Lekken (update)

Kamervoorzitter Bergkamp (althans: nu nog) heeft op verzoek van de Tweede Kamer aangifte van het lekken omtrent de kwestie Arib gedaan bij het Openbaar Ministerie in Den Haag. Dat OM heeft vervolgens besloten om de Rijksrecherche op de zaak te zetten, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf.

De zaak Arib krijgt steeds meer een Kafkaësk karakter. De topambtenaar die eerder van Kamervoorzitter Vera Bergkamp het onderzoek naar voormalig Kamervoorzitter Khadija Arib mocht gaan leiden, is zelf één van de klagers over een ‘onveilige werksfeer’ die Arib als Kamervoorzitter zou hebben gecreëerd. De onafhankelijkheid van het onderzoek komt daardoor uiteraard in het geding. Bergkamp, die wist dat die ambtenaar één van de klagers was, heeft kennelijk een bedoeling bij het aanstellen van juist die persoon. En haar bedoeling is in ieder geval niet een onafhankelijk onderzoek, anders had ze wel een ander aangesteld.

Het is op zichzelf al een treurige geschiedenis; dat een vrij onbeduidend Kamerlid – na heimelijk overleg tussen de toenmalige fractieleiders van VVD en D66 – op het schild werd gehesen als Voorzitter van de Tweede Kamer. Dat is, met bijvoorbeeld Martin Bosma in de beschikbare gelederen, niet minder dan een treurige zaak en tekenend voor de staat van onze politiek. In de praktijk blijkt ook dat zij niet in staat is een vergadering in goede banen te leiden; zelfs een functie als lid van het bestuur van de plaatselijke klootschietersvereniging is al teveel voor deze Marokkaans-Nederlandse productie.

De (’top-‘) ambtenaar die het onderzoek nu leidt, is Jorine Wolff, hoofd van de hr-afdeling in de Tweede Kamer. Op 14 september heeft zij desgevraagd tegen het presidium bevestigd “dat zij zich herkende” in twee klachtenbrieven over Arib. De bemanning van het managementteam zou zelf ook ervaren hebben dat er een “sociaal onveilige werksfeer” was ontstaan onder Arib. Deze ambtenaar heeft dus eerder al geconcludeerd dat Arib voor een onveilig werksfeer zorgde, en gaat vervolgens in opdracht van Bergkamp nota bene, onderzoeken of dat wel echt zo is. Ze werd zelfs aanspreekpunt voor onderzoekers van recherchebureau Hoffmann. Veel idioter kan het toch niet worden. Wie zelf mede betrokken is, kan niet meer onafhankelijk zijn, maar dat boeit Bergkamp kennelijk niet.

Wanneer grijpt de Volksvertegenwoordiging nu eens in en zet Bergkamp op wachtgeld?


UPDATE:

De complete ambtelijke top van de Tweede Kamer is inmiddels opgestapt. De ambtenaren zijn het niet eens met de manier waarop het onderzoek naar oud-Kamervoorzitter Khadija Arib verloopt. De opgestapte griffier van de Kamer, Simone Roos, zegt dat het “niet meer mogelijk is om als werkgever een veilige werkomgeving te kunnen bieden”. Dat is nogal wat: de ambtenaren zeggen zelfs dat de zaak volledig is gepolitiseerd en dat er (partij) politieke spelletjes worden gespeeld. Dat laatste is geen nieuws. Bergkamp kwam in die zetel, niet omdat dat nu zo’n hoogvlieger zou zijn, maar de situatie tussen haar benen (vrouw), haar keuze van bedpartners (lesbisch) en de politieke kongsi tussen Rutte en Kaag deden haar in die stoel landen. Waar ze dus vervolgens, conform de D66-traditie, onmiddellijk en op onnavolgbare wijze een fenomenale puinhoop van maakte.

Afvoeren die hap en wijs het onderzoek maar toe aan de NCTV. Doet die ook nog eens een keer wat nuttigs.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
1 jaar geleden

Eindelijk wordt het leuk in de D66 slangenkuil. Bergkamp weigerde gisteren af te treden met de smoes dat zij de 2e Kamer weer ’tot rust’ wilde brengen.
Brutaal en zeer onelegant, zoals wij van het Kartel gewend zijn, maar daarna deed zij iets waar Rutte & Kaag niet blij mee zullen zijn. In een ‘about face’ stelde zij alsnog voor dat de Kamer stemt over al dan niet voortgang van haar Arib onderzoek.

In aanmerking nemend dat alle hypocrieten van het Kartel Bergkamp stiekem steunden terwijl zij voor de Bühne van het electoraat met de mond beleden dat zij kritisch stonden tegenover de heksenjacht van D66 op Arib, moeten zij nu met de billen bloot tegenover het electoraat. Als zij eerlijk zijn (klinkt comisch zo’n oxymoron) gaat dat erg pijn doen in de publieke perceptie waar Rutte en Kaag c.s. zo gevoelig voor zijn. Als de Kamer de heksenjacht afschiet staan beide sociopaten wéér voor schut voor het oog der natie. Wéér een spreekwoordelijke druppel die de emmer zal doen overlopen… Hoe lang nog?

Maurits Campert
1 jaar geleden

VV66 voert de WEF agenda echt gewoon door met extra tasjes als bonus. Biko alle ‘ministers’ met een WEF tasje en SDG button. Geen ontkomen meer aan. De Zwarte hand heeft ons allen in de tang.

ronald.dunki
1 jaar geleden

Nu de volledige ambtelijke top van de 2e Kamer, van Griffier tot N°4, collectief ontslag neemt uit hun functies in dit D66 wespennest zit Bergkamp in een vergelijkbare situatie als Rutte: beiden is de wacht meermaals duidelijk aangezegd en beiden hebben een enorme plank voor de kop waarbij de corrupte 2e Kamer faalt om daarop te acteren zolang er nog burgemeestersposten te vergeven zijn… Voor wat hoort wat!

Is deze ‘dragshow’ nog steeds geloofwaardig als het (nood-)lot van dit narco-staatje aan de Noordzee in handen blijkt te liggen van minkukels als Rutte, Kaag, Zeegers en Bergkamp?

ronald.dunki
1 jaar geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

George Orwell voorzag dit soort weerzinwekkende schepsels: de ambtelijke top van de 2e Kamer is volgens Bergkamp niet opgestapt omdat zij haar gekonkel spuugzat waren maar ‘omdat zij zich niet veilig voelden’. Dus zij blijft ‘om de rust te doen weerkeren’… De rust van het graf van de democratie

Paul Quekel
1 jaar geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Leest u http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6997179519136628736/

Alle varkens zijn gelijk? Alle dieren zijn gelijk, MAAR SOMMIGE DIEREN ZIJN MEER GELIJK DAN ANDEREN.
UITLEG: https://lnkd.in/e4Zja7W

Heniusz
1 jaar geleden

Het schijnt dat de “topambtenaar” die dat onderzoek zou moeten leiden tot de groep van anonieme klagers hoort, hetgeen te lezen is op De Dagelijkse Standaard. Bananenmonarchie… Durf de weddenschap ook wel aan dat deze “dame” ook lid is van een zekere partij…