Koningin Maxima als ambassadeur MLM concept?

Introspectie of zelfreflectie is volgens de Wikipedia een activiteit waarbij de eigen gedachten, gevoelens en herinneringen tot onderwerp van overdenking gemaakt worden. Reflecteren, of reflectie, is het doorgronden en herkennen van processen die bewust en onbewust plaatsvinden binnen de eigen psyche. En dan koningin Maxima als ambassadeur MLM concept?

Zelfreflectie speelt ook bij Osho (Bhagwan Shree Rajneesh oftewel de ‘sex-goeroe’). Zijn leer was gebaseerd op ‘vernietiging’ van het ego waardoor de cyclus van reïncarnatie doorbroken werd en je voor eeuwig vrij was. Dit kon dan bewerkstelligd worden door d.m.v. meditatie en zelfreflectie je karma in te lossen zodat je los kon komen van lichaam en geest (materie) waardoor je een vreedzame staat van vrede en acceptatie ervoer.

Je zou dus kunnen zeggen dat zelfreflectie een deugd is. Een positieve eigenschap dus waar een bepaald persoon over beschikt.

Sport en Politiek

Afb: Eriksw / wikipedia

Persoonlijk ben ik van mening dat je sport gewoon sport moet laten zijn. Was er in onze eigen competitie al de discussie toen Feyenoord aanvoerder Orkun Kökçü weigerde uit religieuze overwegingen de aanvoerdersband van Feyenoord te dragen in de uitwedstrijd tegen AZ. Nu afgelopen weekend het WK 2022 in Qatar van start gegaan, is er gelijk al de discussie over de OneLove armband. Het toont nog eens extra aan hoe fundamenteel verkeerd de toekenning van Qatar voor het WK 2022 door de Wereldvoetbalbond (FIFA)was.

Waar veel WK voetballers nu zwijgen, de FIFA zwicht voor geld en misbruikt vervolgens haar macht, de Europese landen hun oren laten hangen en de nationale bonden doen er het zwijgen toe. Daarom zijn nu alle de supporters van Iran – en deze vrouwelijke supporter uit England – nu al winnaar! Zij doen niet mee, zeggen en tonen wat ze willen.

Sport en politiek (cq politieke statements) zou je moeten scheiden. Veel voetbalfans (vergelijk de versieringen tijdens andere WK’s en de huidige) hebben zich met afgrijzen afgekeerd van deze walgelijke op financiën (van fossiele brandstoffen!!) gebaseerde toewijzing FIFA World Cup Qatar world cup 2022 . Sponsors – net als het Duitse Rewe – zullen zeker snel volgen.

Daar komt nu bij dat de FIFA haar macht misbruikt en oefent ze enorme druk uit op verschillende bonden en individuele spelers om uitingen van het ‘vrije westen’ in een onvrij land te voorkomen. Dit is de definitieve faillietverklaring van dit ‘WK voetbalfeest’.

Nu nog ‘meer’ het failliet van de politiek

Want, wanneer komt er voor jou hét moment om jouw streep in het zand te trekken en te zeggen: ‘Tot hier en niet verder!’. Wanneer is er HET moment om op te staan voor mensenrechten? Wanneer is er HET moment om op te komen voor jezelf en je naasten.

Met het weigeren van de toegang tot 26 Schengenlanden voor een periode van twee jaar, gebeurt veel meer dan het opleggen van een straf aan een ieder individu!

Wat je van de man vindt laat ik aan een ieder persoon zelf. Maar in plaats van een discussie aan te gaan, mensen kennis te laten maken met de ‘complottheoreticus’ David Icke. Werd deze man door de politiek gemaakt tot martelaar van de complottheorieën. Zal het ontzeggen van de toegang tot 26 Schengenlanden voor veel mensen een bevestiging zijn van de man z’n gelijk.

Met het ontnemen van het vrije woord verdwijnt ook niet wat de politieke ‘deug’ elite noemt de complottheorie. Van een complottheorie wil de politieke ‘deug’ elite een wetenschappelijk bewijs zien. Maar hoelang is het geleden dat diezelfde politici het nemen van een experimenteel vaccin een kwestie van fatsoen vonden.

