van het stikstofbeleid. Niet verkeerd. Maar dat wilde hij al eens eerder en werd toen tot de orde geroepen door Rutte en D66 die erop wezen dat dit kabinetsbeleid was. Hoekstra slikte toen braaf zijn twijfels weer in. En nu komt hij er weer mee, geruggesteund door het BBB succes. Consequent en moedig handelen zou betekenen dat Hoekstra gaat voorstellen in het kabinet de stikstofplannen te heroverwegen. Wil men dan niet, dan uit de regering stappen en dus nieuwe verkiezingen. Ik wens hem succes en moed want dat heb ik bij hem nooit waargenomen. En die nieuwe verkiezingen moeten er komen want die drammers van D66 moet een halt worden toegeroepen.