Wie betaalt voor Suriname?

Oorspronkelijk was het Zuid-Amerikaanse Suriname een gebied wat oorspronkelijk werd bewoond door Karaïb- en Arawak sprekende indianen en tegenwoordig wordt het onder andere bezet door nazaten van door Afrikaanse Ashanti (Ghana) verhandelde slaven.

De huidige ‘Surinamers’ zijn dus eigenlijk de bezettende macht tegenwoordig. Het is opvallend dat nazaten van juist de slavenverhandelende Ashanti, zoals Afriye voorop lopen in de polonaise voor gratis geld. Het geval wil namelijk dat groeperingen die beweren af te stammen van – in het verleden – tot slaaf gemaakten, van de Nederlandse overheid 40.000 euro per persoon eisen. Hoe dat precies vastgesteld moet worden is mij niet duidelijk, maar dat Afriye (wiens voorouders niet alleen zelf slaven lieten werken in de goudmijnen, maar die ook verhandelden met vooral Engelsen) ook een betalende partij zal zijn, is duidelijk.

Van het een komt echter het ander; wie gaat betalen voor het grondgebied van Suriname en aan wie worden de betalingen uitgekeerd?

Het lijkt me dat dit onderdeel moet worden van de discussie, waarin de rol van de voorouders van Afriye en b.v. Akwasi nog eens uitgezocht moet worden. Bovendien lijken de ‘roots’ van de eveneens eisende Biekman zich eveneens in Ghana te bevinden.

Dat wordt nog een aardig onderzoek en een flinke rekening vrees ik.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk
1 jaar geleden

De gekte kent geen grenzen meer.

ronald.dunki
1 jaar geleden

Salonsocialisme als verdienmodel – naast alle andere politiekcorrecte kassa…

1 jaar geleden

Kunnen wij nu ook herstelbetalingen vragen/eisen aan de Engelsen en Amerikanen? Kip met gouden eieren versjacherd voor veel ellende met nu eisen om herstelbetalingen. Het was net zo stom dat Rusland Alaska voor 200 miljoen verkocht aan de VS.

CITAAT: “Er kwam ook een Derde Engelse Oorlog en bij het ondertekenen van de Vrede van Westminster in 1674 werd onder andere definitief afgesproken dat Nieuw-Nederland van de Engelsen werd en Suriname van Nederland. De Engelsen noemden Nieuw-Nederland vervolgens New York, naar de Hertog van York”.