Ook de haan is dood

Als het aan D66 – nadat de partij met het opheffen van het referendum haar eigen bestaansrecht opgaf – is het ook gemakkelijker geworden om (politieke) partijen te gaan gaan verbieden die hen niet aanstaan. Nationaal en internationaal zijn er nog nooit zoveel aanvallen geweest op het vrije woord (en gebaar).

D66 is des te meer gevaarlijk omdat het doorgaat voor liberaal, zonder het te zijn! In tegenstelling tot aanverwant GL, dat er openlijk voor uitkomt totalitair communistisch te zijn, is D66 een wolf in schaapskleren.

Er is inmiddels meer ‘trammelant in t kippenhok, d’r is weer wat gebeurd’ zoals het begin van de piraten klassieker van de Spitfires begint. De Volkskrant kwam naar buiten met wat al tijden rondging. Na grijpgrage Francesco van Jole is Matthijs van Nieuwkerk de volgende rode haan die zijn ‘matthijsje’ niet alleen graag liet grazen.

Hij kraaide er ook nog te hard bij naar de medewerkers die aan het begin van een carrière stonden. En dan zegt (inmiddels zijn taken neergelegd) Frans Klein – bemoeide zich met ‘eigen’ integriteitsonderzoek uit BNN VARA tijd -: ‘Mensen hadden het tegen me kunnen zeggen als ze ergens mee zaten’

En dan is er nog een dame genaamd Dieuwke Wynia. Zij ontwikkelde zich, waarschijnlijk in volle tevredenheid van zichzelf, tot een mengeling van Ghislaine Maxwell en Mata Hari. Het gedrag van Matthijs van Nieuwkerk faciliteren. Maar in het Volkskrant artikel zichzelf schoonpraten dat ze het deed om Matthijs van Nieuwkerk’s gedrag proberen binnen de perken te houden maar uiteindelijk als hoofdredacteur is vertrokken juist door het gedrag van Matthijs van Nieuwkerk.

Sport en entertainment zijn politiek

De FIFA legt op. Spelers doen in meerderheid mee. De MSM media graait, grijpt en schreeuwt. Het is net politiek.

Vervang FIFA door de staat. Spelers door politici. MSM media door respectievelijk de PvdA, D66 en BIJ1. Of door VVD, VVD en VVD. Of door WEF, WEF leden, partij kartel.

Nog nooit is er zo’n ernstige aanval door een partij op het vrije woord geweest als door D66. De VVD zet gemeenteraden nog verder buitenspel. Zijn de klassiek liberalen ook niet meer dan een stel Statlers en Waldorfs.

Inmiddels stuurt het kabinet gewoon – net als in 1980 – een normale regeringsdelegatie naar het WK voetbal in Qatar. Het kabinet negeert daarbij de meerderheid van de Tweede Kamer.

Bewees Bali nog maar eens dat WEF – een private organisatie – zijn invloed nog meer uitbreidt. Op de foto zien we de voorzitter van de FIFA Giovanni Infantino, de Canadese premier Justin Trudeau, de Britse premier Sunak en Klaus Schwab tijdens het avondprogramma. In wezen is ‘elitesoldaat’ onkel Klaus Schwab niets anders dan een geweldige verkoper die aan het hoofd staat van een Multi Level Marketing concept.

Een Multi Level Marketing concept opgezet als een piramidespel (piramide marketing). Een piramidespel dat inmiddels Koningin Máxima heeft gecontracteerd als ambassadeur. Een ambassadeur voor het het ontwikkelen concept ‘digitale euro CBCD’. Koningin Maxima als ambassadeur MLM concept?

Wat daarbij opvalt is dat het vooral de politiek (en inmiddels aanverwanten), gevormd vanuit het machtsvacuüm dat ontstond na de februari en oktober revolutie 1917 in Rusland, is dat zich erg aangetrokken voelt tot deze vormen van Multi Level Marketing.

Concluderend

Zelfreflectie een deugd is. Net als dat normaal gedrag tegen de ander een deugd zou moeten zijn. De huidige politieke elite, de WEF-Multi Level Marketing sekte van Klaus Schwab en hun aanverwanten beschikken overduidelijk niet over die deugd. Ook niet met Koningin Maxima als ambassadeur MLM concept

We moeten ons daarbij realiseren dat wij, het volk, deze ‘ondeugden’ in het zadel hebben geholpen. En ze nog steeds in het zadel houden. De elite inmiddels zover gaat om de wet verder aan te passen om politieke tegenstanders uit de weg te ruimen. Het neigt naar fascisme pur sang.

