Loonsverhoging

Afgelopen weekeinde werd bekend dat tienduizenden Brusselse ambtenaren deze winter kunnen rekenen op een loonsverhoging van maar liefst 7 procent. Ook Europarlementariërs en eurocommissarissen krijgen deze ’inflatiebonus’.

Uit een berekening van De Telegraaf bleek dat EU-commissaris Frans Timmermans (PvdA) alleen al kan rekenen op ruim 1800 euro per maand extra. Dat zal ongetwijfeld verband houden met zijn unieke en briljante plannen voor bio-stook en andere natuur-afbraak. EU-ambtenaren genieten al tien jaar van een automatische loonsverhoging, doordat de Belgische lonen automatisch meestijgen met de inflatie. Bovendien genieten EU-ambtenaren een groot belastingvoordeel. Opvallende is dat de PvdA geen moeite heeft met de riante verhoging van het salaris van partijgenoot Timmermans. Ook D66 en GL hebben geen enkele moeite met de forse Brusselse salarisverhogingen.

EU-commissaris Frans Timmermans

Gelukkig heeft de Tweede Kamer in meerderheid (minus dus PvdA, GL en – natuurlijk – D66) besloten daartegen bezwaar te hebben, maar Nederland heeft als grote donateur van de EU daar niets over te vertellen. Het komt er dus op neer dat de EU voortdurend bezig is om mede op onze eigen kosten regels op te stellen die het leefklimaat in de hele EU verzieken, mensen op onnodige kosten jaagt en zelf de zakken volpropt met salarissen voor prutswerk, list en bedrog.

De sfeer in ons land is steeds vijandiger jegens EU en nationale overheid, die dit alles zomaar accepteert en zich verschuilt achter boodschappen als “computer says no” of “Brussel is tegen”. Als de eigen bevolking tegen is, zoals tijdens referenda bleek, dan is men gaarne bereid het referendum af te schaffen of partijen te verbieden die geheel andere inzichten over het voetlicht brengen. Dat kan allemaal wel en men denkt daar op termijn nog zonder kleerscheuren mee weg te komen.

Ik mag hopen dat hen dat niet lukt. “Vergeef hen niet want zij weten wat zij doen”. Dat hebben we nu weer kunnen zien.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
10 maanden geleden

Tja, ze zijn heel ruimhartig voor zichzelf !!

Buskens
10 maanden geleden

Ze werken er knoer en knoer hard voor hoor! Pfffffffffff

mgjb
10 maanden geleden

Natuurlijk hebben de deugpartijen geen moeite met die verhoging. In hun achterhoofd hopen ze allemaal daar nog eens terecht te komen.
En die EU neemt iedereen de maat maar met de dekking van hun eigen pensioenfonds nenen ze het minder nauw. Dat wordt onderling geregeld. Een paar jaar geleden was die dekking 35%. Niemand zat er mee….
Schaamte? Wat is dat?

10 maanden geleden

Geachte heer Nijhof, leest u: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6997179519136628736/  Timmermans 7% m.v.g. Paul Quekel

CITAAT: “BRON DAGBLAD DE TELEGRAAF.
Riante loonstijging van 7 procent voor EU-ambtenaar door ’inflatiebonus’. Leest u: https://lnkd.in/ey-5i6tJ.

Alle varkens zijn gelijk? Alle dieren zijn gelijk, MAAR SOMMIGE DIEREN ZIJN MEER GELIJK DAN ANDEREN.
UITLEG: http://www.sdnl.nl/iedereen.htm#verwijzing-2.

CITAAT: “Loonsverhoging
De loonsverhoging van 7 procent voor alle EU-ambtenaren, eurocommissarissen en Europarlementariërs zorgt binnen en buiten Brussel voor commotie. Veel inwoners van EU-landen kunnen alleen maar dromen van zo’n oppepper voor de koopkracht. Lidstaten vinden het daarom niet te verkopen aan de belastingbetaler.

De regels voor automatische loonsverhoging zijn vastgelegd in een reglement. Uitgerekend komend jaar is er weer een evaluatiemoment. De verwachting is dat er een nieuwe discussie gaat ontstaan over de wenselijkheid van dit systeem”. Einde citaat.

Hoe laten laten wij ons nog als citroenen uitpersen? Waarom moeten de gewone hardwerkende burgers en MKB bedrijven keer op keer het gelag betalen?

Citaat uit eigen werk 2004: http://www.sdnl.nl/quekel-halsema.htm
“Maar ook Balkenende, Zalm en de Graaf hebben de paarse ellende niet veranderd. Dat kan ook niet, want zowel Zalm als de Graaf zijn Paars gebleven! Ze hebben houtjes touwtjes oplossingen gecreëerd en prediken nu doomsday voor alle Nederlanders.

Alle Nederlanders? Nee, niet voor alle Nederlanders! De gewone burgers draaien nu op voor de politieke paarse missers van vele jaren. Niet de schuldigen en verantwoordelijken zoals Jan Marijnissen dat wil, maar wij de gewone huis- tuin- en keukenburgers betalen het gelag en dus niet de elite die zich ver verheven voelt boven het gepeupel.

Hoe het met elite kan aflopen, daarvan getuigd de geschiedenis, de Franse Revolutie en de Bastille! Jan Marijnissen wil Carrington-code bij parlementaire controle, maar geen Kamerzetel 151. www.sdnl.nl/kamerzetel-151.htm.

Jarenlang werd er en wordt nog steeds feest gevierd door een select groepje mensen van ons geld.

Welke? 
Dat zijn de bevoorrechten met een baan in de bestuurlijke, publieke en politieke sector. Die krijgen uit de ruif van Nederland elke maand hun vaak vorstelijk salaris met pensioenrechten, die liggen niet wakker zoals de oude van dagen, de zieken en de vele eigenaren van MKB-bedrijven die vaak wel slapeloze nachten hebben.

Met vragen zoals: Kan ik de volgende maand nog wel mijn rekeningen betalen? Hebben we nog wel voldoende over om van te leven? Kan ik de salarissen voor mijn personeel en afdrachten van wettelijk opgelegde heffingen betalen? Vindt de Bank en/of Verzekeraar het risico niet te groot worden?  

Hoe kunnen we de aangekondigde prijsverhogingen van gas en elektra nog betalen? Wat zijn de autokosten met de afschaffing van het grijze kenteken? Hoe hoog zal volgend jaar de OZB worden? Welke graai- en snaaibelastingen worden nog meer aan ons opgelegd? Hoe pakt de nieuwe zorgverzekering uit?”. Einde citaat.

Hoe het resultaat van de totale ambtelijke, politieke en bestuurlijke incompetentie nu in 2022 is, overtreft alle voorspellingen.

Laatst bewerkt op 10 maanden geleden door Paul Quekel
Maurits Campert
10 maanden geleden

Maar Ton, daar hebben deze toppers toch gewoon recht op…

10 maanden geleden
Antwoord aan  Maurits Campert

Net zoals deze villa, daar heeft deze tobber toch ook recht op. Een villa die zeker niet voldoet aan de Milieu richtlijnen

Huis Frans Timmerman.jpg
Laatst bewerkt op 10 maanden geleden door Paul Quekel