Bestaat de gematigde Islam?

Dé reden waarom ik niet de Islamieten als groep wil polariseren is mijn Enschedese achtergrond. In Enschede hebben tot nu toe met en naast elkaar geleefd. Waarbij ondanks de verschillen, wederzijds respect en acceptatie de Enschedese norm is geworden.

Door met name politieke invloed (groei is een politieke keuze) komt dit echter meer en meer onder druk te staan en lijkt polarisatie – zo heb ook ik ondervonden – ook in MIJN stad de norm te zijn geworden.

Verschuilen achter de realiteit

Of de gematigde Islam nu wel of niet bestaat laat ik in deze achterwege. Als je één op één met Islamieten spreekt zou je wel denken dat er iets van gematigd bestaat.

Feit is ook dat wat ooit in de jaren 60 is uitgegroeid tot een splijtzwam van de maatschappij. En is dat de schuld van degenen die hier zijn binnengehaald vanaf de jaren 60?

Nee, natuurlijk niet. De opeenvolgende regeringen hebben niets ondernomen tegen de massa-immigratie en de groeiende invloed van de Islam op onze samenleving in Nederland te belemmeren. En wij, hebben door op de politici te stemmen hun gefaciliteerd.

Af en toe waren we gechoqueerd over wat er gebeurde. Na Boer Koekoek volgden Janmaat, Fortuyn, Wilders, Baudet. Vuilspuiterij door niet aflatende hetzes.

De actuele peilingen gaan weliswaar de goede kant op. Maar als je goed nadenkt, hoe is het mogelijk dat er nog mensen zijn die stemmen op de VVD, D66, CDA of de CU?

En inmiddels draait Wopke Hoekstra weer om de hete woordenbrij heen. Zijn het volgens Gert Jan Segers vooral arbeidsmigranten die ons land overspoelen. Wil Sigrid Kaag banken verplichten alle transacties boven de 100 euro in een grote database onder te brengen. En suggereert Mark Rutte dat Bulgaarse grenswachten om te kopen zijn voor 50 euro.

Maar intussen in eigen land de Landelijke Eenheid (LE) van de nationale politie alle vijfhonderd politiechefs onder een vergrootglas gaat leggen om te controleren of ze over de juiste leidinggevende capaciteiten beschikken.

Hilarisch als het niet de realiteit zou zijn

We hebben dus een Minister-President die – zonder bewijs te leveren – een waarde oordeel velt over grenswachten van een soeverein land, Bulgarije.

Terwijl Wopke Hoekstra de Marokkanendeal niet openbaar wilde maken. Gert Jan Segers meent dat die mensen met hoofddoek en gebedskleed arbeidsmigranten zijn. Wil Sigrid Kaag dat elke 100 euro die wij uitgeven wordt verantwoord.

Ze zal toch wel weten dat Islamitisch bankieren geen centraal gezag kent? Net als geen rente (ook niet voor beteugelen inflatie)engeen graaicultuur.

Wat dat betreft is er in het Islamitisch bankieren wel iets herkenbaar van gematigde Islam!

Maar er is hoop

Politieke- en overheidsverklaringen moet je inmiddels meer tussen de regels lezen dan wat er werkelijk wordt gecommuniceerd. Dit omdat het vertrouwen in de almachtige overheid het vriespunt heeft bereikt.

Maar krachten die onze democratie proberen te vernietigen, kunnen wij op onze beurt ook verslaan. Wordt wakker, blijf wakker, wees alert. Je moet er staan als het nodig is!

Het opbouwen van onze democratische rechtspraak inclusief de verworven welvaart kostte eeuwen aan bloed zweet en tranen. Van de misdadige overheid hebben we niets te verwachten.……

Het stopt pas als wij willen dat het stopt. Kom daarom in beweging. We zijn het onze voorouders en kinderen/kleinkinderen verplicht.

Alleen als iedereen in beweging komt en tijdens de PS2023 stemt op – in alfabetische volgorde – BVNL, FvD, JA21 of de PVV genoeg. Zij die nog twijfelen voor mijn part op de BoerBurgerBeweging. Dan kunnen we het tij keren.

Dus mensen, allez hop naar de stembus PS2023!


NLinNood vlag

© Verbindend Enschede

NLinNood heeft een eigen vlag ontworpen en vervaardigd. Niet omdat we de omgekeerde vlag intimiderend vinden maar omdat we er aanstoot aan nemen of omdat het een Duitse vlag is

Nee, gewoon volgens de democratie en in het kader van keuzevrijheid. Wil je de vlag bestellen? Mail naar……..

#NLinNood #WegMetDitKabinet

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard!


Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.


Een oproep van de redactie: wij zijn voor onze betalingsverplichtingen afhankelijk van donaties van onze lezers of reclame. Maar reclame maken betekent ook onafhankelijkheid inleveren en daar passen we voor. Bovendien: het midden- en kleinbedrijf is al bijna uitgeroeid. Vandaar deze oproep aan onze lezers: steunt u ons s.v.p. met een kleine donatie en als het uitkomt een wat grotere. Er blijft nergens geld aan de strijkstok hangen en u maakt uw donatie rechtstreeks aan ons over: zie de bankgegevens onderaan deze pagina. Uw donaties worden gebruikt voor het hosten van onze website en abonnementen voor informatievergaring.

Deel dit:

Post navigation

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joost Visser
1 jaar geleden

BVNL is slappe hap. JA21 vertrouw ik niet.

Saskia Kuitert
1 jaar geleden
Antwoord aan  Joost Visser

Dan blijven er nog 2 partijen over.