Het is een gevaarlijke ontwikkeling om politieke partijen te verbieden. Het zet de poort wagenwijd open naar een totalitaire dictatuur. Hoe definieert men ‘staatsgevaarlijk’ of een ‘gevaar voor de democratie’? Bedenkt daarbij dat het gelijk denkenden zijn die zitting hebben in de instituties.

Kansen pakken en anders excuses voor het ongemak

Een ieder zal wat mij betreft bereid moeten zijn om de moeite nemen om naar de stembus te gaan. Als de opkomst bij de komende Provinciale Statenverkiezingen wederom blijven hangen op 56.16%, dan is continueren voor de huidige elite genoeg om te winnen.

Alleen als iedereen in beweging komt en tijdens de PS2023 stemt – op alfabetische volgorde – BVNL, FvD, JA21 of de PVV genoeg. Zij die nog twijfelen voor mijn part op de BoerBurgerBeweging. Dan kunnen we het tij keren. En niet onbelangrijk, Koningin Maxima als ambassadeur MLM concept stoppen!

Anders rest onze nazaten – dan mogelijk Euraziatisch-negroïde – niets anders dan over 100 jaar excuses te vragen voor het ongemak veroorzaakt door de heersers van nu.

NLinNood vlag

© Verbindend Enschede

NLinNood heeft een eigen vlag ontworpen en vervaardigd. Niet omdat we de omgekeerde vlag intimiderend vinden maar omdat we er aanstoot aan nemen of omdat het een Duitse vlag is

Nee, gewoon volgens de democratie en in het kader van keuzevrijheid. Wil je de vlag bestellen? Mail naar……..

#NLinNood #WegMetDitKabinet

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard!


Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
10 maanden geleden

De hierboven beschreven gewetenloze élite manifesteert zich als een meerkoppig monster. Het bedient zich op achterbakse wijze van de gratis diensten van miljoenen gelobotomiseerde ‘progressieven’, naïeve gelovigen aan hun seculiere ‘slachtoffer’ respectievelijk ‘identiteits religie’.

Al sinds decennia mobiliseren zij allerlei groepen van ‘slachtoffers’ voor hun praktijken, maar of die slachtoffers daar nu wel of niet van gediend zijn blijft in het midden. Ouderen onder ons zullen zich (vaag) herinneren hoe eind jaren zestig op de Amsterdamse Blauwburgwal een klein kantoortje voorzien was van het schildje COC, een bescheiden organisatie die het opnam voor slachtoffers van discriminatie en geweld.

Zoals de neutronenbom, de ozonleugens, het actuele klimaatbedrog en noem de rest maar op, werd de COC geïnfiltreerd door de ellendelingen die daar nu de scepter zwaaien en alle homofielen tot slachtoffers verklaren en impliciet pretenderen alle homofielen te vertegenwoordigen voor politiek misbruik en hun communistische ondermijning van de samenleving. Let wel, de overgrote meerderheid der homofielen zijn hardwerkende, integere mensen die niet graag onder één noemer worden gebracht met de orgieën en perverse uitspattingen die zich ’s zomers door het decadente west-Europa bewegen onder de curieuze naam ‘pride’. ‘Shame’ zou mijns inziens beter klinken…

Als ik zie hoe deze slachtoffers ‘nolens volens’ door voornoemde globalistische élite misbruikt worden om de samenleving te provoceren en te ontregelen met hun voortdurende agressie jegens ‘andersdenkenden’, dan vraag ik mij af of dat gezien mag worden als ‘uitingen van het ‘vrije westen’, laat staan van ‘mensenrechten’? Bij-1 is toch volstrekt van de pot gerukt? Ik vind dit alleen maar een uiting van de onderdrukking van onze westerse vrijheid, maar ‘what’s in a name’?

Dat de tot op het bot corrupte FIFA haar macht aanwendt om deze greep naar de macht van de LGBTXYZ drammers tegen te gaan ligt voor de hand, maar beide groepen zetten mijn nekharen overeind. Niet voor niets is FIFA president Infantino al jaren geleden van Zwitserland naar Dubai verhuisd omdat de Zwitserse onderzoeken naar corruptie in de FIFA na Sep Blatter hem ook onder de loupe namen. Maar dat het gehannes om die armband als ‘uitingen van het vrije westen in een onvrij land’ gezien moeten worden wil er bij mij niet in. Ik vind zowel de FIFA als de LGBTXYZ beweging weerzinwekkende, op macht beluste criminele organisaties!

