Politiemensen

Laten we er niet omheen draaien: politiemensen zijn niet vreselijk populair bij de gemiddelde Nederlander. Een aanhouding komt altijd op het verkeerde moment en die bekeuring voor 2 kilometer per uur te hard rijden “was toch nergens goed voor?”

De argumenten tegen zo’n bekeuring zijn vaak van eenzelfde schnitt: “ik had haast en daar was goede reden voor”. Ook een bekeuring voor dat ene borreltje teveel was helemaal niet nodig natuurlijk en al die ongelukken worden door anderen veroorzaakt “die niet kunnen rijden”.

Afb: Twitter

Er is wat traditionele ophef ontstaan over een optreden van voormalig paaldanseres Simons (Bij1) in de Kamer. Dat was niet omdat zij gedeeltelijk ontkleed op een zinnebeeldige wijze langs een paal gleed, maar omdat ze de Nederlandse politie beschuldigd van racisme. Simons bevroeg de Minister van J&V tijdens het vragenuur over het ‘geweld dat is gebruikt’ tegen mensen die in Staphorst wilden protesteren tegen Zwarte Piet. Ze vond dat de minister daar te lichtzinnig mee omging. De anti – Zwarte Piet betogers krijgen volgens haar al tien jaar met grote regelmaat te maken met geweld, “hetzij door de politie zelf, dan wel door omstanders gefaciliteerd door de politie die niets doet”. Wat volgde was een verbale wedstrijd tussen enkele viswijven en bood een weinig verheffende aanblik, de Kamer onwaardig.

Den Haag

Hoe er in Nederland met demonstraties wordt omgegaan, is een bron van zorg voor o.a. Amnesty International. “Gemeenten en de landelijke overheid leggen demonstranten onnodig veel beperkingen op, met een beroep op de openbare orde”, schreef de organisatie eerder. In Den Haag hadden zich gisteren een groot aantal mensen verzameld in een wachtrij voor het gebouw waar momenteel de Tweede Kamer is gevestigd. Zij hadden zich aangemeld om een debat bij te wonen over de eventuele invoer van een digitale Europese munt. De beschikbare ruimte was (ondanks de bekende aanmeldingen) beperkt, waardoor veel van de bezoekers voor de ingang moesten blijven wachten. Uiteindelijk zijn de mensen door politie en KMAR met wapenstokken verjaagd. “Op grond waarvan worden burgers die zich keurig aanmeldden voor een Kamerdebat en niks anders deden dan wachten in de rij in de stromende koude regen weggejaagd door politie en KMAR met intimiderende lange wapenstokken bij de hand?”, schreef Telegraaf columnist Marianne Zwagerman op Twitter.

Het is dus niet zo dat, zoals mevrouw Simons beweert, uitsluitend mensen van kleur tegen de lange lat aanlopen; de ontmoeting met een pak ransel is niet uitsluitend voorbehouden aan enkele rassen. Als dat zo zou zijn overigens, dan zouden deze mensen van kleur zich niet met duizenden per week aan onze grens melden met het verzoek hier uitkeringen en toeslagen te ontvangen.

Hoofdcommissaris N-Nederland: Veldhuis. Afb: screenshot Youtube

Sinds de politie in ons land is omgevormd tot de Nationale Politie, is de politiemacht sterk gepolitiseerd. De korpsleiding – die vanuit politieke overwegingen wordt benoemd – laat zodoende de oren graag hangen naar de heersende politiek, omdat dit een garantie biedt op betere carrière vooruitzichten. Bij de boerenprotesten bijvoorbeeld, werd de 16-jarige Friese boerenzoon Jouke Hospes beschoten en later aangehouden door de politie op 5 juli 2022, omdat hij een ‘poging tot doodslag’ zou hebben gedaan toen hij met zijn tractor bij de A32 zou zijn ingereden op politieagenten. Beelden van omstanders maakten direct duidelijk dat dit totaal niet aan de orde was en dat de politie stond te liegen alsof het gedrukt stond. Tot op heden is de directe korpsleiding nog door niemand ter verantwoording geroepen.

Het is jammer dat mevrouw Simons – die politiek gecoacht wordt door de radicaal-communistische Anja Meulenbelt – onvoldoende politicus is om al deze zaken in het juiste verband te zien en aan de orde te stellen op een beschaafde manier. Met onze politiemensen is niet zo gek veel mis (uitzonderingen daargelaten). Met onze politiek en de korpsleiding echter, is veel meer mis dan wat gedoe met mensen van kleur.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
1 jaar geleden

Alles waar de politiek invloed op heb wordt door hen vervuilt !
Ministeries, Politietop, Justitie, Belastingdienst enz, enz.