Likoed Nederland heeft een klacht ingediend tegen de uitzending van Op1 waarin Israël werd beschuldigd van ‘Apartheid’.

De klacht richt zich ook op de andere beschuldiging in de uitzending, over de Palestijnse doden vorig jaar. Daarover werd niet vermeld dat ca. 90% daarvan lid was van een terreurorganisatie en/of zelf het geweld initieerde (zie de grafiek). Dat verklaart ook – eveneens niet genoemd – de noodzakelijke oorzaak, te weten contra-terrorisme. Dit na een golf van Palestijnse terreuraanslagen, vooral tegen Israëlische burgers.

Daarvan werden er vorig jaar ook veel meer gedood. Dat was wel opzettelijk. Dat waren wel in overgrote meerderheid onschuldige burgerslachtoffers.

Deze en nog meer essentiële context werd niet genoemd. Integendeel, Natasja Gibbs bracht dit als een beschuldiging aan het adres van Israël, met alleen aandacht voor de doden aan Palestijnse kant en de schuld bij slechts een van de partijen leggend. Dat is in strijd met de journalistieke code.

Natuurlijk richt de klacht zich op de stuitende beschuldiging van Israël van ‘Apartheid’. Deze is weerlegd door onder andere de Amerikaanse, Engelse, Duitse en Nederlandse regeringen.
Volgens de gangbare internationale definitie is deze beschuldiging bovendien antisemitisch.

De Europese Commissie bevestigde dat deze maand.  Vandaar dat Likoed Nederland ook een klacht heeft ingediend over de uitzending bij de NPO Ombudsman. Net als eerder tegen het programma Buitenhof, toen dat de ‘Apartheid’ beschuldiging onweersproken liet.

De volledige tekst van onze klacht staat op onze website.

——————–


www.likoed.nl
info@likoed.nl


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mgjb
1 maand geleden

NPO et al wilt wel de maat nemen van iedereen maar zelf zijn ze zo partijdig, links en woke als wat. En wat zijn ze bang van Ongehoord Nederland!
Goed dat Likoed NL hier achteraan gaat. Het wordt hoog tijd dat deze idioten aan de praattafels eens rechtgezet worden.