Tot slot is het arrogante, volstrekt ongrondwettelijke optreden van Maxima – waarbij Rutte zijn plicht als waker over het koningshuis bewust verzaakt – als lid van het duurste konigshuis in de wereld – à raison van naar recente schattingen € 50 Mio. p.a.! – slechts te (dis-)kwalificeren als ‘délusions de grandeur’ van een verwende kip zonder kop. Maar zij is levensgevaarlijk met haar subversieve streken in opdracht van de hardline communist Perez de Cuellar, de godvader van het globalisme, en mag van mij enkele reis terug naar Buenos Aires.

Laatst bewerkt op 10 maanden geleden door ronald.dunki
10 maanden geleden

Heer Versteeg, ter info, m.v.g. Paul Quekel

CITAAT Rob Hoogland: “Slappe, softe, zeikerige, want volledig gewokificeerde watjes”.

We hebben het zelf gecreëerd en zijn op enkele personen na, zoals Rob Brockhus en schrijvers op zijn website http://www.sdnl.nl als uitzondering, een volkje van slapjanussen geworden. Velen komen niet meer voor zichzelf op en laten zich alles maar welgevallen. Leest u mijn column en links op http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm.
 
Natuurlijk dient men fatsoenlijk met medewerkers om te gaan. Ik heb helemaal niets met de VARA en zeker niet met Sonja Barend, die op de verkiezingsavond haar toeschouwers nog opriep om op A. Melkert te stemmen. Hoezo beïnvloeding? Maar wie is de volgende om als afleiding te worden misbruikt voor de incompetentie van velen, die nooit het niveau kunnen halen van de persoon die nu door heel Nederland wordt aangevallen. In Nederland is een ongekende deugcultuur ontstaan en iedereen die daar van afwijkt komt op de brandstapel van de inquisitie rechtbank van het deugsysteem. Het is bizar.
 
Zie hieronder de columns.
 
M.v.g. Paul Quekel
Waalwijk
 
Van: Nico van den Ham [mailto:nico.vandenham@gmail.com] Verzonden: dinsdag 22 november 2022 08:19

De vele sukkels die zich jarenlang door Matthijs van Nieuwkerk en zijn kliek hebben laten koeioneren en vernederen, zijn een afspiegeling van het onderworpen Nederlandse volk. Allemaal van die mensen die er trots op zijn dat ze normaal zijn. Normaal is denken en doen, zoals de meesten doen. Helaas zijn er maar heel weinig mensen die niet normaal zijn en zich niet alles willen laten welgevallen. Veel te weinig om massaal in opstand te komen (door nergens meer aan mee te werken) tegen alle smeerlapperij die in onze schurkenstaat plaatsvindt.
 
(Voor alle duidelijkheid, ik ben niet normaal en dat wil ik graag zo houden).
 
Vriendelijke groet,
 
Nico
Nico van den Ham
Amsterdam
06-19215778
 
BRON DAGBLAD DE TELEGRAAF:
Een generatie gewokificeerde watjes zonder ook maar een millimeter eelt op de ziel

Door ROB HOOGLAND
Gisteren, 19:16 in COLUMNS
Nee, niet slaan. Hele generaties zijn weliswaar met corrigerende tikken opgevoed, maar tegenwoordig houd je, zowel als ouder als docent, je handen thuis. De westerse beschaving, zij schrijdt ondanks alles voort.

Eelt op de ziel kweken, daarentegen? Mentale weerbaarheid ontwikkelen door kinderen niet in alles hun zin te geven en duidelijk te maken dat zij niet het centrum van de wereld vormen? Grenzen stellen? Jennen, nu en dan? Prikkelen, stangen? Een beetje pesten zelfs? Met andere woorden: het incasseringsvermogen trainen omdat het buiten, in de maatschappij, ook koud en guur kan zijn? Het verdient slechts aanbeveling, in huiskamer, klaslokaal en collegezaal.

Ik denk aan een aantal recente polderlandse nieuwsberichten. Ik constateer dat daarin een voorname rol is weggelegd voor de millennials en sneeuwvlokjes onder ons. Ik voer u mee terug naar een kwart eeuw geleden, toen André van Duin geïnspireerd door het succes van David Letterman aan een talkshow begon.

Voor de journalistieke inbreng huurde producer Joop van den Ende onder anderen mij in. Het was een boeiende periode, daar in Aalsmeer, waarin ik mocht ervaren hoe Joop af en toe kon ontploffen wanneer iets niet naar zijn zin verliep.
Oei, wat ging hij dan tekeer. Iedereen sidderde, maar accepteerde het. Ik denk er met genoegen aan terug.

Dat doen veel medewerkers van De wereld draait door niet. De Volkskrant publiceerde een verhaal waarin zij, veelal zelfs door een burn-out geplaagd, getuigenissen aflegden over een schrikbewind van Matthijs van Nieuwkerk. Het doet mij terugdenken aan mijn ervaringen – en die van mijn collega’s aldaar – in Aalsmeer. Al waren de tirades van Joop van den Ende minder persoonlijk van aard en kleiner in aantal, ik kan het niet los zien van mijn onwrikbare overtuiging dat er inmiddels een generatie bestaat zonder ook maar een millimeter eelt op de ziel.

En dus worden er anno 2022 ook, zoals op de uni’s van Leiden en Eindhoven, schilderijen weggehaald omdat studenten zich er – het woord van de maand – ’onveilig’ bij voelen. NWO-baas Marcel Levi schreef een kritische Parool-column over die uitdrukking en moest daar subiet zijn excuses voor aanbieden omdat hij er op de universiteiten en bij de NWO – ik verzin dit niet – ’ongeloof en verslagenheid’ mee had veroorzaakt. Hoogleraar Gezondheidscommunicatie Bas van den Putte schreef ook een stuk, voor Folia in zijn geval, met deze zin: „Ik krijg net als veel van mijn collega’s regelmatig klachten van studenten dat ze zich tijdens de les onveilig voelen omdat ik hen een vraag stel, bijvoorbeeld over iets wat ze vooraf hebben moeten lezen.”

Ook dit is helaas niet verzonnen. Hij beëindigde zijn artikel met „Maak van studenten geen kasplantjes” en tot mijn verbazing was Van den Putte maandag nog steeds niet gecanceld.
Houd jullie handjes maar even voor de oren, snowflakes, want nu volgt een typering.

Watjes zijn het.
Slappe, softe, zeikerige, want volledig gewokificeerde watjes.

D66-afscheid van ’nieuw leiderschap’

Door WOUTER DE WINTHER
Updated Gisteren, 21:29Gisteren, 19:42 in COLUMNS
Het zaaltje is te klein, de tijd is te kort, het rapport moet nog online worden gezet en de partijtop ontbreekt. Maar dat weerhoudt een groep D66-leden zaterdag op het partijcongres er niet van om het eindverslag van de commissie ’Nieuw Leiderschap’ te bespreken. Die werd tegen de zin van het partijbestuur ingesteld om de belofte waarmee Sigrid Kaag de vorige verkiezingen in ging nader tegen het licht te houden

Initiatiefneester Gerda is helaas afwezig. Zij is op reis in Australië. „Lekker duurzaam”, bromt een lid. Maar dat mag de pret niet drukken. Met een filmpje vanaf het Sydney Operahouse is ze er toch nog een beetje bij.
Belangrijke conclusies uit het verslag zijn dat leiderschap ’authenticiteit en zelfbewustzijn’ vereist.

Ook moeten ’dilemma’s en compromissen niet uit de weg worden gegaan’. En daar is-ie: ’mensen moeten centraal staan’. De enquête, de acht ledensessies en de elf interviews die de dertien leden tellende commissie er voor heeft georganiseerd, blijken alle moeite dus meer dan waard.
De bespreking gaat alle kanten op.

Of het eveneens aanwezige Kamerlid Tjeerd de Groot (de man die beroemd werd door het halveren van de veestapel te bepleiten) niet wat genuanceerder moet zijn, omdat het te polariserend werkt? Dat is hij niet van plan. De Groot vermeldt gelijk dat de ChristenUnie ’niet uit de verf komt’ bij het bestieren van de landbouwportefeuille in het kabinet. „Geen enkele afspraak uit het klimaatakkoord is…”

Dan grijpt de spreekstalmeester in. „Tjeerd, ik wil je even onderbreken, want er zijn heel veel vragen.”

Magere mannetjes
Gelukkig. Een lid ’van kleur’ klaagt erover dat de drie D66’ers die over het rapport komen praten ’niet divers’ zijn (lees: roomblank). Ze krijgt het eerste applausje van de middag. Een jeugdig lid vraagt zich af of er niet teveel aan ’beeldvorming en spinnen’ gedaan wordt in de partij van de magere mannetjes en de drankroddel over Remkes. „Misschien is er zo voor paradijsvogels geen plek.”
Een van de niet-diverse gasten mag reageren.

Hij had juist tegen de commissie gezegd dat ’beeldvorming en framing ontzettend belangrijk zijn’. Lachen!

Even verderop in de plenaire zaal houden D66-leden een minuut stilte voor de slachtoffers in Qatar, terwijl hun eigen kabinet de handelsbelangen met het land verdedigt en er een regeringsdelegatie naartoe stuurt. Principes moeten immers in de eerste plaats voor anderen gelden.

Speciaal voor het congres is oud-staatssecretaris en tegenwoordig milieu-lobbyist Stientje van Veldhoven net op tijd teruggevlogen uit Egypte, waar ook zij druk bezig was het klimaat te redden. Ze zit in een panel met de hoofdgast, econoom Sandra Phlippen van ABN Amro. Wie geen geloofsgenoot is, hoort Phlippen een slaapverwekkend verhaal vertellen over de ’anderhalvegraden-wereld’ en ’arbeidsmarkt-herallocatie’. Er stijgt pas wat geroezemoes op als ze oppert iedere Nederlander één vliegreis per jaar te gunnen en alles daar boven ’heel hoog’ te belasten. Dat is even schrikken voor het D66-gehoor.

Hoogtepunt van de middag blijkt de toespraak van de minister van Onderwijs, Robbert Dijkgraaf. Het zwaargewicht uit de wetenschap heeft een van de lichtste ministersposten van Rutte-IV. Hij mag met de miljarden smijten die zijn D66 in de formatie geregeld heeft, zonder dat het ooit politiek ingewikkeld voor hem wordt. „Wil je een leven zonder debat en poldercompromissen, ga dan maar in Moskou wonen”, zegt de minister. De zaal vindt het prachtig.

Zijn verhaal ráákt mensen, vermeldt een D66-senator. Dijkgraaf krijgt dan ook een opvallend enthousiast applaus met gejoel van zijn partijgenoten, het klinkt zelfs wat meer dan dat van partijleider Sigrid Kaag, die even later aan het woord komt.

Een herinnering aan het D66-congres in Breda in 2019 dringt zich op, waar de kersverse fractieleider en verondersteld partijleider Rob Jetten tot de leden sprak. De zaal reageerde destijds enthousiaster op de speech van de toen nog wat onbekende minister Kaag voor Ontwikkelingssamenwerking. In een documentaire later bleek hoe ze in de wandelgangen van dat congres al werd aangespoord om Jetten naar de reservebank te dirigeren en zich kandidaat te stellen als lijsttrekker.

Inmiddels zijn we drie jaar en bewogen Kamerverkiezingen verder. D66 is bijna gehalveerd in de peilingen, Rutte-IV is een moetje voor de partij en voor Kaag. Het ministerschap van Financiën is werk; zeker geen passie, zoals Buitenlandse Zaken dat wel was.

Dreiging van idioten
In haar omgeving wordt vermoed dat ze niet opnieuw lijsttrekker wil worden en na deze periode Den Haag wil verlaten, ook om haar familie te beschermen tegen de dreiging van idioten. Kaag heeft bij tegenwind in klein gezelschap ook al een paar keer verzucht ’er mee op te houden’, iets wat door bondgenoten overigens wordt gerelativeerd.
’Nieuw leiderschap’ verdwijnt intussen stilletjes van het toneel. Dat D66 pas na de verkiezingen ging onderzoeken wat die kiezersbelofte eigenlijk inhoudt en dat nog steeds niet echt weet, doet vermoeden dat het niet meer was dan een holle frase.

Maar daar is niet mis mee, grijnst Kamerlid De Groot na afloop. „Dat zijn alle verkiezingsslogans toch?”